PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=453909}
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 13781
6,1 7 krytyków
Notorious
powrót do forum filmu Notorious

Porażka...

ocenił(a) film na 2

przynajmniej z tego co widać w trailerze. Będzie kolejna historia dla mass amerykańskiej młodzieży. Beznadzieja.
W życiu nie przebije "Tupac: Resurrection", to jest dopiero klasy filmó biograficznych. Poza tym sama postać Biggi'ego nigdy nie przyćmiłaby legendy Tupaca, więc czego wymagać od filmu:/

tof2

nie słucham 2paca. jestem idiotą. gimnazjum go słucha - to geniusze.
nie słucham 2paca. słucham disco

MicScreAm

jesteś światłym człowiekiem. powinieneś jednak nagrać tą płytę. paluch ci pomoże. prowadź o wielki

MicScreAm

tragedia ^^

tof2

Felt 2: A Tribute To Lisa Bonet; google it

MicScreAm

Dalej nie rozumiesz, homie. ^^
Nie o to chodzi, że istnieje tylko Tupac, chodzi o to, że wielu ludzi w tym ja utozsamia się z życiem tego gościa, wskazales na felta z oldskoolowymi beatami, zajebiscie no i ... ??? ^^
szanuje to, że słuchasz samplowanej muzyki z sub'owymi basslianiami.
wracam jednak do swieżych instrumentalnych sampli z mc, ktory poznał obie strony, dysonans ludzkiego życia i poswiecil sie muzyce ponad zycie. coz mam napisac.. szanuej to czego sluchasz, ale shakura nic nie przebije, bo byl kims wiecej nic mc.
Blac Haze - Res-Sa-Rec-Shun <----- sprawdź w czym rzecz.

tof2

Xeroboying to raczej nie przystoi w rapie. Typ kopiuje nawet głos, nie
wspominając o zabiedzonym flow i tematyce, czysto hustlerskiej. Nie idź
tą drogą! Do tego totalny noname z 5warstwy podziemia którego
biografia, jeżeli istnieje to kryje się pod toną rozkminek niedojrzałych
gimbusów z portali typu fotka.pl
nie rozumiem jak fanowi może imponować człowiek ktorego jedyną
umiejętnością jest kopiowanie. To jeden z największych grzechuf w tej
gże (celowe)!
Taka fascynacja hustlerką od strony słuchacza swiadczy o nudnym
życiu... szukanie naśladowców o braku smaku.. Nie idź tą drogą (celowe).
Blue Scholaris - Bayani, cuz there are ordinary men, with no-copy-style
[even in beats]

MicScreAm

słoń Ci na ucho nadepnął i tyle, nie znasz się na muzyce. przesłuchaj cały album tego kolesia, nie tylko od strony głosu(a gdybys ty sie urodzil z takim samym glosem i chcial nagrywac rap to co byś zrobił, zmienił sobie struny głosowe ? ) ale też od strony produkcyjnej, sprawdz sobie posmiertny album kadafiego, gdzie występuje goscinnie niejaki "fatalveli"(wątpie czy znajdziesz ze swoim podejściem), wsłuchaj sie w teksty i ich sens, a pozniej porownaj. na koncu poszukaj blac haze'a na myspace i sprawdz sobie niepublikowane produkcje, w tym "fuck Dre". Czlowieku czy ty znasz w ogole angielski i tworczosc 2paca ze sie wypowiadasz ? szczerze wątpie w twoją swiadomosc odnosnie stylu, flow i produkcji, nie słucham xeroboya tylko zainteresowalem sie tym gosciem ze wzgledu na to, że ma IDENTYCZNE: teksty, głos, ale przede wszystkim bardzo udane produkcje, dokladnie w takim samym stylu jak 2pac, wszystko jest uderzająco podobne wraz z ideologią i tekstami, ktore są zawarte na r u still down(O ILE znasz angielski ^^). Nie obchodzi mnie to czy tupac żyje czy nie tylko nawiązuje do tego, że słucham wszystkiego co jest kozackie pod wzgledem rowniez sampli i sposobie produkcji, co zabawniejsze jak słucham tego albumu to słyszę wiele podobieństw, a to co mnie najbardziej rozbraja to fakt, ze ten gosc ma kilka identycznych featuringow co shakur. Ty jednak, jak juz pisalem wczesniej, wolisz zgrywac znawcę, nie mając bladego pojęcia o układzie hihatow, werbli, linii melodycznych czy aranżacji całego albumu. Wolisz miotać się pomiędzy nienawiścią i mędrkowaniem, zachowując arogancję i probując na siłę udowodnic, że geniusz hip-hopu to jakas pipa, ktora nie ma gustu ani talentu. Daj sobie spokoj dzieciaku, komplikuj sobie dalej, mnie to wisi co ktos o kims mysli, bo swoje wiem, bo nie jestem jedynie odbiorcą, ktory na siłę neguje coś co jest faktem. A faktem jest to, że 2pac wciąż jest wiecznie żywy i odniósł taki sukces na jaki sobie zasłużył. Nie masz pojęcia, że wspolczesna muzyka jest jak ocean, gdzie kazdy znajdzie coś dla siebie, czesto nie mając nawet swiadomosci, że trafiasz na czyjesz alterego, bo moze to byc produkcja kogos kogo słuchasz w tekstach, nawet o tym nie wiedząc. Większosć artystów zaczyna od nazwy, na ktorej nie wypływa, dopiero kolejne pseudonimy i doswiadczenie skutkują komercyjnym sukcesem. Mam wymieniać przykłady może ? pfff, zresztą czego ty w ogole chcesz.. nie brakuje mi muzyki i utalentowanych ludzi, mam od niej już dawno przesyt i już nie drażnią mnie nawet tacy znawcy jak ty. Dla uproszczenia skaczę sobie już tylko po featuringach i raz na 1000 trafię kogoś takiego jak ten gosc, dziwne co.. kiedyś wlaczales mtv i trafiales na zajebiste, nowatorskie rzeczy, a teraz musisz gmerac, szperac i udawac, że wspolczesna muzyka to dopiero XERO co było wczesniej. ^^ Ja nie muszę, mam już multum i jedynie co robie to słyszę o kolejnych rzeczach ludzi, ktorych muzyki słucham latami. Pozdrawiam.

tof2

Szukasz przykładów hejterstwa czy fajansiarsko robionych przeróbek ?
Proszę bardzo:
http://www.youtube.com/watch?v=ufWib91iE5M
http://www.youtube.com/watch?v=S_75ZsOtZf8

takie wlasnie frajerskie kopiowanie i doczepianie się do cudzej sławy.
"(celowo)"

tof2

wnosisz że jesteś antytalentem który nie potrafi nic zrobić by pokazać światu - współczuję, nieszczerze, ale spodziewałem się tego po tobie. dla mnie to pocieszne gdy coś co kiepsko wychodzi jednak wzbudza lekkie zainteresowanie. Kanał do wideo a zakompleksiony człowiek bez jakiejkolwiek inwencji , nawet w robieniu plam jak Zborowski, ocenia amatorskie blendy z zajawki. Wg mnie - piszę to całkiem poważnie - musisz mieć realne problemy z percepcją oceniając to jako kopiowanie a szczególnie "doczepianie się do cudzej sławy". Rozumiem że całość zamieściłeś w odpowiedzi na moje prześmiewcze komentarze w kierunku kseroboya 2Paca, kopiującego wszystko. Naprawdę masz problemy nie rozróżniając dosyć oczywistej różnicy tych "dwóch kopiowań". Sampling to fajansiarstwo bo kradną cudzą muzykę O.ooooooo

dobra, zmykam bo mam wywiad w tv, w związku z moją sławę, którą ukradłem.
umiesz korzystać z google - bravo

nudny , mało kreatywny z twojej strony, ten "beef" . znudziło ci się nie podawanie argumentów , poszedłeś dalej, w sposób polaczkowaty wyśmiewasz że komuś się chce . Ze swoich kompleksów zaczynasz czepiać się faktu że ktoś coś jednak robi...... :/

MicScreAm

BUACHACHACHACHACHA

A TO JEST TWOJE ?

daj mi te accapelle dzieciaku, skleje to jak należy w 2 min ! :D

tof2

wybitny argument - słoń mi nadepnął na ucho. musisz być dzieckiem skoro na zarzut naśladowania głosu odpowiedziałeś iż w tym wypadku absurdalna jest zmiana strun głosowych.... ogarnij się. gość jakby chciał nawijałby w inny sposób, przeciętny człowiek dysponuje szeroką gamą możliwości głosowych. Typ chciał/chce nawijać jak 2Pac by zbijać na tym tamtiemy i budzić podziw wśród małolatów no i to robi. ..żadna filozofia.
Cały czas mnożysz domysły czego to ja nie wiem, jaki jestem ograniczony, opierając to TYLKO i wyłącznie na fakcie mojej pogardy 2Pac em. Moje uczucia wobec niego może byłyby inne gdyby nie miał za sobą tylu dziwnie ^^^^^^^^ zachowujących się fanatyków, którzyto tak negatywnie mnie do niego nastawiają . Jako artysta mnie nie interesuje bo jak na rappera nie dysponował porywającymi umiejętnościami - znerwicowany przykładowy janek spod budki też potrafi szybko się wysławiać co nie znaczy że ma "flow", a sam szakur w modulacje i zmiany tempa się nie bawił więc całe pseudo-flow było raczej monotonne ->może przesadzam lekko, ale jedynie by zwrócić uwagę że coś jednak jest na rzeczy. co do stylu o który podejrzewasz 2Paca... nie wiesz co to styl skoro piszesz że 2Pac go posiadał. przykład z brzegu: pounche - zero w przepadku 2paca, reszta podobnie. Jedyny styl jaki posiadał to styl Imagu, niegrzecznego chłopca, buntownika - "free hustlerka for 2Pac". Doprawdy ciężko wsłuchiwać się w teksty nawet jego xeroboya, skoro codrugi dotyczy hustlerki na dzielni.
Może i mędrkuje, ale rzeczowo próbuję wyrazić swoje zdanie w oparciu o odczucia jakie mam wobec jego muzyki, podchodzę do sprawy poważnie, choć BEZ PRZESADY, nie zamierzam w celach poznawczych dogłębnie analizować całej jego twórczości by wyłapać 1podwójny O.o poco mi ten podwójny ?? Czasem przekolorywuje ,arogancja to taki mój sposób na uderzenie obuchem , by po takim uderzeniu zmusić do myślenia, że coś jest na rzeczy. Ciężko ci przez to przebrnąć bo atakuję twojego boga.
CO do ciebie, jedynie opisujesz moją osobę oraz muzykę jakiej słucham TYLKO i wyłącznie przez pryzmat mojego stosunku do 2Paca. Strzelasz ślepakami że szkoda amunicji. Nawet nie raczyłeś zapoznać się z 1 czy 2 propozycjami jakie podałem - w końcu zaburzyły by twój poglądem jakobym słuchał jakiś komercyjnych plastików a współczesna muzyka jednak niosła wartość.
To że znasz ludziki które musiały zmieniać ksywy żeby się wybić świadczy o tym że znasz kiepskich graczy, w dodatku desperacko nastawionych na sukces, co potwierdza moje wcześniejsze przypuszczenia: Uważasz że cała współczesna muzyka jest zła bo znasz jakieś zdupy wynalazki.

W przekonaniu że i tak nie sprawdzisz (choć robię odstępy żeby celowo było widoczniejsze :] ) tworzący w tym samym okresie złotej ery skład Real Live jednym a klasycznym The Turnaround zjada całą dyskografię 2paca. Samplowane podkłady k-defa są daleko bardziej porywające od tych które dobierał sobie 2Pac (widzisz, tak się nimi jarasz, razem z całą linią perkusyjną, a okazuje się można lepiej), w kwestii raperskiej larry-o ma wszystko to, a nawet więcej, czego brak 2pacowi i ciężko wyobrazić sobie przeciwnika jego muzyki,nic do zarzucenia. Widać można.
Oczywiście możesz teraz dla własnej satysfakcji wypisać głupoty na temat tego składu, jakoby byli dziećmi plastikowego świata etc. jedynie po to by zaspokoić fikcyjną potrzebę bardzo pozornego pojechania po mnie - domniemanym naturalnym wrogu 2paca (może to ja go zastrzeliłem?). Nawet nie potrafisz użyć 1 rzeczowego argumentu by podważyć moje mędrkowanie oraz znegować (ba, nawet zgadnąć mimo moich przykładów) muzykę której pozwoliłeś mi już ^^ słuchać.

a teraz znów zamieścisz drewnianą odpowiedź atakującą mnie, wg ciągle tego samego schematu - zero argumentów, 5x o słuchaniu 2paca i jaki ma to zbawienny wpływ na życie człowieka, coś o dawnych czasach, kawałek o tym jaki to jestem zepsuty i jakiego gówna-bo-nie-2paca słucham, i fragmencik jakie to ciężkie czasy dla muzyki. o i jeszcze że angielskiego nie znam, bo gdybym znał to byłbym hustlerem zakochanym w 2pacu, wielbiącym każdego kto kontynuuje jego tradycje (nie mylić z xerowaniem które jest wiejskim posunięciem w rapie)

100 dyniowych pestek że nie przeczytasz

MicScreAm

"ogarnij się"
nie kopiuj mnie.

" Typ chciał/chce nawijać jak 2Pac by zbijać na tym tamtiemy i budzić podziw wśród małolatów no i to robi. ..żadna filozofia. "
nie zbija tantiemów, bo nie ma nawet wytwórni, po prostu robi muzykę domowym sposobem i przede wszystkim nie gra koncertów, z czego płyną największe przychody w dzisiejszych czasach.

"Moje uczucia wobec niego może byłyby inne gdyby nie miał za sobą tylu dziwnie ^^^^^^^^ zachowujących się fanatyków, którzyto tak negatywnie mnie do niego nastawiają"
No to przykre, że dzisiejsi pozerzy tacy jak ty, opierają swoje zainteresowanie wyłącznie na tym co ktoś inny o kimś napisze. Ja oceniam wyłącznie całokształt muzyczny, mam gdzieś pseudonimy, a tym bardziej frajerskie produkcje, tym się różnimy. ^^

"Jako artysta mnie nie interesuje bo jak na rappera nie dysponował porywającymi umiejętnościami"
Buachachachachacha !!!!!!!!

""free hustlerka for 2Pac". Doprawdy ciężko wsłuchiwać się w teksty nawet jego xeroboya, skoro codrugi dotyczy hustlerki na dzielni."
Nie każdy ma tyle szczęścia co ty, by być wiecznie rozpieszczanym przez mamusie ^^

", że coś jest na rzeczy. Ciężko ci przez to przebrnąć bo atakuję twojego boga. "
Buachachachahca, tak jest coś na rzeczy - sprzedał ponad miliard płyt. I nie Bóg tylko JEZUS !!!!!!!!! ^^

"To że znasz ludziki które musiały zmieniać ksywy żeby się wybić świadczy o tym że znasz kiepskich graczy"
Masz rację 90% znanych raperów jest słabych, ale biorąc pod uwagę niepublikowane rzeczy to niestety 100% jest słabych, rzeczywiście myślisz i popierasz to konkretnymi z zycia wzietymi argumentami hehe

"The Turnaround zjada całą dyskografię 2paca"
Zjada, bo ty tak napisałeś ? Czy zjada, bo jest głodny ?

"(widzisz, tak się nimi jarasz, razem z całą linią perkusyjną, a okazuje się można lepiej)"
tak, rozumiem, że masz swoj chory swiat wartosci pod ktory mam sie podporządkowac, bo tak chcesz ! ^^

"larry-o ma wszystko to, a nawet więcej, czego brak 2pacowi "
NO TO FAJNIE....

"użyć 1 rzeczowego argumentu"
Muzyka jest dla mnie darem, a nie rywalizacją o to kto jest lepszy. RAP JEST PRZEKAZEM WERBALNYM i istotniejsze dla mnie jest to co dobierasz na album i to co mowisz. Dzisiejszy czas nie pozwala osiągać już takiego poziomu, ze względu na fakt, że pionier zawsze jest jeden, a następni są tylko marnymi kopiami poprzedniego stylu. Nie znajdziesz drugiego isaaca hayes'a, boba marleya, kurta kobaina czy.. 2paca ^^
tak samo hip-hop ewoluuje w coraz to nowsze trendy, ktore zblizają sie do pop czego przykladem jest BOUNCE, natomiast przyczyną jest SPADEK ZAINTERESOWANIA ciągłym nawijaniem anorektykow z dobrych domow o chorym zyciu, ktore zdecydowanie jest zdrowsze niz we wczesniejszych latach. TO SĄ FAKTY. Dla mnie muzyka nie zamyka się w pieprzonym hip-hopie, prawdę mówiąc gdyby tak było to wstydzilbym sie cokolwiek tutaj napisac, bo wyszedlbym na kompletnego lamusa, mc'ingu doswiadczamy w wielu elektronicznych projektach takich jak drum'n'bass, jungle, electro czy ragga. ^^
RAP miał to do siebie, że bardzo często opierano sie na WERBALNYM przekazie, często miał w sobie przesłanie polityczn-socjalne, dlatego ludzie MÓWIĄ do microfonu, bo nie potrafią tego wyśpiewać i jest to trafiona forma przekazu - dlatego tupac jest guru dla prawdziwych odbiorcow, ktorzy znają angielski (hahaha) a przede wszystkim dyskografie, to jakas smieszna bzdura, że robisz z niego kompletnego gangstera, w takim razie 80% moich znajomych powinienes nazywac gangsterami, śmieszne jest to co piszesz. ^^

"2paca i jaki ma to zbawienny wpływ na życie człowieka"
rzecz w tym, że nie ma zbawiennego wpływu, ale uspokaja gry wracasz do chaty po ciężkim dniu. gdybys miał pojecie to bys nie pisał tych głupot.

"100 dyniowych pestek że nie przeczytasz"
HURRRRRAAA, kooooooooooooonieec !!!!!!!!!!!!
Wspaniale, przekonałeś mnie.
Tupac jest zły, przerzucam się od dziś na fun factory.
Wiesz co masz rację. Nie powinienem tego słuchać.....
Od dziś będę taki jak ty !

http://www.youtube.com/watch?v=VqEbgeu2thk

tylko jak to zrobić... jak bardzo muszę się teraz cofnąć...... ! ^^