PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83817
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

JEDNAK za plus mozna uznac sporo elementow komediowych, jak chociazby ta 'trepanacja'(genialny pastiz, naprawde), jednak liczylem na troche wiecej momentow w ktorych bede mogl sie posmiac.
I oczywiwscie te bezustanne pogadanki na temat drugiej szansy, wybaczania i zmiany; chwilami myslalem ze ogladam parodie 'hamleta'.
Nawiasem mowiac to liczylem na cos po czym bede bal sie polozyc do lozka, niestety 'film'(sam nie wiem jaki to gatunek; bo horrorem tego nazwac raczej sie nie da) okazal sie calkiem zabawna i lekka w odbiorze komedyjka(to okreslenie pasuje tutaj jak ulał), ktora najfajniej oglada sie przed spaniem z wylaczonym swiatlem- bo takich bajkach zasypia sie najlepiej.
Tak na marginesie, musze przyznac ze jest to niewatpliwie pozycja obowiazkowa dla wszystkich dzieci neo, ktorzy jaraja sie innymi bajeczkami, nakreconymi po roku 2004, jak chociazby 'prison break' czy inne 'hostele'(rowniez przezabawna komedyjka, w sam raz do lózka).

A dla osob ktore boja sie widoku krwi i maja zaburzony schemat wartosci polecam 'cannibal holocaust'.

AND THA'S WOULD BE ALL 'BOUT ME FOLKS

ocenił(a) film na 7
_maestro_x

Zazdroscisz czlowieku?

Skoro takie filmy Cie nudza idz sie potnij, bedziesz mial wlasny horror.

Pozdrawiam

_maestro_x

maestro obsrał ze strachu swoje najlepsze gacie i teraz ma żal do producentów że nie oprzedzili - "Słabi psychicznie - Załóżcie pieluchę".
Porównując ten hardkor do "prison" trzeba mieć nieźle poryty łeb. Zgrywasz oryginała i robisz pod siebie. Marna kombinacja.

ocenił(a) film na 3
Jordan66

szczerze mówiac to naprawde nie wiem czego mozna bylo sie w tej bajeczcze wystraszyc choc przz chwilke, no chyba ze sie ma 12 lat.
Jezeli ktos 'sra w gacie' jak to pieknie ujales, na widok krwi to wspolczuje; jestem jeszzce w stanie zrozumiec, ze na widok ekskrementow czy innych wydzielin mozna poczuc obrzydzenie(normalna reakcja), ale nie strach, nie wspominajac juz o krwi, tymbardziej jezeli ma sie z nia do czynienia na codzien; NO ALE WIDZE ZE NIEKTORE DZIECI JEDNAK ODCZUWAJA EMOCJE NA WIDOK KRWI.

POWIEM KROTKO, JEDYNE FILMY NA JAKICH ODCZUWAM JAKIEKOLWIEK EMOCJE, ORAZ BRAK ZNUZENIA I NIEPRZYSYPIANIE PODCZAS SEANSU TO KOLKA POZYCJI Z KLASYKI GORE JAK CHOCIAZBY 'SALO' CZY 'CANNIBAL HOLOCAUST', ALE TO RACZEJ NIE FILMY DLA DZIECI KTORYCH SKRZYWIONY 'ZARYS' WARTOSI NIE POZWALA ODROZNIC FILMOWEJ FIKCJ(czyt. bajki pokroju 'piła'), OD RZECZYWISTOSCI KREOWANEJ PRZEZ OGOL SPOLECZENSTWA- i moznaby bylo tak w nieskonczonosc, ale nie o tym teraz.

jezeli naprawde dzieci boicie ogladac sie takie bajeczki jak ta 'pilka' to radze sie nie zabierac za gore(do ktorego raczej trzeba dorosnac i oczywiscie miec mocny nie tylko zaladek ale i psychike), ktorego co prawda nie jestem entuzjastom w najmniejszym nawet stopniu ALE KTORY W GENIALNY SPOSOB OBRAZUJE, DO CZEGO JEST SIE W STANIE POSUNAC PRODUCENT ABY JEGO 'DZIELO' DALO MU POZADANE KORZYSCI(PROCZ TYCH MAJATKOWYCH ROWNIEZ I TAKIE JAK SLAWA I ROZGLOS) TLYE ZE GORE RACZEJ USWIADAMIA TE FAKTY OSOBOM DOJRZALEYM KTORE RAZ OBEJRZA I PORZUCA NA DOBRE, A PILKI I INNE HOSTELE DLA DZIECI KTORE BEDA SIE TYM JARAC PRZEZ CALY KOLEJNY DZIEN NIE ROZUMIEJAC ZE TA BAJKA ZOSTALA WYPRODUKOWANA NA POTRZEBY JDEYNIE KOMERCYJNE; W KTOREJ BAC SIE MOZNA CO NAJWYZEJ TEGO ZE SIE STRACI 2 GODZINY NA BAJKE ZAMIST COS NA POZIOMIE

CO DO MOICH EMOCJI NT. TEGO FILMU TO POWIEM NAJKROCEJ JAK TYLKO POTRAFIE

IT'S NOT ENOUGH (OR MABY EVEN AT ALL) CREPPIE, FOR MY LIKIN'- and that would be all 'bout me FOLKS!!!

ocenił(a) film na 3
_maestro_x

TAK NA MARGINESIE; SKORO TA BAJECZKE OKRESLASZ JAKO 'HARDCORE'(JAK NIE ZNASZ ANGIELSKOJEZYCZNEJ PISOWNI TO JEJ NIE UZYWAJ), TO CIEKAW JESTEM CO BYS ZROBIL,ZAKLADAJAC OCZYWISCIE ZUPELNIE ILUZORYCZNIE, W SYTUACJI UJRZENIA KRWAWIACEJ OBFICIE OSOBY 'W REALU', JAK TO TERAZ MAWIAJA DZIECI W GIMNAZJUM, ZAPEWNE NAROBILBYS W PAMPERS, BIEGNAC DO MAMY Z PLACZEM, JAKI TO HARDCORE W TVP PUSCILI

ZYCZE POWODZENIA W DOROSLYM ZYCIU CHLOPCZE, 'BECAUSE IT DOESN'T APPLY HERE'

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 7
Tybii

O MÓJ PANIE... KLĘKAJCIE WSZYSTKIE NARODY.

Próbowałam przeczytać te pare słów ale na trzecim zdaniu zaprzestałam, ponieważ to co TEN człowiek wypisuje to denna opinia, w której krytykuje filmy pokroju PIŁY i wyśmiewa się, wręcz gardzi tymi, którzy oglądają ten oto film. Przepraszam, a zna może Pan takie zdanie: ''O gustach sie nie dyskutuje''??? Oczywiście, może Pan sobie sądzić, że były w tym filmie beznadziejne sceny, że nic nie było tam do oglądania oprócz nudy, ale za przeproszeniem po jaką cholere oczernia Pan tych wszystkich ludzi, którym podobają się takie filmy i takie sceny? Co kogo to obchodzi, co ktoś inny ogląda?

Pan tutaj cały czas sądzi, że to tylko film dla ''małolatów'' i tylko takie ''małolaty'' mogą sie nim podniecać, skoro jest to film tylko dla pokroju takich ludzi, to nie rozumiem dlaczego Pan, taki idealny, zdolny i wręcz pouczający ogladał własnie taki film? Zadziwiające

Pozdrawiam Serdecznie :)

ocenił(a) film na 7
WithNight

A tak na marginesie, nie musi Pan ''popisywać'' się swoją angielszczyzną. Dziękuję.

ocenił(a) film na 3
WithNight

'wiec jak mogl pan ogladac ten film'- zasadniczo to jedynie dzieki temu ze go obejrzalem, moglem pozwolic sobie na wygloszenie opini o nim; w odroznieniu od wileu osob ktore zamieszczaja tu swoje oceny bez uprzedniego obejrzenia danego filmu
Prawda jest taka ze bez dokladnego przesledzenia nie da sie wystawic racjonalnej i rzeczowej opini, przynajmniej takiej ktora bylaby zgodna z naszymi upodobaniami

ocenił(a) film na 1
_maestro_x

o ile pierwsza piła była ok, choć z horrorem, żadna z części nie ma wiele wspólnego (czyt. NIC) to ta, to jakaś komedia i to nie śmieszna :/
nudy jakich mało
aktorsko - leży
napięcie - zerowe, człowiek tylko czeka na kolejną ofiarę ze zdaniem na ustach 'kończ waść, wstydu oszczędź'
poziom krwi i flaków - przyzwoity, ale nawet obrzydzenia nie wywoływał

podczas seansu można było praktycznie usnąć

diana6echo

Maestro, specu od angielskiego. Dobrze wiem że po angielsku słowo "hardcore" ale to już weszło do naszego języka i zostało spolszczone w piśmie. Hardkor.

ocenił(a) film na 3
Jordan66

tak samo zapewne jak genialne sformulowanie 'lol', ktore przecierz tez weszlo do 'kanonu' naszego jezyka, ale to i tak nie zmienia faktu ze wiekszosc dzieci go uzywajacych nie ma bladego pojecia co ono oznacza;
nie wiedziales jak sie pisze a teraz gdy ktos ci wytknal blad rzucasz sie i TLUMACZYSZ JAK SKRZYWDZONY SYNEK MAMUSI
'Grow Up sun'

ocenił(a) film na 3
_maestro_x

--->diana6echo
pierwsza obiektywna i jak najbardziej sluszna(przynajmniej w moim odczuciu) ocena tego kalsycznego juz(bo tak wlasnie trzeba go okreslic)GNIOTA, wyprodukowanego tylko i wylacznie dla zysku i komerchy; ilosc czesci powstajacych jak grzyby po deszczu mowi sama za siebie

ocenił(a) film na 1
_maestro_x

nie wiem, historie o Freddym Krugerze i Jasonie X (oprócz tych nowych) jakoś lepiej się ogląda, a człek po seansie ma jakieś obawy przed pójściem do łazienki.. nadal śmieszą, ale jednak czuje się niepokój, a tu? więcej emocji mam oglądając Familiadę ;)

PS
ja niedawno rozszyfrowałam skrót IMHO i to co wcześniej napisałam podrzucam do tego IMHO ;>

ocenił(a) film na 7
_maestro_x

GNIOTEM PROSZĘ SIĘ SAM NAZYWAĆ. Dziękuję.

ocenił(a) film na 3
WithNight

jezeli byl to tekst skierowany do mojej osoby(a domniemam ze tak wlasnie bylo), to nalezaloby to sformulowac nieco inaczej; nie 'gniotem prosze SIE SAM NAZYWAC', a raczej '... SIE SAMEMU NAZYWAC'; moze i roznica nie jest wielka, ale jednak twoja forma 'wali po oczach' analfabetyzmem i uwypukla twoj jakze zanizony intelekt

ocenił(a) film na 3
_maestro_x

--->diana6echo
po raz kolejny zgadzam sie z twoja wypowiedzia w stu procentach;
starsze produkcje pokroju:'koszmar' czy 'piatek13-ego' poprostu mjaly swoj klimat, ktory dalo sie odczuc niemal od pierwszych minut seansu, natomiast w 'pilce' oprucz znuzenia i straszenia krwia(ten aspekt oczywiscie skierowany jest do dzieci ponizej 10 roku zycia, czyt.: dzieci 'NEO') nie mamy do czynienia z niczym co mogloby wywoalc jakiekolwiek emocje u emocjonalnie dojrzalej osoby, ktora zdaje sobie doskonale sprawe z faktu, ze wszystie ta jakze wymyslne tortury(swoja droga naprawde pomylowe, tyle ze wogole niestraszne, a wrzecz zabawne) sa jedynie wymyslem tworcow, dla osiagniecia jedynie komercjalnego zysku, POPRZEZ WYWOALNIE POWSZECHNEJ DYSKUSJI NT. ICH GNIOTA W SZEROKO ROZUMINYCH 'MASMEDIACH'.
gdzie te czasy kiedy wlaczalo sie stare VHS-y, bedac niemal pewnym ze oebjrzy sie naprawde mocny film, po ktorym bedziemy bali sie zasnac,a w trakcie ktorego nie bedziemy sie nudzic a co gorsza SMIAC JAK TO MA MIEJSCE W DZISIJESZYCH PRODUKCJI TYPU 'PILKI' 'HOSTELE' I INNE TEGO TYPU 'SHIT-Y', KTORE SIE DZISIAJ PRODUKUJE ALE JEDYNIE Z MYSLA O NAJGLUPSZYCH MALOLATACH WYCHOWANYCH NA 'PRISONIE' I INNYCH 'HIGH SCHOOL MUSICAL'

ocenił(a) film na 7
_maestro_x

Jejki, taki straszny błąd popełniłam, należy sie teraz dla mnie kara chłosty. ŻAŁUJE MÓJ PANIE ZA TAKI OKRUTNY BŁĄD.

Analfabetyzm... hmmm, cóż za ciekawe stwierdzenie. Jestem ciekawa, czy też pan wobec siebie jest równie krytyczny. Z tego co zauważyłam, to pan uważa się za jakiś pępek świata.

Przykro patrzeć na takich ludzi, taka prawda.

ocenił(a) film na 3
WithNight

widze, ze co niektorzy naprawde nie potrafia zniesc krytyki ze strony innych i za wszelka cena stawiaja sobie za punkt honoru riposte;
A SZKODA BO LICZYLEM NA KONTYNUACJE KONWERSACJI ODNOSNIE OMAWIANEGO 'FILMU'(CZYT. GNIOTA), A NIE OSOBISTYCH 'WYJAZDOW'

ocenił(a) film na 4
_maestro_x

Dobra maestro, widzę, że trzeba ci przemówić do rozumu. Jestem fanem PIERWSZEJ części Piły, to muszę przyznać. Resztę części obejrzałem raczej po to, by dowiedzieć się co było dalej. Fabuła w całej serii jest naciągana, i to ostro, ale całkiem miło się ten film ogląda.

Ale przejdźmy do sedna sprawy. Ktoś kto jara się tym filmem, bo jest brutalny jest idiotą, to trzeba przyznać. Ale czy nie pomyślałeś o tym, że ktoś może mieć kilkunastokrotnie gorszą psychikę od ciebie i ledwo wytrzymuje Piłę? Może nie każdy jest taki "wytrzymały" i "odważny" jak ty, że może oglądać takie porąbane filmy jak "Salo", czy inne. Rozumiesz co chcę powiedzieć? Że niczym, powtarzam, niczym, się od takiej osoby nie różnisz prócz wytrzymałością psychiczną. Ktoś mógł zakrywać oczy na "Pile", a ty mogłeś na "Cannibal Holocaust". Czy dzięki temu, że oglądasz takie filmy czujesz się lepszy od nas? Czy po takim seansie czujesz się dowartościowany, bo obejrzałeś taki "brótalny" film? Można to porównać do tego, że małe dziecko śmieje się z "High School Musical", a ktoś starszy z "American Pie". Humor w obu filmach na niskim poziomie, ale innego typu.

Tak więc, drogi Maestro, jesteś idiotą, nic dodać, nic ująć :).

ocenił(a) film na 7
el_Polaco

TAK! TAK! TAK!

Bardzo dobrze napisane :)

Zgadzam sie bez dwóch zdań.

A co do Ciebie Maestro, krytki to Ty nie możesz znieść, jeśli tego nie zauważasz to z Tobą jest coś nie tak.

ocenił(a) film na 3
WithNight

Vous pensez vraiment que oui, ne vous?

ocenił(a) film na 3
_maestro_x

---> el_Polaco
oj roznie sie, zapewniam cie.A gdybys czytal dokladnie wszystkie posty powyzej, a nie jedynie wybiurczo kilka pierwszych zdan, wiedzialbys ze nie jest fanem gore(szeroko rozumianym znaczeniu) w najmniejszym stopniu; wspomnialem jedynie o tym gatunku dla przykladu, porownujac go do pily, iz moim zdaniem cytat:KTORY W GENIALNY SPOSOB OBRAZUJE, DO CZEGO JEST SIE W STANIE POSUNAC PRODUCENT ABY JEGO 'DZIELO' DALO MU POZADANE KORZYSCI(PROCZ TYCH MAJATKOWYCH ROWNIEZ I TAKIE JAK SLAWA I ROZGLOS) TLYE ZE GORE RACZEJ USWIADAMIA TE FAKTY OSOBOM DOJRZALEYM KTORE RAZ OBEJRZA I PORZUCA NA DOBRE, A PILKI I INNE HOSTELE DLA DZIECI KTORE BEDA SIE TYM JARAC PRZEZ CALY KOLEJNY DZIEN NIE ROZUMIEJAC ZE TA BAJKA ZOSTALA WYPRODUKOWANA NA POTRZEBY JDEYNIE KOMERCYJNE; W KTOREJ BAC SIE MOZNA CO NAJWYZEJ TEGO ZE SIE STRACI 2 GODZINY NA BAJKE ZAMIST COS NA POZIOMIE
Dlatego uwazam ze gore i slasher-y(jezeli pila nim jest, ale nie bawmy sie teraz w okreslanie gatunkow) maja jedna wspolna ceche, mianowice powstaly w tym samym celu-marketingowym; z ta tylko roznica ze gore przeznaczone jest dla doroslych a slashery dla nastolatkow;A czym sie rozni fan pilki odemnie, ano tym za ja w oroznieniu od niego raz obejrze i porzuce ten gatunek na dobre, a on bedzie sie tym fascynowal przez wiele lat

P.S.czytaj dokalnie zamieszczane posty i pamiętaj: ce n'est pas votre faute, que vous êtes un peu idiot garçon

ocenił(a) film na 4
_maestro_x

"ce n'est pas votre faute, que vous êtes un peu idiot garçon"

Taaaa. Wyobraź sobie, ale nie znam sentencji napisanych w innych językach niż polski i angielski :).

A to, że ty nie wyniosłeś nic z tego co napisałem to już nie jest moja wina. Nie wiem, czy śmianie się z kogoś, kogo "Hostel" obrzydził jest inteligentne, ale co tam :).

ocenił(a) film na 7
el_Polaco

Musimy się z tym pogodzić, że Drogi Pan Maestro to filozof, którego nie można obrazić w żaden sposób bo wymyśla coraz to głupsze odpowiedzi.

ocenił(a) film na 1
WithNight

pisanie o kimś, nie do tej osoby, szczególnie na forum jest.. umm.. takie typowe dla dzieci.. no, przepraszam, dla osób, które się jarają ploteczkami jak osoba o mentalności 12latki :)

nikogo nie bronię - ot, zwracam uwagę na śmieszne zachowanie

ocenił(a) film na 1
WithNight

PS

'punktowanie' wypowiedzi też jest śmieszne

ocenił(a) film na 7
diana6echo

I kto tu mówi o zachowaniu 12-latki...

WithNight

"Zazdroscisz czlowieku?
Pozdrawiam "
"maestro obsrał ze strachu swoje najlepsze gacie i teraz ma żal do producentów że nie oprzedzili - "Słabi psychicznie - Załóżcie pieluchę".
Porównując ten hardkor do "prison" trzeba mieć nieźle poryty łeb. Zgrywasz oryginała i robisz pod siebie. Marna kombinacja."

No właśnie, kto tu mówi o zachowaniu 12latki...
Prawda jest taka, że Piła3 jest wręcz koszmarnym filmem. A dalsze kontynuacje są jeszcze gorsze i powoli już tracą logikę.
Film jest słaby, nudny, a te ich pogawędki:D o drugiej szansie itd są, wręcz zabawne. Aktorstwo pozostawia wiele do życzenia. Muzyka także. Film nie ma klimatu i ani razu mnie nie przestraszył.

WithNight

"Zazdroscisz czlowieku?
Pozdrawiam "
"maestro obsrał ze strachu swoje najlepsze gacie i teraz ma żal do producentów że nie oprzedzili - "Słabi psychicznie - Załóżcie pieluchę".
Porównując ten hardkor do "prison" trzeba mieć nieźle poryty łeb. Zgrywasz oryginała i robisz pod siebie. Marna kombinacja."

No właśnie, kto tu mówi o zachowaniu 12latki...
Prawda jest taka, że Piła3 jest wręcz koszmarnym filmem. A dalsze kontynuacje są jeszcze gorsze i powoli już tracą logikę.
Film jest słaby, nudny, a te ich pogawędki:D o drugiej szansie itd są, wręcz zabawne. Aktorstwo pozostawia wiele do życzenia. Muzyka także. Film nie ma klimatu i ani razu mnie nie przestraszył.

ocenił(a) film na 7
Frydrick

Jeśli już mam odpowiadac... Czy ja akurat mówiłam coś na temat, że ten film to niewiadomo jaki jest świetny? Poprostu chodziło o to aby nikt nie wyśmiewał sie z ludzi, którym akurat mogły sie podobać takie sceny jak i sam film... Nie wiem ile razy mam jeszcze to tłumaczyć...

Moim zdaniem żadna z częsci mnie nie oszołomiła a jednak nie krytykuje jej jakby była czymś najgorszym... i własnie wkurza mnie to, że jeśli ktoś jest odrazu niezadowolony to wypisuje komentarze typu ''przeciętna bajka''

WithNight

A czy ja pisałam, że takie coś mówiłeś? Oceniłam po prostu film.
Wybacz ale inaczej nie da sie tego określić.

Napisałeś: "Poprostu chodziło o to aby nikt nie wyśmiewał sie z ludzi, którym akurat mogły sie podobać takie sceny jak i sam film"-a gdzie on obraził fanów "Piły" w swoim początkowym poście? to wy na niego najechaliście tekstami typu: ""Zazdroscisz czlowieku?
Pozdrawiam "
Porównując ten hardkor do "prison" trzeba mieć nieźle poryty łeb. Zgrywasz oryginała i robisz pod siebie. Marna kombinacja."-więc nawet sie lepiej nie odzywaj, bo jak dla mnie się kompromitujesz...Zamiast jakoś normalnie podyskutować Ty na niego od razu najechałeś nie wiadomo nawet za co.

Frydrick

"Jeśli już mam odpowiadac..."-nie robisz mi łaski, że odpowiadasz mi na post, nie musisz i tak już tutaj "zabłysnąłeś";)

ocenił(a) film na 7
Frydrick

Ach tak... nikogo nie obrażał swoim postem yhym: ''Tak na marginesie, musze przyznac ze jest to niewatpliwie pozycja obowiazkowa dla wszystkich dzieci neo, ktorzy jaraja sie innymi bajeczkami, nakreconymi po roku 2004, jak chociazby 'prison break' czy inne 'hostele'(rowniez przezabawna komedyjka, w sam raz do lózka). ''

ocenił(a) film na 7
WithNight

A tak wogóle prosze nie mylić płci :) Pozdrawiam

WithNight

w ogóle* i aż tak Cie to ruszyło? Przecież nie napisała coś w stylu: film podoba sie jedynie trollom internetowym itd każdy kto go ogląda jest głupi itd- to była wasza interpretacja. Więc nie można na kogoś naskakiwać tylko dlatego, że nie potrafi się czytać;)
I bez żadnych mi tu achów, bo chyba moje odpowiedź Cię nie zachwyciła?

ocenił(a) film na 7
Frydrick

Ależ proszę, jeśli tak PANA uraziłam to oczywiście przyznam się do błędu, o tak moja wina, że miałam swoje zdanie na ten temat, żałuję bardzo,że zdołałam się wogóle odezwać. Czy mam szanse na przebaczenie?

A tak na poważnie, zakończmy już tą konwersacje, każdy ma swoje poglądy i niech już tak zostanie. A kłótnia w tym nic raczej nie pomoże. Tak więc przestaje już się wtrącać na ten temat.

Pozdrawiam.

PS. Co do tego czytania, to chodziłam do szkoły więc raczej potrafię :)

ocenił(a) film na 7
WithNight

w ogóle***

Proszę mi wybaczyć pomyłkę płci.

WithNight

Ja się nie gniewam.
Twoje zdanie na ten temat wyglądało tak: "Zazdroscisz czlowieku?
Pozdrawiam"-treściwa oraz mądra wypowiedź. I tak będzie najlepiej, jeśli już zamilkniesz, ponieważ nie potrafisz napisać nic sensownego.

ocenił(a) film na 7
Frydrick

Jak mi przykro. Jestem tak beznadziejnym przypadkiem, że chyba naprawdę zamilknę. POMOCY.

Nie wiem po co jeszcze brniesz dalej mnie obrażając? Co masz z tego?

WithNight

A gdzie Cię obraziłam? Stwierdzając fakt, że nie potrafisz napisać nic sensownego?

ocenił(a) film na 7
Frydrick

A Ty może sądzisz, że piszesz sensownie? Ciekawe, że wszyscy są wg Ciebie najgorsi (zwłaszcza ja) a Ty oczywiście zawsze tylko najmądrzejsza. Może zamiast wyśmiewania się z innych zastanów się sama co piszesz. Żegnam

WithNight

Nie, gdzie ja napisałam, że jestem najmądrzejsza?
Owszem, ja nie podniecam się jak nastolatka, nie wypisuje jakiś bzdur typu: POMOCY itd oraz argumentuje swoje wypowiedzi.

ocenił(a) film na 7
Frydrick

Nie twierdzę, że opisałaś się jako najmądrzejsza ale z Twojej wymowy to tak wynika.

A co do tych ''bzdur'' jeśli nie zauważyłaś w tym kontekstu to nie ja już mam problem.

WithNight

"Nie twierdzę, że opisałaś się jako najmądrzejsza ale z Twojej wymowy to tak wynika. "-z wymowy? z wymowy może chyba jedynie wyniknąć, kto jest z jakiegoś regionu bądź kraju. Oczywiście nie chce się wymądrzać!

"A co do tych ''bzdur'' jeśli nie zauważyłaś w tym kontekstu to nie ja już mam problem."-chyba ironii...

ocenił(a) film na 7
Frydrick

HA! I kto tu krytykuje i dopierd* sie za przeproszeniem do każdego zdania? Nie ja cytuje cały czas wypowiedzi...

WithNight

Spokojnie i nie klnij, bo to nie ładnie.
Wiesz, jeśli ktoś robi takie rażące błędy w swoich postach, to grzechem byłoby ich nie poprawić.
Owszem nie cytujesz, bo zapewne nie miałabyś nic mądrego do dopisania do nich.

ocenił(a) film na 7
Frydrick

To ja może załatwię Ci jakiegoś filozofa z którym pogadasz sobie o mądrych rzeczach? Niestety ja nie dorastam Ci do pięt, mądra pani więc kłaniam się. AVE

WithNight

Zegnasz się już ze mną któryś raz.
Nie, tylko z Tobą nie da się dyskutować.
Wyluzuj trochę i nie podniecaj się tak.

_maestro_x

A teraz do jednego z najbardziej przemądrzałych pacanów jakich widziałem na filmwebie. Tak, Maestro! Do Ciebie mówię zadufany w sobie pseudointeligencie!
wybiórczy, wybiorczy
1. «reagujący tylko na określone bodźce»
2. «obejmujący tylko niektóre elementy jakiejś całości»
• wybiórczo, wybiorczo • wybiórczość, wybiorczość

Wycinek ze słownika polskiego (tak dla twojej wiadomości). W twoich postach widzę mnóstwo takich perełek, mistrzu ortografii. Przed kim chcesz się popisać? Domyślam się, że jesteś zakompleksionym gówniarzem, że w taki sposób pokazujesz swoją niby wielką elokwencję. Masz wiele racji co do filmu, lecz twój sposób wypowiedzi (czyt. wywyższanie się na innymi) po prostu mnie zmiażdżył. Uważasz się za lepszego od innych? Może dlatego, że znasz jedną sentencję po francusku, którą pewnie skopiowałeś z jakiegoś filmu. A nawet jeśli znasz ten język to niby ma czynić cię lepszym? Tak poza tym, twoje argumenty są do kitu! Pokaż mi choć jeden film, który jest wyprodukowany w jakimkolwiek amerykańskim studiu filmowym i nie jest komercyjny. Filmy robione są po to,żeby zarabiać pieniądze! Nawet wspaniały "Ojciec Chrzestny" i wiele innych klasyków. Widziałeś jakiś film, utworzony po 1960 r., który nie był stworzony po to, by dać producentom jak najwięcej zysków? Żyjesz w swoim zamkniętym świecie i nie zauważasz podstawowych reguł panujących we współczesnym kinie. Chodzi o jak największą maksymalizację zysków ze stworzonego filmu. A "Saw" (chyba tak się to pisze znawco także tego powszechnie znanego przez dużą część europejczyków języka angielskiego). Powinno Ci być łyso, gdyż w języku angielskim nie ma słowa hardcore. Połączenie słów hard core jest zwykłym slangiem. A ty się chyba slangiem nie chcesz posługiwać, wszak jesteś WIELKI MAESTRO! Przecież ty masz najlepszy gust (pewnie chodzisz po domu w kalesonach), smak (francuskie obślizgłe ślimaki najlepiej ci smakują),a co do filmów jakie oglądasz najczęściej i w jakich gustujesz to pornosy. Aha! Nie zaprzeczaj, bo Ci włosy między palcami wyrosną :) A może już je masz? A co do filmu: pierwsza część nie była zła ze względu na zaskakujące zakończenie. Jednak jeżeli się już je zna to film nie bawi, nie dziwi itd. Jak widać to film z którego tylko raz można czerpać przyjemność. Następne części oczywiście skierowane do konkretnej części odbiorców i też oczywiście tylko raz je można obejrzeć ;) Ja całą serię oceniam na 5, czyli... średnio.

ocenił(a) film na 7
adrianszafarewicz

BRAWO! świetny komentarz =)