PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533274}

Piła 3D

Saw 3D
2010
5,8 42 tys. ocen
5,8 10 1 42220
4,2 12 krytyków
Piła 3D
powrót do forum filmu Piła 3D

A czemu nie? Zastanówmy się co się stanie w tym filmie...
Ktoś będzie poszukiwał śladów Jigsawa? Pewnie pare osób zginie w inny sposób niż w innych częściach, jednak schemat mamy ten sam. Zazwyczaj nikt nie przeżywa zgadłem? Tylko pierwsza część była na tyle dobra by pokazać osobę która przeżyła a potem już kręcili to gówno na siłę. Na koniec filmu jak zwykle ktoś mówi GAME OVER? Więc dać należy jeden bo to już było, jest to telenowela kinowa i koniec.

Ktoś z fanów powie "to nie oglądaj" OK! Ale dać 1 się należy bo czemu ten tytuł ma skakać na wysoką pozycję i ma wyprzedzać godne polecenia tytuły?!

Dlaczego ten film ma 6? Dobrze wiecie że nasze kina 3d są do bani więc na pewno nie zobaczycie ich tak jak należy.

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

No tak cały czas zarzucasz innym, że przeczytali tylko tytuł tematu. Jak katarynka ciągle to powtarzasz. Przeczytałem twojego posta i nie wynika z niego jakoby znał byś ten film. - Bo nie znam, nie oglądałem tej części jak wynika z nazwy tematu. Jednak jak pisałem wcześniej, scenariusz jest przewidywalny do bólu więc nie muszę go oglądać by wiedzieć co dokładnie się wydarzy.

"Ponadto napisałeś, ze nie oglądasz, bo wiesz co się stanie" - A potem sam sobie głupio odpowiadasz na zadane przez siebie pytanie - bardzo mądrze.

"Najpierw piszesz jedno, a potem się tego wypierasz." - nie napisałeś tego do siebie właśnie?

"Bo niby po co założyłeś ten temat co? Pewnie odpowiesz, żeby podyskutować z innymi na temat swoich poglądów. Jednak sądząc po jakości twoich wypowiedzi stwierdzam, że nie szanujesz innych użytkowników i ich zdania." -Tytuł postu i treść w nim zawarta jest o filmie a nie o moich poglądach. Tylko piła zasługuje na miano najbarzdiej przewidywalnego scenariusza (bardziej niż smerfy). A ty twierdzisz, że to mój pogląd? Do tego dając temu filmowi 9? Dając taką ocenę możemy mówić tylko i wyłącznie o twoim "poglądzie" w tej sprawie bo uzasadnienie ku tej ocenie jest rzadne.

Egocentryk z ciebie, nie widzisz innych ludzi którzy cię otaczają. Pewnie myślisz, że jesteś jakimś wybitym ekspertem od filmów - Widzę po ocenie i po wielu opiniach, że nie trzeba być ekspertem by wiedzieć czym jest "piła". Widzę ciebie ale nie muszę zgadzać się z twoją opinią.

"jak zarzucasz np. zjadaczowi filmów, że inni na tym forum oczywiście się nie znają i są dziećmi neo a sam zachowujesz się jak troll. Wiesz co? Żal mi takich ludzi jak ty, gdyż uważasz się za nie wiadomo kogo,a jesteś marną podróbką Supernaturala." - Przecież to własnie dzieci neo nadużywają słowa "żal". Wiesz? Lepiej znać różnicę między dzieckiem neo a trollem zanim zacznie się robić jakieś wywody.

ocenił(a) film na 8
skt84

skt84 kilka uwag:
Po pierwsze to trochę za późno się obudziłeś. Co ty robiłeś przez miesiąc?!
Po drugie mówiąc potocznie wywracasz kota ogonem.
Po trzecie słowo żal, chociaż jest używane przez dzieci neo, nadal funkcjonuje w języku polskim. Pokaż mi gdzie go nadużyłem. Zastosowałem je raz ( w dodatku jako czasownik czyli poprawnie. Dzieci neo używają tego jako ozdobnika) aby ukazać litość jaką darzę takich ludzi jak ty. Wnioskuję iż nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Czy dal ciebie, dzieckiem neo jest każdy kto zastosuje słowo żal? No to gratuluję.
Po czwarte ja nie wymagam od nikogo żeby zgadzał się z moją opinią, (pokaż mi gdzie to zrobiłem) a krytykowanie mnie bo dałem 9 jest dziecinne. Nie uzasadniłęm, gdyż nie było takiej potrzeby bo to nie jest temat " Nie oglądaj daj 9"
Po piąte trolle i dzieci neo to praktycznie to samo. Co prawda nie każdy troll to neo ale każdy neo to troll . Jeśli myślisz, że nie możesz być dzieckiem neo bo nie masz Neostrady jesteś w błędzie.
Po szóste nie zarzucaj mi, że piszę do samego siebie, bo się tylko ośmieszasz (taka rada ode mnie).
Po siódme powtarzam to jak katarynka, bo mam nadzieję, że to w końcu do ciebie dotrze.
Po ósme może cię to zdziwi, ale czytałem twoje posty .
Po dziewiąte odpowiadanie na pytania prze siebie zadane mają sens.Dynamizuje to wypowiedź. Pytanie w tym przypadku nie ma funkcji pytającej, gdyż znam odpowiedź a jedynie wskazującą na jakieś zagadnienie. Ponadto istnieje grupa pytań zwana retorycznymi na które nie wymaga się odpowiedzi.
Po dziesiąte może i scenariusz jest przewidywalny, ale wypadało by poznać coś zanim się to oceni w myśl przysłowia "nie oceniaj książki po okładce" a ty tak właśnie ten film oceniłeś, po "okładce"
Po jedenaste jak masz odpowiedzieć to zrób to przed Wigilią.
Pozdrawiam
LJ

ocenił(a) film na 9
Little_Jacob

Może się wyrobi, przed sylwestrem :)

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

nie mam co nawet odpowiadać na pierwsze 2 punkty. Niemal są bez sensu. Na pierwszy może szybko. Nie jestem no lifem i odpisuje kiedy chcę, no i nie zawsze pamiętam o konkretnym filmie który komentowałem.

"żal, chociaż jest używane przez dzieci neo, nadal funkcjonuje w języku polskim - "zal" Jest nadużywane i pojawia się niemal w każdym poście jaki pojawia się na jakimkolwiek forum, na jakikolwiek temat. Każdy chyba ma tego dosyć.

"Dzieci neo używają tego jako ozdobnika) aby ukazać litość jaką darzę takich ludzi jak ty. " - Używają go w zasadzie w każdej swojej wypowiedzi kończąc zdanie. Jakby z całej bezsensownej argumentacji to ostanie słowo miało przypieczętować sukces. (chyba tylko wśród rówieśników).

"Czy dal ciebie, dzieckiem neo jest każdy kto zastosuje słowo żal? No to gratuluję. - Nie koniecznie ale jest to niezły wskaźnik w kierunku grupy wiekowej z którą masz do czynienia.

"Po czwarte ja nie wymagam od nikogo żeby zgadzał się z moją opinią, (pokaż mi gdzie to zrobiłem) a krytykowanie mnie bo dałem 9 jest dziecinne." - Jest. Ocena 9 dla tego filmu jest przynajmniej dla mnie bardzo dziwna i nieuzasadniona. Przydała by się jednak twoja opinia mówiąca dlaczego uważasz tą część na 9 czyli za rewelacyjną (jedno oczko przed arcydziełem).

"Po piąte trolle i dzieci neo to praktycznie to samo. Co prawda nie każdy troll to neo ale każdy neo to troll . Jeśli myślisz, że nie możesz być dzieckiem neo bo nie masz Neostrady jesteś w błędzie. " To są dwa odrębne pojęcia. Są nawet definicje w internecie. Sam często trolluję na forum zmierzchu i jestem z tego zadowolony. Sęk w tym że robię to celowo. dlatego z definicji na forum zmierzchu jestem 100% trollem. Dzieci neo zaś to osoby młode wypisujące głupoty na forach różnica taka, że często ludzie je olewają. Dzieci neo nie potrafią skłócić stron. W przeciwieństwie do trolli nie są na tyle mądre. Tak czy siak w internecie istnieją dwie odrębne definicje trolle i dzieci neo a każda z nich jest inna. W zasadzie nie obrażałbym się gdyby ktoś mnie zawał trollem. Dziecko neo jest bardziej obraźliwe. Jest jeden koleś na youtube który tłumaczy definicje trolla. Sam nieświadomie biedak sobie wykopał dziurę bo podawał definicje dziecka neo. To jest tak że sam zrobił z siebie właśnie trolla. Bo zaczął kłótliwą dyskusję. Bo czy debilem jest osoba zaczynająca drażliwy temat? Czy osoby które odpowiadają? (ci którzy karmią trolla)

"Po dziesiąte może i scenariusz jest przewidywalny, ale wypadało by poznać coś zanim się to oceni w myśl przysłowia "nie oceniaj książki po okładce" a ty tak właśnie ten film oceniłeś, po "okładce"" - Oceniłem po okładce z głębokim przekonaniem, że znam już treść. Ktoś porównał to do ziemniaków na obiad, Jednak filmy to raczej nie jest danie z ziemniaków. Jak mam ulubiony film to obejrzę go kilka razy. Czemu nie. To jest właśnie odgrzewanie kotleta. Lubi się to i wraca się do tego. Gdybym był wielkim fanem piły. Wracałbym do pierwszej części a nie kręcił następną o tym samym. W zasadzie to przypominało by modę na sukces. Przecież do 6000 odcinka na pewno dojdzie do jakiegoś ślubu i rozwodu no i wielkiego powrotu.

Po jedenaste jak masz odpowiedzieć to zrób to przed Wigilią. - zrobione. A kim jest supernatural? To ktoś taki jak nostalgia critic?

skt84

Jacob ma racje nie każdy troll to dziecko neo, ale każde dziecko neo to troll. jak szukasz w internecie dziwne, ze jeszcze tego nie znalazłeś

ocenił(a) film na 8
skt84

Słuchaj bycie dzieckiem neo nie zależy od wieku. Możesz mieć 5, 10, 50 lat a być nim. Nie jest to grupa wiekowa! To chodzi o zachowanie takich osób a ty w tym temacie, które pokrywa się z tym propagowanym, przez neo. Ponadto jesteś dumny z tego, że trollujesz, a zapytam ciebie wprost : Czy oglądałeś Zmierzch, czy opierasz się na opiniach innych? Człowiek który trolluje nie świadomie nie jest dzieckiem neostrady, lecz ci, którzy robią to umyślnie i są jeszcze z tego dumni to coż. We wcześniejszym poście stwierdziłeś, że słowo żal jest używane przez neo. To prawda, ale nie jest to dobry wyznacznik na wykrycie takiego osobnika, gdyż odnoszę wrażenie , że według ciebie jeśli ktoś choćby raz uzył słowa żal to odrazu jest neo. Powiedziałeś, że nie jesteś no lifem, no ja nic takiego ci nie zarzucałem, ale miesiąc to lekka przesada. Poza tym swoje tematy wypada obserwować (nawet jest taka opcja wiesz?)

Co do mojej oceny: dałem temu filmowi 9, gdyż wywarł na mnie wrażenie. Właśnie takie chciałem ujrzeć zakończenie serii. Gra większości aktorów była bardzo dobra, szczególnie postać Hoffmana i Jigsawa ( chociaż w tej części Tobin Bell się za wiele razy nie pojawił). Część pułapek była ciekawie przemyślana np. ta na złomowisku. Plan Hoffmana był genialny. Plusem jest też motyw śmierci Jill, i zademonstrowanie działania reverse bear trap. Całą serię cenie za to iż każda część łączy się z innymi w sposób logiczny i spójny. Oczywiście nie był to film bez wad, gdyż nie podobała mi się postać samego Dagena. Chociaż jego wątek był sprytnie wpleciony w resztę serii to aktor który go odgrywał mi się nie spodobał. Efektów 3D nie mogę ocenić, gdyż moja wada wzorku nie pozwala mi na dostrzeżenie ich. Nie dałem 10 dlatego, iż nie było do takie dzieło, które dało by mi do myślenia, no i miało kilka wad. Niewiele filmów zasługuję na 10 jak np "Ojciec Chrzestny". Sądzę 1jednak, że 9 to adekwatna ocena, gdyż film przygotowano bardzo starannie.

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

"Ponadto jesteś dumny z tego, że trollujesz, a zapytam ciebie wprost : Czy oglądałeś Zmierzch" - dzięki trollowaniu właśnie ludzie zaczęli dostrzegać astronomiczne wady tego filmu. Oglądałem go, podzielam opinię krytyków (robię to rzadko) ale ten film to naprawdę szajs który pojawił się na bardzo wysokim miejscu jeszcze przed premierą. Fanki dawały 10-tki za sam tytuł. Sensowna argumentacja to były tematy bez odpowiedzi. Należało zacząć temat który utrzyma się wysoko a jednocześnie wskaże karykaturalnie wady filmu (dobitnie do tępych umysłów.) I tak. w tym jednym przypadku jak zmierzch mogę być tylko zadowolony z efektów. Jak napisał koleś o nicku Robert831231 że zmierzch jest nisko. Po prostu dowodzi że koleś nie widział co się wcześniej na portalu działo.

Powiedziałeś, że nie jesteś no lifem, no ja nic takiego ci nie zarzucałem, ale miesiąc to lekka przesada. - to zobacz forum samochodowe, tam nawet lata poczekasz na odpowiedź :p

Słuchaj bycie dzieckiem neo nie zależy od wieku. Możesz mieć 5, 10, 50 lat a być nim. Nie jest to grupa wiekowa! - polemizowałbym. Jak pokażesz mi 50 letniego dziadka wypisującego głupoty na forach to może uwierzę. Nie spotkałem się z tym by osoba już (powiedzmy) dojrzała czy pełnoletnie pisała wierutne bzdury. Trolle mimo wszystko są lepsze zwłaszcza gdy osiągają cel. To proste. Każdy co karmi trolla jest debilem bo polemizuje. Dlaczego to właśnie założyciel tematu ma być głupkiem skoro przygarnął barany do dyskusji? - nie obrażam nikogo to tylko mój pogląd.

Cały temat wybiegł na inne tory... :/

ocenił(a) film na 8
skt84

Odnoszę wrażenie, że mylisz trollowanie z krytyką. Wytykanie wad filmów to krytyka ale np generalizacja fanów filmu jako głupców, lub obrażanie kogokolwiek i ocenianie czegoś czego się nie widziało to trollowanie. Co do dzieci neo to prawdą jest, że większość to osoby młode, ale wież mi zdarzają się też osoby pełnoletnie. Poczytaj fora na wp np. o OFE lub sprawach politycznych. Tam na pewno znajdziesz jakiś zatwardziałych fanatyków obrażających wszystko i wszystkich. Co prawda dorosły neo różni się w jakimś stopniu od tego stereotypowego to jednak wciąż nim jest. Podzielam zdanie na temat oceny Zmierzchu, która jest zwyczajnie nie obiektywna. A co do tematu na innych torach to zacznij się przyzwyczajać bo tu tak jest prawie zawsze. A i takie pytanie do ciebie, naprawdę nie wiesz kto to Supernatural, czy żarty sobie stroisz?

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Tylko ty wyskakujesz z hasłem supernatural tutaj. :p Co do tematów politycznych wierz mi, że dzieci często się wypowiadają w tematach. Jednak porównywanie tematów politycznych i religijnych do trollów i dzieci neo sprawiło by, że 100% osób które się tam wypowiadają to właśnie przedstawiciele tych grup. michałek ci przytakuje ale sam nie zna tych pojęć. dziecko neo nie może być trollem jeśli nie robi czegoś celowo. Trollowanie jest działaniem celowym. Głupota, czyli cecha dzieci neo już nie.

ocenił(a) film na 8
skt84

Czyli jak dobrze rozumiem twierdzisz, że ci wszyscy ludzie, którzy piszą głupoty na forach o różne tematyce to dzieci, w wieku 8 -16 lat? No nie wydaje mi się.. Podałem takie przykłady forów wcześniej bo tam najłatwiej jest trafić na neo. oczywiście można trafić na tych osobników na innych forach. I powiedz mi gdzie jest napisane, że trollowanie jest celowe. Tu się poniekąd mylisz, gdyż dzieli się ono na celowe lub nie, bo jak inaczej nazwać zachowanie dzieci neo. głupotą? to tylko ogólnik odnoszący się do różnych sfer życia. Chodzi o definicję bardziej konkretną i to jest właśnie trollowanie. Poza tym trolling jest czystą głupotą i nie ma racjonalnej racji bytu poza tym iż wkurza i powoduje kłótnie. Troll chce zwrócić na siebie uwagę, podobnie postępuje neo.

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Myślę, że już tutaj się gubisz. Bo próbujesz spleść te dwie osobne definicje. Wiek w dzieciach neo jest istotny bo to właśnie on zapoczątkował definicje. Nawet jeśli nie wszyscy są młodzi to na pewno większość. Z pewnością są to osoby nie znające netykiety. Znając ją możesz śmiało "trollnąć" jakiś temat, wkurzyć ludzi i zrobić to "zgodnie z prawem". Możesz zmienić podejście wiekowe zastępując to np. tym, że ta osoba ma od niedawna internet co czyni z niego "neo"użytkownika. A jak już spojrzy na niego społeczność to jego sprawa. Nie ma co. Myślę, że dobrze odróżniam te definicje i nie ma co ich łączyć ze sobą. Może lepiej wróćmy do tematu.

skt84

Napisałeś teraz oczywistą oczywistośc.. Tylko zrozum wreszcie te dwa pojęcia sie ze sobą łaczą. Nawet na takiej wikipedii jest to napisane.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

Ponieważ w wikipedii istanieje trollowanie zaś dzieci-neo istnieją sobie w nonsensopedii nie zmienia faktu że oba pojęcia są potoczne. W zasadzie nawet nie są obraźliwe bo jeszcze nie dawno nie istniały :p Ktoś wpadł na pomysł by zaistniały dzieci neo bo pojawiło się dużo młodych ludzi wraz z neostradą. Potem przecież ktoś się skumał że przecież wiek nie musi być podstawą do tego by być dzieckiem neo. Potem pojawiło się więcej tanich dostawców internetu co sprawiło że definicja znowu musiała ulec zmianie. Ktoś wpadł na pomysł by nazwać to trollowaniem jednak gdy ja "stary dziad" sobie żyłem w nieświadomości że powstaje nowe słowo troll. Napisałem uprzejmie do twórców tego słowa kiedyś na stronce, że przecież już istnieje takie pojęcie. W grach istnieje pełno osób które mają nazwy postaci "troll", czy teraz ta ksywa stanie się tak zabroniona jak słowo noob?! Ku mojemu zdziwieniu tak się stało. Gry MMORPG pokasowały postacie o nazwach "troll" czyli jeśli mieliście postać o takiej nazwie możecie podziękować baranom które wymyśliły to słowo chociaż nie jest obraźliwe to teraz sobie figuruje i źle się kojarzy. Od początku jednak kojarzyłem dzieci neo z młodym typem siadającym do taniego internetu. Nie przykładałem się do każdorazowej zmiany tego słowa. Skoro teraz te dwa pojęcia to jedno i to samo to po cholerę używać pojęcia troll :p skoro neo-kids już dawno istnieje i pięknie pasuje. Pojawiło się pare definicji jednak tematy takie jak nasz są bardzo powszechne. Podobnie jak dzisiaj dzieci lubią się kłócić czy noob albo newbie jest obraźliwe - bo przecież dla niektórych to są zupełnie 2 inne pojęcia a dla innych jedno i to samo. Tak czy siak cofnij się trochę w czasie i zobacz że jeszcze jak używano telefonicznych modemów nikt sobie nie truł głowy by wymyślać takie definicje. jednak gdy do mnie one docierały zrobiłem wyraźną różnicę między tymi dwiema definicjami mimo że będą one ciągle zmieniane. BTW na wikipedii i nonsensopedii definicję pisał taki sam człowiek jak ty i ja. Gdybym ja ją pisał cytowałbyś mnie teraz. I w ten oto sposób znowu napisałem offtopic.

ocenił(a) film na 8
skt84

Otrzymujesz karnego facepalma i zaraz powiem ci dlaczego. Najpierw twierdzisz że pojęcie neo dotyczy młodych ludzi i jest to wystarczające kryterium w ich ocenie a teraz piszesz, że "Potem przecież ktoś się skumał że przecież wiek nie musi być podstawą do tego by być dzieckiem neo.". Gubisz się w tym co powiedziałeś, ja tego nie robię. Mówiłem już że trolling dzieli się na celowy lub nie, celowy to głupota lecz bezwiedny jeszcze większa, gdyż ujawnia nieznajomość netykiety i podstawowych praw regulacji stosunków społecznych. Można więc rzec że troll to synonim słowa dziecko neo ( wyraz bliskoznaczny). Trolla cechuję głupota i neo cechuje głupota tyle, że w większym stopniu. We wcześniejszych postach pisałem że troll to prawie / niema lto samo co neo. W 95 % jest to to samo lecz w 5 % nie ( zależy od nasilenia kretynizmu) dlatego nie mogłem napisać że to jest zupełnie to samo i po to są 2 pojęcia Poza tym aby zaistnieć jako troll musisz wkurzać ludzi na forach a nie wszystkie dzieci tak robią. Co do historii słowa masz rację ale sam powiedziałeś że się zmienia. BTW wierz mi, że gdyby nie było powodu to za samą nazwę troll nie kasuję się konta na MMORPG (chyba że gm jest dzieckiem neo wierz mi zdarza się całe szczęście ekstremalnie rzadko)

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Pierwotnie i bez modyfikacji dzieci neo to były osoby młode dlatego to dla mnie pozostaje. Właściwie nie wiem dlaczego ludzie uznają, że to ulega zmianie. Co do słowa na battle necie miałem nazwę z trollem w tytule, konto zostało usunięte niestety nie mogłem go odzyskać ponieważ powstało grubo przed wprowadzeniem odzyskiwania haseł za pomocą maili (dziękuję blizzardowi za to jak "dba" o starych graczy). Co do innych serwerów często się zdarza że występuje jako "forbidden word" w WoW nie grałem ale tam nawet jest postać trolla, ciekawe jak tam jest.. hmm przecież to też jest Battle net.

"Poza tym aby zaistnieć jako troll musisz wkurzać ludzi na forach a nie wszystkie dzieci tak robią. " Heh wystarczy, że napiszesz coś jak ja tutaj i jedni uznają cie za trolla a inni ci przytakną. Zależy komu film się podobał a komu nie. Sam pewnie zostałeś nazwany trollem tylko dlatego, że ktoś miał odmienne zdanie niż ty. (o ile nie wyzwałeś go nie miał racji) A to jak, definiuje to słowo to inna sprawa ponieważ oboje się obrazicie na siebie. "no jak to tak, JA TROLLEM?! W życiu!! :)

Jednak tak samo jak dzieci neo - pierwotnie dotyczyły ludzi młodych tak i troll od samego początku nie brzmiał tak obraźliwie ponieważ nie zarzucano mu głupoty tylko głównie skłócanie ludzi na forach i "dowalanie oliwy do ognia". Wykrzykując największe wtedy hasło "nie karmić trolla" ponieważ daje mu się satysfakcję. Znowu ludzie uciekli od pierwowzoru. Wierz mi, gdybym był tutaj trollem odniosłem pełny sukces. Każdy się kłóci, każdy odpisuje, temat wciąż jest u góry. Na pewno nie jest to moim celem ale powiem ci, że nikt na tej stronce nie wspomniał, że przecież ci "karmiący trolla" to jeszcze większe cymbały! Samo odpisanie mu sprawia że przegrywasz. Nawet gdy odpisując napiszesz mu "nie karmię trolla". Temat ponadto jest off-topic, ciągle o tym piszę bo sami z siebie robimy delikatnie cymbałów pisząc nie na temat.

ocenił(a) film na 8
skt84

mnie się takie coś nie zdarzyło. Owszem ktoś tam napisał, że jestem łosiem i dlaczego się tak wymądrzam ale trollem jeszcze nikt mnie nie nazwał, Szanuję poglądy innych i szanowałbym też twqoje, gdybyś tylko przed oceną obejrzał film, bo denerwuję mnie nie to ,że ktoś nie trawi tego filmu (pod warunkiem, że jakoś sensownie to uzasadni ale w rzeczywistości jest mniej więcej tak" Piła to gówno" (koniec) albo " wszyscy jesteście psycholami" ) Wkurza mnie mianowicie jak ktoś trolluje i/lub obraża wszystkich w okół. Skoro sianie chaosu nie jest twoim celem to po co ten temat? Mogłeś użyć tysiąca różnych nagłówków by zachęcić kogoś do postowania ( powinieneś też obejrzeć film) Nie wiem czy zrobiłeś to świadomie czy też nie ale stwierdzam, że jednak w tym wypadku jesteś trollem i tak odniosłeś sukces patrząc na rozmiar tematu. Poza tym ja niestety karmię trolle, gdyż jestem takim człowiekiem który nie potrafi stać i patrzeć. Poniekąd to trollowanie to też moja wina.

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Temat ma być nawiązaniem tylko i wyłącznie do przewidywalnego do bólu scenariusza. Jest napisany przeze mnie dlatego, że go nie oglądałem a wiem co się wydarzy. Np. Pierwsza ofiara w filmie tuż na początku ginie. Prawda? Jeśli nie zgadłem to powiem "OK! Scenariusz nie jest przewidywalny."

Po drugie sam widzisz. Karmisz trolle a to wcale nie świadczy ani dobrze o tobie ani o naszym społeczeństwie. Jednak jak dla mnie możesz być spokojny bo moim zamiarem nie było trollowanie czyli mnie nie "nakarmiłeś". Jednak kto wie. Gdy naprawdę ktoś trolluje i wie o tym to powinien zarzucać głupotę odpisującym, że zniżają się do poziomu trolla i odpisują dając mu pewną wygraną. Dlatego właśnie troll nigdy dla mnie nie będzie dzieckiem neo. Właśnie dlatego że neo odpisują nie wiedząc co czynią.

ocenił(a) film na 9
skt84

Po pierwsze: to że jesteś w stanie przewidzieć jakiś element filmu jeszcze nie czyni go przewidywalnym ( podejrzewam że w filmie Apollo 11 pojawia się scena w kosmosie :) )

Po drugie: 7 ma najmniej zaskakujące zakończenie (z powodu filmiku z youtube) ale i tak trzyma poziom serii

po trzecie: Jeżeli przed każdym obejrzeniem jednej z pił prowadziłeś rozległe dyskusje na forum na jej temat
to nic dziwnego że zdążyłeś poznać całą fabułę wraz zakończeniem i że film już nie mógł cię zaskoczyć

Po czwarte: Nawet nie masz do końca racji bo w pierwszej pułapce ofiara nie jest jedna a sama pułapka jest w serii SAW pewną innowacją

ocenił(a) film na 1
Konradla

Nie mogę wiedzieć, przecież nie oglądałem. Jednak jest przewidywalny i o to cały czas chodzi.

ocenił(a) film na 9
skt84

Chcesz mi powiedzieć że przewidziałeś każde z zakończeń tak?

domyśliłeś się że trup z 1 powstanie
domyśliłeś się w 2 że Amanda pomaga Jigsawowi nagrania nie lecą na żywo natomiast dzieciak jest w sejfie

domyśliłeś się w 3 że wszystko było grą Amandy

domyśliłeś się w 4 że Hoffman jest następcą Jigsawa a policjant nie powinien przechodzić przez drzwi

w 5 było dla ciebie oczywiste że pokój będzie się zmniejszał a jedynym ratunkiem jest szklana trumna wiedziałeś również na jakiej zasadzie wszyscy mogli przeżyć

w 6 wiedziałeś że ubezpieczyciel zostanie zabity przez chłopaka
Hoffman zostanie wykiwany przez Jill ale i tak uwolni się z RBT

Wiedziałeś to wszystko? nie sadzę

Zakończenia szokują rozwiązania są zaskakujące = Piła nie jest przewidywalna

ocenił(a) film na 8
Konradla

"On ma znajomości i posiadał scenariusz jeszcze podczas prac nad tym filmem". Dlatego fabuła była taka przewidywalna.

ocenił(a) film na 1
Konradla

Heh a może inaczej. Zawsze jest text, "game over" czyli z góry zakładam, że nie powie tego żadna z ofiar. Wygrywa zawsze czarny charakter. Przewidywalne jak "happy end" w High school musical. Nie żebym nie lubił takich zakończeń jednak wiem, że takie nastąpi z dużą dozą cut-scenek z wyjaśnieniami. By widz na koniec wszystko skumał. Zawsze leci do tego ta sama melodia.Porównał ktoś to z "die hard" nie pamiętam, żeby tam ciągle była taka sama melodyjka. Niby, seria jest bardziej przewidywalna a przecież w "die hard" zawsze akcja działa się na święta w zimę (to do tego twojego porównania o "kosmosie") jednak już 3 i 4 nie miały miejsca na święta. I niby jest to dla was gorsza seria, mimo swojej "przewidywalności" i tak chowa się do wszystkich "pił" a i tak będziecie tutaj pisać że jest, inna, lepsza i zaskakująca argumentując mi trollowanie i podając szereg błędnych do tego definicji.

Do wcześniejszego " podejrzewam że w filmie Apollo 11 pojawia się scena w kosmosie " - to jest jakiś absurd a nie argument.

ocenił(a) film na 8
skt84

wiesz o tobie świadczy jeszcze gorzej to, że oceniasz coś po pozorach. Obejrzyj siódemkę to wtedy pogadamy. Taki przewidywalny scenariusz z powodu filmiku z youtube. Gdyby to nie wyciekło to nie byłbyś w stanie przewidzieć co się stanie. Uparcie wypierasz się tego że jesteś trollem a tym się tu zajmujesz. To właśnie wypowiedzi takich ignorantów jak ty źle świadczą o naszym społeczeństwie. Gdyby każde dziecko neo nie wiedziało co robi to na ulicy byliby sami wariaci. Spora część z nich zdaje sobie sprawę z tego co robi, tylko jest ślepo przekonana o słuszności swoich poglądów mimo błędnego rozumowania. To nie jest już walka o swoje zdanie i tacy ludzie to są właśnie trolle

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

O przepraszam! Nie wiem o jakim filmiku mówisz. Widziałem tylko te które daliście tutaj na forum. Nie czytam spoilerów i nie oglądam filmów w częściach z youtube'a albo "wycieków". Czekam zawsze na dobrą jakość, nie chcę być "pierwszym" który dorwie film i obejrzy go w kiepskiej jakości z jakiegoś torrenta. Cały czas trzymam się tego, że przewidzę co stanie się w filmie. O doktorze też wiem od was.

BTW. Dla ciebie trollem będzie każda osoba która ma odmienne zdanie niż ty. Brawo. Czyli pewnie każdy któremu się ten film nie spodobał. A 2-3 osóby które piszą w tym poście + ty to "nie trolle". Chyba wolę być trollem w takim razie.

ocenił(a) film na 8
skt84

Nie czytasz ze zrozumieniem. Mi nie chodzi o to że nie trawisz tego filmu, nie musisz mieć takiego zdania jak ja. Napisałem to wcześniej . Chodzi mi o to, że oceniasz coś a nawet się z tym nie zapoznałeś. Napisałem ci że szanowałbym twoje poglądy ( które inne są niż moje) gdybyś obejrzał film i wypowiedział się z sensem. Osobiście dla mnie to ty jesteś trollem a teraz wywracasz kota ogonem jak to masz w zwyczaju bo skończyły ci się argumenty, a prawda w oczy kole

ocenił(a) film na 1
Little_Jacob

Niczego nie odwracam Ciągle wracasz do starych kwestii. Ile razy ma być nawijane, że scenariusz jest tak przewidywalny, że nie trzeba tego oglądać by wiedzieć co się stanie. Obejrzę film a opinia będzie podobna. Niczego nie obracam. Formy wypowiedzi jakich używasz w tej chwili pasują bardziej do polityków PiS- niż osoby na forum.

ocenił(a) film na 8
skt84

Nazwałem cię trollem ty nazwałeś mnie także to nie jest odwracanie? Twoje wypowiedzi bardziej pasują na mównicę sejmową. Tam jest pełno takich jak ty, którzy lubią przewidywać, a nic z tego nie wychodzi, wypowiadają się a nie wiedzą o czym. Używam tych kwestii gdyż są adekwatne do sytuacji. A skoro scenariusz jest taki lipny i przewidywalny to mi go przedstaw w całości.

skt84

Najwyraźniej znam te pojęcia lepiej niż Ty sam

skt84

„Ktoś z fanów powie "to nie oglądaj" OK! Ale dać 1 się należy bo czemu ten tytuł ma skakać na wysoką pozycję i ma wyprzedzać godne polecenia tytuły?!”

śmiały apel : )
Dla Ciebie ten film jest nieporozumieniem bo pojawił się w kinie : ) OK !
Dla sympatyków byłoby nieporozumieniem gdyby twórcy nie dokończyli wcześniejszych wątków dlatego serię oglądają i oceniają. Czy dają 9 – 10 tylko dlatego, że film się pojawił ?
Nie wiem a czy Ty tak myślisz ? Dlatego sugerujesz , że średnia ocen jest i tak zawyżona ?
I skąd osąd jakoby Saw 3D wyprzedzał godne polecenia tytuły ( jakie ???) i skąd wiesz , że owe filmy są polecenia godne ? I oceny słuszne ? I kto je poleca ? Ty sam czy wszyscy ?
Dla ilu potencjalnych widzów oceny użytkowników są rozstrzygającym kryterium przed pójściem do kina czy obejrzeniem filmu na dvd tez nie wiem i ile takich osób zajrzy na forum do tego tematu i nie obejrzy filmu a da 1 tez nie wiem ale przypuszczam, że mało. I nie, nie znam się zupełnie na filmach.

Rozumiem tyle i tylko tyle , że to w sumie twój wyraz niechęci do serii i życzenie aby to był już koniec bo jakoś reszty tych intencji nie rozumiem wcale , pomóż : )

ocenił(a) film na 1
come2me27

Nie no wszystko dobrze zrozumiałeś. Na filmwebie jest ranking i niektórych boli to, że niektórzy aktorzy i dobre tytuły są wyprzedzane przez "gnioty" - mówiąc gniot mam na myśli np. zmierzch. Gdzie mnóstwo fanek dało 10-ki jeszcze przed premierą.

ocenił(a) film na 9
skt84

"Są wyprzedzane przez "gnioty" - mówiąc gniot mam na myśli np. zmierzch"
Jakie "dobre filmy", wyprzedza która kol wiek z części zmierzchu skoro wszystkie mają średnią po 6 z czymś?
A ten 1 jest 2669. w rankingu światowym ? Znowu błędny argument, chyba że masz jakiś ulubiony film na 2689 miejscu i ci go wyprzedziło to sorki :)

ocenił(a) film na 1
Robert831231

To nie jest błędny argument. Zmierzch był o wiele wyżej tylko, że ludzie zareagowali.

ocenił(a) film na 9
skt84

60652 (trzecia 31547) głosów fakt całe masy ludzi musiały zareagować, żeby obniżyć mu średnią. Weź głupot nie pisz, może mi powiesz, że był w top 200 albo przynajmniej w top 600 ?słaby argument.

skt84

Incepcja niezniszczali to trzeba mieć pojecie o filmach boże ja burak

ocenił(a) film na 1
jotubyl

LOL odpiszę po 6 latach :D pamiętam cię gościu i dawałeś 10 "batmanowi i robinowi" nazywając ten film UWAGA! "klasyką!!!!!" AAAAAAHAHAHAHA!!!

ocenił(a) film na 3
rico jonason

ja nikogo nie karmie swymi postami. Ja tylko wyrazilem swoja opinie na temat filmu. Po to jest chyba forum? A klocicie sie tak na prawde o nic. Kazdy z was ma po troszku racji. W swiecie nie jest cos czarnego lub bialego tylko jest pelno kolorow, kontrastu, a jesli uwaza ktos inaczej to niech dorosnie, a jak skonczy 18 czy 24lata to sie przekona o czym pisze. ricojanos jesli myslisz ze napisalem tego posta, bo chce sie podlizac komus lub jestem poplecznikiem to sie mylisz.

michalzawiski@
wiem ze to byl agent FBI, tylko ze zapomnialem jego nazwiska i tak napisalem tego policjanta. Chcialem szybko skonczyc swoja wypowiedz

raph1410

Raph Little Jacob odpowiedział na post skt84

raph1410

Nie policjanta tylko agenta FBI

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8

a tobie co znowu?

ocenił(a) film na 10
skt84

o kurwa... ręce opadają. tobie na złość daje 10

ocenił(a) film na 1
hanuer

no to na forum zmierzchu też idź i daj.

ocenił(a) film na 9
skt84

Posypało się tyloma argumentami przeciwko Pile że aż w sumie jest ich zero

Piła przewidywalna? myślałem że jak coś wbija w fotel zakończeniem (nie uwierzę że ktoś przewidział zakończenie którejkolwiek z części [ oprócz 7] szybciej niż na 1-2 minuty przed napisami końcowymi

Fabuła jest złożona i zawiła (ale nie bezsensowna jak w np LOST )

Osobiście uważam się za osobę zwolnioną z obowiązku argumentacji tego rodzaju wypowiedzi

zrobiłem to już na łamach tego forum tyle razy że nie widzę sensu się powtarzać

ocenił(a) film na 8
Konradla

Całkowicie się z tobą zgadzam

Konradla

wiec uwierz że zakończenia IV części dało się w połowie domyślić.. zaskoczeniem było że trwała równolegle co czesc III ..ale hofman "sprzedał" sie już w III .. zaraz po pułapce kolesia z łańcuchami powiedział "all he had to do" (Czy cos takiego) - "jedyne co musiał zrobić".. chwile później kerry słucha swojej tasmy "jedyne co musisz zrobić" ... nie wierze w zbiegi okoliczności :)

ocenił(a) film na 1
Konradla

"Piła przewidywalna? myślałem że jak coś wbija w fotel zakończeniem (nie uwierzę że ktoś przewidział zakończenie którejkolwiek z części [ oprócz 7] szybciej niż na 1-2 minuty przed napisami końcowymi" To nie wiedziałeś, że na koniec będzie dramatyczne muzyczka tłumaczenie wszystkiego na szybkiego i słynne game over i śmierć? Mało przewidujący jesteś.

Fabuła jest złożona i zawiła (ale nie bezsensowna jak w np LOST ) - To jest twoje odczucie, lepiej nie oglądaj filmów z Danielem Lewisem

Osobiście uważam się za osobę zwolnioną z obowiązku argumentacji tego rodzaju wypowiedzi - Czyli, że próbujesz argumentować ale tego nie robisz. Nieźle

zrobiłem to już na łamach tego forum tyle razy że nie widzę sensu się powtarzać - to co zrobiłeś teraz?

skt84

""Piła przewidywalna? myślałem że jak coś wbija w fotel zakończeniem (nie uwierzę że ktoś przewidział zakończenie którejkolwiek z części [ oprócz 7] szybciej niż na 1-2 minuty przed napisami końcowymi" To nie wiedziałeś, że na koniec będzie dramatyczne muzyczka tłumaczenie wszystkiego na szybkiego i słynne game over i śmierć? Mało przewidujący jesteś. Tak tylko, że te koncówki mogą rownież szokować, więc są nieprzewidywalne.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

To nie wiedziałeś, że na koniec będzie dramatyczne muzyczka tłumaczenie wszystkiego na szybkiego i słynne game over i śmierć? Mało przewidujący jesteś - czyli, że nie było takiego zakończenia?

skt84

A ty widać, ze nic nie rozumiesz z tego co czytasz?