Ostatni samuraj

The Last Samurai
2003
7,7 282 tys. ocen
7,7 10 1 281973
6,2 39 krytyków
Ostatni samuraj
powrót do forum filmu Ostatni samuraj

Już po raz trzeci oglądam ten film i jak dla mnie jest niezwykły.Przepiękne opowiadanie o samurajach ludziach dla których honoru i tradycja są najważniejsze.

ocenił(a) film na 9
Kolo_15

Masz racje!!! Ten film budzi we mnie prawdziwe emocje. Zawsze płacze podczas śmierci
Katsumoty . Ten film jest rewelacyjny!!

ocenił(a) film na 8
Kolo_15

film genialny nie jest....trochę prosty... ale fajnie się go ogląda

ocenił(a) film na 9
A.N.T.M

heh. Ja również obejrzałem już 3 razy i za każdym razem jest dla mnie przepiękny. Naprawdę film się udał. Dziwi mnie tylko słaba ocena :/

przemo8998

Film typowo hoolywoodzki, ale... co z tego? 10/10
Fajna rola Cruise'a i Watanabe'a, piękna muzyka i ciekawa historia. Ten cały patos i wzniosłość akurat w tym filmie mi nie przeszkadza.

ocenił(a) film na 9
Ookami88

dokładnie zgadzam się, co z tego z typowe hollywoodzkie, ale jakże niesamowicie ciepło, wzruszająco, budująco, cudowne zdjęcia i muzyka, którą jeśli chodzi o soundtracki to kocham ponad wszystko innego tego typu (jedynie ścieżka Łowcy Androidów Vangelisa stoi u mnie na równym poziomie), niesamowite krajobrazy, doskonała charakteryzacja,
a i ja ten film oglądam regularnie co roku odkąd się pojawił ehhehe czyli będzie już jakieś 6-7 razy.

ocenił(a) film na 6
Ookami88

Może właśnie przez to, że kilka lat temu trąbiono wszem i wobec o kolejnej wielkiej produkcji pt."Ostatni Samuraj" film został nakręcony z niesamowitym rozmachem. Jest to mega produkcja, w której fani kultury azjatyckiej znajdą coś dla siebie, romantyczne dusze również, a wszystko zostało wkomponowane w przepiękne krajobrazy i sprawia, że za każdym razem, mimo że znamy zakończenie można ten film oglądać od początku do końca z zapartym tchem.