PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566390}

Piękne istoty

Beautiful Creatures
2013
5,8 58 tys. ocen
5,8 10 1 58235
4,2 9 krytyków
Piękne istoty
powrót do forum filmu Piękne istoty

Podróbka!!!

użytkownik usunięty

Jak widać nikt nie miał pomysłu i podrobił Sagę Zmierzch i Harrego Pottera...
Porażka....

ocenił(a) film na 8

oj tam przesadzasz ;d

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Diablicaaa

Musisz być rownież bardzo kulturalna, pisząc do kogoś "Twoja stara"...

ocenił(a) film na 8
Urbanovski

hmmm czy ja wiem, pisze na poziomie autora tematu więc wiesz nie oceniaj książki po okładce ;d

Diablicaaa

Czy warto znizac sie do tak niskiego poziomu, przy okazji pokazując ubytki w swoim zachowaniu?

Urbanovski

Jeśli już mówimy o składni i merytoryce. Trudno zniżać się do czegoś wyższego :P

użytkownik usunięty
Diablicaaa

UUU!!! Znowu teksty o "Twojej starej" ??

Rownież sie zdziwilem. Myslalem, ze to juz umarło.

użytkownik usunięty
Urbanovski

Ja nie miałam nawet takiej nadziei....

Diablicaaa

Czy tylko mi się zdaje, że to prowokacja? Albo osoba z brakiem kultury i nie będąca w temacie.
Ale zniżanie się do poziomu autora tematu jest bezsensowne, chociaż się z Tb zgadzam. Bo 'twoja stara' też raczej świadczy o mniejszej kulturze. ;)

użytkownik usunięty
Niepokonana

Ale diablica przez trzy a już tak ma. Wiec nie zdziw się jak się pod ciebie podszyje....

ocenił(a) film na 5

Ona tylko napisała, że przesadzasz i zgadzam się z nią, bo to nic nie ma ani z Pottera ani Zmierzchu.

użytkownik usunięty
Moai

Ale to jest Diablicaaa......

ocenił(a) film na 5

Diablica jest tylko przewrażliwiona na punkcie Zmierzchu, ale da się z nią rozmawiać. Trzeba dać sobie nawzajem szansę. Ona nie była chamsa w stosunku do ciebie, więc dlaczego ty się do niej tak paskudnie zwróciłaś?

Diablicaaa nigdy nie zmądrzeje, pluje jadem na wszystkich

Ciekawe czym się sugerujesz?? Książką; zwiastunami czy może samym tytułem?? Ja tam nie widzę żadnych podobieństw do "H.P." ani "zmierzchu". Jedyne jakie jest to motyw z balu jak w "Carrie" z tym że kto inny wywołuje demolkę.

Nie wiem czy czytałaś książkę, ale jeśli tak to nie wiem jakim cudem uważasz, że to podróbka.
Jeśli nie, to nie rozumiem jak po zwiastunach czy zdjęciach można uważać 'Piękne Istoty' za kopie HP i Zmierzchu. Z której strony jest to podobne do Zmierzchu, a tym bardziej do HP? Jak dla mnie nie ma podobieństw. To są historie całkiem o czymś innym. Mają całkiem inną fabułę. Jedyne podobieństwo to może gatunek. :D

ocenił(a) film na 8
Niepokonana

nie oczekuj od tego " kogoś " odpowiedzi bo jej nie dostaniesz to troll i nie odpowie na żadną sensowną odpowiedź.

Diablicaaa

Tak właśnie myślałam, ale doinformować zawsze można. Albo prowokuje, albo się na temacie nie zna, ale i tak komuś takiemu nigdy nie przemówisz do rozsądku. Trzeba się nie przejmować i mieć takie osoby na dystans. Najlepiej też nie wdawać się w jakieś głupie kłótnie i trzymać nerwy na wodzy, ale wiem że nie zawsze się udaje. ;)

czytałam pierwsze dwa tomy i nie zauważyłam tam żadnych podobieństw do Zmierzchu czy do Harry'ego Potter'a. po pierwsze w "Pięknych Istotach" nie ma wampirów czy wilkołaków. po drugie gdyby rzeczywiście byłoby tam jakiekolwiek podobieństwo do Zmierzchu natychmiast odłożyłabym tą książkę. po trzecie "Harry Potter" to ksiązka o magii, czarodziejach i magicznych stworach. w "pięknych istotach" nie ma nic z tych rzeczy. no,może odrobinę magii. "piękne istoty" nie są takie złe, nawet całkiem fajne, z moim ulubionym gotyckim klimatem. filmu raczej nie obejrzę, bo nie lubię ekranizacji książek, a po za tym zwiastun nie jest zbyt zachęcający.
niemniej jednak skoro twierdzisz, że "piękne istoty" to kopia "zmierzchu" i "harry'ego potter'a" to nic mi do tego. ;)
pozdrawiam ;D

ocenił(a) film na 7

"Piękne istoty" są o niebo lepiej napisane, niż "Zmierzch", a postacie żywsze, niż w "Harrym Potterze". Wydaje mi się, że próba prowokacji, niestety ci się powiodła. Uważam, że film zapowiada się lepiej, niż poprzednie adaptacje. Nie będę tu komentować obsady, ani niezgodności z książką. "Piękne istoty" opowiadają o wiele ciekawszą historie, niż dwie pozostałe książki. Kto nie przeczytał, ten nie może być tego świadomy.

ocenił(a) film na 5
vivdream

Nie trudno napisać coś lepszego od Zmierzchu. Ale z postaciami Pottera się nie zgadzam, Rowling stworzyła masę różnorodnych i ciekawych postaci, które da się lubić.

vivdream

To twoje zdanie ,ale ten film i książka nie przebiję nigdy Pottera.. Mogę się z tb założyć

Nie uważam, żeby pisanie takich rzeczy było rozsądne. Poza tym książka nie ma nic wspólnego ze Zmierzchem albo Harrym Potterem. To, że jest ona kolejną powieścią młodzieżową z elementami fantasy nie znaczy, że jest taka sama jak wszystkie inne. Powiedz mi szczerze, co Harry Potter ma wspólnego ze Zmierzchem? Tylko gatunek literacki, nic więcej.

ocenił(a) film na 7

Hahahha, czytałaś książkę? Bo coś mi się nie wydaję. W żadnym wypadku nie przypomina żadnej z tych serii. Magia jest zupełnie inaczej ujęta, miłość nie jest głównym tematem powieści, a to, że film stara się wypromować na popularności tych serii to już zupełnie inna sprawa. To tak jakby porównać przykładowo "Igrzyska Śmierci", "Władcę Much" i serię "GONE. Zniknęli" - bez sensu. Niby we wszystkich trzech dzieciaki zabijają się bez opamiętania, ale i tak to zupełnie dwie różne rzeczy.
TAKŻE OGÓLNIE TO POZDRO 600 I NIE ZAŚMIECAJ FILMWEBU, PROSZĘ ♥

Ja takie odczucie miałam już w momencie, kiedy zobaczyłam plakat promujący ten film. Zresztą sami się przyjrzyjcie :

1. "miłośc silniejsza niż magia" Skąd my to znamy ? Aha, juz wiem "miłośc silniejsza niż strach" - skopiowanie jak nic !
2. Czcionka na dole. Sami zobaczcie. Taka sama jak na plakatach sagi Zmierzch.
3. Ta dwójka bohaterów na środku. Czy nie przypomina wam to plakatu z pierwszej części w.w. sagi (Zmierzch) ?

MaryCullen

+ oczywiście zwiastun. Przyznaje się, nie czytałam książki "piękne istoty", ale już to co wymieniłam wiele mi mówi.

ocenił(a) film na 5
MaryCullen

Ksiażka jest o wiele lepsza od zmierzchu. Chodz boje sie po fragmentach filmu co z tego wyjdzie...

Mysixa

No cóż, dla mnie nie ma nic lepszego od Zmierzchu, ale każdy ma swoje zdanie.

użytkownik usunięty
MaryCullen

Zmierzch rządzi!!

ta dyskusja jest tak idiotyczna że założyłam specjalnie konto na fw aby to skomentować.
czytałam wszystkie 3 książki z Kronik Obdarzonych i nie ma ani jednego momentu w tej książce co by w chociaż 1% mógł być podobny do wcześniej wspomnianej Sagi zmierzch czy Harrego Pottera obie serie czytałam i nie powie żeby Zmierzch mnie powalił co do filmów to samo ,więc proszę grzecznie nie porównuj szczególnie jeśli nie czytałaś książki .
Amen

MaryCullen

Ogólnie skopiowane. Ale zaczęło się wszystko od Harrego Pottera dobre 10 lat temu. Film i książka był oryginalne iwgl . Nikt jeszcze nie poruszał tematu o czarodziejach. A w przypadku Rowling okazało się to mega fenomenem. Później Stephanie napisała Zmierzch. Który też dawał radę i stał się kolejną ciekawą historią przedstawiającą świat wampirów i wgl :) A teraz wymyślili "Piekne istoty" to z tym że ta dziewczyna jest czarownicą sciągnięte z Harrego Pottera. Nie wiem co z teog wyjdzie. Kto wie, może coś fajnego, ale jak na razie jest przeciwko temu filmowi.

akusatiw

Ja tego nawet nie mam zamiaru oglądać. Owszem, lubie i sage Zmierzch i HP, ale mam przeczucie ze to bedzie badziewny film.

użytkownik usunięty
akusatiw

Dokładnie. A, jak zauważyła Mary, widziałeś plakat tego filmu?
Zgroza!!!

Tak ! Skopiowane od "miłość silniejsza niż strach" dobrze zauważyłyście

akusatiw

Temat wampirów i miłości do nich w książkach dla nastolatek został poruszony jeszcze przed Harrym Potterem, Meyer tylko odgrzebała temat :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Pamiętniki_wampirów_(seria_powieści)

bunnylune

Aha, bo te "Pamiętniki Wampirów" były już wcześniej niż Zmierzch ? (w Harrym Potterze nie była poruszana miłość do wampira. Co najwyżej czarodziejów do czarownic i na odwrót. Ale co kto woli

akusatiw

Ale była poruszana miłość czarownicy do wilkołaka.

akusatiw

Były dużo wcześniej niż Zmierzch (nawet przed Harrym Potterem) i obie mają dość podobną konstrukcję ;) Poza tym, Rowling wcale nie była pierwsza i nie ma monopolu na czarodziejów, ona po prostu tchnęła nowe życie w ten temat i przywróciła modę na literaturę fantasy przeznaczoną dla młodszego czytelnika. Ale czarodzieje w powieściach fantasy mają już bardzo długą, siwą brodę, i bardzo wielu przodków. Od czasów Merlina się tego nazbierało :)

bunnylune

No tak, ale wolę wersje taką, że czarodzieje to nie tylko starzy magowie z brodą. Tylko np. taka fajna Hermiona :)

akusatiw

To pewnie też wpłynęło na wielki sukces Pottera, że w tejże książce w sumie każdy z nas mógłby być czarodziejem :)

bunnylune

Tak :) Właśnie to jest to za co go uwielbiam !! No w sumie tak ;)

ocenił(a) film na 7

miałem właśnie temat zakładać dokładnie.Nie dość już tego.

Tak, teraz niby wypisują ,że to zastąpi Zmierzch i Harrego Pottera. Nie jestem przekonany do tego filmu -.-

użytkownik usunięty
akusatiw

Ja go w ogóle nie obejrzę!!!!!

B
A
D
Z
I
E
W
!

dziewczyno zastanów Ty się trochę, jak możesz powiedzieć, że jakiś film, którego premiera dopiero będzie jest badziewiem? no powiedz jak? naprawdę trzeba być trochę ograniczonym człowiekiem, żeby oceniać film na podstawie opisu, zdjęć czy tam zwiastunów. jak obejrzysz film i stwierdzisz, że to badziewie to nikt się nie będzie z Tobą kłócił, ale w tym momencie naprawdę się ośmieszasz trochę..

asielolo

Ja od razu mówię, że nie nazywam filmu badziewiem. Nie oglądałem go więc nie bd oceniał. Ale nie mam do niego przekonania. Nie wiem dlaczego

akusatiw

no ale nie nazywasz go chociaż badziewiem, też tak czasem mam, że jak zobaczę np. zwiastun filmu to po prostu mnie to nie 'wciąga' i nie mam takiego przekonania ale nie nazywam badziewiem jak niektóre osoby.

użytkownik usunięty
asielolo

Kochanie. To jest film na podstawie książki. A książkę czytałam.
Stąd wnioskuje, że to jest badziew...