PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=804561}

Pewnego razu... w Hollywood

Once Upon a Time ... in Hollywood
2019
7,2 224 tys. ocen
7,2 10 1 223616
7,6 102 krytyków
Pewnego razu... w Hollywood
powrót do forum filmu Pewnego razu... w Hollywood

Bedziemy ogladac PRAWDZIWA historie, bohaterowie to prawdziwe osoby, ktore zostaly brutalnie zamordowane.
Ale nie rozumiem Tarantino - przeciez zarowno maz i siostra Sharon Tate wciaz zyja - moglby sie wziac (albo ktos inny, bo Quentin tez juz nie ma dwudziestu lat) za jakies 30-40 lat. Nie watpie, ze film bedzie hitem i bedzie swietny.

No ale ludzie !! Zyja najblizsze osoby ofiar, siostra Sharon Tate wypowiadala sie, ze nikt nie skonsultowal z nimi scenariusza, swiat zna ta historie od podszewki, ciekawe jak czulibyscie sie na miejscu Polanskiego.

I tylko nie wyskakiwac mi tu z jakimis tekstami o zgwalconych trzynastolatkach, bo to kompletnie inny temat.
A Polanski stracil wtedy hurtem zone, syna i dobrych przyjaciol.

Nie wiem czy tylko wedlug mnie jest to zwyczajnie, po ludzku niesmaczne.

ocenił(a) film na 9
Hellyspring

Rick dalton I Cliff to postacie fikcyjne

użytkownik usunięty
Hellyspring

To nie jest film o Sharon Tate.

ocenił(a) film na 3

Wiem, ale z powodu jej watku wiele osob zwraca na niego uwage nie bedac nawet fanami Tarantino. Nie widzialam jeszcze filmu i jestem niemal przekonana, ze jest swietny, ale jednak temat wzbudza skrajne emocje.

Uwazam po prostu, ze na to za wczesnie, zwlaszcza, ze wybrano kontrowersyjna, ale i konsumpcyjna date premiery: 50 lat po tragedii.

Charakterystyczne.

użytkownik usunięty
Hellyspring

Przekonałaś mnie.

Zdelegalizować wszystko.

Hellyspring

Wiesz, rozumiem Twoje zastrzeżenia i sama się zastanawiałam nad moralnością podjęcia tego tematu przez Tarantino. Tyle że - w przeciwieństwie do Ciebie - obejrzałam film. Dwukrotnie. I wierz mi, nikt jeszcze nie potraktował Sharon Tate z taką sympatią, wręcz czułością. I nikt jeszcze nie spróbował w tak cudowny sposób uporać się z traumą jej śmierci. Więc radzę: obejrzyj. Na pewno nie jest to niesmaczne, ani "niewyrozumiałe", cokolwiek rozumiesz przez to słowo.