PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319374
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Wczoraj natknąłem się na kilka ciekawych stron anglojęzycznych poświęconych # części Batmana. Na podstawie tych też stron mniej więcej wiem, kto może najprawdopodobniej pojawić się w Batmanie. Oto kilka interesujących kwestii, wypowiedzianych przez samego Nolana:
1. Prawie na pewno pojawią się postaci, które nie pojawiły się w poprzednich filmach.
2. Na 100% nie będzie: Dwóch Twarz (Nolan oświadczył, że zginął więc go nie będzie), Jokera (ze względu na śmierć Leadgera), Zagadki (powód nie znany)
3. Nolan nie chce takich postaci, jak:
Kobiety Kot
Pingwina
Mr. Freeze
Wg. niego te postaci są nie realne (Kobieta Kot nierealna?), więc sceptycznie do nich podchodzi. Sam uważa, że te postaci pojawiły się już w poprzednich filmach, więc nie ma sensu ich powtarzać.
4. Wrogowie i inni bohaterowie mają być powiązani z 1 i 2 częścią, więc możemy raczej się spodziewać takich postaci, jak:
- Strach na wróble (był w 1 i w 2 części, więc może się pojawić)
- Talia Als Gul (jako przedłużenie Ras Als Gula)
- Harley Quinn (jako przedłużenie Jokera)
- Hush (był w 2 części, jak ktoś spostrzegł)
- Hugo Strange (jest faworytem do roli bossa)
- Bane (podobno najbardziej pasuje do Nolanowskiej wersji Batmana)
- i inni, którzy nie pojawili się w filmach (nawet Killer Crock)
5. W trzeciej części będzie co najmniej dwóch przeciwników.
6. Nie będzie Robina i Batgirl.
7. Ta część będzie ostatnią, zrobioną przez Nolana.
8. Zakończenie filmu ma nie umożliwić kontynuacji filmu (mowa tu o fabule)
9. 3 część ma nawiązywać do 2 poprzednich części (połączenie wątków)
10.W tej części Batman ma być ścigany i ma być winny za śmierć Harveya Denta.
To na razie wszystko, co udało mi się zebrać. Te informacje są prawdziwe, więc nie zamierzałem poddawać się fantazji i dopisywać wiadomości nieprawdziwych.
Jeśli macie coś do powiedzenia na ten temat to piszcie. Jestem ciekaw waszej opinii.

ocenił(a) film na 10
polonista_filmweb

Bane? Nic nowego mi do głowy nie przychodzi. Pewnie po tym jak Nolan ogłosi oficjalnie kto nim bedzie, to rozwiązani wyda nam sie oczywiste ;P

ocenił(a) film na 10
polonista_filmweb

EDIT.

Właśnie zobaczyłem tego newsa:
http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php?subaction=showcomments&id=1294942844& archive=&start_from=&ucat=12&
Jak myślicie, Black Mask przeszedł by u Nolana?

PS. Bale zdradził, że rozpoczął próbne zdjęcia z potencjalnymi aktorkami i aktorami ;) w końcu coś sie zaczyna dziać, tyle powiem :D

ocenił(a) film na 10
Back to School

1.Ja Czarną Maskę chciałbym zobaczyć w filmie...Deadshot'a już raczej nie koniecznie,ale wiele na to "chyba" wskazuje że to oni będą męskimi złymi charakterami,ale ja bym wolał zobaczyć albo Bane.Killer Croc.
2.Może nie długo zobaczymy w internecie jakieś zdjęcia z planu...ale raczej sam w to wątpię aby były jakieś przecieki...

comanderjim

Ale jak sobie wyobrażacie filmowego Czarnego Maskę? Najlepiej by było, gdyby obok Harley i Talii pojawił się Dwie Twarze, ale to jest nie możliwe:((((

comanderjim

."Może nie długo zobaczymy w internecie jakieś zdjęcia z planu...ale raczej sam w to wątpię aby były jakieś przecieki.."
Zdjęcia dopiero w maju