...że ten film warto oglądnąć, przekonajcie mnie ,że warto mimo iż pachnie tanim patosem na kilometry, mimo iż czuć "heroizm" Toma tak bardzo ,że mdli na samą myśl o spędzeniu czasu z tym filmem. Proszę powiedzcie dlaczego warto bo jakoś unikam tego filmu...Nie wiem czy nie siąść na mizernym ale efektownym spider-menie albo niezłej częstotliwości:)...
Samo zastanawianie się czy obejrzeć spider-mana czy to, powinno dać Ci odpowiedź.
Jeśli lubisz dobre filmy historyczne, to nie masz się co zastanawiać-tylko siadaj i oglądaj:)Ja dziś oglądam po raz enty i nadal mi się podoba;dla mnie jeden z najlepszych filmów historycznych ostatnich lat-wybór należy do ciebie,zależy co lubisz...
Hahaaa dobre... zastanawiałeś się czy nie lepiej obejrzeć bajeczkę o pajączku od naprawdę warościowego filmu.... ychh taaa
Ach... ja właśnie skończyłam oglądać. Spiderman nie nadaje się do porównania z TYM ;) Naprawdę wartościowy film, a jeżeli nawet film komuś nie przypadł do gustu to muzyka, która moim zdaniem jest najważniejsza zaraz po dobrze opowiedzianej historii zasługuje na uwagę. Jestem nadal pod jej wrażeniem. Urzekająca...
Bardzo dobry film co tu dużo gadać, zgadzam się muzyka zasługuje na uznanie rzadko kiedy oglądam całe napisy ze względu na nią ;D
jak dla mnie jest tu tylko jeden minus-tom cruise, ktory nadaje filmowi zbyt kiczowego z lekka hollywoodzkiego filmu..
tak poza tym ciekawa podroz do japonii oddalonej ponad sto lat od dzisiejszych czasow , w ktorych na skraju wyginiecia sa prawdopodobnie najslawniejsi wojownicy swiata
zgadzam się, tom cruise jakoś do tego filmu nie pasuje... ale da się go przeboleć... jakoś..., tak więc dla mnie 9/10 bez toma było by 10 :D
Też ma takie zdanie na ten temat. Cruise nie pasuje do tego filmu, ale poza tym fabuła była ciekawa, wciągająca (nie nudziłam się wcale), a film opowiadał piękną choć smutną historię. Jeśli ktoś lubi patetyczne, nostalgiczne kino, to polecam...
Jeśli nie lubisz Toma Cruise'a lub takich filmów to zamknij oczy i posłuchaj chociaż muzyki z tego filmu. Hans Zimmer is the best!
Ludzie co wy macie do Toma Cruisa ? Dobry aktor, akurat do tego filmu pasuje świetnie. A film Jest genialny, jeden z moich ulubionych, 10/10.I jak ktoś już powiedział muzyka jest naprawdę urzekająca :)
Owszem aktorem jest dobrym, w tym filmie zagral bez zarzutow, ale posluzenie sie nim w tym filmie jako ostatnim samurajem rodem z USA na interesujacym tle historycznym mi nie pasuje..
Wiem ze aktor powinien probowac wszystkich rol ale tom cruise kojarzy mi sie jako gwiazda hollywood ktora charakteryzuje sie filmami typu: koktajl, top gun, jerry maguire, czy mission impossible (oczywiscie nie kryykujac tych filmow, szczegolnie "koktajlu", ktory ogladalem wiele razy z przyjemnoscia)
jeżeli chcesz wiedzieć czemu ten świat zwariował,co zgubił po drodze,to tutaj masz wszystko poukładane alfabetycznie.
Dodatkowo możesz sobie odlecieć przy muzyce.
nie oglądaj spidermenta.
Po co było się tak grzać jak co niektórzy tutaj?? Film zaliczony. Czy ja wiem ,czy to było takie arcydzieło jak wielu tu imputuje?Dla mnie na pewno nie. Śmiać się z "bajeczki o pajączku" i nie zauważyć w "ostatnim samuraju" innej bajeczki to naprawdę duże upośledzenie narządu wzorku i brak jakiejkolwiek analizy.
Zgadzam się ,że film Zwicka jest znacznie lepszy i może faktycznie nie ma o czym mówić , ale oczekiwany przeze mnie patos w tym filmie przybył i to naprawdę z dużą mocą.Powiem szczerze,że wolę dobrą zabawę niż wciskanie takiego kitu,wolę ten kit niż mizerną zabawę(vide spider).Miałem jednak czuja bo "częstotliwość" mi bardziej podchodzi.
Jeśli traktować ten film jako czysto historyczny to bardzo dobry , ale on ma ambicje ponadczasowe, więc oceniać go również tak trzeba.
Suma - 5/1
jesteś załosny.. imputować to ja ci zaraz mogę mózg. Raz że nie wiesz jak sie pisze słowo inputować a dwa ze nie rozumiesz jego znaczenia. Nie szpanuj tym że niby jestes taki inteligentny, skoro jesteś niedokształcony.