Ma zupełnie inny typ urody i brakuje tego czegoś, co miała Tate. O wiele lepiej sprawdziłaby się w tej roli Keira Knightley, mają bardzo podobne twarze i po charakteryzacji to już w ogóle petarda by była. Nie wiem jak całościowo, ale patrząc na trailery to zupełnie jej nie przypomina w niczym. Ot ładna blondynka, nic więcej. Keira nie raz przypominała mi Sharon, stąd ten wniosek. Ktoś ma podobnie?
Tobie chyba niedobrze jeżeli Knightley jest podobna do Robie. Robie ma idealnie klasyczną urodę a Knigthley może i jest trochę podobna ale o żadnym dużym podobieństwie nie może być mowy! Knightley z tą swoją habsburską szczęką odpada w przedbiegach. Dodatkowo Robie jest znacznie lepszą aktorką od Tate i ma to coś w przeciwieństwie do Tate, która była wyłącznie ładną buzką. Jestem na 200% przekonany, że gdyby nie tamto morderstwo o Tate nikt by dzisiaj nie pamiętał.
nikt nie pisał, że Robbie i Keira są podobne, tylko, że Keira przypomina Sharon Tate. też mnie to zdziwiło, z pamięci bym tego nie przyznała, ale jak przejrzałam jej zdjęcia to uznałam, że to trafne porównanie - podobne spojrzenie, kości policzkowe
Faktycznie coś w tym jest. Przeglądałam zdjęcia, bo początkowo nie mogłam uwierzyć w to, że ktoś w ogóle zauważył jakąkolwiek podobiznę Sharon do Keiry. Brody obu Pań i układ policzków, nawet takie smętne dalekosiężne zamyślone oczy łączy obie aktorki. Gdyby tylko przefarbować Keire na blond i zrobić ją na idealną dziewczynę z lat 60 wyszłaby doskonała Sharon!
Dokładnie o to też mi chodziło - te spojrzenie, twarz istna Sharon. Nie mówiąc już o figurze - wysoka i smukła, Robbie jest bardziej proporcjonalna i "krótsza", że tak to ujmę, bo Keira i Sharon są bardziej modelkowate. Dla mnie niesamowite podobieństwo i szkoda, że nikt tego nie wykorzystał, fajnie, że nie jestem jedyna, która to dostrzega :D
Bardzo dobrze dobrana aktorka, gdzie masz oczy? Przecież odtwórca jakiejs rzeczywistej postaci nie musi być klonem. Tarantino zrobił genialny casting na każdym polu. Budowa fizyczna, rysy, aspekt techniczny - Robbie to ekstaklasa rzemiosła i ogolny magnetyzm. Idealna.