Normalnie nie lubie psów,ale kiedy skończył się film,ja zapłakana od razu poszłam do mojego psa i siedziałam w niego wtulona póki mi nie przeszło.Sam pies był w szoku , ale mnie jakoś ulżyło że go mam
Pies to najlepszy przyjaciel człowieka , nigdy Cie nie zawiedzie . Ja kocham moje psy , szczególnie Hachika którego tak nazwałam po kilkakrotnym obejrzeniu tego filmu . ;)
pies też potrafi zawieść .... przykład z wczoraj 5 latka w stanie cieżkim pogryziona przez amstaffa .. .
Oczywiście że tak ,ale moje zdanie jest takie że pies jest taki jak go wychowamy.. a jeśli chodzi o rasy agresywne to nie każdy powinien je mieć
Dlaczego jak pies zaatakuje człowieka to od razu wina leży po stronie psa? Za każdym razem gdy pies zaatakuje to jest wina człowieka. Pies, chociażby nie wiem jak był udomowiony, to nadal dzikie stworzenie, drapieżnik. Pies zaatakował dziecko? A gdzie byli dorośli? Dlaczego matka pozwoliła się bawić z psem bez kontroli osoby dorosłej? Pies ugryzł przechodnia? Gdzie był właściciel aby zamknąć psa w kojcu albo w szczelnym ogrodzeniu? Zwala się winę na nieme zwierzę które nie powie jak było na prawdę. Pies się kieruje prostymi zasadami o których trzeba pamiętać: pilnuje jedzenia, terytorium. Nie lubi dzieci? Samo z siebie mu się coś takiego nie zrobiło - prawdopodobnie jakaś niedopowiedzialna matka pozwoliła się sprzeciwiać psu który od tamtej pory ma uraz. Tak jak dziecko nie rodzi się złym człowiekiem tak samo pies. Psa trzeba dobrze traktować, zgodnie z rasą, socjalizować. Wtedy nie będzie takich wypadków jak ten opisany powyżej...
Ciekawe.....
Nie lubisz psów, a masz psa????
Interesujące..... chcesz przełamać niechęć do tych cudownych stworzeń, posiadając psa ;)
Tak,wielki paradoks się zrobił. Żeby to wytłumaczyć to musiałabym tłumaczyć bardzo długo,a więc napisze tylko tak,że po prostu nie lubie psów,to że jeden znalazł się w moim domu,nie odemnie zależało.Osobiście wole inne zwierzęta.