PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449935}

Mój przyjaciel Hachiko

Hachi: A Dog's Tale
2009
8,0 191 tys. ocen
8,0 10 1 190761
6,9 27 krytyków
Mój przyjaciel Hachiko
powrót do forum filmu Mój przyjaciel Hachiko

Wzruszający? Do bólu a nawet bardziej. Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek tak ryczał. Przez jakieś
30min bez przerwy powtarzając sobie ''Idioto, to tylko film''. Nie podziałało. Przeżywałem go jeszcze
tydzień. Co najdziwniejsze, historię znałem i nigdy nie sądziłem, że uznam ten film za jeden z
najlepszych jakie w życiu widziałem. Pomimo tego, że tydzień myślałem głównie o nim, wyłem
zużywając 3 paczki chusteczek, UMRĘ JAK NIE ZOBACZĘ GO ZNOWU!

ocenił(a) film na 10
Dudu_fw

Moment, kiedy zapomnę tą historię będzie chwilą, w której przestanę być człowiekiem. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Dudu_fw

Ładnie powiedziane - raczej napisane. To niesamowite, jak w dużym stopniu za pomocą odpowiednio skomponowanej muzyki i realistycznie przedstawionej historii można manipulować z powodzeniem ludzkim umysłem. Mi jednak to wcale nie przeszkadza ;). Proponuję obejrzeć wersję japońską - tak dla porównania.

ocenił(a) film na 9
akinomek

Nie wiem czyim umysłem, bo mnie jakoś ta historia niezbyt porusza - no i zachowanie psa bardzo dziwaczne - bez sensu jak dla mnie był fakt, że nie został z córką Richarda. To było durne ;x

ocenił(a) film na 10
Artemisek

Ona nie dałaby mu takiego szczęścia. Pies potrzebował bezwzględnej uwagi a ona nie mogła mu jej zapewnić ze względu na dziecko.

ocenił(a) film na 9
akinomek

Nie pomyślałem pod tym kątem, bo nie mam jeszcze dzieci - ale trafna uwaga, i bardzo możliwe, że masz rację :)

Dudu_fw

Dobrze, bardzo dobrze to opisałeś :) Miałam to samo a do tego porównałam sobie z moim psem który umarł dosłownie rok temu :( Jestem 2 godziny po tym filmie a dalej zbiera mi się na łzy.
Polecam każdemu, kto uważa swojego psa i nie tylko za najlepszego przyjaciela.