Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124662
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Przyznam ze na mnie, a jestem kobietą nie zrobił żadnego wrażenia, nie jest moze zły, ale wogóle nie ma sie czym zachwycać. Jak to jest? Możecie mi powiedzieć chłopcy?

ocenił(a) film na 10
Monaa897

nie spotkałem jeszcze kobiety której by się statham nie podobał ;)

Expendable91

Mi się nie podoba.

ocenił(a) film na 5
kridsonka

To chyba nie zależy od płci, tylko od upodobań filmowych, nie uważasz? Jestem dziewczyną (podobno XD), a na Niezniszczalnych ubawiłam sie jak dzika.

Sayuki78

Może masz rację, ale chialam wiedzieć poprostu opinie.

Sayuki78

Zależy.

ocenił(a) film na 5
Xerxo

Tak? Mogłabym wiedzieć czemu uważasz, że jednak zależy?

Sayuki78

Bo tak jest. Ja rozumiem, że są wyjątki potwierdzające regułę. I bardzo dobrze. Tak samo jest z komediami romantycznymi, czy melodramatami - nie czarujmy się, są to filmy głównie dla kobiet, ale głównie, nie oznacza, że wyłącznie. Analogiczna sytuacja jest z kinem akcji - tyle że na odwrót.

ocenił(a) film na 5
Xerxo

Mam jednak wrażenie, że te podziały na „kino damskie i męskie” zacierają się. Np. gdy była na Niezniszczalnych, na sali była przewaga kobiet.

Sayuki78

Nie będę mówil że nie wierzę bo to możliwe, ale gdy ja byłem to było 50 chłopa i jedna laska jakby na siłę przez chłopa przywleczona.

Xerxo

Jak ja byłam to też prawie same chłopy były.

ocenił(a) film na 10
kridsonka

Byłem w kinie z dziewczyną(ja powiedziałem, że muszę na to iść żeby zobaczyć Arnolda, no, a jak wiaodmo, ona też chciała iść do kina ;p). Przed seansem zaczęliśmy się zastanawiać czy czasem nie będziemy jednyną parą na sali. Po chwili przerodziło się to w niepokój, bo przed salą sami faceci :P Ale co się okazało - na sali były SAME PARY! Więc tak, jest to film i dla dziewczyn (sądząc też po opiniach), myślę, że któryś z 10 aktorów się spodoba :P

Deserka

Dziwni ludzie.

ocenił(a) film na 7
kridsonka

żartujesz? czemu filmy akcji mają być tylko dla facetów? jestem kobietą ,już dawno nie nastolatką i uwielbiam gdy trup ścieli się gęsto a akcja wrze,to mój ulubiony gatunek filmów

CelineMarie

Nigdzie nie napisalam że kino akcji ma być tylko dla facetów. Nie wiem skad wyciągasz takie wnioski. Nie mówię tu o kinie akcji ogólnie, tylko o filmie "Niezniszczalni2". Sama lubię kino akcji, ale ten film nie przypadł mi do gustu.

ocenił(a) film na 10
kridsonka

post poniżej najlepiej zignorować. zgłosiłem go to moderacji

ocenił(a) film na 7
kridsonka

Trochę nie rozumiem twojego toku myślenia ,pytasz się 'chłopców' czy to film tylko dla facetów,powinnaś się zapytać o to dziewczyn.

ocenił(a) film na 9
kridsonka

Nie bardzo rozumiem o czym tu dyskutować. Wystarczy wejść tutaj: http://www.imdb.com/title/tt1764651/ratings

Statystyki na imdb z uwzględnieniem podziału na płeć i wiek, i wszystko jasne.

ocenił(a) film na 10
vujek1991

o dzięki, nie wiedziałem że taki ranking istnieje

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Widać, że panie też są zainteresowane tym filmem podobnie jak panowie.

vujek1991

Z rankingu wynika też, że na jeden głos oddany przez kobietę przypada dziesięć głosów oddanych przez mężczyzn.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
nemo999

Ten Filmweb to jednak niesamowite źródło informacji jest. Ile ja już rzeczy się o sobie dowiedziałem na tych bezcennych forach od mędrców, którzy tylko dzięki swoim własnym, nieodkrytym przeze mnie, zwykłego ludzia sposobem, potrafią ocenić moje predyspozycje umysłowe po ocenie konkretnego filmu. Szkoda, że nie spotkałem jeszcze takiego geniusza, który by określił moje IQ na podstawie mojego jadłospisu.

Serio, nie masz pojęcia, jak cenne są dla mnie Twoje mądrości.

ocenił(a) film na 10
vujek1991

fajnie to napisałeś :D

ja tam takie obraźliwe i prowokujące wpisy ignoruje i podsyłam je adminom co pomaga, bo nie tylko banowali komentarze ale już zdarzyło się że dzięki wielu takim skargom blokowano użytkownika

ocenił(a) film na 9
Expendable91

Tak, ale po prostu musiałem to napisać :)

ocenił(a) film na 10
vujek1991

spoko, mi też się zdarzało ;) pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
nemo999

Ulżyło Ci ?!

ocenił(a) film na 10
karoman4

po co mu odpowiadasz, lepiej zgłaszać. pare takich zgłoszeń i będzie ban

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Wiem, naruszyłam naszą zasadę, ale coś mnie podkusiło.

ocenił(a) film na 10
karoman4

tekst powyżej został zablokowany a tekst poniżej wszystko wyjaśnia :)

ocenił(a) film na 10
Expendable91

Dobrze, że chociaż wyjaśnił nam ;-D

ocenił(a) film na 10
kridsonka

TO pytanie kieruje do osób które już oglądały ten film...
Możecie powiedzieć mi który bohater zginął w tym filmie...?

kridsonka

Tak to film wyłącznie dla facetów bo kobiety na tym filmie będą się śmiertelnie nudziły. No chyba że to jakaś baba - chłop z dużą ilością testosteronu. Prawdziwe kobiety nie tolerują i nie lubią takich filmów.

ocenił(a) film na 10
nudecroft

Co Ty opowiadasz? Ja byłam na premierze i wiesz ile było pań na sali? Więcej niż mężczyzn. Gdyby nie tolerowały takich filmów, to by nie przyszły na tą premierę, a niektóre były same.

ocenił(a) film na 9
karoman4

To samo i ja zauważyłam. Szczególnie dużo testosteronu chyba we krwi nie mam, a mimo to film bardzo mi się podobał. To chyba ostatni raz był kiedy największych twardzieli w historii kina zobaczyliśmy w ich klasycznych rolach razem. Coś wspaniałego.

ocenił(a) film na 10
elninka

Dlatego niestosowna jest wypowiedź @nudecroft: ''Prawdziwe kobiety nie tolerują i nie lubią takich filmów.'' Ja bym się powstrzymała z prawieniem takich teorii, bo to, że oglądam filmy akcji nie znaczy, że nie jestem prawdziwą kobietą.

ocenił(a) film na 6
kridsonka

Oczywiście, że jest dla kobiet ! Przecież jest na co popatrzec :D

ocenił(a) film na 10
justynka_m3

Jak nie, jak tak ;-D

ocenił(a) film na 10
justynka_m3

Też jestem dziewczyną i mi się film bardzo podobał, genialna obsada (ulubieni aktorzy zresztą i jest na co patrzeć !), podobało mi się poczucie humoru, ale akcji i strzelanin nie brakowało. 10/10 polecam :D

użytkownik usunięty
kridsonka

http://www.filmweb.pl/film/Expendables+III%2C+The-2014-663958/discussion/Kto+pow inien+zagra%C4%87+w+EX+3-+g%C5%82osowanie%C2%A0,2014884

Kto nie głosował to niech głosuje do jutra do godziny 17:00

ocenił(a) film na 8
kridsonka

Nie można generalizować filmów : tylko dla kobiet / tylko dla mężczyzn. To rzecz gustu, jak również aktorów tam występujących ( Jason Statham! ). Film zdecydowanie dla każdego kto chce przyjemnie spędzić czas. Dla mnie genialny!

PaniBreczko

Statham to akurat zbyt aktorsko utalentowany to nie jest.

kridsonka

zalezy od gustu

kridsonka

Jeśli nie lubisz kina akcji klasy B, z czasów VHS, to nie bardzo. Ten film i jego poprzednik to trybut dla tych produkcji - Predator, Commando, Prawdziwe kłamstwa, Cobra, Rambo, Pamięć absolutna, Czerwona gorączka, Delta Force, Zaginiony w akcji, Szklana pułapka, Uniwersalny żołnierz itp

Kino akcji z wyższej półki to jednak takie filmy jak Gorączka, Zakładnik, Ronin.

Arg

Lubie dobre kino akcji,a ten film był nudny, w przeciwieństwie do wielu filmów akcji z przełomu lat 80 i 90, a co do Ronina, Gorączki i Zakładnika to kino raczej przeciętne, które próbuje udawać lepsze kino, przez większy budżet i lepsze zdjęcia, ale wcale lepszym kinem nie jest... choć w przypadku Gorączki nie jest tak słabe jak Niezniszczalni 2.

kridsonka

To raczej kino akcji realistycznej, w przeciwieństwie do filmów gdzie Sly albo Arni rozwalają całą armię kałachem z biodra.

Arg

Nie, to nie kino akcji realistycznej.

ocenił(a) film na 9
kridsonka

A jakiekolwiek kino akcji jest realistyczne?

Tortuga033

Nie wydaje mi się.

ocenił(a) film na 9
kridsonka

Kochasz Rambo? Lubisz Szklaną pułapkę? Transporter był dla Ciebie miłą rozrywką? Lubisz klimaty wojenki, humor z baru, mięśnie i duże giwery?
Jeśli nie to i to Ci się nie spodoba. Dla mnie film cudowny - lepszy niż pierwsza część, a zebrano tu naprawdę niemal wszystkie moje ulubione gwiazdy kina akcji. Uwierz, po wejściu Chucka, gdy opowiedział jak to było z kobrą (nie chcę spiolerować, oglądnijcie) śmiałem się 5 minut :) dla mnie romansidła i połowa komedii romantycznych to gnioty, a Trzy metry nad niebem tylko powyżej średniej. A taki film uwielbiam. Kwestia gustu.