PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119017
6,3 11 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Tutaj wpisują się ci którzy chcą być w klubie miłośników terabithii
ci którzy lubią postacie i ci których ten film "uwiudł". :))

Violettelle

ja sie zapisuje

Violettelle

ja tez się zapisuje, no bo kocham Terabithie co tu duzo mowic:D

nirvana8

ja tez się zapisuje lubię ten film

Violettelle

Też się zapisze, jak można oczywiście :). I mam taki pomysł, żeby zgłaszać filmy lub jakieś inne dzieła artystyczne w podobnym klimacie.
Może dorobić jakąś stronke w necie, gdzie moglibyśmy wymieniać się pomysłami i wiadomościami będącymi w klimacie okołofilmowym.

ocenił(a) film na 8
Violettelle

też się zapisze bo film naprawde super:)

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Widzę, że wzięłaś mój pomysł w obroty bardzo się z tego cieszę.
Zapisuję się na listę członków. :)

Violettelle

JEST NAS CoRAZ WIĘCEJ

Violettelle

Widziałem Terabithie 16 razy, jak bym mógł sie nie zapisać :)

Violettelle

ja tez sie zapisuje do grona klubowiczów :)) film super,

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Hej Herma co Ty na to jakbyśmy zrobili tak jak mlpol radzi może faktycznie założymy jakieś forum, albo coś w tym stylu. Z tego co widzę będzie dużo chętnych. :)
Co Ty na to ???

kiara_1

Dajesz Herma jestes głową naszej inwestycji a my tylko szyja, ty decydujes z o wszystkim:D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

To co nirvana8 jesteś za pomysłem, żeby zrobić prawdziwy klub ???

Violettelle

Jestem za pomyslem jak najbardziej!!!! Żeby tylko odpłynać w daleką i szczęsliwa Terabithię:D i spotkać Leslie:D

Violettelle

tez jestem za pomysłem

ocenił(a) film na 10
Violettelle

No to co Herma forum, blog, a może coś innego ??
I tak jak napisała nirvana8 Ty jesteś naszą głową my jesteśmy resztą. Zapodaj później tylko link to tego co wymyślisz.
Mam nadzieję, że będziemy Ci mogły pomagać ??:)

ocenił(a) film na 10
Violettelle

ogolnie twierdze iz takie pomysly sa beznadziejne ale co mi tam za bardzo kocham ten film aby sie nie zapisac :D

Violettelle

w sumie to ja jestem "on" nirvana to rodzaj żeński ale nie znaczy ze ja jestem kobietą, bo to zespol taki:D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Czyli to znaczy, że jesteś chłopakiem ??
przepraszam za tamto ale nie wiedziałam

kiara_1

tak chlopakiem:D jakos nie czuje sie z tym zle:D

Violettelle

no własnie Kiara ma racje, a poza tym Herma jest młoda ze swiezymi pomyslami, mniej zapracowana( nie to co na studiach, ale sesja sie konczy wiec popracujesie troche nad moja stronke jeszcze)ale wciaz czekam na propozycje, na jakas inicjatywe ze strony Hermy, ona jest naszym przewonikiem po naszym wirtualnym świecie po Terabithii niczym Leslie za życia(albo Herma jest osoba Leslie w drugim wcieleniu) :D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

nirvana8 i tym razem się z tobą zgodzę i jeszcze raz bardzo Cię przepraszam za tamto nieporozumienie z mojej strony.

kiara_1

nic sie nie stalo Kiara mimo ze odrazu wiedzialem ze jestes dziewczyna(mam nadzieje), to pomylki sie zdarzaja, tym bardziej ze jakos trudno poznac czy jestem chlopakiem bo nie mam ani zdjecia jakiegos symbolizujacego moja plec czy moja nazwa moze to sugerowac, ale jezeli chodzi o umysl to mam taki chlopiecy z przejawami dziewczecości co pozwala mi pobujac w oblokach, pofanatzjowac ahhh... ale chlopaki tez lubia takie filmy i nie musza byc wcale tacy mlodzi:D

kiara_1

w sumie to nie powinnismy zasmiecac forum bo tu byl inny temat postawiony jak chcesz mozemy sobie zalozyc osobny i bedziemy sie przepraszac w nieskonczonosc:D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Widzę, że chcesz być przepraszany za moją małą pomyłkę :P
A co do wieku, nie myślałam o tym, że masz mało. Kto powiedział, że duzi chłopcy nie mogą oglądać takich filmów?? No i od tej pory nie będę Cię przepraszać :P

Violettelle

o bosh co wy dajecie a z resztą przepraszajcie sie i tak was lubie :))

Violettelle

No wiem,że nas lubisz Herma, My Ciebie tez:D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

My wiemy, że jesteśmy świrusy, ale za to jakie:P Herma my też Cię lubimy :D

kiara_1

No to co z tym forum czy blogiem czy strona? moze by sie jakos z tym posunac:D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

No właśnie trzeba iść z tym do przodu :P

ocenił(a) film na 10
kiara_1

no wlasnie. jesli chcecie zalozyc forum. to wielka prosba abyscie nie zakladali na darmowym serwisie typu fora.pl itp. juz lepiej zaplacic za platny serwer (nawet najtanszy)wazne aby byl sprawny i nie mial reklam.

z checia bym sie tym sam zajol, ale z powodu braku czasu (przygotowania do matury) nie moge sie bawic w prowadzenie forum lub jakie kolwiek strony.

na poczatek by wystarczyl serwer typu webd.pl ktory kosztuje 10 zeta za zalozenie i pozniej 3 zeta miesiecznie. mozliwosc oplacanie smsem.

nie to zebym promowal serwis, gdyz nie mam z nim nic wspolnego poza ty,m iz kiedys mialem na nim stronke i bylem bardzo zadowolony az do czasu gdy zaczelo brakowac transferu, choc to raczej takieu forum/stronie by nie grozilo.

83nd1n6_Un17

a inna mozliwosc oplacania jest jakas? a poza tym moze bloga albo stronke?

Violettelle

Więc i ja do klubu się dopisze;] Także mnie film ten strasznie urzekł i długo nie dawał odpędzić od niego myśli.

Violettelle

łuhuhu, ale luduuuuuuuu, z taką armia to my mozemy sobie tę kraine sami stworzyc zamiast zakladac jakies fora:D

ocenił(a) film na 10
nirvana8

wczoraj około 2 jak sie nudziłem to znalazłem polski fan site o anniesophi annasophiarobb.pl znajduje sie tam miłe forum lecz niestety nie ma za dużo userow

83nd1n6_Un17

Stronka annasophiarobb.pl jest tylko o tej dziewczynce. Ja bym chciał stronke na tmat klimatu filmu i jego magicznej mocy. A nawet nie tylko o filmie ale również o różnych tematach pokrewnych z tym klimatem. Bo to co mnie tak zauroczyło w tym filmie to nie byli aktorzy tylko moc pozytywnych przesłań, uczuć, a przedewszystkim totalnie odjechana i powalająca swoim urokiem przepiekna przyjaźń dwojga nastolatków.
Ten film pozwolił mi zrozumieć, że dla wielu z nas którzy wkroczyli na ścieżkę zła, obojętności, cynizmu, pogoni za pieniądzem itp. jest jeszcze szansa by z niej zawrócić i poszukać ludzi pozytywnie myślących o innych ludziach. Bo jak bardzo dzisiaj brakuje nam prawdziwych przyjaciół, choćby takich jak bohaterowie tego filmu.

Ps. Poszykajcie na Youtube filmików z Zooey_Deschanel. Boki zrywać laseczka jest odjechana we wszystkie strony ;).A te jej oczy, coś niesamowitego heh.
MAKE PEACE !

alpagaSatana

To co piszesz to szczera prawda, aczkolwiek dzieki tym świetnym aktorom ten film byl taki udany i magiczny, genialna kreacja AnnaSophii Robb tez mila ogromny wpływ na powodzenie filmu, i wlasnie dzieki niej obejrzalem ten film, gdybym wczesniej nie ogladal z nia "Plagi" to bym nie wiedzial o tym filmie(polecano go jako jeden z jej najlepszych filmów, w których zagrała:D), bo tak naprawde "Bridge to Terabithia" nie jest jakoś bardzo popularnym filmem(przynajmniej z mojego grona nikt o nim nie slyszal).Ja bym chcial stworzyc cos w rodzaju fanklubu czy stronke poswieconą własnie AnnieSophii Robb,a tam bedzie cala jej filmografia, no i kącik szczególny czyli "Bridge to Terabithia", ponieważ ten film zasługuje na miano filmu tych czasów, bo jakze pasuje do naszego srodowiska wokol nas, wielu jest takich "odmiennych" jak głowni bohaterowie, nie mogacych sobie poradzic w rzeczywistym świecie uciekajacych do wlasnego wyimaginowanego, lepszego świata, ale tak wcale nie musialoby byc gdyby ludzie byli choc troche bardziej tolerancyjni, wyrozumiali i mniej zapatrzeni w puste slogany czy wartości, ktore przybiera sobie dana grupa ludzi, a reszta jak te ślepce podązaja za nimi, tacy nie byli Jess i Leslie, byli indywidualistami, samotnikami, a nawet wyrzutkami kosztem wyznawania swoich wlasnych ideałow, bo nie zawsze wiekszośc ma racje tylko tak naprawde predzej czy pozniej doceni sie tych ktorzy posiadali odmienne zdanie, wartosci, jakze niesmiertelne i niezmienne:D A co do Zooey Deschanel, to naprawde jest ładna, a i te oczy tez sa magiczne, ale bardziej AnnySophii Robb:D

alpagaSatana

Ja też wolałbym stronkę takiego typu o jakim pisze mlpol. Najlepiej, żeby była to strona + forum, można by pisać tam nie tylko o filmie ale i o książce bo scenariusz przecież na podstawie powieści był pisany. www.terabithia.pl ładnie brzmi ;D

zielony_10

No dobra dam sie chyba namowic na tego typu stronke, no razem z forum bylo by najlepiej ale stronka poświecona AnnaSophii Robb tez bym byl zainteresowany:D Tylko mozna by bylo jakos z tym ruszyc szybciej, kto sie na tym zna, niech wszystko przedstwai co i jak i do boju Terabithians(Terabińczycy):D no fajnie bysmy sie nazywali, uzytkownicy tego forum, albo mieszkańcy Terabithii:D

nirvana8

Chyba raczej Terabithiańczycy albo Terabithianie ;P

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Jestem za Terabitianami nie wiem czy tak to sie pisze. Ale wiecie potrzebny nam szef naszego klubu. Bo jak na razie treptamy w miejscu ;/

Violettelle

ja wole Terabińczycy jest krócej, nie musi być wcale do pelnej nazwy dodanej koncowki, rdzeń moze byc "terabi" + sufiks czyli "ńczyk", ktos w koncu studiuje anglistyke:D ale wasze tez dobre ale troszke za dlugie po angielsku mi latwiej i lepiej wymyslic bo to moja działka:D a co do szefostwa to bym mianowal Herme, ona bedzie naszym Królowcem, ponieważ założyla ten temat(o klubie).Ja nie lubie byc liderem, chyba ze zespołu rockowego:D Co wy na to? :D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Ja się na to zgadzam ale głupio tak już planować może Herma sama się na ten temat wyrazi bo ja zamiaru nie mam wybierać za kogoś. Jeśli się ona zgodzi być naszym królowcem to nie ma sprawy, a jeżeli nie co mam na dzieję się nie stanie trzeba będzie szukać kogoś innego bo ja do tej roboty to chyba nie bardzo się nadaję. Ale z chęcią mogę pomóc. Nawet bardzo :)

kiara_1

No długo jej nie ma tutaj, ale głupio jakos tak zaproponować samego siebie, ja tylko zasugerowalem, ze moglaby sie nadawac, ma wszystkie cechy potrzebne do tego by byla dobrym liderem, wymieniałem je we wczesniejszych postach, ja akurat moze bym chcial, ale to odpowiedzialne stanowisko, a że ja zawsze bylem antyspoleczny, dlatego nigdy nie chcialem sie za bardzo w cos angazowac, a bycie szefem wymaga poswiecenia, ale oczywiście bede pomagal, żle mnie nie zrozumcie:D a ten metaforyczny "królowiec" to oczywiście jest z reklamy, więc nie musi sie nas przyszly szef odznaczac takim tytułem:D Wtedy by można jej nadać jakis tytuł "The Queen of Terabithia"

A poza tym nasza Terabithia jak i ta filmowa czy książkowa to wyimaginowana kraina, o nieograniczonych mozliwościach, więc każdy może byc jej częścia, a nawet nią władać, wystarczy tylko szeroko otworzyć umysł!!!!!:D

nirvana8

jej ludzie dzięki ze tak piszecie
i moge być liderem jeśli hcecie a ty kiaro
napisz do mnie 7926224gg :)
ja jestem za pomysłem żeby założyć bloga założymy wspólny
e mail i hasło wszyscy wszyscy bedziemy mogli pisać
mi się tkai pomysł podoba :))

Violettelle

a poza tym terabithią naszą powinni ządzić
i król i królowa :) tak mi się wydaje ale wy
oczywiście zdecydujcie też nie chce za was podejmować decyzji i przpraszam
ze nie wchodziłam ale mam dużo bardzo dużo nauki

Violettelle

Jesteś inny
Tak od środka
Jakbyś się zmienił
Tak od środka
Nie wiesz co się dzieje
Marzysz i śnisz
I czujesz że już
Zamykasz pewien
Rozdział życia

Ref. Masz ochotę coś
Wziąć i zmienić
Tylko spróbuj wystarczy
Uwierzyć nie bój się wierzyć
Tylko spróbuj
SPRÓBUJ!
Może nie wyjść
Ale się postaraj
Spróbuj nie masz nic do
Stracenia
Spróbuj bo życie się zmienia

Świat jest inny
Bo inaczej na niego
Patrzę ..wszystko
Się zmieniło jest
Pięknie kolorowo
I tak wyjątkowo
Wyobraźnia działa
Mam swój własny świat
świat z dziecięcych lat
który był ze mną zawsze i od zawsze

ktoś zawsze mi mówił
miej otwarty
umysł patrz w
otwarte niebo i
uwierz w siebie
spróbuj uwierzyć
uwierz w to co widzisz
myśl pozytywnie
nie przejmuj się tym wszystkim
i uwierz że możesz coś zmienić

Bo ja to wiem , nadejdzie lepsze jutro
I nic nie zmieni przeznaczenia
Miej otwarty umysł i uwierz co widzisz
Nie bój się marzyć…
Uwierz w to co wierzysz…

Jak wam sie podoba moja własna piosenka?

Violettelle

Wiedziałem, ze twoja od razu kiedy zobaczylem sam początek, nikt inny by tego tak nie napisal:D a poza tym przechodzac do detali to za duzo tam jest powtórzeń i taka w sumie paplaninka, ale jak na popową piosenke mogloby sie nadac, moze po angielsku by lepiej wyszlo:D Liczą się chęci, pamietaj!!!:D a czy ta piosenka ma jakis związek z filmem "Bridge to Terabithią"
bo treść taka jakas znajoma:D

nirvana8

ja moge byc księciem, na krola jestem za mlody, chociaż jak Jess był królem:D Można według wieku wybrac króla czy innych władców Terabithii:D
Ja moge na księcia kandydowac lub grajka:D

nirvana8

ty królem a kiara królową :)

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Właśnie jak to teraz:; ;(
Co jesteś inna no nie wiem jaka bo z innej strony Cię nie znam??