Wczoraj natknąłem się na kilka ciekawych stron anglojęzycznych poświęconych # części Batmana. Na podstawie tych też stron mniej więcej wiem, kto może najprawdopodobniej pojawić się w Batmanie. Oto kilka interesujących kwestii, wypowiedzianych przez samego Nolana:
1. Prawie na pewno pojawią się postaci, które nie pojawiły się w poprzednich filmach.
2. Na 100% nie będzie: Dwóch Twarz (Nolan oświadczył, że zginął więc go nie będzie), Jokera (ze względu na śmierć Leadgera), Zagadki (powód nie znany)
3. Nolan nie chce takich postaci, jak:
Kobiety Kot
Pingwina
Mr. Freeze
Wg. niego te postaci są nie realne (Kobieta Kot nierealna?), więc sceptycznie do nich podchodzi. Sam uważa, że te postaci pojawiły się już w poprzednich filmach, więc nie ma sensu ich powtarzać.
4. Wrogowie i inni bohaterowie mają być powiązani z 1 i 2 częścią, więc możemy raczej się spodziewać takich postaci, jak:
- Strach na wróble (był w 1 i w 2 części, więc może się pojawić)
- Talia Als Gul (jako przedłużenie Ras Als Gula)
- Harley Quinn (jako przedłużenie Jokera)
- Hush (był w 2 części, jak ktoś spostrzegł)
- Hugo Strange (jest faworytem do roli bossa)
- Bane (podobno najbardziej pasuje do Nolanowskiej wersji Batmana)
- i inni, którzy nie pojawili się w filmach (nawet Killer Crock)
5. W trzeciej części będzie co najmniej dwóch przeciwników.
6. Nie będzie Robina i Batgirl.
7. Ta część będzie ostatnią, zrobioną przez Nolana.
8. Zakończenie filmu ma nie umożliwić kontynuacji filmu (mowa tu o fabule)
9. 3 część ma nawiązywać do 2 poprzednich części (połączenie wątków)
10.W tej części Batman ma być ścigany i ma być winny za śmierć Harveya Denta.
To na razie wszystko, co udało mi się zebrać. Te informacje są prawdziwe, więc nie zamierzałem poddawać się fantazji i dopisywać wiadomości nieprawdziwych.
Jeśli macie coś do powiedzenia na ten temat to piszcie. Jestem ciekaw waszej opinii.
Bane? Nic nowego mi do głowy nie przychodzi. Pewnie po tym jak Nolan ogłosi oficjalnie kto nim bedzie, to rozwiązani wyda nam sie oczywiste ;P
EDIT.
Właśnie zobaczyłem tego newsa:
http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php?subaction=showcomments&id=1294942844& archive=&start_from=&ucat=12&
Jak myślicie, Black Mask przeszedł by u Nolana?
PS. Bale zdradził, że rozpoczął próbne zdjęcia z potencjalnymi aktorkami i aktorami ;) w końcu coś sie zaczyna dziać, tyle powiem :D
1.Ja Czarną Maskę chciałbym zobaczyć w filmie...Deadshot'a już raczej nie koniecznie,ale wiele na to "chyba" wskazuje że to oni będą męskimi złymi charakterami,ale ja bym wolał zobaczyć albo Bane.Killer Croc.
2.Może nie długo zobaczymy w internecie jakieś zdjęcia z planu...ale raczej sam w to wątpię aby były jakieś przecieki...
Ale jak sobie wyobrażacie filmowego Czarnego Maskę? Najlepiej by było, gdyby obok Harley i Talii pojawił się Dwie Twarze, ale to jest nie możliwe:((((