Taki w którym dobrze pokazane jest uczucie między bohaterami, a dialogi nie są oklepane. I gdzie
człowiek jest w stanie polubić główną bohaterkę (bo nie zgrywa zimnej i niedostępnej).
I który dotyczy miłości młodych ludzi we współczesnych czasach.
Bo ten film tak wszyscy chwalą, a żadnej z tych rzeczy w nim nie widziałem w tym filmie. Zna ktoś coś
innego?
Ale czy tam jest pokazane uczucie pomiedzy bohaterami i ich relacja od momentu poznania?
Bo filmy w których seks zastępuje miłośc mnie nie interesują. Tak samo jak pozycje typu Jeden dzień, gdzie dwoje nieznajomych sobie ludzi nawet się nie zna a już idą ze sobą do łóżka.
W obu filmach jest pokazany moment, w którym się poznają i ich dalsze relacje między sobą. Zdecydowanie nie jest tu najważniejszy seks, a bohaterowie idą do łóżka dopiero po pewnym czasie. Właściwie to w Oświadczynach seks w ogóle nie jest pokazany, a uczucie jak najbardziej.
Chcesz mi powiedzieć, ze to są filmy, które faktycznie koncetrują się miłości i uczuciach bohaterów?
W takim razie bardzo ci dziękuje :)
Cześć. Przeczytałam konwersację i powiem, że bardzo intrygujące jest Twoje dążenie do znalezienia filmu idealnego. Sama znalazłam tutaj kilka nieznanych mi tytułów i bardzo się z tego powodu cieszę. Zaczęłam też przeglądać moje ulubione filmy. Powiedz, czy w Twojej opinii film "Oświadczyny po irlandzku" pasował do kryteriów? Pozdrawiam!
PS ostatnio odkurzyłam sobie film "Jak się zakochać" i również polecam, lekki i przyjemny.
Nie szukam filmu idealnego, tylko takiego, który nie udawałby, że mówi o miłości, podczas gdy technicznie rzecz biorąc o niej nie mówi. Po prostu mam inne spojrzenie, ponieważ nie przyswoiłem sobie błędnego obrazu tego gatunku jaki jest powielany, tylko szukam tego co reprezentuje to czym gatunek miał być.
Prawda jest taka, że w 90% filmów o miłości, miłość jest tylko pretekstem do działań bohaterów, a nie jest "pokazana". O ile znam film, który przedstawia rozłąkę dwóch ludzi (5 centymetrów na sekundę), czy o tym jak cała relacja zostaje zniszczona (Zakochany bez pamięci), ale stricte o miłości nie znalazłem.
Z cierpliwością poczekam aż znajdziesz taki film i również chętnie go zobaczę. Szukaj i bądź z nami w kontakcie.
Piękny umysł - nie jest o film stricte o miłości ale jest chyba tam ona pokazana w sposób który próbujesz znaleźć ;)
Oto moje propozycje :
- Malowany welon
-Wiek Adeline
-Duma i uprzedzenie ( serial z 1995 roku)
-Francuski pocałunek
-Bardzo długie zaręczyny
-Jaśniejsza od gwiazd
-Jak w niebie
- Letters to Juliet
- Do diabła z milością
Może Wzgórze nadziei z Judem Law i Nicole Kidman? Chociaż nie wiem czy spełnia wszystkie Twoje kryteria ;-) Od razu uprzedzam, że to strzał w ciemno - wybacz ale nie chciało mi się czytać całego wątku.
xd
ok, to teraz ja
Otwórz oczy
Białe noce
Miejsce pod słońcem
Garsoniera
Ich noce
Gorzkie gody
Casablanca
Specjalnie wyselekcjonowane pod twoje wyszukane kryteria.
Widziałeś wszystkie?
Poza tym romans to właśnie film o miłości, z definicji. Każdy z tych filmów jet o miłości, mogę ci to zagwarantować.