Ostatni samuraj

The Last Samurai
2003
7,7 282 tys. ocen
7,7 10 1 281973
6,2 39 krytyków
Ostatni samuraj
powrót do forum filmu Ostatni samuraj

Po prostu świetny film najbardziej podobało mi się ukazanie patriotyzmu oraz honoru tych ludzi czego ostatnio brakuję u nas w kraju. Zastanawiałem się nad tym wszystkim i doszedłem do wniosku, że nie tylko kościół oraz cyganie wyniszczają nasz ukochany kraj ale sami Polacy. Robią to poprzez postawę wobec pastwa oraz nie interesowanie się swoim krajem. Dzisiejsze pokolenia młodzieży jak i ludzi dorosłych są beznadziejne. Irytują mnie ci wszyscy ludzie z "JP na 100%". Jak takie coś może się dziać w państwie demokratycznym. Rozumiałbym takie zachowanie wobec prawa jeżeli było by to państwo totalitarne ale w tej sytuacji oni poprzez swoją postawę niszczą swój kraj. Powiedzą iż jakiś policjant nadużył swoich praw...oczywiście, że takie coś mogło się zdarzyć ale każdy jest tylko człowiekiem i jak każdemu człowiekowi może się to zdarzyć również są różni ludzie i nie można każdego traktować jednakowo. A takich przypadków nad użycia władzy jest nie wiele ponieważ skoro ktoś decyduję się na to aby zostać policjantem pragnie służyć ludziom a nie wręcz przeciwnie. Moje zdanie na temat tego pokolenia JP jest takie jeżeli nie chcecie stosować się do prawa to spier**** !. Ja tego nie rozumiem jak taki człowiek może napaść jakąś niewinną osobę a szczególnie Polaka. Polacy powinni być jednością tak jak tamci ludzie w filmie.Aktualnie to co widzę w okół przeczy wszystkiemu.Jeżeli pragniemy aby coś się zmieniło w państwie to musimy zacząć od samych siebie po czym zająć się cyganami i na końcu rozwiązać sprawę z kościołem.Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

Najważniejsza jest pamięć oraz znajomość historii. Należy by dumnym z tego, że jesteśmy Polakami. Kiedy Polacy się zmienią sytuacja Państwa z pewnością się zmieni również powinna zmienić się pozycja Polski na arenie światowej.