A czemu nie? Zastanówmy się co się stanie w tym filmie...
Ktoś będzie poszukiwał śladów Jigsawa? Pewnie pare osób zginie w inny sposób niż w innych częściach, jednak schemat mamy ten sam. Zazwyczaj nikt nie przeżywa zgadłem? Tylko pierwsza część była na tyle dobra by pokazać osobę która przeżyła a potem już kręcili to gówno na siłę. Na koniec filmu jak zwykle ktoś mówi GAME OVER? Więc dać należy jeden bo to już było, jest to telenowela kinowa i koniec.
Ktoś z fanów powie "to nie oglądaj" OK! Ale dać 1 się należy bo czemu ten tytuł ma skakać na wysoką pozycję i ma wyprzedzać godne polecenia tytuły?!
Dlaczego ten film ma 6? Dobrze wiecie że nasze kina 3d są do bani więc na pewno nie zobaczycie ich tak jak należy.
Ok daje ci 1 za wygląd..
"czemu ten tytuł ma skakać na wysoką pozycję i ma wyprzedzać godne polecenia tytuły?!" - kpisz chyba co nie ? żal mi takich przygłupów..żeby ci czasem gul nie skakał że jakiś film jest wysoko na filmwebie bo się innym podoba.. proszę cie..wyjdź!
Szczere wyrazy współczucia dla twojej rodziny i znajomych :( że też sie biedaczyska muszą użerać z kimś takim..
pozdro.
Takiej głupiej odpowiedzi można się tylko spodziewać po kimś kto nie ma pojęcia o filmach. Właśnie taki komentarz jest skierowany do szerokiego grona takich jak ty. Byście właśnie wy znikli ze swoją nędzną wiedzą o filmach. Już pisałem zresztą o takich jak ty. Użyłeś słowa "żal" - typowy tekst wszystkich dzieci neo
Zapytam wprost.. ty sie dobrze czujesz ? wziąłeś leki ?
głupia wypowiedz typu "żeby ci czasem gul nie skakał że jakiś film jest wysoko na filmwebie bo się innym podoba" ?? Jestem w miare na tyle normalny ze jak coś mi sie nie podoba to nie "biegam" po forum i nie próbuje wmówić innym że nie mają racji i tylko mój gust sie liczy.. dziecko neo ? - tandetna próba do tego mało oryginalna.. musisz sie nastepnym razem bardziej wysilić :)
"dziecko neo ? - tandetna próba do tego mało oryginalna.. musisz sie nastepnym razem bardziej wysilić :)" - Bardzo mało oryginalne dla kogoś kto słyszy to często i gęsto ;) Przecież nie zniżę się do twojego poziomu i nie zacznę cię wyzywać. Lepiej powiedzieć to co już ci powiedzieli inni tysiące razy.
Na koniec filmu jak zwykle ktoś mówi GAME OVER? Więc dać należy jeden bo to już było, jest to telenowela kinowa i koniec.
I guzik wiesz, na końcu 5 nikt nie mówi Game Over, każda seria filmów to dla ciebie telenowela kinowa? A w każdym Die Hard John mówi Yupi Kay Ey Mother Fucker i walczy z terrorystami, Die hard pewnie też widziałeś jedną część, przecież każda następna jest schematyczna.
Zazwyczaj nikt nie przeżywa zgadłem? Nie, nie zgadłeś, a czemu to nawet nie chcę mi się tłumaczyć.
Szklana pułapka to nie horror. Mylisz gatunki i porównujesz je do siebie? Jaki to ma sens?
Ta seria filmowa nie wychodziła co roku i nie była takim beznadziejnym tasiemcem komercyjnym. "Szklaną pułapkę" nie tylko chce się oglądać ale jest i dobrze zrobiona a nie byle jak i o tym samym. Jakie to porównanie? Bo tekst z filmu się powtarza? Ponadto yupi kay ey nie jest nadużywane i nie jest zawsze mówione na koniec filmu. W pile game over to zawsze ostatnie słowa i towarzyszy ku temu zawsze ta sama głupia melodia, no ileż można.
Jakie to porównanie? Sam 1 napisałeś że w każdej części pada tekst Game Over, a ja ci napisałem że nie w każdej, ale widać nie doczytałeś. Tekst z Die Hard nie ma tylko w 3 części z 4, a jestem pewny na 1005 procent że w nowym 5, też będzie. Nie którzy lubią oglądać serie Die Hard inni Saw, a jeszcze inni Rambo, każdy film jest komercyjny bo nastawiony na zysk. Nie które są tylko, mniejszym tasiemcami, bo mają 5 części a nie 8.
Bo raz nie poleciał ten tekst?! Szklana pułapka nie wychodziła co roku i nie siedem razy. To że pewnie zapomnieli o tym głupim game over o niczym nie świadczy. Dlatego o tym nie napisałem ponieważ nie ma to absolutnie żadnego znaczenia. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że powiesz kiedyś słowo na k. jak każdy polak, a jednak są tacy którzy mówią to co chwile i tacy co mówią to jak się wkurzą. I piła jest przewidywalna w tym względzie, dokładnie wiesz kidy poleci ten text
"Jakie to porównanie? Bo tekst z filmu się powtarza?" Anno takie, że tekst który się powtarza, staję się marką i znakiem rozpoznawczym, danej serii filmów.
"Ponadto yupi kay ey nie jest nadużywane i nie jest zawsze mówione na koniec filmu." 3 na 4 części zawsze po zabiciu głównych złych i też wiemy "kidy" ten tekst poleci. A Piła 6 na 7, patrz zdanie wyżej :)
"Szklana pułapka nie wychodziła co roku i nie siedem razy". Ale jest serią filmową, to nic że nie było 7 części tylko 4 I jak twierdzisz, że : "a nie byle jak i o tym samym" Przypominam zawszę jest John który znajduje się, w złym miejscu w złym czasie. Zawsze są źli ludzie, którzy chcą ukraść/dostać (obligacje, generała, złoto itd )i John zawszę ich powstrzymuje, tylko sposoby powstrzymywania są różne (tak jak w Saw, za każdym razem są inne pułapki) Więc twój przykład o przeklinaniu, jest wg kiepski, ale nie ma co się kłócić pozdro :)
"Przypominam zawszę jest John który znajduje się, w złym miejscu w złym czasie. Zawsze są źli ludzie, którzy chcą ukraść/dostać - właśnie sam tytuł całej serii na to wskazuje. John jest "die hard" czyli "nie do ubicia" tłumacząc lepiej niż szklana pułapka a tytułowa piła? Była tylko w pierwszej czesci. Tylko nie mów że tytuł pochodzi od jig"saw" bo w to można ładować blondynki z gimnazjum
Dziękuje, że przypomniałeś mi argument że nie każda Piła jest o Pile, i była tylko w 1 części była też w ostatniej. Nie użył bym, kontrargumentu, że to chodziło o Kramera bo jego nazywali Jigshaw w sumie taki tytuł był by lepszy, albo Jigshaw i przyjaciele/ pomocnicy :p Ale wracając do tematu. za to mam lepszy, to taka zagadka nawet ile części serii Piątek 13 dzieje się w Piątek 13 <oprócz Jasona X> ? Gdy sobie odpowiesz, dowiesz się że tytuł nie zawszę musi odpowiadać temu, że w danym filmie chodzi zawszę o ten sam dzień <lub w przypadku Piły o piłę> Tytuł to jak już od paru postów piszę Marka i Znak Rozpoznawczy danej serii. Więc znowu to, że sam tytuł coś wskazuje jest błędną interpretacją :P
Nie oglądam, wiem co będzie, skoro scenariusz jest oczywisty bardziej niż w klanie. Oceniam za przewidywalność i oczywiste zakończenie.
Lepiej dać niezniszczalnym 9/10, filmie w którym Stallone rozjebał nożem 10 żołnierzy na otwartym terenie ..haha
Kryterium oceniania filmów akcji jest inne niż kryterium oceniania horrorów. Skoro nie wiesz dlaczego w niezniszczalnych było tak a nie inaczej to nawet nie wiesz jaki był zamiar producentów gdy film powstawał. To świadczy tylko o płytkości twojej wiedzy o filmach. Nie chcę tego ciągnąć dalej, poczytaj forum niezniszczalnych bo nie będę ci tłumaczył jak pewnie wszyscy tam na tym forum. Dlaczego nie zrozumiałeś i dlaczego to do ciebie nie trafia.. "haha" głupi się śmieje, z samego siebie oczywiście.
to się zamknij jak nie widziałeś. Skt84 Piła nie jest horrorem. Nie oceniaj filmu jak go nie widziałęś.
Witam po krótkiej przerwie. Jeeny widzę, że u Naturala żadnych zmian a autor tego posta reprezentuje podobny poziom intelektualny "Nie oceniaj daj 1" LOL Jak można ocenić coś czego się nie widziało Skt84 zastanów się?
Zastanowiłem się. Przeczytaj post to będziesz wiedział, nie czytaj tylko tematu. Skoro scenariusz jest przewidywalny do bólu to tak jakbyś to już oglądał. Ile można jeść to samo.
"ile można jeść to samo"
Rozumiem, że ziemniaki jadłeś raz w życiu...
Skończ już z ta dziwną wyprawą krzyżową i jeszcze dziwniejszymi porównaniami.
A tak gwoli ścisłości slasher i gore to dwa podgatunki horroru. Znawcy.
To do jakiego gatunku ją przypiszesz, nie zmieni jej przewidywalności. To nie jest "wzgórza mają oczy" Gdzie ludzie burzyli się bo mylili slashera z horrorem. To jest piła i każdy wie co się stanie i co będzie. Twoja "gatunkowość" nic tutaj nie zmieni.
Wiecie co wam powiem? Ta dyskusja jest strasznie żałosna. O gustach się nie dyskutuje, i tyle. Starając się nie ubliżać nikomu powiem, że idiotyzmem jest oceniać film przed jego obejrzeniem. Jak można skrytykować coś czego się jeszcze nie widziało?
Może to ze mną jest coś nie tak, że nie potrafię tego zrozumieć... Nie wiem...
Miedzy nami to na koncu Pily 3D "game over"mowi ta osoba ktora przezyla jako jedyna w jedynce.
Czujac smrod mozna calkiem dokladnie przewidziec na co sie natknie.
W swoim czasie obejrze bo szkoda na to kasy, ale przewiduje 1-3/10 =)
Jak oni czytają? "Ze zrozumieniem" :) jak dzieci neo...
"Jak można skrytykować coś czego się jeszcze nie widziało?" - Widziało się... 6 razy tylko nie w 3D. Kumasz czy ci to narysować?
Żebyś sie leszczu nie posikał czasem że komuś sie podoba coś innego niż tobie...jedyne co tutaj pre4zentujesz to jak wielkim gburem jestes.. nie wiem po co sie tu produkujesz "znaFco".. a hasłem 'dzieci neo' najczesciej posługują sie te właśnie dzieci :)
.Podsumowując: idz sobie pobiegaj lepiej..przynajmniej sie nam tutaj przewietrzy :)
buchacha taa człowieczku..nie pochlebiaj sobie..zwisa mi to :).. a pouczać swoimi 'mądrościami' możesz dzieci w gimnazjum ( i to chyba tez za wysokie progi dla ciebie)
Tu akurat się z Tobą całkowicie zgodzę. Mogę pouczać i pouczam. Nie zauważyłeś jeszcze? Czy ci to narysować?
mozesz nawet pokolorowac jak ci to sprawi przyjemnosc...PRZYKRY jestes trollu nic wiecej.. nie gadam z toba nudziarzu.
"Jak oni czytają? "Ze zrozumieniem" :) jak dzieci neo...
"Jak można skrytykować coś czego się jeszcze nie widziało?" - Widziało się... 6 razy tylko nie w 3D. Kumasz czy ci to narysować?" to chyba Ty masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Sam piszesz, ze nie widziałeś 7 części. Skoro nie widziałeś to nie oceniaj.
Temat wypowiedzi to sugeruje a również nie napisałeś, że widziałeś film stąd wniosek, że go nie znasz. A skoro to takie gówno według ciebie to po co szedłeś na to do kina?
"Temat wypowiedzi to sugeruje" - Od razu wiadomo skąd te wasze wypociny. Przeczytaliście tylko temat i się wypowiadacie hehe. Ja zarzucam wam brak czytania ze zrozumieniem? Przepraszam mój błąd. Wy tutaj niczego nie przeczytaliście.
""Temat wypowiedzi to sugeruje" - Od razu wiadomo skąd te wasze wypociny. Przeczytaliście tylko temat i się wypowiadacie hehe. Ja zarzucam wam brak czytania ze zrozumieniem? Przepraszam mój błąd. Wy tutaj niczego nie przeczytaliście." jeszcze sie nie nauczyłęś czytać ze zrozumieniem?
"Gdzie napisałem, że nie oglądałem poprzednich części ośle" Po pierwsze to grzeczniej, a po drugie sam napisałeś, ze widziałes tylko 6 pierwszych części
Idac przed filmem do kina, w duszy mialem cicha nadzeje ze zobacze ostatnia czesc tejze jakby nie gadac nudnej serii. I jak co roku a dokladnie od 3 lat (teraz 4 rok) zdziwilem sie. A jednak pila moze miec kolejne czesci,. Tylko pytanie czy warto w ogole krecic je. Dla maniakow to moze i tak i napewno znajda sie ludzie ktorzy by chcieli obejzec z 15 czesc Pily, ale na zdrowy rozsadek niech kazdy zada sobie kilka pytan, czy ta cala seria trzyma sie w calosci kupy? Czy tak naprawde poza efekciarskimi pokazywaniem tortur i duzej ilosci krwi i ludzkiego cierpienia, rezyserzy maja jeszcze nam cos do pokazania? Czy nie uwazacie, ze Pila juz sie wypalia? Dla mnie krecenie kolejnych czesci mija sie z celem. Pomylka bylo nawet krecenie 5,6 i 7 czesci. Rozmieszylo mnie zakonczenie 7 i wplatanie w te zbrodnie Dr. Gordona, ktory byl ofiara Jigsawa z 1 czesci. Jigsaw mial jak na razie 3 pomocnikow od poczatku serii i tak naprawde nikt io sobie nie wiedzial, kazdy z nich myslal ze jest sam. Jakim cudem Hoffman nie wiedzial o Dr. Gordonie? Przeciez byl tak blisko Jigsawa. A Amanda jego corka na poczatku taka wazna dla ojca a teraz okazuje sie ze byla plotka.
Podsumuwujac Beznadzieja i bezsens oraz luki w scenariuszu. Ode mnie ta czesc dostala slabe 3-, dlaczego tak wysoko? Bo mam sentyment do jedynki.
Amanda znała Hoffmana od tego zacznijmy on ją zresztą też
pomysł na wplątanie Gordona nie pojawił się przy kręceniu 7 a co najmniej przy 2
Piła jest spójną całością a części łączą się ze sobą w jedną układankę
Amanda nie okazała się płotką nie wiem na jakiej podstawie to wywnioskowałeś
Hoffman znał Gordona
Ogólnie luki są nie w scenariuszu piły ale w twojej wypowiedzi :)
Widze ze dales temu filmowi 9. I ok skoro lubisz to nie bede sie czepial ciebie, spodobal ci sie. Ale prosze mi wyjasnic na jakiej podstawie dales 9 co cie najbardzej zaciekawilo, bo dla mnie to bylo nudne jak flaki z olejem w ktorym nie bylo zadnych zwrotow akcji. A to ze Gordon jako morderca, hahahaah wybacz mi ale nie moge. Jaki zdrowy czlowiek pomaga takiemu psycholowi. Co wiecje przez tego psychola odcialem sobie zywcem noge, postrzelilme czlowieka i sam nie zginolem, a teraz mu pomagam. Tak? To dla ciebie jest logiczneAmanda to plotka, Jigsaw jako z jedyna zabawil sie 3 krotnie w swoja gre. Nastepnie jaki choruy poprapraniec robi takie zabawki i tyle. Znajdz mi psychola ktory upatrzyl ofiare i na nia konstruuje machine zaglady przez kilka lat, bo nie powiesz mi ze ten piec na koncu 7, lub te sciany ktore sie przesowaly i zmiazdzyly policjanta w 5 zrobil w tydzien. Chyba mi nie powiesz ze sensem i logikom jest lepsza od 1.
skt84 to roll internetowy nie karmcie go taki tylko na to czeka chyba jego zycie jest naprawde nudne i przykre że rajcuje go trolowanie.A co do filmu to czas nakolejne 7 częsci ;] haha.
nie jestem żadnym rollem :p Sam sie rolluj he he. Może temat brzmi trollowato, jednak wcale by taki nie był gdyby ludzie tutaj zamiast komentować temat, Przeczytali o czym tu się pisze. Chyba z 10 osób tutaj napisało "jak można oceniać coś czego się nie widziało" - jednak to zostało wyjaśnione, dlaczego a dalej jak głupki pytają. Trolle to małe szkodniki porównując te dzieci neo które czytają nagłówek i komentują nie znając treści. Pełno jest ich na portalach takich jak WP czy onet. Jak widać na filmwebie też ich nie brakuje. Nic dziwnego, że pojawiły się "rolle" które żerują na tych naiwniakach. Jednak to nie było moim celem. Polecam trollować na forum zmierzchu.
No tak cały czas zarzucasz innym, że przeczytali tylko tytuł tematu. Jak katarynka ciągle to powtarzasz. Przeczytałem twojego posta i nie wynika z niego jakoby znał byś ten film. Ponadto napisałeś, ze nie oglądasz, bo wiesz co się stanie. Najpierw piszesz jedno, a potem się tego wypierasz. Grunt to trwać przy swoim co nie?Co więcej twierdzisz, że nie jesteś trollem, a zachowujesz się jak oni i, jak to ty ładnie nazwałeś, dzieci neo. Poczytaj sobie czym jest troll i co robi a potem znajdź 10 różnic pomiędzy swoim zachowaniem, a trollingiem. Bo niby po co założyłeś ten temat co? Pewnie odpowiesz, żeby podyskutować z innymi na temat swoich poglądów. Jednak sądząc po jakości twoich wypowiedzi stwierdzam, że nie szanujesz innych użytkowników i ich zdania. I to właśnie robią Trolle. Egocentryk z ciebie, nie widzisz innych ludzi którzy cię otaczają. Pewnie myślisz, że jesteś jakimś wybitym ekspertem od filmów, bo jak zarzucasz np. zjadaczowi filmów, że inni na tym forum oczywiście się nie znają i są dziećmi neo a sam zachowujesz się jak troll. Wiesz co? Żal mi takich ludzi jak ty, gdyż uważasz się za nie wiadomo kogo,a jesteś marną podróbką Supernaturala.