JEDNAK za plus mozna uznac sporo elementow komediowych, jak chociazby ta 'trepanacja'(genialny pastiz, naprawde), jednak liczylem na troche wiecej momentow w ktorych bede mogl sie posmiac.
I oczywiwscie te bezustanne pogadanki na temat drugiej szansy, wybaczania i zmiany; chwilami myslalem ze ogladam parodie 'hamleta'.
Nawiasem mowiac to liczylem na cos po czym bede bal sie polozyc do lozka, niestety 'film'(sam nie wiem jaki to gatunek; bo horrorem tego nazwac raczej sie nie da) okazal sie calkiem zabawna i lekka w odbiorze komedyjka(to okreslenie pasuje tutaj jak ulał), ktora najfajniej oglada sie przed spaniem z wylaczonym swiatlem- bo takich bajkach zasypia sie najlepiej.
Tak na marginesie, musze przyznac ze jest to niewatpliwie pozycja obowiazkowa dla wszystkich dzieci neo, ktorzy jaraja sie innymi bajeczkami, nakreconymi po roku 2004, jak chociazby 'prison break' czy inne 'hostele'(rowniez przezabawna komedyjka, w sam raz do lózka).
A dla osob ktore boja sie widoku krwi i maja zaburzony schemat wartosci polecam 'cannibal holocaust'.
AND THA'S WOULD BE ALL 'BOUT ME FOLKS
Panie Maestro pragne powiadomic pana,ze w jednym z pana licznych postów napisał pan:,,Grow up sun",rozumiejac po polsku ,,Dorosnij słonce:.
Jednak tak mi sie wydaje,ze miał pan na mysli ,,Dorosnij synu",czyli ,,Grow up son".
Prosze jeszcze raz przestudiowac słownik jezyka angielskiego.
I przyznaje się,ze jestem nastolatka,która zamykała oczy na pile podczas,gdy obejrzałam zaledwie 5 min. 1 czesci i ok.40 sek któres tam..
Wiec prosze,aby pan nie ublizał osobom takim jak ja czuje sie bardzo zgorszona pana zachowaniem.Ogladam High School Musical i nie mam nic do niego,bardzo przyjemny film na ponure popołudnie.
dziekuje.
We mnie krew budzi obrzydzenie...mdleje na jej widok i zapach...I dobrze wiem co oznacza LOL,mimo iz ja tego zwrotu nie uzywam.Według pana mogę byc głupia 14 latką,
która mdleje na widok krwi,
ma klaustrofobie ,
oglada HSM,
boi obejrzec sie pile,hostel,cannibal holocaust,
chodzi do gimnazjum
i przede wszystkim napewno na niczym sie nie zna
Ludzie jak pan uswiadamiaja mi,ze nie chce taka byc w przyszłosci.
yellow_truck_airlines, rozumiemy Cię i podziwiamy za siłę duchową, która jeszcze przytrzymuje Cię przy życiu na tym świecie. Bo przecież chodzenie do gimnazjum w wieku 14 lat, to naprawdę coś niewiarygodnego.
A Piła była średnia.
Moze i sama koncepcja nie wybija sie z tlumu, ale najgorsza rzeczywiscie ni jest; ot taki sobie 'slasher'- no moze i nie ksiazkowy przyklad gatunku, ale zszcerze mowiac sam nie wiem jakby to mozna zaklasyfikowac.
W kazdym razie wykonanie jak i sam efekt kultu jaki po sowbie pozostawila 'jedynka' ukazuja jedynie ze nastolatki sa bardzo lakomym kaskiem dla dystrybutorow(czy raczej producentow z 'choliłódu'), ktorzy potrafia doskonale wpasowac sie w obowiazujace trendy, chociazby gimnazjalistow. 'Pilki' 'hostele''prisony' i oczywiscie best of best czyli HSM(dla wtajemnicyonzch dodam ze chodyi ocyzwiscie o High school musical) sa idealnym przykladami tego ze jedyna grupa docelowa obecnie w kinematografi jest tzw TEENAGER+ CYZLI TEPZ JAK PIEN NASTOLATEK, UCZESZCZAJACY DO GIMNAZJUM-no bo przeciez nie ksztalcacy sie- ktory raz obejrzawszy HSM, lub inna pilke bedzie mial przez lata czym sie jarac, dopoki tzlko nie powstanie -eta- juz czesc prisona czy setna z rzedu kontznuacja pilki
podsumowujac
Pila, w zadnym stopniu nie siega dna, ona je STANOWI, dla mnie jest jedznie kolejna namiatka horroru, jakih kreci sie dziesiatki kazdego roku w stanach na potrzeby dzieci z mongolizmem.
To nie horror to kicz i kpina.
A co do mojego zdania nt krwi.Jej nie mozna sie bac, a co najwyzej brzydzic+ oczywiscie jedynie w przzpadku nastolatkow wzchowanzch na HSM i niewatpliwej-a moze jednak watpliwej- gwiezdzie wspolczesnej kinematografi, czyli Efronkowi.
Wiecej nt. 'pilki' dowiesz sie na www.dnoandmol.com.teens.pl
a ja mam pytanie...czy prowadzisz jakieś statystyki mówiące o tym kto ogląda Piłę, bo tyle mowisz że jest to film który oglądają nastolatki i ciekaw jestem na jakiej podstawie?
ja mam prawie 30 lat, moi znajomi to rówieśnicy, ewentualnie +/- trzy lata różnicy, zarówno mi jak i im cała seria się podoba, w najgorszym przypadku mówią "może być", wszyscy zdodnie też twierdzimy, że najlepszą częścią była I i kolejne są robione trochę na siłę, ale mimo wszystko jest nieźle...
Tak się też składa że wszystkie Piły (z wyjątkiem I) obejrzałem w kinie, i kurczę jakoś też nie widziałem ani razu gimnazjalistów, więc pytam raz jeszcze skąd wiesz kto ogląda ten film?
maestro_x twoje głupie wypowiedzi na temat tego filmu są tak samo głupie jak twoje argumenty mające zniechęcic innych do tego filmu... Sory ale coś ci to nie wychodzi .... Skoro ten film ci nie odpowiada to idz oglądac Hanne Montane bo pewnie to oglądasz.....
Od fanki do żałosnego założyciela postu który nawet nie wie o co chodzi w tym filmie , widac to po jego wypowiedziach
Ps. Wypachaj sie xD
jej dorośli ludzie, a jak małe dzieci sie kłucą....co do filmu...pierwsza część była fajna- bo to w końcu nowość ,film drastyczny ale ciekawy, ale kolejne części---> normalnie pożal sie Boże, na pierwszej powinni zakończyć. Jak dla mnie żenada,jakby widzowie chcieli zobaczyć mięso to by do rzeźni poszli a nie do kina, fabuła banalna i w ogóle mam nadzieje,że nie wyskoczą z siódemka albo kolejnymi częściami.
Oczywiscie ze wyskocza, przecierz to jest pordukcja czysto komercyjna rbiona tylko i wylacznie dla zysku.Podobnie zreszta jak 'spiderman' - gowno, owszem, ale za to sprzedaje sie rewelacyjnie za kazdym razem kiedy tylko wychodzi kolejna odslona.
W 'holiłód' liczy sie jedynie kasa, a jak wiadomo na glupich nastolatkach zarabia sie najlepiej.
A co do recepty na dobry horror to napewno sparwdza sie formula mowiaca za nalepiej jest straszyc dziecmi, badz same dzieci; a jeszcze lepiej dzieci, dziećmi(straszyc ocywiscie).
p.s. skoro wy, fani tego gowna jestescie tacy dorosli i uwazacie sie ze nazywanie was epymi malolatami jest niesprawiedliwe to prosze podawac swoj wiek, pewnei wiekszosc z przedmowcow a juz napewno autorka postu drugiego od odlu liczac jest co najzwyzej w wieku nastu lat.
btw/ do nauki dzieci sie brac, a nie glupoty ogladac.
Sory chamie pojebany mam jezdzic po tobie jak po śmieciu , bo widac że nim jesteś zajebany krytyku ????
Bo działasz ludiom na nerwy , jak coś ci nie pasi, to wypier...dalaj oglądac kopciuszka i inne twoje hity
Ludziom miało byc xD
A i do tego cwaniaczka to jest - <ziew> tak odbieram to co piszesz xD
Nie napinaj sie tak synek, bo jeszcze dostaniesz hemoroidow z wysilku - to tak na przyszlosc; co do smieci, to jedynie twoja matka byla w nich lekko zagrzebana podczas zbiorowego gwaltu stada dzikich murzynow czego ty zgnilym 'owocem jestes'. p.s. powiedz starej zeby umyla zeby bo jak ciagnie druta klientom to wszyscy sie skarza.
A co do kopciuszka, to wole nieco ambitniejsze kino, a ty lepiej wracaj do lekcji malolacie, albo najlepiej pod kiecke starej gdzie zreszta twoje miejsce.
Jak cie jara krew i flaki to moze przezuc sie na 'Underground-a' albo
"Hannibala".
btw/ile ty masz lat? 15
A i jeszcze jedno to co wcześniej napisałes (ten teks) jest stary i nie modny xD wymysl coś lepszego
Twoja ambitna wypowiedz jakos mnie nie ruszyła <ziew>
Widze że ładnie piszesz o sobie i matce <hahaha> xD
Słuchajcie, nie wiem po co Wam ta gadka. I tak żaden z Was nie popuści. Ciągle się kłócicie, po co to ? Taka rozmowa nie ma żadnego sensu. ŻADNEGO. Po przeczytaniu tej całej konwersacji nie wysunąłem żadnych wniosków. (Uprzedzam Wasze reakcje - nie wymądrzam się) Tylko zadajcie sobie teraz pytanie. Co Wam dała to gadka?
Pozdrawiam wszystkich ;-)
Wlasnie xD ale cóż nic nie poradze że taki cwaniak jak maestro czy jak mu tam sie wypowiada na temat filmu , o którego tematyce nie ma pojęcia xXxD
Słuchajcie poważnie mówię. Po co znowu się kłócicie i wzajemnie obrażacie? I tak nikt nie popuści... Uszanujcie się przecież wzajemnie i okażcie trochę tolerancji ..
Pzdr^
Oczywiście każdy nastolatek, jara się Piłą, ogląda HSM... Taa... Mam 13 lat, Jedynka, nawet dwójka podobały mi się, jednak dalsze części nudne. Moim zdaniem, powinno się stworzyć nowy gatunek filmowy np. Makabra czy Rzeż. Więcej w Pile krwi niż strachu psychologicznego. Najbardziej w Pile 3 rozśmieszyły mnie te świnie, nie mogłem wytrzymać. Byłem na nim w kinie (z dorosłym bratem) wszyscy się na mnie patrzą, dziwne uczucie. Piła ma coś w sobie z komedii, dlatego lubię oglądać Piłę, choć gra aktorska słaba itp. Pozdrawiam ;). I niech pan mastero nie ocenia wszystkich nastolatków, pochopnie!
"I niech pan mastero nie ocenia wszystkich nastolatków pochopnie!"
Skończcie się wzajemnie oceniać i wyrażać o sobie opinie ! Wyrażajcie opinie o filmie ! To naprawdę bez sensu. Np. nie atakujcie Maestro, to tylko jego zdanie. A Ty, Maestro nie staraj się na każdym kroku udowodnić że masz rację. Trochę wzajemnego szacunku ! Trochę tolerancji !
Ja podobnie jak autorka postu powyżej też sie śmiałam w kinie ale z filmu "Halloween" poprostu te sceny seksu i mordu <hahaha> polewa na maxa :P Jeszcze pamietam jak siedzieliśmy z "ekipą" na samej górze w kinie a ludzie z dołu do nas że nas zaraz wywalą z kina że mamy sie zamknąc itd
Zamiezam isc na halloween 2 żeby sie znowu posmiac :P
I fakt przyznam że scena ze świniami była polewna :P
Ale film ogółem moim zdaniem dobry , wkońcu kultowy ;D
Jezu człowieku jak ci to tak przeszkadza to po co oglądasz? ;/ Kieruję to do wszystkich, którzy mają do tego filmu pretensje...
A poza tym maestro x, nie bulwersuj się i nie wyżywaj na innych, tylko idź sobie pooglądać Toy Story :] Bo jesteś tak mądry... że się płakać chce...
Ten film jest w najwyższym stopniu marny i maestro ma zwyczajnie rację. Reakcja na jego post nie zdziwiła mnie zbytnio, chociaż nie do końca przemyślana była ta część wpisu, w której odwoływał się do dzieci neo, bo wiadomo jaką reakcją się to skończy. Rzecz jasna i w tej części wypowiedzi ma rację, ale nie wszystkie fakty trzeba tak głośno oznajmiać.
Seria Piły jest jedną z najgłupszych i najbardziej otępiających serii "hoorrorów". Udaje kino z misją za pomocą absurdalnych, kompletnie niedorzecznych wypocin myślowych Jigsawa i jego zbrodniczych metod. Młodzi to podchwytują i zachwycają się tzw. "wielkim resocjalizacyjnym przesłaniem". Należało poprzestać na całkiem przyzwoitej, pierwszej części, bo to się może źle skończyć - ci co jeszcze nie zgłupieli mogą zgłupieć, a ci co już zgłupieli na punkcie do bólu tandetnej serii, mogą już z tego nie wyjść.