Czy ten film został wydany na DVD z lektorem w Polsce ?
Chętnie bym zakupił.
Wiem, że na pewno był na VHS bo kiedyś pożyczyłem sobie go.
Z góry dzięki :)
Tego filmu (chyba) nie ma na DVD.
Kolekcjonuje stare filmy VHS i mam tą perełke w oryginale.
W przeciwieństwie do wychodzącego w dzisiejszych czasach chłamu, stare taśmy oferują kawał solidnego kina.
KOcham ten nośnik:)
No filmy zwłaszcza z lat 80 i 90 są nie do pobicia!!! Stare VHS wytrzymują o wiele dłużej niż dzisiejsze DVD. (Choć są i wyjątki)
.Jednak musiał zostać wydany w Polsce na DVD z lektorem. Bo np. na "ch omik uj" jest DVDRip z lektorem a niżej jest pokazana okładka. (mogłem o tym pomyśleć wcześniej).
A sporą masz tą kolekcje VHS ?
Którego gatunku filmowego masz najwięcej ?
Z jakim aktorem kina akcji masz najwięcej filmów ?
(: Wybacz, że tyle pytań :)
Ogólnie zawsze bardziej(mimo mojego młodego wieku) wolałem stare kino i uwielbiałem filmy akcji.
Pamiętam jak miałem ze 12 lat to jarałem się niesamowicie Dolphem Lundgrenem. Wspomniany wcześniej "Ostry poker w małym Tokio"( swoją drogą na wydaniu VHS przetłumaczony tytuł brzmi: "Starcie w japońskiej dzielnicy") "tłukłem" na odtwarzaczu po pare razy dziennie(mając jakąś kopie nagraną z tv).
Jeśli chodzi o kolekcje to zbieram ją od niedawna. Teraz dopiero moja sytuacja finansowa pozwoliła mi na zakup porządnego magnetowidu i na kupywanie oryginalnych perełek, które nie rzadko osiągają wysokie ceny.
Jeśli chodzi o moich ulubionych aktorów, z którymi mam sporo filmów to m.in:
Tom Berenger - Seria "Snajpera"(Kocham ten film. Szczególnie pierwszą część.
Olivier Gruner - m.in. "Nemesis"
Gary Daniels- "Furia"
Rutger Hauer- "ślepa furia"
Oczywiście nie można zapomnieć o Arnoldzie, Van Damme, Dolph, Stallone.
Jest jeszcze wiele ciekawych twarzy, do których mam sentyment i cieszę się, że mam na półce taśmy z nimi w roli głównej.
Bardzo wciągnołem się w to zbieranie. Miałem kupić sobie tylkom pare tytułów, a tu już nazbierało się tego około 200 kaset.
Bardzo dużo zajmuje to miejsca, ale z drugiej strony wygląda to imponująco( przynajmnie dla mnie).
Wiadomo jednak, że taśmy wieczności nie przyżyją i muszeę pozgrywać wszystko na kompa( dużo tytułów ciężko znaleść nawet w internecie, a tym bardziej z tak znakomitymi, polskimi lektorami np. Janusz Kozioł), ale jakby nie było to zawsze będą miały dla mnie kolekcjonerską i kiedyś, kiedyś pokażę synowi bądz córce [ale raczej synowi:) ] ten piękny wynalazek.
pozdrawiam.
...aaaa kurka! dodam jeszcze, że moją duszą w dzieciństwie zawładną film "Kleszcze" 1993r. z Sethem Greenem.
Cholera to był( i według mnie nadal jest) świetny film.
Ja też jak zdobyłem jakiś świetny film (a zdobyć było ciężko )to oglądałem go bardzo często. MI się wiele VHSów popsuło niestety, ale przynajmniej mam sporo (zwłaszcza akcji) dobrych filmów na DVD.
Z serii Snajpera oglądałem tylko jedynkę.
Wiesz co, aż ci zazdroszczę tych VHSów :)
Dla mnie wręcz zajebisty horrorek:
http://www.youtube.com/watch?v=FSbk9Vn5eCU
Zawsze możesz zacząć kolekcjonować. Ja dużo odkupiłem taśm z upadłej wypożyczalni kaset( chociarz ponad połowa z tego była tak zjechana, że nie dało się ogladać), ale i tak na tym nie straciłem bo dużo tytułów było dobrych, które na allegro chodzą po 2, 3 dychy, a z wypożyczalni wszystko brałem po 1 zł. Większosć jednak kupuje na allegro po 2,3 sztuki u pewnych sprzedawców( taśmy niwe są tanie ale mam pewność że są przynajmniej w dobrym stanie technicznym).
Pozdrawiam i zachęcam do zapoznania się z powyższym filmem, jak i do kolekcjonowania tych dziwnych, prostokątnych przedmiotów z rolką taśmy w środku.
A film kiedyś zobaczę :)
U mnie jak zmykali wypożyczalnie w 2005 chyba to kupiłem tylko parę kaset m.in RoboCopa i Straszny film. Nie miałem w tedy za bardzo dużo czasu bo wziął bym więcej z pewnością bo były po 2-3zł. W tedy kupowałem je jeszcze by oglądać. VHSów miałem w domu całą szafę kiedyś, a odtwarzacze Wideo ze 3 góra 4 bo po kilku latach zawszę się u mnie psuły :) hehe
Kolekcjonować VHS już raczej nie będę. Kiedyś może kupię se jeszcze ponownie Wideo, trochę dobrych VHS (tak gdzieś 15-20), podłączę sobie telewizor kineskopowy i zasiądę do oglądania :)
Ten film został kiedyś wydany na DVD ,bo widziałem kiedyś go w empiku jak ogladałem filmy . .Czy jest z lektorem ? Tego nie wiem ,bo wtedy nie wzruciem uwagi na to .Ja natomiast posiadam ten film zarówno na VHS ,jak i na Kompie (Wersja z Chom*ikuj .z lektorem ) .Natomiast dziwie się dlaczego w Polsce nie wydano na DVD ,,Czerwonego Skorpiona ,The Punishera ,Mrocznego Anioła a wydano słabą Mistyfikacje i dobrych Najemników ?
"Czerwony skorpion" został na pewno wydany na DVD w Polsce. Był na Allegro i Adam np. mówił, że go zakupił gdzieś :)
Tak ? Ale wersja z napisami lub lektorem pl ? Bo czasami mogła być tylko orginalna wersja angielska bez napisów pl .Podobno taka wersja też na allegro funkcjonuje z Ośmiokotem z Chuckiem
Ok .Ja mam ,,Czerwonego Skropiona ,, z cho*mi*ku*j i na kasecie VHS .Zastanawiam się czy kupić orginał na DvD ?
Wiem ,bo tak niektóre filmy zamawiałem np Prawo Murphiego z Bronkiem ale czasami nie mieli wszystkich filmów np musieli ściągnoć z innego miasta allbo twierdzieli że na magazynie skończyły im się zapasy .