PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449935}

Mój przyjaciel Hachiko

Hachi: A Dog's Tale
2009
8,0 191 tys. ocen
8,0 10 1 190774
6,9 27 krytyków
Mój przyjaciel Hachiko
powrót do forum filmu Mój przyjaciel Hachiko

O kurna. Nie mogłam się opanować, łzy same leciały. Historia jest w taki piękny sposób
opowiedziana... Jeszcze nadal ryczę... Ta muzyka - myślałam, że nie wytrzymam. I ta ostatnia
scena, SPOILER kiedy Cate przychodzi na stację a Hachiko, siedzi tam, brudny i stary... SPOILER
Świetny przykład wierności. Należy się ten pomnik temu psu. Jak dla mnie mistrzowski film i
historia.

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

Tak, ta scena o której pisałaś jest zdecydowanie najlepsza i najbardziej chwyta za serce ;)
A Hachiko ma swój pomnik. Była o tym mowa na końcu filmu.

ocenił(a) film na 7
Moonlight21

Tak, tak, wiem, ja tylko potwierdzam, że mu się należy (:

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

... Trudno sobie wyobrazić, że czekał na swojego pana na tej stacji, po jego śmierci, ponad 10 LAT.
Tak, i zdecydowanie należy mu się też to jego święto ;)
Po obejrzeniu tego filmu zaczęłam jeszcze BARDZIEJ kochać swojego psa, zupełnie tak jakby miał jutro umrzeć.

ocenił(a) film na 7
Moonlight21

10 lat to kupa czasu, a on dzień w dzień przez tyle, czekał na swojego pana... Wzruszające...

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

Myślę, że każdego ten film doprowadza do łez.

ocenił(a) film na 9
transformers

Jak oglądam różne dramaty to zazwyczaj jest jeden moment przy którym się płacze. W tym filmie to na okrągło, już mi chusteczek brakło.

sylwia1500

Jeśli nie widziałaś ,to gorąco polecam film "Biały Bim Czarne ucho".Piękny,wzruszający-morze łez.

ocenił(a) film na 8
AtramentoweSerce

Z 2 litry łez dzisiaj poleciały. Tak mnie chwycił za serce ten pies jak nikt, nigdy dotąd. Nadal mi smutno klika godzin po seansie. Nie wrócę do tego filmu, bo 2 raz nie wytrzymam takiej dawki smutku w jednej godzinie.

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." Konrad Lorenz

ocenił(a) film na 7
vodkatini

Ja zawsze wracam do ulubionych filmów, ale chyba również nie wrócę do tego, bo chyba by mi oczy eksplodowały.

ocenił(a) film na 9
vodkatini

Ja dokładnie też nie wrócę, chyba bym tego nie wytrzymała. Jak pomyśle tylko o tym psie, to od razu bym ryczała.

sylwia1500

Ja też. Przy tym filmie strasznie ryczałam... :'( Moje oczy odmówiły mi posłuszeństwa. Film jest naprawdę super. Kiedy popatrzę na Hachiko to przypomina mi się mój piesek, którego miałam w dzieciństwie. Polecam również film August Rush.