PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102097
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Czy uda się odtworzyć chociażby główny skład JL, konkretniej:
1.Batman
2.Superman
3.Green lantern
4.Wonder woman
5.Flash
6.Cyborg
7.Aqua man

Jak nie będzie chociaż jednej postaci (pierwszy do odstrzału jest moim zdaniem Aqua man), to ten film będzie klapą.
A kto mógłby być wrogiem?
Deathstroke'a zostawiamy dla Red Robina, może Darkseid albo Doomsday? Ewentualnie jakaś wojna korpusów
Latarni?

viaxon

były rożne składy główne zamiast .Cyborga mogłaby być hawkgirl a zamiast aquamana mółby być Marsjanin Manhunter

wort801

albo zamiast Cyborga mogłaby być zatanna :)

ocenił(a) film na 3
wort801

Bardziej prawdopodobny jest ten skład z New 52, z początków.

viaxon

masz info że z tej nowej serii komiksowej będzie film ??? jak tak to kiepsko dla mnie Marsjanin Manhunter, hawkgirl czy zatanna są dla mnie ciekawszymi postaciami już cyborg lub Aqua man

ocenił(a) film na 3
wort801

Po pierwsze, to jest Martian Manhunter, nie żaden Marsjanin. I jaki byłby sens tworzenia filmu na podstawie starego uniwersum?

viaxon

ja bym wolał stare poza tym nigdzie nie masz informacji że będzie na podstawie nowej serii jak dobrze pamiętam filmy nie zawsze są takie same jak komiksy

ocenił(a) film na 3
wort801

Ale wtedy po jednym filmie trzeba byłoby rebootować filmowe uniwersum. Nie ma sensu, by wrzucać tu stare uniwersum. Z resztą, te światy niewiele się różnią. I wątpię, by ktokolwiek chciał tu wrzucić Hawkgirl, która... w większości przypadków jest takim Hulkiem.

viaxon

szanuje twoje zdanie ale ja mam inne ja tam lubie postacie Martian Manhunter i hawkgirl i wole ich w lidzie sprawiedliwych

wort801

albo postać zatanny też byłaby fajna trochę czarów by się przydało w lidzie :)

ocenił(a) film na 3
wort801

Po prostu mówię, że DC nie ma żadnego celu w ukazywaniu starych światów. Po sukcesie JL, będą chcieli nakręcić filmy o konkretnych postaciach, a na starym uniwersum nie da rady, bo nijak to zachęci nowych do czytania komiksów.

viaxon

każdy ma inne wizje ligi ty tą wolisz a ja inną

ocenił(a) film na 3
wort801

Eh grochem o ścianę. Też chciałbym martian manhuntra zamiast cyborga, ale po Flashpoint Paradox, nie miałoby to żadnego sensu. Na tym etapie, będzie to film skierowany do osób, które znają uniwersum, obejrzały animacje i wiedzą kto jest kim.
I już w planach jest film Aquaman.

viaxon

każdy ma swoje argumenty nie denerwuj się już że mam inne zdanie niż ty to nie oznacza że nie mam też swojej racji

ocenił(a) film na 3
wort801

Czy ty rozumiesz co ja do ciebie mówię?
1)Obejrzyj flashpoint paradox
2)DC nie wrzuci postaci, których KANONICZNIE NIE MA. Bo przecież Flashpoint paradox wyjaśnił, czemu tych postaci nie będzie.

viaxon

oglądałem już

ocenił(a) film na 3
wort801

To powiedz mi, czemu niby ten film miałby sie dziać PRZED wydarzeniami z Flashpoint? Ten film/event komiksowy skończył się stworzeniem uniwersum New 52.

viaxon

a film a komiks to co innego

ocenił(a) film na 3
wort801

Ale przecież ten film BYŁ na podsatwie komiksów o nazwie Flashpoint...

viaxon

miałem na myśli film kinowy z aktorami że nie musi być koniecznie na podstawie new 52

ocenił(a) film na 3
wort801

1)Nie zachęciłby wtedy do kupna komiksów.
2)Nikt ci nie będzie w 100% używał starego schematu
3)Zmiany w JL dotyczą tylko hawkgirl i Martian manhutner.
Najprawdopodobniej skład będzie 5 czy 6 osobowy:
Batman, Superman, Flash, Wonderwoman, Green Lantern i Aquaman.

viaxon

no tak zombie001 dał ci nowy argument ;):) powinieneś postawić mu piwo za to :)

viaxon

i też mogę zapytać jaki ma sens już robić na nowym uniwersum jak starego jeszcze nie pokazali

ocenił(a) film na 3
wort801

To pytanie akurat nie ma żadnego sensu.
Więc twoim zdaniem mają teraz pokazywać np. teen titans w 5 odsłonach?

viaxon

teen titans nie dziękuje poza tym cyborg tam był jak by co

ocenił(a) film na 3
wort801

1. Sugerujesz się kiepskim (niezbyt kanonicznym) serialem
2. Obecnie teen titans to tylko Red Robin ze starego składu. Prócz tego młodsze wersje Flasha, Wonderwoman i supermana. I kilka randomów.

viaxon

nie oglądam ja się wychowałem na lidzie sprawiedliwych i lidzie sprawiedliwych bez granic

ocenił(a) film na 3
wort801

Ja poniekąd też, ale te seriale działy się dwa relaunche temu.

viaxon

a nowe mi się nie podobają i co jako fan nie mogę niczego oczekiwać ???

ocenił(a) film na 3
wort801

Czy ty w ogóle komiksy czytasz?
Relaunche prawie niczego, prócz składy JL nie zmieniły.

viaxon

nie mam takiej możliwości ale z tych 52 raczej bym nie czytał jak dla mnie za duże zmiany są tej nowej serii

ocenił(a) film na 3
wort801

Zmienili się tylko Batgirl i Starfire.

viaxon

Batgirl jak widziałem w internecie wygląda dobrze

ocenił(a) film na 3
wort801

Chryste panie, idź przeczytaj komiksy, to się wymądrzasz na tematy, na które nie masz bladego pojęcia!

viaxon

ale grałem w gry i oglądałem kilkanaście filmów animowanych /seriali animowanych i kiedyś czytałem kilkanaście komiksów poza tym czytam w internecie co się dzieje w new 52 wieć nie koniecznie muszę czytać komiksy żeby mieć pojęcie !!!!!!

ocenił(a) film na 3
wort801

Jak się opierasz na STARYCH seriach + niekanonicznych grach i niekanonicznych serialach, to co się dziwisz?
A filmy? PFFFF one nie mają NIC wspólnego z komiksami. Prócz genezy.
I do twojej wiadomości: w Killing Lough, barbara Gordon została okaleczona strzałem w kręgosłup. Na new earth nie mogła przez to chodzić, stała się Wyrocznią. W New 52, Barbarze nic się nie stało i może dalej być Batgirl.

viaxon

no co ty nie wiedziałem naprawdę :) czytał w internecie skróty z komiksów

ocenił(a) film na 3
wort801

Nie wspominam nawet o Flashpoint Paradox, który opowiada o scaleniu starych Ziem i powstaniu Prime earth= New 52

viaxon

widziałem takie sobie

ocenił(a) film na 3
wort801

Ile serii/numerów przeczytałeś? -.-
Nie widziałeś=nie oceniaj.
Co do składu JL, nie mówię tego subiektywnie, a obiektywnie. DC nie miałoby zysku we wrzucaniu starych postaci, które dodatkowo już nie istnieją.
Obejrzyj Flashpoint Paradox, to dowiesz się o co mi chodzi.

viaxon

Flashpoint Paradox, ogładałem

wort801

Nope, nope, nope, nope. Aquaman musi być. Jest świetną postacią. Martian może dołączyć...później.

Bartonson12

Jak dla kogo lepszy ja wole . Martiana

wort801

AM świetną ma rolę w nowych komiksach. Nie sposób go nie lubić. MMH oczywiście też na plus.

viaxon

a wrogiem może być też brainiac

viaxon

Przeskakujesz na jakieś dziwne tematy. Filmowe uniwersum nie równa się komiksowemu oraz temu z animacji. Wybiorą taki skład jaki będzie im pasować... Równie dobrze mogą go ograniczyć do 5 członków (WW, Batman, Superman, GL i Flash) albo rozbudować względem oryginalnego i dać 8-osoby skład z Aquamanem, Cyborgiem, i MM.

Na razie dyskusja jest bezcelowa, bo WB skupia się w tej chwili na kontynuacji MoS, a nie na JL.

użytkownik usunięty
viaxon

Ja bym widział taki skład:
- Superman
- Batman
- Wonder Woman
- Green Lantern
- Green Arrow
- Flash
- Aquaman

Cyborg w żaden sposób mnie nie przekonuje. Denerwująca postać w komiksach, to jeszcze może w filmie! Takiego wała!

viaxon

moim zdaniem wrogiem będzie Darkeid

TheSunMan

Mój skład:
Superman
Batman
Cyborg
Martian Manhunter
WW
Green Lantern
Flash
Shazam :)

TheSunMan

Błagam tylko nie Shazam!!

Heller1304

Ja go lubię. Strasznie familijna, ciepła i przyjemna postać.