powinien mieć tak jak w jedynce takie tło i hit murowany http://www.youtube.com/watch?v=Qw-6cGntqEY
Mimo wszystko Butler jest lepszym aktorem i zwiększa charyzmą niż Adkins ,choć i tak w kinie akcji nie dosięga do pięt takim gwiazdom kina akcji jak Eastwood ,Bronson ,Marvin ,Connery ,Schwarzenegger ,Stallone ,Van Damme ,Seagal ,Wills ,Lundgren ,Snipes ,Hauer itp
Masz rację,jest lepszym aktorem,jednak w akcyjniakach,to mniej ważne :)
W ogóle,nie ma co za bardzo porównywać teraźniejszości,do przeszłości...bo to nie te czasy i inny odbiór... :)
Dokładnie ! Inne czasy ,inna epoka ,inny odbiór tych filmów ,inna możliwość zdobywania i oglądania tych filmów ,inna fascynacja tymi filmami itd
Ogólnie to mieliśmy cholerne szczęście że urodziliśmy się w latach 80 i trafiliśmy w samą epokę VHS ,dzięki czemu doceniamy i kochamy filmy z lat 70-80-90 itp Dzisiejsze dzieciaki nie zrozumią nigdy tamtego fenomenu związanego z filmami VHS i nie tylko ,zresztą dobrze wiesz o czym mówię .Szkoda tylko że nasze dzieci nie będą miały takiego fajnego dzieciństwa jak my mieliśmy ....
Pierwszego Jacka Reachera jeszcze nie widziałem a tu już drugi nadciąga ,cholera trzeba będzie nadrobić zaległości .Dzięki Simon za zwiastun :) A co sądzisz o tym żeby to Tom Cruise grał np ,,Johna Wicka ,, ? Według mnie on był by znakomity ,widziałeś z nim ,,Zakładnika ,, Michaela Manna ? Cruise jako zawodowy zabójcy był po prostu boski ,Keano nie ta półka .
Widziałeś zwiastun nowego Mechanika ? :)
http://www.youtube.com/watch?v=QF903RaKLvs
Widziałem ,widziałem bo wczoraj kumpel mi podrzucił wieczorem na filmweb .Fajny ,fajny -choć trochę idzie w stronę ,,Szybkich i Wściekłych ,, No ale może być .A jak tobie się podoba Szymon ?
Może idzie trochę w stronę Szybkich,jeśli chodzi o skok Jasona...ale dokładnie nie wiadomo co on tam zrobi....:)
Ogólnie,wolę takie filmy,niż te o poprawnie postępujących wobec prezydenta osobach i wyprostowanych bohaterach,którzy walczą za USA....:)
A co to ma do rzeczy czy bohater jest lojalny wobec prezydenta czy nie i walczy za U.S.A ? To takim tokiem myślenia nie powinneś lubić ,,Rambo 2 ,, lub ,,Zaginiony w akcji ,, gdzie głównym celem tych filmów jest przekaz do widza (szczególnie amerykańskiego ) że ,,Wietnam to był tylko wypadek przy pracy ,, Nadal jesteśmy zajebiści i niezwyciężeni .
Ale Rambo był dziki i miał to w oczach :)
A tutaj...?
Butler z wadą wypowiedzi,nie robi na mnie wrażenia :)
Tego nie da się porównać tak do końca, bo wszystko się zmienia. Dziś wystarczy komputer do zrobienia filmu. Kiedyś stawiano na pirotechnikę i ogólnie na kunszt gwiazd, choreografów. Praca ludzka ponad wszystko.
Dokładnie Kasiu ,lepiej bym tego ujął .I jeszcze dochodzi poprawność polityczna ,cenzura ,inny sposób oglądania filmów oraz ich zdobywania ,inne zapotrzebowanie ,moda widzów itp Kasia ,mądra dziewczyna ,wie co mówi :)
Zobacz sobie Kasia Chucka w ,,Kod Milczenia ,, -ten jego charakterystyczny wygląd umber macho : Mocny Męski ,Gęsty Zarost ,Czarna skórkowa kurtka ,czarny golf ,niebieskie dżińsy ,czarne rękawiczki i rewolwer magnum ,po prostu bezcenne !!! Kwintesencja wyglądu twardziela !!! http://www.youtube.com/watch?v=8KFyHIqbVWs
Mówię do ogółu. Skoro jedno i drugie jest filmem akcji to można porównać oba do siebie.
Kasia: Nadal praca ludzka jest ponad wszystko. Komputer nie robi filmów tylko ludzie.
Nawet w gatunkach bywają podgatunki, których nie da się porównać.
No tak, ludzie muszą obsłużyć ten komputer. Zapomniałam. xD
Sokół i kuropatwa. Oba ptaki drapieżne, a jednak różnią się m.in. wielkością, wyglądem.
No, ale nie stwierdzam, który z nich jest lepszy bądź gorszy. Nie porównuje ich z perspektywy jednego albo drugiego. Tak samo, nie porównuje się filmów akcji klasy a z filmami klasy niższej.
Kasia !!! A jutro na TV4 leci ,,W mgnieniu oka ,, z Rutgerem Hauerem o 23 :00 ,oglądaj !!! http://www.youtube.com/watch?v=ItUoqohpjJk
Tak ale ja oglądając np ,,Londyn w ogniu ,, nie oczekuje że to będzie kino na poziomie ,,Szklanej Pułapki ,, ,,Liberatora ,, czy ,,Pasażera 57 ,, Przecież te filmy dzielą lata świetne ,inne czasy ,inne podejście do kręcenia filmów itp
Ale non-stop porównujesz nowe filmy do tych starych.
To Ty,czy ktoś Ci zhakował konto ? :)
nic nie porównuje , uwielbiam klasyki z lat 70-80-90 i tym się jaram a czasami dla odmiany ,dla zmiany klimatu oglądam nowości typu ,,Londyn w ogniu ,, ,,Mad Max : Na Drodze Gniewu ,, czy ,,John Wick ,,
Po części tak,tylko pamiętaj także,że odbioru filmów za małolata,nikt Ci już nie wróci :)
Emocje i magia jaka nam towarzyszyła podczas pierwszych projekcji z kinem akcji lat 80-90 jest nie do opisania !!!!!!! Kto nie żył w tamtych czasach ,nie zrozumie ,nie huja !!!!
To prawda. Wtedy to było coś, ale oglądanie niektórych filmów po latach dziś już nie wzbudza takich emocji
Ja lubię te stare filmy odświeżać na Blu-ray i delektować się detalami,których wcześniej nie widziałem...:)
Podobno te stare filmy wydane na dvd/bluray są strasznie ocenzurowane ,pocięte :D
Ja mam ,,Niko ,, na DVD ,wersja z napisami polskimi i jest pocięta ,tak samo ma mój znajomy z ,,Wejście Smoka ,, -też ocenzurowane :)
Może na DVD walą jakąś cenzurę (nie oglądam tego formatu).
Na Blu-ray jakoś sobie nie przypominam...
Można sobie sprawdzić po czasie i kl/s :)
Ja już raz Simonowi napisałem ,te starsze filmy miały w sobie magię i urok ,smak lat 80-90 ,te nowsze nie mają już tego ,bo nie mogą mieć ,inne czasy oczywiście ,inny klimat .Ale jak ktoś uwielbia nowe filmy akcji to pogratulować xD
Nie wiem o co ci chodzi ? Przyznam ci się szczerze że jak ,,Niezniszczalni ,, 1,2 weszli do kin i zarobili na całym świecie ponad 300 mln to miałem taką cichą nadzieje ,że znów staromodne kino akcji ożyje ,mieliśmy potem jeszcze ,,Olimp w ogniu ,, ,,Świat w płomieniach ,, ,,Ageńci ,, ,,John Wick ,, a teraz ,,Londyn w ogniu ,, Ale po ,,Exp3 ,, straciłem już nadzieje na jakąś reaktywacje tego gatunku ,zresztą nawet nie chce ,kocham kino akcji z epoki VHS i nic na to nie poradzę :)
Na kaca po ,,Londynie w ogniu ,, polecam ,,Ukrytego ,, : http://www.youtube.com/watch?v=bl-iB4WAB0o
Teraz nie będziemy mieli już tak dobrych filmów akcji jak kiedy ,bo dziś stawiają głównie na kasę a nie na jakość .No i zmieniły się też sposoby kręcenia filmów .Nie wiem czy to do was dotarło ?
Ale wtedy Granat było inaczej ,bo były wypożyczalnie kaset video i gdy np dany film poniósł by klęskę w kinie w box office to z pewnością odrobił by straty w wypożyczalni ,bo kiedyś jeśli nie obejrzałeś w kinie ,,Szklanej Pułapki ,, czy ,,Liberatora ,, to musiałeś iść do wypożyczalni i zapłacić kasę za wypożyczenie danego filmu na 12 godzin ,wtedy koszt był 5 zł za jeden film ,dziś to z pewnością 10 zł .A dziś jeśli nie obejrzałeś ,,Londynu w ogniu ,, w kinie to za darmo masz za 3 miesiące w necie .Producenci są stratni przez to .W tamtych czasach nie musieli używać takiego bezpiecznika w postaci PG -13 czy jakieś gwiazdy w stylu Damon ,Cruise ,Butler ,Reeves ,role w kinowych filmach dostawały nawet osoby bez nazwiska jak Speakman ,Bosworth ,Pipper ,Gruner ,Griffith .I to była ta różnica .
No, ale nie zmienia to faktu że i tak robili je dla kasy w większości. W tamtych czasach powstało więcej akcyjniaków, bo gatunek był bardziej dochodowy. Dzisiaj powstaje ich mniej, bo mniej ludzi chodzi do kin.
Z tą jakością nie przesadzajmy. Obok zajebistych akcyjniaków były też te strasznie kiczowate i to sporo. Mówię to realnie patrząc na gatunek.
No robili do kasy ale tak jak powiedziałeś ,gatunek był bardziej popularny i głównie te filmy robione były dla dorosłych widzów a dziś przeważnie dla dzieciaków i to jest ta różnica .
Było sporo akcyjniaków kiczowatych ale co to zmienia ? Skoro ten gatunek wykrestalizował się w latach 80-90 a zaczoł w 70 latach .Nie można porównywać tych obecnych czasów do tamtych .W latach 70 miałeś ,,Brudnego Harrego ,, ,,Życzenie śmierci ,, ,,Francuski Łącznik ,, ,,Wejście Smoka ,, Lata 80 to : Rambo ,Terminator ,Szklana Pułapka ,Zabójcza Broń ,Robocop ,Krwawy Sport ,Samotny Wilk McQuade ,The Punisher itp To były legendarne filmy i to one tworzyły legende tego gatunku .