PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1089}

Ojciec chrzestny

The Godfather
1972
8,6 568 tys. ocen
8,6 10 1 568402
9,1 97 krytyków
Ojciec chrzestny
powrót do forum filmu Ojciec chrzestny

Oglądałem film i nie wiem w czym was on podnieca - że chodzą z pukawakami i strzelają do siebie jak do kaczek . Rozumiem , że przeciętnego polaka jaka to , że w filmie jest duzo krwi setki ton prochu wystrzeliwanego z luf pistoletów - Fakt iz film jest na 1 miejscu -To świadczy jak głupim jesteśmy narodem ....

ocenił(a) film na 10
Uzi

Pytają się bacy:

- Baco! Co wy tak w ogóle porabiacie, czym się zajmujecie?
- Ano panocku...Gdy mom cas, to siedzę i myślę, a gdy nie mom casu to tylko siedzę...

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Czym się różni Yeti od mądrej kobiety?

Yeti'ego ktoś widział :)

ocenił(a) film na 10
lukasz_milicz

EJ LUKASZ WEJDZ NA IMDB TAM TEZ JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU :) WIEC TO NIE TYLKO NASZ NAROD. A PO DRUGIE LEPIEJ BYLOBY GDYBYS SIE NIE WYPOWIADAL JUZ W OGOLE OK??? NAJLEPIEJ NIE WCHODZ JUZ NA FILMWEB. TOBIE SIE TYLKO TAK WYDAJE ZE ZNASZ SIE NA FILMACH.

ocenił(a) film na 10
footshac

Łukasz tam nie wejdzie bo trzeba zapłacić :)

ocenił(a) film na 10
Kain

- Dlaczego święty Mikołaj chodzi zawsze uśmiechnięty?
- Bo zna adresy wszystkich niegrzecznych dziewczynek :]

ocenił(a) film na 9
Kain

Nie trzeba płacić. Kto te brednie rozpowiada.

ocenił(a) film na 10
Uzi

WIele osób mówiło, że za rejestrację się płaci

ocenił(a) film na 10
Kain

Nic się nie płaci. Wiem z autopsji...

ocenił(a) film na 9
Kain

Przecież posiadam konto na IMDb. Możesz nawet przez 14 dni pobawić się w "admina". Taki wirtualny trial, który ma Cię zachęcić do KUPNA konta PRO. Ale po co Ci PRO, kiedy na zwykłym koncie możesz i tak więcej niż tu na FW?

ocenił(a) film na 9
Uzi

Tzn oczywiście możesz oceniać, jeśli chcesz postować, to musisz potwierdzić tożsamość (szczegóły na portalu - w celu zwalczania kont-widm,trollingu), ale za darmo!

ocenił(a) film na 10
Uzi

MAM!!! EUREKA!!! A o co chodzi? Wymyśliłem (racjonalne) wytłumaczenie teorii łukasza jakoby Godfather był filmem gdzie się ciągle strzelają!!!
łukasz włączył TV na ostatnie kilkanaście minut i akurat trafił na egzekucję donów. Tak się przeraził, że wyłączył zanim wszyscy donowie zostali zabici :)

A co o tym sądzi sam łukasz?? :)

ocenił(a) film na 9
Kain

Łukasz tego filmu nie oglądał.

ocenił(a) film na 9
Kain

Łukasz nie wie oczym Ty mówisz.

ocenił(a) film na 9
Kain

Łukasz utracił wszelką nadzieję.

ocenił(a) film na 10
Uzi

Na co tą nadzieję utracił??
A tak w ogóle to ja szukałem racjonalnego wytłumaczenia a biorąc pod uwagę że Łukasz nie koniecznie ten film obejrzał i się o nim wypowiada to już ciężko wymyśleć coś bardioej racjonalnego :)

ocenił(a) film na 10
Kain

Ale skąd racjonalne wytłumaczenie trollingu? Bo ja jednak cały czas wierzę, że to był troll. Spotkałem już pana Lukasza na paru forach, i temat zazwyczaj wyglądał podobnie :) Nie ma w ogóle o czym dyskutować.

ocenił(a) film na 10
Witeczek

Masz rację. Trollingu nie da się wytłumaczyć. Sprawę należałoby skierować do Archiwum X :)

lukasz_milicz

Nie znasz się i jesteś małą kupką, dzieciaczku :)

Grzegol

lol prawie na wszystkich forach to samo "Nie znasz się i jesteś małą kupką, dzieciaczku :)" N/C
Pozdro

lukasz_milicz

lukasz! Rozgryzłem cię! Chodzi ci o piosenkę "Lejdi Pank"! Czyż nie tak?

ocenił(a) film na 1
lukasz_milicz

a prawie już o Mnie zapomnieliście , co tam u was czopusie ?

ocenił(a) film na 10
lukasz_milicz

A nic. Jak spędziłeś sylwestra łukasz? fajnie było? :)

użytkownik usunięty
lukasz_milicz

Uhaha!!!Ale dziwak!!!Wiem że napewno sie zgrywasz...ale tak czy inaczej...no naprawde...

ocenił(a) film na 1

ostatnio byłem na wieczorze filmowym alternatyego kina albańskiego w ciechocinku i tam był taki gangsterski film jak szajka bandytów terroryzowała sklepy spozywcze na wsiach . wszyscy się ich bali a oni raz wrzucili jednej babci do koszyka z jajkami cegłówke - dlacego nie docenia sie takich filmów . a tutaj ojciech chrzesny jest na 1 miejscu - bo z usa??

ocenił(a) film na 10
lukasz_milicz

No bo tak już jest na tym świecie...nic nie poradzisz że amerykańskie filmy mają największą siłę przybicia w tej branży... po za tym kto chce ogląda Albańczyków...Ja np uwielbiam amerykańskie klimaty lat 30' i 40'

lukasz_milicz

"ostatnio byłem na wieczorze filmowym alternatyego kina albańskiego w ciechocinku i tam był taki gangsterski film jak szajka bandytów terroryzowała sklepy spozywcze na wsiach . wszyscy się ich bali a oni raz wrzucili jednej babci do koszyka z jajkami cegłówke - dlacego nie docenia sie takich filmów . a tutaj ojciech chrzesny jest na 1 miejscu - bo z usa??"

Ha, ha, ha ;-))) Dobre! Gratuluje inwencji twórczej, ale lepiej już zamilcz...

ocenił(a) film na 1
Ktos_tam

naruszasz regulamin kopjując moje posty , rozlice się z oba....

lukasz_milicz

"naruszasz regulamin kopjując moje posty , rozlice się z oba...."

Pseprasam jaśnie pana. To się nie powtórzy.

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 1
Uzi

23 filmy obejrzałem wczoraj ....... z top ten siatkarskeij ligi pnkpongistów

ocenił(a) film na 9
lukasz_milicz

I WIDZICIE JAK DALIŚCIE SIĘ SPROWOKOWAĆ
NIE KARMCIE PO PROSTU TROLLA

Żal.PL

ocenił(a) film na 10
lukasz_milicz

o co chodzi w tym co napisałeś??? I tak wogole to jaki to ma zwiazek z ojcem chrzestnym?????

ocenił(a) film na 10
lukasz_milicz

EEEE...

Ty chyba widziałeś tylko fragmenty filmu bo tylko w kilku scenach ktoś dostaje kulkę .

ocenił(a) film na 9
Bondman

mam dużego penisa

ocenił(a) film na 9
Ryunosuke

ALE ZJEB Z NIEGO. PO CO ON PISZE ZE MA DUZEGO JAK NIE O TYM JEST TO FORUM W OGOLE. PEWNIE MA 12 LAT I LUBI NO WIECIE CO/...

ocenił(a) film na 10
elohortex

Chłopców? :P

ograniczenie literków -.-

ocenił(a) film na 4
lukasz_milicz

Brawo Łukasz - tak trzymać!!!!! Jestem Twojego zdania!!!!

Brandis

Ojciec Chrzestny to najlepszy film świata. A jeżeli Łukasz woli Klan, to niech ogląda Klan, ale niech nie zakłada tematów "Dla mnie mniej niż 0!!!!"
Dla nas twój Klan jest mniej niż zero.

Bulbozaur277

...zero to przesada ale jak dla mnie wybitny też nie był, bardzo przereklamowany i nierówny, niektóre sceny genialne (zazwyczaj z Brando) a niektóre żenada, podobnie z aktorstwem Do książki mu bardzo daleko. Jeden z filmów o którym wszyscy mówią że dobry bo inni tak mówią... Ogólnie 7.

kazio_rozlamowiec

Zgadzam się, do książki mu daleko. Ale tak czy owak to jeden z najlepszych filmów świata/

ocenił(a) film na 10
Bulbozaur277

Dla mnie jeden z najlepszych film jakie stworzono. Obsada genialna, a fabuła prawie idealna (co książka to książka:)).

Poza tym chciałem zauważyć, że Al Pacino odegrał w tym filmie swoją najlepszą rolę w życiu. Mówiąc wprost - ten aktor jest do dupy. Pewno wiele osób mi zarzuci, że się nie znam, ale dla mnie dobrych aktorów jest niewielu. Dobry aktor wypadnie dobrze w każdym typie filmu (np. Bruce Willis), czy to komedia czy sensacja.

I jeszcze tak do Łukasza bezpośrednio. Jeśli chcesz narobić dymu to wyjdź na osiedle w Krakowie, ewentualnie w Łodzi i podbij do grupki kibiców. Ty odreagujesz - oni odreaguję, wilk syty i owca... nie do końca cała xD
Jestem ciekaw jaki jest Twój ulubiony film;>

godzik

No, znalazł się ktoś o moich poglądach:D
A czemu "ewentualnie w Łodzi", coś sugerujesz?

ocenił(a) film na 10
Bulbozaur277

Ten film jest genialny w 100% a gówniarz, który się z tym nie zgadza nie widział go, dlatego popieram wszystkie osoby, które uważają że Ojceic Chrzestny jest najlepszym filmem i właśnie go oglądam!
A ludzie, którzy uważają że jest bez nadziejni są mięczakmi bo
1) nie potrafili wytrzymać do końca całego filmu... oznaka mięczaka
2) Boją się strzelanin w dawanym stylu
a tak wogóle wszytsko zaczyna się od zazdrości bo on dużo zarobił.......

ocenił(a) film na 10
Bulbozaur277

Sugeruję, że tam mieszkają najlepsi kibice w Polsce (poza tyskimi) i takie drugie żydkiewki od których można dostać po ryju za nic... tak żeby była jasność :P

PS. mam nadzieję, że jesteś z pierwszej kasty xD

godzik

Mam nadzieję, że najlepsi kibice to ŁKS a te drugie żydkiewki to żydzew:D

ocenił(a) film na 10
Bulbozaur277

Chyba nie widzisz innej opcji. GKS TYCHY - ŁKS ŁÓDŹ - braci się nie traci!;]