Ostatni samuraj

The Last Samurai
2003
7,7 282 tys. ocen
7,7 10 1 281955
6,2 39 krytyków
Ostatni samuraj
powrót do forum filmu Ostatni samuraj

HEH... coś w tym filmie jest... nie miałem większych zamiarów go oglądać ale ze względu że komp był zajęty włączyłem TV... Akurat leciała czołówka, kiedy przypomniałem sobie, że dziś leci "Ostatni Samuraj". Dużo słyszałem o tym filmie więc pomyślałem, że jako kinomaniak i wielbiciel filmów trzeba go zobaczyć (aż wstyd się przyznać że jeszcze wcześniej go nie widziałem). Już pierwsze sceny mnie wciągnęły i sprawiły, że co klatka filmu to był on coraz ciekawszy. Pewnie do dalszego obejrzenia zachęciły mnie świetne zdjęcia, scenografia, muzyka, znakomita obsada i reżyseria. Tak! Reżyser odwalił kawał świetnej roboty podejmując się stworzenia tak genialnego filmu i trzeba mu pogratulować, bo świetnie mu poszło i odwalił kawał dobrej, żeby nie powiedzieć znakomitej(!) roboty. Kiedy komp się już zwolnił nie mogłem oderwać wzroku od ekranu. Akcja nabierała tempa i rozmachu. No i tak wytrwałem do końca:) Dużo jeszcze mógłbym napisać plusów filmu, ale zostawię je dla innych użytkowników:) Jeden z filmów które TRZEBA obejrzeć! Gorąco polecam obejrzeć!! Również pozdrawiam i zapraszam do siebie:)

Cobra

Osobiście mam zastrzeżenia do muzyki, bo to "klasyczne pobrzdękiwanie". Soundtrack jest dobrym środkiem nasennym. Film jest dobry, ale ma wady.

ocenił(a) film na 9
kaktus34

hoah, przez mase uznany za najlepszy soundtrack filmowy.
hip hopu słuchasz czy dialogów z keanu do snu?

ocenił(a) film na 10
Cobra

Film jest świetny ;) i co najważniejsze inteligentny, ma jakieś przesłanie, a nie jest głupim zlepkiem scen walki i bezmyślnego zabijania.