Popłakałam się na tym filmie.
Bardzo rzadko co płaczę na filmach, ale ten mnie urzekł.
Amanda ma talent, a do tego jest śliczna.
Liczę na więcej takich filmów z jej udziałem.
Tez dałam 10/10. Niesamowita historia,piękne widoki,bardzo dobra gra aktorska, można się mocno wzruszyć i pośmiać....
cudowny,cudowny film! ;)
Świetny !
Bardzo dobry klimat tego filmu i do tego dobra gra Amandy. Dzięki tej barwnej postaci, ten film jest tak wzruszający. I jej wygląd. Amandy uroda i taka lekkość jeszcze bardziej nadały uroku tym pięknym widokom. Ona wygląda na taką " letnią " być moze dlatego że jest blondynką. Jej uroda tylko podkreśliła czar i magie komedii romantycznej.
Daje 9 i do ulubionych.
"Listy do Julii", "Oświadzyny po irlandzku" i "Heartbreaker. Licencja na uwodzenie". 3 komedie romantyczne, które mogę oglądać na okrągło a wzruszają mnie jak za pierwszym razem. Polecam
hmmm... film jest cukierkowy do bólu, przewidywalny do znudzenia (vide scena z podziwianiem gwiazd i kończeniem wiersza)... jedyne co go ratuje to świetne lokacje w toskanii.. nic poza tym..
Zgadzam się. Jak dla mnie ten film był cholernie sztampowy. Bohaterka może i ładna, ale nic poza tym. W ogóle aktorstwo na bardzo niskim poziomie. Widoki piękne, ale jakbym chciała oglądać tylko widoki, to nie brałabym się za film fabularny. Ogólnie - jeżeli ktoś wierzy w księcia na białym koniu, miłość od pierwszego wejrzenia i do grobowej deski, to pewnie się zachwyci. Ale dla widzów, którzy dawno wyrośli z bajek pozostaje tylko przewijać do widoczków.
jestem całkowicie z tobą. Seyfried uważam za naprawdę niezłą aktorkę, ale nawet ona nie była w stanie uratować tego filmu. momentami po prostu zamykałam oczy, żeby nie musieć się wstydzić za twórców i aktorów grających w tym "dziele" ;) w innych momentach (ślub Lorenza i Claire) prawie płakałam ze śmiechu. film zrobiony bez umiaru, cukierkowe sceny niemiłosiernie przeciągnięte i do bólu przewidywalne.
oh i oczywiście niezapomniany odtwórca roli Charliego. porażka. drażniło mnie w nim wszystko- zaczynając od kaczkowatego chodu, kończąc na braku brwi. może się to wydać trochę płytkie, ale tak już mam kiedy aktor jest tak denny, że sama nie wiem od czego zacząć pojazd po nim ;)
3/10
Film bardzo pozytywny :) pięknę widoczki - Toskania ;)) pomysł bardzo fajny niestety gra aktorska zostawia dużo do życzenia... Niektóre sceny przesłodzone (np. UWAGA SPOILER!!!!! scena kiedy główna bohaterka staje na balkonie i wyznaje miłość- rozumiem, że miało to być takie nawiązanie do tytułowej Julii, ale była to już lekka przesada ;) ) Ale ogólnie film bardzo fajny.
ja za pierwszym razem jak na tym byłam to się prawie popłakałam (z pewnego powodu nie mogłam, źle by się to skończyło :)) za drugim razem się śmiałam. kwestia towarzystwa ;)
ale za każdym razem film tak samo magiczny i fajny
Bardzo sympatyczny film .
Nie wiem czy zauwazyliscie ze Claire i Lorenzo naprawde sa razem:)
Fajnie że są razem, pasują do siebie :).
A film po prostu cudowny! Ja również uroniłam łezkę. Dobra gra aktorska. Piękne krajobrazy i historia,
mmm :)
naprawde świetny film :) a jak dla mnie aktorstwo na wysokim poziomie . Amanda rośnie na bardzo dobrą aktorkę :) Polecam świetny film z nią '' Wciąż ją kocham '' na podstawie ksiązki Sparksa :):)
Z calej doskonale dobranej obsady wycialbym wlasnie ja. Nie wiem dlaczego, ale wybitnie mi nie pasowala do tej roli...
Film po prostu uroczy i bardzo pozytywny:)Zgadzam się z powyższymi komentarzami i dodam, że za taką miłość oddałabym WSZYSTKO...
Przestałam oglądać komedie romantyczne, ponieważ wiekszość była zbyt cukierowa, zbyt przewidywalna...Wiem, taki typ, jednak po obejrzeniu "listów" znów powrócił dla mnie urok tego rodzaju filmów. Ten film ma iskierkę, to coś!!!
Ps. Serio Ci aktorzy są ze sobą? Jak tak to fajowo bo pasują do siebie wizualnie :)
żenua. film beznadziejny. denna historia z wiadomym zakończeniem. daję 5/10 ponieważ bardzo podobało mi się otoczenie, miejsca w którym był on kręcony. cudowne widoki, śliczne domki! po prostu piękne Włochy ;)
nie mam nic do komedii romantycznych, ale "listy" są po prostu przeraźliwie nudne. pomijając przewidywalnośc czy cukierkowośc, no i odkładając obok grę aktorską, bo to wygląda podobnie we wszystkich takich filmach - nudy. a tak poza tym... come on... CHARLIE?! ^^
Film fajny, ale jest to komedia romantyczna dlatego nie spodziewałam się żadnego arcydzieła, dlatego dziwi mnie podejście niekórych osób. Mnie także urzekł ten film- widoki, aktorka i cała historia. Nie będę się nad nim zachwycać, ale nie rozumiem dlaczego osoby, które nie lubią komedii romantycznych w ogóle sięgają po takie filmy? Po to żeby później je krytykować?
Zgadzam się z przedmówczynią. Dlaczego osoby nie lubiące komedii romantycznych, sięgają po nie? Dla mnie film był fajny. Uroku nadawała mu fabuła, niewinna, cukierkowa. Gra aktorska była w porządku. Amanda jak najbardziej pasowała do tej roli, jej niewinny wyraz twarzy. Widoki są zdecydowanie wielkim plusem. Za całokształt daje 9/10.