PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200116}

Most do Terabithii

Bridge to Terabithia
2007
7,3 119 tys. ocen
7,3 10 1 119381
6,2 13 krytyków
Most do Terabithii
powrót do forum filmu Most do Terabithii

Tutaj wpisują się ci którzy chcą być w klubie miłośników terabithii
ci którzy lubią postacie i ci których ten film "uwiudł". :))

kiara_1

Ja tagrze jestem wielkim miłośnikiem Brigde To Terabithia
Ogladałem ten Film ze 100 razy Jeżeli nie więcej.
Film jest super
AnnaSophia Robb zwłaszcza.

ocenił(a) film na 9
kiara_1

Jeżeli jeszcze można się zapisać to się zapisuję :P xD

ocenił(a) film na 10
nirvana8

moze ci sie kojazyc z piosenka hayden panettiere- try ktora znalazla sie na sciezce dzwiekowej :D

Violettelle

Słowa całkiem ciekawe, take nie tuzinkowe, zapadające w pamięć i podnoszące na duchu. Ale jak jest melodia. Może zanucisz. O_o

alpagaSatana

no a ty Herma księżniczka? w sumie wolalbym byc księciem bo bycie królem by mnie postarzało, a ja nie chce czuc sie staro:D

nirvana8

ok to juz wiemy ze nirvana8 będzie księciem/królem została kwestia
ksiezniczki/królowej ja czy kiara o to jest pytanie :)
nirwana jako książe zdecyduj

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Ooo nie, nie, nie na to sie nie pisze wiadomo kto jest królową ja mogę być księżniczką, albo lepiej paziem :p Ale miejsce królowej od dawna jest zajęte :P

kiara_1

przez Hermę? jest zajete miejsce królowej, mnie tam pasuje w sumie najbardziej, bo jak tylko patrze na jej zdjecie to od razu chce ja na królowa:D

ocenił(a) film na 10
kiara_1

a ja bede robil za chlopa ktorego wszyscy wykozystuja i nie ma czasu na nic poza sianiem owsa i zbieraniem plonow :D bo jak widze rola pazia juz zajeta :D

83nd1n6_Un17

Rozbawileś mnie tym komentarzem:D mozesz zawsze kandydowac na jakiegos pajaca czy cyrkowca( ale nie obrazaj sie, w sumie ja tez bym byl dobry ), który rozwesela króla i cala rodzine królewska Terabithii. Ja osobiście wolalbym być księciem, koło swojego boku bym widział Herme, chociarz Herma powinna byc królowa, a nie księżniczka, bo ona właściwie załozyla tą naszą kraine:D, a Kiara mogłaby być królową, ale sama nazwa Kiara pasuje mi na księżniczka- księżniczka Kiara, ładnie to brzmi nieprawdaż? :D ale imiona chyba bedziemy miec inne co, chyba nie bede np. księciem Nirvana8 albo sama Nirvana, o nawet mi sie odoba oryginalnie, ale zostala kwestia króla, no moze mlpol czy jak mu tam:D nie za bardzo lubie podejmowac decyzje i jestem w tym slaby dlatego na króla nie szczegolnie sie nadaje, chociarz planowanie mi nie idzie źle:D Pomyślalem sobie, że moze najpierw powinniśmy ta strone omowic czy to co zamierzamy załozyć, a dopiero poźniej wybierać kogoś na króla czy królowa, no bo calą zabawę powinnismy sobie zostawic na potem jak juz bedziemy w swej krainie, to tam był mianowany Jess i jego siostra oraz obwieszczony na cala kraine, kto jest ich władca. Wpadłem tez na pomysł melodii przewodniej naszej stronki czy jak to woli(ja na ten przyklad)naszej krainy, cos w postaci hymnu, który by zagrali trębacze kiedy tylko sie tam pojawimy, by rozbrzmiewal po calej krainie, no ja mam swoich kandydatow czyli: Leigh Nash and Tyler James " A Place For Us" najlepiej pasuje, bo opowiada o tym naszym miejscu, które nigdy nas nie zostawi i o przyjaźni, ktora odmieni naz na zawsze( czyli naszej przyjaźni):D Jest jeszcze piosenka "Into The Forest", Aarona Zigmana, a tak naprawde na koncu niej jest ta melodia przewodnia, ktora mnie tak interesuje i tak pociaga, że kiedy ja slysze to przed oczyma mi Terabithia sie ukazuje, no i jeszcze moze byc AnnaSophia Robb "Keep Your Mind Wide Open", ale tej bym nie bral pod uwage moim skromnym zdaniem:D moge byc takim specjalista od muzyki, kazy powinien cos robic, miec jakas powierzona misje na tej przyszlej stronce, żeby kazdy mogł sie przyczynic do tworzenia czegos nowego, lepszego oraz czegoś niepowtarzalnie pięknego czym jest "Terabithia". Można tez motto przewodnie naszej strony czy krainy wymyslic, mam swoje propozycje: "Miej umysł szeroko otwarty" (słowa Leslie, moze warto je wybrac dla uczczenia jej pamieci) czy mysl przewodnia filmu "Bridge to Terabithia" czyli "Odkryj miejsce, które nigdy Cię nie opuści oraz przyjaźń, która odmieni Cię na zawsze":D hah tyle tego, wow zebralo sie, pewnie nie bedzie sie wam chcialo teraz tego czytac ale chcociarz spróbujcie, nie zaszkodzi,a poza tym mam wiele innych pomysłow w sprawie tła naszej strony czy dekoracji:D ale to moze kiedy indziej, jej!!! koment na pół strony wyrąbałem, miałem wenę twórczą widocznie:D

nirvana8

Jeszcze na króla widze, zapomniałem, wybaczcie!!!:D oczywiście 83nd1n6Un17, boze zmien nazwe!!!:D, dlatego nie moglem zapamietac:D:D:D, ale za duzo juz mnie tutaj jest, co to sie porobiło, zeby książę miał króla wybierać, a nie odwrotnie:D ale to cała Terabithia tam jest wszystko możliwe, wystarczy szeroko otworzyc umysł:D

nirvana8

nirvano ja na prawdę już nie wiem co wybrać ty i kiara macie tyle wspaniałych pomysłów i chciałabym żeby wokożystać je wszysktie a poza tym mozemy wszyscy rządzić naszą ukochaną terabithią tylko musimy rozłożyć
tytuły i władzę musimy wiedziec kogo nazwac królem ksieciem królowa i księżniczką :) wszyscy powinniśmy pełnić jakieś role wiecie co może i ja ta założyłam ale to byl pomysł kiary a poza tym wy mnie wspieracie a ja was więc mamy wszystkie te same prawa
pozdrawia. herma ;*

Violettelle

http://m-d-t.blog.onet.pl/ link na bloga mojego
nirvany i kiary

ocenił(a) film na 10
nirvana8

jesli jest ci wygodniej pisac to moj nick sie czyta bending unit. nie trzeba przepisaowac go w leecie :D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Wiecie co, aż mi się dusza uśmiecha naprawdę znalazłam nowych prawdziwych przyjaciół i miejsce gdzie mogę dosłownie wszystko o matko jak ja bujam w obłokach. Księżniczką to ja mogę zostać, ale niech nasza strona niech się troszkę rozwinie buziaki :*****

kiara_1

Tez mi się tak wydaje, że ich odnalazlem, prawdziwych przyjaciół(podobnych do mnie, dających sie ponieść wodzy fantazji tak jak ja), swoja własną Terabithię:D Czasem mi sie wydaje, że wirtualny świat jest lepszy od tego rzeczywistego, akceptują cie takim jakim jestes, a w realu no cóż życie:(

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Wiecie co mam takie małe pytanko ma ktoś może przetłumaczenie piosenki AnnySophi Robb. Jeśli tak to może mi je wysłać ??

kiara_1

macie racje wirtualny świat jest lepszy i pełny osób które mogą nas zrozumieć :)) ;***

kiara_1

AnnaSophia Robb - Keep Your Mind Wide Open

czy kiedykolwiek widziałeś niebo tak piękne, kolorowe, szerokie i wspaniałe
czy kiedykolwiek czułeś słońce świecące tak wspaniale, padające na Ciebie i mnie
czy kiedykolwiek chciałeś więcej? (chciałeś więcej)

miej umysł szeroko otwarty
wszystkie te możliwości
żyj z otwartymi oczami
uwierz w to co widzisz

pomyśl o tych wszystkich dniach, które zmarnowałeś martwiąć się, myśląc, łudząc się beznadziejne
pomyśl o tym co cię czeka, nie wahaj się, rozmyślaj, nie jest za późno
czy kiedykolwiek chciałeś więcej? nie wiesz, że jest o wiele więcej

wszystkie te możliwości
żyj z otwartymi oczami
uwierz w to co widzisz

jutrzejsze horyzonty
są pełne niespodzianek
nie pozwól im odegnać twych marzeń

wszystkie te możliwości
żyj z otwartymi oczami
uwierz w to co widzisz

wszystkie te możliwości
żyj z otwartymi oczami
uwierz w to co widzisz
uwierz w to co widzisz
uwierz w to co widzisz

Proszę bardzo -spolszczenie mojego autorstwa.

alucinator

Zamiast wszystkie te możliwości, przetłumaczyłbym to wszystko jest możliwe, żeby było logiczniej:D

nirvana8

W sumie masz racje,ale poza tym chyba spolszczenie w porządku.

alucinator

Spolszczenie dobre ;] Bardzo podobne to słów z piosenki Hermy, niektóre zwroty identyczne ;P Co do blogo, to nie obraźcie się ale mi sie nie podoba. Jest taki... mało profesjonalny. Ale poza tym blogi nigdy mi się za bardzo nie podobają, znacznie lepiej prezentują się stronki.

alucinator

Spolszczenie dobre ;] Bardzo podobne to słów z piosenki Hermy, niektóre zwroty identyczne ;P Co do bloga, to nie obraźcie się ale mi sie nie podoba. Jest taki... mało profesjonalny. Ale poza tym blogi nigdy mi się za bardzo nie podobają, znacznie lepiej prezentują się stronki.

zielony_10

Sorry, że znowu 2 razy to samo mi wyszło;/. Looknijcie ile ten temat ma już odpowiedzi... Bijemy rekordy ;P

zielony_10

No raczej mam racje(w końcu się studiuje anglistyke:D), do pozostalej częsci nie mam zastrzeżeń, good job bro!!!:D a co do rekordow to rzeczywiscie bijemy, chociaż widzialem więcej komentow na innych tematach, ale wszystko przed nami:D a co do stronki, to moze masz racje lepsza by byla moze niz blog ale mozna miec przecie i to i to:D

nirvana8

A to dzień zakochanych
Odmienny wyjątkowy
Dla wszystkich zakochanych
Odważnych i tchórzliwych
BO wszyscy się rumienią
Gdy kartki i kwiatki
Wymienią . w tym wyjątkowym
Dniu życzę wam spełnienia snów

dla wszyskich wzystkietgo walentynkowego naj:D

Violettelle

Ładne,szkoda tylko, że nie do mnie:D sama wymysliłas?poetka z Ciebie:D Ja też w sumie lubiłem wierszyki wymyślać i podobno byłem niezły w tym:D

ocenił(a) film na 10
nirvana8

Ja też się zapisuję do fanów. Brakuje tylko forum. Domena ok1 jest super.

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Śledze ten temat i chce cos zaproponować...

http://my-forum.pl/
albo
http://fora24.pl/
lub
http://www.pun.pl/
ewentualnie
http://jun.pl/index.html

Funclub założyć łatwo jak ma się już ekipe, wystarczy umieć zakładac forum, a jak już takie powstanie, sam się do niego z przyjemnością zapisze...Czekam...;D

alleyezonme_2

Ja też chcę dopisać się do fanklubu. Dopiero wczoraj zrobiłem sobie konto.

Violettelle

Eej cotu tak pustawo :( nie opuszczajcie nas :(

Violettelle

Nigdzie sie nie wybieramy przynajmniej ja Cie nie zostawie Herma:D , co do fanklubu jestem za kazdym pomyslem z Terabithią związanym, no to do dziela, jak ktos sie zna na tych rzeczach, to niech zaklada i juz bedzie, bo caly czas tylko dyskusja prowadzaca do nikąd a powinna do Terabithii:D

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Ja również Cię nie opuściłam i nie mam takiego zamiaru. Ja postaram się coś wykombinować, ale jak to będzie to nie wiem :pp

kiara_1

dziex ;** tylko mnie troszkę wkurzyło że tak tu pustawo :))

ocenił(a) film na 10
Violettelle

No hej.Właściwie ogladłąm niedawno ten film.Musze perzyznać,ze bardzo rzadko płacze na filmach.Ale ten naprawde wyjtkowo mnie wzruszył.A propo postaci Lesli i Jessa.Nie uważacie,że ta ziewczynabyła jkaby jego aiołem.Pomogła mu uwierzyc w siebie.Rozumiała go gdy nikt inny go nie rozumiał.

ocenił(a) film na 10
LittlePieceOfMe

littlepieceofme masz racje, ale wez pod uwage iz to dzialalo w obie strony. pod koniec filmu ojciec leslie mowi jessiemu iz gdyby nie on juz dawno popelnilaby..... nie ciezko sie domyslic co mial na mysli

ocenił(a) film na 10
83nd1n6_Un17

a tak własciwie co ma jedno do drugiego...chociaz w zaszdzie masz racje...ale chciałam powiedziec cos jeszcze...zobacza jaka ona miała wiare wierzyła w swoje przekonania,możliwości...nie obchodziło jej co mysla inni...ja nigdy nie miałam takiej wiary i tego własnie jej zadroszcze...

LittlePieceOfMe

ja zawsze byłam jak lezlie :) do teraz

Violettelle

jak to do teraz czyli teraz jaka jestes??? :(

nirvana8

nirvano w sensie ze teraz dalej nią jestem :*

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Wiesz,nie chce nikogo tuta krytykowac,ale uwazam ze nikt nigdy nie dorównał Lesli.Sory taka moja opinia.

Violettelle

Świetny film :) Aż chciało by się samemu wskoczyć do krainy Terabithii ...:)

ocenił(a) film na 10
Florek

Ja potrafię zakładać fora. To całkiem proste!

wardzalki

Jak potrafisz to do dziela im szybciej tym lepiej:D porque no tenemos tiempo... nie mamy czasu, ach moj hiszpanski:D

nirvana8

To dobrze Herma, juz sie zmartwilem, ze przeszlas na druga strone swiata:D

ocenił(a) film na 10
nirvana8

No, ale muszę mieć podstawy od autorki pomysłu. Po pierwsze, jakie tematy? I domena lepsze, czy odrobinę gorsza? Po za tym jaki ma być szablon i logo forum? Jeszcze wchodzi w to opis i tytuł forum.

Violettelle

ej sory zawiodłam sie na was nikt nie pisze nikogo nie ma ... co sie
dzieje tylko ja i nirvana8 czuwamy co sie dzieje ludzie jeśli chcecie
żeby pomysły związane z NASZĄ TERABITHIĄ przetrwały to piszcie potrzebne
nam wasze wsparcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Violettelle

Thanks Kejti:D Zawsze mozna liczyc na Ciebie i tyko Ciebie:D

Violettelle

normalnie zaczęłabym używać wulgaryzmów ale nie mam ochoty zawiodłam sie na was i tyle .;/

ocenił(a) film na 10
Violettelle

Tak to z ludzmi zwykle bywa...
Ale ja czuwam...:D