jaki patos i to zakończenie w zwolnionym tempie szmira na maksa a jeszcze nie wiem co ta japonka w tym crusie widziała...
Cześć Padmee,
nie jest tak źle, chociaż rzeczywiście, co ta Japonka w nim widziała? Tu też nie znam odpowiedzi.
Poza tym nie jest to, aż taka szmira i na takie potepienie w czambuł nie zasługuje. Owszem, ckliwe zakończenie w stylu hollywood, ale i tak jest powód do radochy, że nie wystapił prezydent USA i palnął mowy na temat swobód, równości i wolności obywateli itd. To był nie watpliwie plus tego filmu.
Ale zwróc uwagę na rolę Kena Watanabe. To jego postać kreowała głównego bohatera, dzięki Bogu i Japonii za takiego aktora - prawie Toshiro Mifune; no i muzyka..... Zimmera. Robi swoje.
A tak globalnie to szmira, ale przyznam Ci się szczerze, że mam ten film na półce i chętnie go oglądam po raz kolejny i kolejny/mam taka półkę sztandarowych książek i filmów. Z filmów jest komplet Władcy pierścieni, Gladiator, Ojciec Chrzestny, Troja, Król Artur, komplet Bondów, Piraci z Karaibów, Asterix i Obelix, Leon Zawodowiec, Skarb Narodów,Czterej pancerni..., Stawka większa... i.... tym Cię rozłożę na obie łopatki... Harry Potter. Możesz sie śmiać do rozpuku, ale mnie się te filmy podobają. Mają w sobie to coś co lubię, dobre teksty, świetną muzykę, dobrą obsadę, a Harry Potter? Każdy z nas ma coś z dziecka, mie mam co liczyć na bajeczki do poduszki, więc od czasu do czasu poprawia mi nastrój, bo ma jedną zalete... nie opwiada o ślicznej królewnie, cudownym księciu na białym koniu i nie kończy się żyli długo i szczęśliwie. Z tych bajek jedynie koń zdawał się był na swoim miejscu /.
Napisz co lubisz, jaki film Cię faktycznie zafascynował.
Pozdrawiam
BeDee
O rany, ale Ty jestes głupia... Najpierw piszesz, ze to szmira, a potem piszesz ze masz na pólce i uwielbiasz oglądać... Widzisz w tym jakąs logikę? Ja nie.
Padmee wracaj ogladac Pocahontas!!!!!oneone
"Typowa amerykańska produkcja" - Filmów o tej tematyce raczej zbyt wiele nie było, a jakość jego wykonania jest bardzo dobrze. Dobry scenariusz, dobra gra aktorów (Watanabe rox) i ładne krajobrazy.
Z mojej strony leci dyszka.