Ostatni samuraj

The Last Samurai
2003
7,7 282 tys. ocen
7,7 10 1 281955
6,2 39 krytyków
Ostatni samuraj
powrót do forum filmu Ostatni samuraj

Muzyka

ocenił(a) film na 10

Muzyka w tym filmie jest najlepsza.Mam caly soundtrack i slucham go prawie codziennie od miesiaca i jeszcze mi sie nie znudzil.

gacek

popieram, iz muzyka jest świetna. Tak wogóle to Zimerman to niesamowity kompozytor. Polecam ci też muzykę z Gladiatora i Troi. Te dwa krążki są w szczególności warte uwagi.

ocenił(a) film na 8
Mrowka

Mrowka jak coś to Zimmer, a nie Zimmerman. Poza tym Troje skomponował Horner (niestety zresztą bo tym soundtrackiem zepsuł cały film)..

ocenił(a) film na 10
Mrowka

Zimmera polecam muzyke z Cienkiej czerwonej lini (thin red line) :]

ocenił(a) film na 9
Mrowka

poza "Ostatnim samurajem", dobrą muzyczkę skomponował Zimmer do Twierdzy (rewelacja) i Gladiotor

gacek

ja muzyki z samuraja słucham już chyba od 4 miesiecy...z małymi przerwami :] jest niesamowita...jeden z najlepszych soundtrackow i jedna z najelepszych kompozycji Zimmera...

error

Zgadzam się z Wami. Ja również słucham i słucham tej muzyki i po prostu nie mogę wyjść z podziwu :). Wspaniała jest.

gacek

Tak masz racje ta muzyka jest super !!! Da się poczućprawdziwy klimat tego filmu !!!

ocenił(a) film na 9
gacek

Jak zawsze Zimmer się spisał:-)To mój ulubiony kompozytor.W tym roku świetną muzykę stworzył też do "Króla Artura".Oczywiście the best jest "Gladiator".Troi nie polecam,ale to na szczęście nie Zimmer:-)

gacek

Cieszę się, że tylu ludzi potrafi tę muzykę docenić choć do najłatwiejszych nie należy. Jest FANTASTYCZNA!!! "A Way Of Life" jest jedną z moich perełek, wśród wszystkich utworów muzyki filmowej. Ma dla mnie dużą wartość sentymentalną, że tak powiem:)
Dla wszystkich, którzy chcą więcej o tejże muzyce przeczytać podaję linka:
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=16 [www.filmmusic.pl/index....]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
incom

masz racje michna

ocenił(a) film na 10
xyz_9

Michna, z oszołomami i debilami bez kultury takimi jak ty, nie rozmawiam. Nie masz pojęcia czym jest muzyka do tego filmu, więc racz zachować swoje chamstwo i zacofanie dla siebie i nie obrażaj ludzi.

ocenił(a) film na 10
Mr_Mangas

co polecisz jeszcze? widze ze masz pojecie, shinobi dzieki tobie juz mam, ostatni samuraj muzyka 12/10 ,

ocenił(a) film na 10
andrzej_26

Skoro już pytasz to szczerze polecam muzykę do Wodnego Świata (Waterworld) z Costnerem. Autorem jest James Newton Howard. A także do Opowieści z Narnii i DejaVu obydwa soundtracki wyszły spod ręki Harry'ego Gregsona-Williamsa i na koniec do Przysięgi, muzyką zajął się Klaus Badelt.

Mam nadzieję, że ci się spodobają.

Pozdrawiam serdecznie!

ocenił(a) film na 10
Mr_Mangas

Wszystkim którym podoba się muzyka z Ostatniego Samuraja powinna również spodobać się muzyka z Basilisk: Kouga Ninpou Chou i Samurai 7.
Szczerze polecam mimo że ich twórcą nie jest żaden znany kompozytor.

ocenił(a) film na 10
gacek

Zgadzam się, muzyka jest wspaniała.Świetnie dobrana do tego filmu.
Polecam też ścieżke dzwiekowa z Ostatniego Mohikanina ;-)