7,6 152 tys. ocen
7,6 10 1 151763
6,5 47 krytyków
Miasto gniewu
powrót do forum filmu Miasto gniewu

(spojler)

Twórcy powinni wyciąć fragment, w którym pokazane jest pudełko amunicji i napis "ślepaki". Film robi przez to idiotę z widza, podając mu wszystko na tacy. To, że naboje były ślepe staje się jasne(dla mnie i zapewne dla każdego w miarę uważnego widza) już w momencie, kiedy córka tego ślusarza wychodzi bez draśnięcia. Oglądając bardzo podobał mi się ten motyw do chwili kiedy pokazane zostało pudełko z bliska. Gdyby ten fragment wyciąć film byłby znacznie ciekawszy. Zmuszał do myślenia, a tak-reżyser traktuje widza jak idiotę.

ocenił(a) film na 7
VojtasB

Tak to jest w hollywoodzkich produkcjach. I dlatego lepiej oglądać filmy. ;-)

ocenił(a) film na 9
VojtasB

Ja na szczęście nie zauważyłam napisu na pudełku, ani koloru na nabojach (podobno po tym też rozpoznaje się ślepaki) i właśnie dzięki tej nieuwadze, scena z dziewczynką należy do najbardziej rozdzierajacych serce scen w historii kina (wg mnie!!!!!). Zanosiłam się od płaczu, a zdarzyło mi się to przed TV wcześniej tylko raz (jak dobrze, ze nie byłam na tym filmie w kinie, chociaż...)

VojtasB

Fakt, nie musiałoby to być pokazane, chociaż jeśli ktoś wie, że w czerwonych pudełkach są ślepaki, byłoby to dla niego oczywiste od momentu kupna i wydaje mi się, że pokazanie pudełka z bliska było dla tych ludzi, którzy tego nie wiedzieli. Oczywiście, że można było się domyślić, że były to ślepaki, ale moim zdaniem to, że zostało to uwidocznione, nie ujmuje temu filmowi nic. Moja ocena 9/10

ocenił(a) film na 8
VojtasB

ooo tak całkowicie sie zgadzam mnie też ta scena bardzo zawiodła dlatego film dostaje ode mnie 8/10 a nie 9/10

ocenił(a) film na 10
VojtasB

Nie zgadzam sie z Tobą, poniewaz pomimo tego, ze ktos wiedzial ze w pudelku byly slepaki to scena byla naprawde wstrzasajaca. Chodzi mi glownie o ropacz rodzicow, to najbardzej wywiera presje dla widzow (ze mna tak bylo). Ogladalam ten film po raz drugi i ta scena i tak byla dla mnie bardzo smutna... a przciez wiedzialam co sie stanie...

VojtasB

hmm dla mnie ten film to male arcydzielo, nie czepialbym sie szczegolow. moze jednak nie kazdy zajarzyl z nabojami a tak jest jasnosc:). i nie mowmy od razu o idiotach, przeciez to chyba jedno z glownych przeslan filmu zeby nie oceniac ludzi!