mogę wiedzieć, dlaczego ktoś uznał ten film za dramat? może źle odbieram gatunek, ale zdaje się, że w dramatach jedno z głównych bohaterów ginie.. a to jest zdecydowanie komedia romantyczna :) nie wiem, jak kto czyta recenzję zanim coś obejrzy, ale mi osobiście ocena gatunku filmowego bardzo pomaga w doborze filmu, który chcę (lub nie) obejrzeć..
Przecież nie bierze się pod uwagę tego, co mówią główni bohaterowie o swojej rodzinie..? a jeśli tak, to od kiedy? rodzin nie poznaliśmy, usłyszeliśmy tylko, że tej ktoś zmarł, tamtemu zginął w wypadku, a tą porzucono, jak była mała, więc gdzie tu jest śmierć podsumowująca film, jako dramat?
śmierć nie jest wyznacznikiem dramatu (no chyba, że w dramacie antycznym, ale to jest zupeeełnie inna historia).
zgadzam się, to jest typowa komedia romantyczna
Może dramatyczne było według nich to, że ci dziadkowie dopiero po latach znów byli razem. Ta babcia już miała zrezygnować z szukania ukochanego po 50 latach gdy w ostatniej chwili zobaczyła Lorenzo ! ale nie to był jego wnuk, potem przyszedł kolejny i powiedział "to ja jestem Lorenzo" ale to był jego syn ! hahah nie mogłam z tej sceny XD no ale w końcu udało się odnaleźć dziadka ;)