Muzyka w tym filmie jest najlepsza.Mam caly soundtrack i slucham go prawie codziennie od miesiaca i jeszcze mi sie nie znudzil.
popieram, iz muzyka jest świetna. Tak wogóle to Zimerman to niesamowity kompozytor. Polecam ci też muzykę z Gladiatora i Troi. Te dwa krążki są w szczególności warte uwagi.
Mrowka jak coś to Zimmer, a nie Zimmerman. Poza tym Troje skomponował Horner (niestety zresztą bo tym soundtrackiem zepsuł cały film)..
poza "Ostatnim samurajem", dobrą muzyczkę skomponował Zimmer do Twierdzy (rewelacja) i Gladiotor
ja muzyki z samuraja słucham już chyba od 4 miesiecy...z małymi przerwami :] jest niesamowita...jeden z najlepszych soundtrackow i jedna z najelepszych kompozycji Zimmera...
Zgadzam się z Wami. Ja również słucham i słucham tej muzyki i po prostu nie mogę wyjść z podziwu :). Wspaniała jest.
Jak zawsze Zimmer się spisał:-)To mój ulubiony kompozytor.W tym roku świetną muzykę stworzył też do "Króla Artura".Oczywiście the best jest "Gladiator".Troi nie polecam,ale to na szczęście nie Zimmer:-)
Cieszę się, że tylu ludzi potrafi tę muzykę docenić choć do najłatwiejszych nie należy. Jest FANTASTYCZNA!!! "A Way Of Life" jest jedną z moich perełek, wśród wszystkich utworów muzyki filmowej. Ma dla mnie dużą wartość sentymentalną, że tak powiem:)
Dla wszystkich, którzy chcą więcej o tejże muzyce przeczytać podaję linka:
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=16 [www.filmmusic.pl/index....]
Michna, z oszołomami i debilami bez kultury takimi jak ty, nie rozmawiam. Nie masz pojęcia czym jest muzyka do tego filmu, więc racz zachować swoje chamstwo i zacofanie dla siebie i nie obrażaj ludzi.
co polecisz jeszcze? widze ze masz pojecie, shinobi dzieki tobie juz mam, ostatni samuraj muzyka 12/10 ,
Skoro już pytasz to szczerze polecam muzykę do Wodnego Świata (Waterworld) z Costnerem. Autorem jest James Newton Howard. A także do Opowieści z Narnii i DejaVu obydwa soundtracki wyszły spod ręki Harry'ego Gregsona-Williamsa i na koniec do Przysięgi, muzyką zajął się Klaus Badelt.
Mam nadzieję, że ci się spodobają.
Pozdrawiam serdecznie!
Wszystkim którym podoba się muzyka z Ostatniego Samuraja powinna również spodobać się muzyka z Basilisk: Kouga Ninpou Chou i Samurai 7.
Szczerze polecam mimo że ich twórcą nie jest żaden znany kompozytor.