PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=522827}

Listy do Julii

Letters to Juliet
2010
6,8 108 tys. ocen
6,8 10 1 108180
5,9 16 krytyków
Listy do Julii
powrót do forum filmu Listy do Julii

DRAMAT????

ocenił(a) film na 7

mogę wiedzieć, dlaczego ktoś uznał ten film za dramat? może źle odbieram gatunek, ale zdaje się, że w dramatach jedno z głównych bohaterów ginie.. a to jest zdecydowanie komedia romantyczna :) nie wiem, jak kto czyta recenzję zanim coś obejrzy, ale mi osobiście ocena gatunku filmowego bardzo pomaga w doborze filmu, który chcę (lub nie) obejrzeć..

Przecież nie bierze się pod uwagę tego, co mówią główni bohaterowie o swojej rodzinie..? a jeśli tak, to od kiedy? rodzin nie poznaliśmy, usłyszeliśmy tylko, że tej ktoś zmarł, tamtemu zginął w wypadku, a tą porzucono, jak była mała, więc gdzie tu jest śmierć podsumowująca film, jako dramat?

ocenił(a) film na 5
hellishgirl

śmierć nie jest wyznacznikiem dramatu (no chyba, że w dramacie antycznym, ale to jest zupeeełnie inna historia).
zgadzam się, to jest typowa komedia romantyczna

la_orquidea

Może dramatyczne było według nich to, że ci dziadkowie dopiero po latach znów byli razem. Ta babcia już miała zrezygnować z szukania ukochanego po 50 latach gdy w ostatniej chwili zobaczyła Lorenzo ! ale nie to był jego wnuk, potem przyszedł kolejny i powiedział "to ja jestem Lorenzo" ale to był jego syn ! hahah nie mogłam z tej sceny XD no ale w końcu udało się odnaleźć dziadka ;)