PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485802}

Musimy porozmawiać o Kevinie

We Need to Talk About Kevin
2011
7,4 102 tys. ocen
7,4 10 1 102113
7,7 65 krytyków
Musimy porozmawiać o Kevinie
powrót do forum filmu Musimy porozmawiać o Kevinie

Czyli co...

ocenił(a) film na 8

jednak rodzimy się źli? ;-)

"I might be tight up" - najlepszy tekst.

Najlepsza scena w kuchni - on nakłada dżem, ona proponuje mu mini-golfa i kolację na mieście. Stoją tyłem do siebie. Rewelacja :D

Czegoś jednak zabrakło w całym filmie... Właściwie wszystko było przejrzyste od początku do końca. I tylko czekało się, kiedy ich w końcu powystrzela.

ocenił(a) film na 5
malwin86

Matczyna miłość jest wrodzona ^^

klanlpw

nie, nie jest zawsze wrodzona...tak jak nie zawsze rodzą się zdrowe dzieci.
Wiem co mówię...

ocenił(a) film na 5
marharytka

mówię o jej przypadku.. nie traktowała tego jak obowiązek, tylko go kochała. podawała mu piłeczke podczas, gdy nikt ich nie obserwował.. przeciez nie oszukiwałaby sama siebie

ocenił(a) film na 7
klanlpw

zgadza się. wystarczy spojrzeć też na scenę gdy czyta mu bajkę. jest szczerze zachwycona zmianą w jego zachowaniu i tam widać, że go mocno kocha. dnia następnego wchodzi rozpromieniona i pełna uczucia do pokoju i niestety wszystko wraca do poprzedniego stanu.

ocenił(a) film na 5
klanlpw

"podawała mu piłeczke" - nie no super, to była tak emocjonująca zabawa, ona aż tryskała radością, z tego powodu że 'bawi' się z dzieckiem.
Podczas tej sceny - film oglądałem z 4 osobami można było usłyszeć komentarze "co za wyrodna matka". "zamiast przytulić tego dzieciaczka, to ta ma mine jakby ją gwałcono, i czy jakąś inną krzywde jej robili".
Ja tam nie widziałem żadnej troski - i dla mnie to normalne, oraz naturalne że matka powinna się opiekować dzieckiem oraz zapewniać mu rozrywkę - w szczególności w takim wieku.