Pewnego razu... w Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood
2019
7,3 229 tys. ocen
7,3 10 1 229197
7,7 87 krytyków
Pewnego razu... w Hollywood
powrót do forum filmu Pewnego razu... w Hollywood

Idąc na film nie oczekujcie wartkiej akcji w stylu np. Kill Bill czy Pulp Fiction . Miałem nadzieję że idę na taki film . I się nie miło zaskoczyłem . Klimat filmu 1969. Auta budynki ubrania muzyka majstersztyk . A jesli chodzi o fabułe to poniżej oczekiwań . Na 3 h filmyumoże 20 min jakiejś akcji a tak to biedna. Szkoda bo Pit i Leo naprawdę zacni aktorzy .

ocenił(a) film na 7
DonVitoWiciu

Zgadzam się z Panem niestety niektórzy ludzie wciąż widzą w tym geniusz biorąc za punkt odniesienia renomę Quentina Tarantino.
Scenografie, gra aktorów, muzyka to rzeczywiśćie klasa światowa niestety film nie wciąga do reszty przez co się dłuży i momentami nudzi.
Jest to nadal niezłe kino choć przy najlepszych od Tarantino wypada po prostu słabo.
Takie moje zdanie, chyba mam prawo.

ocenił(a) film na 5
Pozawisior

Wiadomo że '' Audiofile '' filmowi nie wiem jak się określa takich jeśli chodzi o film to znajdą w szumie tv jakąś głębie ! Ale od Tarantino oczekuje się rozrywki typu scena z mordobiciem na końcu filmu jak i super teksty typu Pulp Fiction . A nie jakiejś dennej historii o płaczącym aktorze co gra w Westernach .. Szkoda bo film mógł być godny polecenia a nie jest

ocenił(a) film na 9
DonVitoWiciu

Audiofil, jak sama nazwa wskazuje nawiązuje do audio, czyli muzyki