PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=229911}

Ona to on

She's the Man
2006
6,4 110 tys. ocen
6,4 10 1 109778
5,3 7 krytyków
Ona to on
powrót do forum filmu Ona to on

Nierówny

ocenił(a) film na 5

Było dobrze mniej więcej tak do rozpoczęcia się tego międzyszkolnego spotkania. Od tego momentu niestety twórcy zaaplikowali nam zbyt dużą dawkę żenady. W dodatku takiej typowej, amerykańskiej ,w stu procentach happy endowej. Szkoda ,bo był na 6 ,a gdyby ostatnie 20 minut wyglądało jakoś zaskakująco, może nawet wystawiłbym siódemkę.

Btw.
Karnego nie było.

ocenił(a) film na 7
bartekcz92

jak się szuka filmów bez happy endu to trzeba omijać komedie romantyczne :)

ocenił(a) film na 5
monika199406

Coś w tym jest :)
Aczkolwiek ostatnio pojawiło się kilka komedii rom. odbiegających od schematu typu "Sztuka zrywania"

ocenił(a) film na 7
bartekcz92

chyba nie znam takich a obejrzałam całe mnóstwo komedii romantycznych, głównie je oglądam xd

monika199406

co racja to racja z omijaniem komedii romantycznej. Ale już komediodramaty to nie taki wcale happy end musi być. Przykład Forrest Gump. Co do tej komedii to powiem że dam nawet 6,99/10,00 gdyby nie to romantyczne zakończenie to by była ta jedna setna więcej. Duży plus za to, że o piłce nożnej a nie jednym z nudnych amerykańskich sportach jak futbol amerykański czy baseball. Zaskoczyło mnie obecność licencjonowanych piłek i strojów piłkarskich co się rzadko zdarza w produkcjach nisko i średnio budżetowych. No nawet w tym filmie wystąpił były piłkarz. Ale to już każdy chyba wie o kogo chodzi.

ocenił(a) film na 7
bartekcz92

Zgadzam się, że z końcówką było coś nie tak. Nie wiem czy to za sprawą tego, że akcja zaczęła się toczyć jakoś nienaturalnie szybko, czy, że wcześniej nagmatwaną sytuację, reżyser odkręcił w trochę dziwny sposób. Trzeba jednak przyznać, że film był fajny. Bardzo mnie rozśmieszył w niektórych momentach, co rzadko się udaje komediom romantycznym. ;)

ocenił(a) film na 6
Elody

Mnie o dziwo się podobało. W niektórych momentach nawet się zaśmiałem. Jedyne co mi nie przypadło do gustu, to główni bohaterowie, zupełnie niepasujący do siebie. Dziewczyna jakaś aseksualna, mam na myśli sam wygląd. Drewniany facet też nie pomaga filmowi. Jak by na to nie patrzeć, jest to tylko komedia, umiejętności aktorskie nie są najważniejsze, co nie znaczy, że zupełnie można przymknąć na nie oko.

ocenił(a) film na 7
bartekcz92

bossshe jaki głupi film, jaka głupia ja że go oglądałam........a najgłupsze jest to że był całkiem przyjemny :)

nie wiem o co kaman ale naprawdę się wkręciłam i oglądałam z zaciekawieniem, pomimo że schematyczny, przewidywalny, głupi, naiwny i dziwnie zagrany :)