Ostatni samuraj

The Last Samurai
2003
7,7 282 tys. ocen
7,7 10 1 281955
6,2 39 krytyków
Ostatni samuraj
powrót do forum filmu Ostatni samuraj

dobry film pokazujący odważnych i chonorowych samurji
którzy na przeciw wszystkim nowym wynalazkom,działom wychodzą na przeciw z mieczem i zbroją.

ocenił(a) film na 4
fafa85

NO JASNE. TAK POKAZUJE TO FILM. W RZECZYWISTOŚCI PIERWSZYM RUCHEM JAKI WYKONAŁ SAIGO WIOSNĄ 1877 BYŁO ZDOBYCIE SKŁADÓW RŻĄDOWEJ ARTYLERII W SATSUMIE. I KOŻYSTAŁ Z ARTYLERII I MUSZKIETÓW DOPUKI STARCZYŁO AMUNICJI - KTÓREJ ZDOBUŁ MAŁO. JAK TEJ ZABRAKŁO - DOPIERO WTEDY WZIĄŁ SIE DO MIECZA.

jabu

widze że kolega uciekał z lekcji polskiego, aż czytac sie nieda, chłopie!! sięgaj czasem po słownik

ocenił(a) film na 4
lukas_b

WITAM,
JESTEM OSOBĄ Z I GRUPĄ DYSLEKCJI - CO ZAZNACZYŁEM PAROKROTNIE W MOICH POSTACH, ALE JAK WIDZĘ NIE DOŚĆ CZĘSTO.
A POZA TYM - CZEMU ZARAS PER CHŁOPIE? MOŻE JA JESTEM DŁUGONOGĄ BLONDYNKĄ. SPRAWDŹ W KANJI JAPOŃSKI RODOWÓD SŁOWA JABU.
BUZIACZKI

ocenił(a) film na 4
jabu

ALE FAKT POZOSTAJE FAKTEM.
DYSLEKCJA NIE ZWALNIA MNIE Z KORZYSTANIA ZE SŁOWNIKA, CHOĆ TO KAŻDORAZOWO KŁOPOTLIWE DLA KOGOŚ MEGO POKROJU, KTO TYLE CODZIENNIE PISZE I MIMO BYCIA WZROKOWCEM - CO POTWIERDZIŁY ŁAPIDUCHY, NIE MOŻE ZAPAMIĘTAĆ UKŁADU TRZCIONEK.

jabu

nie mówiłem głównie o tobie Jabu, ale o załorzycielu wątku, ten CHONOR aż zabija

lukas_b

Sam też jesteś nienajgorszy. Pisze się "założyciel" :))))))))))) Pozdrawiam

lukas_b

ha ha... położyłeś się jak w dobrym żarcie...

fafa85

Fajnie tutaj, forum dla dyslektyków:-)
Mi się film ogólnie podobał, nic nadzwyczajnego, fajnie się oglądało. Ale ludzie, ortografia na forach też obowiązuje.

Veda12

A mi sie tam podobał, fajna scena batalistyczna, katany,samurajowie i te sprawy.:]

GrEgOr86

Mi się też podobał, tylko ortografia niektórych forumowiczów mnie poraziła:-)
Pozdro