szkoda słów na ten film , monotonia i nic poza tym//..........................
tak może powiedzieć tylko i wyłącznie prawdziwy dyletant w tej dziedzinie... widać, że nie wiesz co to dobry thriller.
aahahahahahhahahahaahha, dobry thriller to siedem , a nie to , i nie udawaj znawcy , bo nim nie jesteś
zgadzam się za założycielem tematu niestety w tym filmie nic poza końcówką nie było dobre nie trzymało mnei w napięciu wcale tu jest tylko przemoc i dużo krwi nic poza tym niestety no i oczywiście co już wcześniej wspomniałem końcówka
ty phil za to jestes prawdziwym krytykiem i znawca kina biorac pod uwage ze 10 dajesz takim filmom jak :Austin Powers 2, Borat, Pan mamuska,King Kong, krowa i kurczak, i wele innych "hitow" z gornej polki ...
a pile 3 pewnie wylaczyles lub wyszedles z kina po 15 min bo film dla ciebie za ciezki i nie zrozumialy
avenger , hahahahahah rozbawiasz mnie , ciesz się ,ze w ogole znalazłeś w moich ulubionych jakieś filmy do których mogłeś się przyczepić, bo tak to nie wiem co byś napisałes, i nie byłem na tym w kinie barani łbie, ten film jest prosty jak konstrukcja cepa, a ty mozesz pocałować mnie w stopę
film to badziew
Film słaby - nie wiem co się w nim ludziom podoba. Dużo krwi i drastycznych scen nie czyni filmu dobrym horrorem.
Pierwsza część zdecydowanie najlepsza, później jest już tylko gorzej.
Film był nudny, zdarzyło mi się ziewnąć. W cale nie był straszny tylko obrzydliwy i z koleżankami często się śmiałyśmy z niektórych scen. Niekiedy pojawiały się dłużyzny. Jedyne co jest fajne w każdej części Piły to końcówka, zawsze nieprzewidywalna i ciekawsza niż cały film :). A odnośnie waszej kłótni, są gusta i guściki, niektórym się może podobać ten film, niektórym nie, i nie kłócicie się o takie bzdurki bo i tak nikt nie wygra :)
NataluS zgadzam sie z
"A odnośnie waszej kłótni, są gusta i guściki, niektórym się może podobać ten film, niektórym nie, i nie kłócicie się o takie bzdurki bo i tak nikt nie wygra :)". Mi sie film bardzo podobal. Ale nie wiem co wnim bylo takiego smiesznego napiszesz mi?:P
Niektóre sceny były po prostu przesadzone... Sceny morderstw i zachowania ofiar były niekiedy bardzo zabawne :). Z resztą miałyśmy bardzo dobry humor i mały bodziec mógł spowodować u nas salwę śmiechu :)
Film wyjątkowo kiepski. Po dobrej Pile, średniej Pile2 nastał czas idiotycznej Piły3. Film debilny. Jednym slowem, to nie jest dobry thriller, a apoteoza sadyzmu i przemocy - i to tych z niskiej polki. Jesli kino idzie w tym kierunku - wole chyba wczesnie umrzec...
to po prostu kaszana, ileż można oglądać to samo, kolejne pseudointeligentne wywody starego dziada i te same pułapki ,ble, tak żenada ,że masakra i jeszcze 4 ma być:( no ale co się dziwic jak chłam się najlepiej sprzedaje
"i w kółko ta sama fabuła"
tylko aktorzy się zmieniają co???
argument nie do odparcia
jeśli takie sceny cie bawią to ty chyba jesteś albo niepoważna,albo nie normalna,albo wszystko naraz...:D bez obrazy oczywiście :D
Film kiepski. Wrecz fatalny! Bardziej sie bałam na "Lśnieniu" ktory ogladałam chwile przed piła III ( chociaz to nie ma co porównywać) Prawnie zasnełam :)
a zebys wiedział emde , że ten argumen tprzemawia na niekorzyść tej badziewnej produkcji!!!!!!!!!!!
nic dodać nic ująć... i ja się z wami zgadzam... film nie jest straszny ale to nie jego cel.. jego celem jest rozrywka z gigantyczną ilością krwi :D i ciekawą fabułą :D
zgodze się ,ze jak na 3 część jest dobra:) no bo w porównaniu z innymi serialami typu hallowen ,czy friday 13 to wypada lepie:))
"[...] no bo w porównaniu z innymi serialami typu hallowen ,czy friday 13 to wypada lepie:))"
Jednak musiałem się wtrącić w tą dyskusje... wszystko bym zniósł, ale napisanie tytułów z klasyki małą literą, bez cudzysłowie, nazwanie kolejnych części "serialem" i powiedzenie, że Piła jest od nich lepsza.. to duuża przesada wg mnie.. jednak nie będę wyzywał, ani też się śmiał, powiem tylko jedno: dyskusja zmierza donikąd.
hahaah, no zwłaszcza haloween 3 jest wybitnym film no na prawę hahah,albo friday 13, ojej no straszne porównanie, niektórzy są zbyt przewrażliwieni
AMATORSZCZYZNA. szczególnie gdy tak doświadczona pani niby "doktor" neuro robi trepanację czaszki trzymając narzędzie "trepan klucz" palcem wskazującym i kciukiem. Kompletna głupota !!!!!! Żenada !!!!!!!!!!! Bzdura!!!!!!!!!! Ten film to jeden wielki KAŁ!! tylko tyle mogę na ten temat powiedzieć!
Film - katastrofa. Cała seria to katastrofa... Nuda przez osiemdziesiąt minut, gra aktorów, jak to bywa w takich gównianych horrorach jest bliska dna. Ten film jest jeszcze gorszy niż te nowe Hellraisery. Dno, scenariuszu to tu zbytnio nie było, wyreżyserowane od niechcenia...
Film przeznaczony dla amerykańskiego, głupiego społeczeństwa, które za autorytety bierze sobie albo Kurta Kombajna, albo Paris Hilton... Ot co...
świetnie ,wreszcie prawda , wrescie: wyjąłeś mi to z ust , tylko że ten szał się wkradł do Polski i film ten lubią fani filmów na tvnie i tańca z gwiazdami:)
Mówi to osoba, która następująco oceniała filmy:
10
Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej
Kult
Miasto Boga
Piła
Piła II
Piła III
Requiem dla snu
Severance
Sin City - Miasto grzechu
Teksańska masakra piłą mechaniczną
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek
Wilderness
1
Donnie Darko
Pasja
Ty nie jesteś nawet pseudo-inteligentem... Jesteś kretynem\kretynką, która kupuje kicz, który to cwani amerykanie przeznaczyli dla tępych murzynów z tzw. czarnych dzielnic i nastolatków, którzy doznają uniesienia, gdy widzą na ekranie Toma Cruise, albo innego Van Damme'a.
W między czasie objadają się sztucznym gównem z Burger Kinga, które niszczy nie tylko ich organizm (notabene nie mnie niż używki), ale też zabija ostatnie szare komórki.
nie gadamu tu mojim guście tylko o konkretnym filmie
i co się w tych ocena nie podoba???to że lubie horrory??
a może dlatego że dałem 1 dla Pasji?
Nie podoba mi się to, że oglądasz same gnioty... Nie byłaby to zbrodnia, gdybyś ukrył się i w konspiracji, z zarumienionymi od wstydu polikami oglądał tę swoje teksańsko-masakryczne głupoty.
Ty jednak wypowiadasz się na forum filmowym i jest to o tyle niepoprawne, że o kinie nie masz zielonego pojęcia, a mimo to, sprzeczasz się z ludźmi, którzy się na rzeczy znają.
A przez określenie Twojego gustu, mogę określić też stanowisko zajmowane przez Ciebie w tej sprawie, które jest na poziomie amerykańskich mas... Stoisz w błędzie i nie chcesz z niego wyjść.
Lubisz horrory, tak?
Co powiesz mi w takim razie o takich filmach, jak Lśnienie, Coś, lubo Nosferatu-Symfonia grozy?
Wystawienie Pasji oceny 1 to lekka przesada :/ Czasem zastanawiam się, czym kierują się osoby wystawiające nieprzeciętnym filmom oceny 1, a totalnym gniotom 10. O Boratcie pewnie już teraz niewiele osób pamięta, za to do Pasji jeszcze nie raz wiele osób powróci.
Emade to po prostu kolejny zbuntowany przeciw Bogu ateista - abderyta... Filmu nie zrozumiał, bo woli Piłe...
A czy ja coś mówiłem o Mieście Boga? Film dobry, może nie genialny, ale niezły... To akurat jeden z dwóch filmów, jakie emade ocenił na 10 i które są dobre.
jestem wierzący ale uważam Pasje za film dużo bardziej komercyjny od Piły
Co powiesz mi w takim razie o takich filmach, jak Lśnienie, Coś, lubo Nosferatu-Symfonia grozy?
wymieniłeś moje dwa ulubione horrory Lśnienie i Coś;]
tylko jakoś nie miałem okazji wystawić oceny
Nosferatu nie oglądałem
Wobec tego zwracam nieco honoru.;-)
Nie zgadzam się z tezą, jakoby Pasja była bardziej komercyjna od Piły.
Poza tym, film o Chrystusie niósł za sobą pewne wartości, alegorie. Był odważny i świetny.
Piła natomiast to dno...
A Nosferatu polecam - zdaje mi się, że na profilu tego filmu jest link, gdzie możesz go obejrzeć - polecam.
Pozdrawiam.
wielu ludzi cierpi bardziej lub miej film jest chory wogóle nie potrzebny wręcz antysemicki
Po za tym chrześcijanizm to religia oparta na miłowaniu i pomaganiu bliźniemu więc po cholere się skupiać na torturach
Nie o to chyba tu chodzi
nie chce się powtarzać więc cytuje moje zdanie o Pasji;]
Film można powiedzieć "propaguje" antysemityzm. Mi to jednak nie przeszkadza, bo sam miewam czasami poglądy zbliżone do doktryn antysemityzmu.
Film ma ukazać mękę Chrystua. Sama nazwa "Pasja" wiele mówi... Ma wzbudzić nas poruszenie, pokazać nam, jak ten człowiek się za nas poświęcił... Świetnie to wyszło. Ja na tym filmie byłem bliski płaczu - tak mnie wzruszył (mimo że do płaczliwych nie należę).
Pasja miała też na celu umocnić wiarę Chrześcijan. To się udało.
"Pasja miała też na celu umocnić wiarę Chrześcijan. To się udało."
a co to wiara której podstawą jest miłowanie bliźniego a jest wzmacniana przez film gore to dla mnie jest chore
Pasja bazuje na średniowiecznych wyobrażeniach, które wtedy miały podjudzać ludzi przeciwko Żydom.
tyle na temat najgorszego filmu jaki oglądałem kropka
co do Piły film jest świetny jak dla mnie;]
i kazdy zadowolony:D
Piła to jeden wielki shit - to już ustaliliśmy i nie ma się co nad tym rozwodzić.
to taczej KUPA SHIT'a , prosty i głupi film dla wybitnie "inteligennej" widowni... ;)
dlaczego brak mi argumentów???
to że film "jednoczy" jak napisałeś chrześcijan jest dla mnie chore
co to za chrześcijanie którzy widzą sens religi w cierpieniu Chrystusa a nie w jego naukach
może powrót średniowiecza pare wypraw krzyżowych i bedzie zajebiście
idąc na Piłe człowiek wie na co się pisze krwawy thriller kto chce idzie kto nie lubi tego typu filmów nie idzie proste
natomiast żeruje na "mocheryźmie" dzisiejszego chrześcijaństwa wszystko co oparte chociaż w najmniejszej części na Bibli nie podlega krytyce jest cudowne i zmusza do refleksji
Po pierwsze primo, mówiąc "brak Ci argumentów", miałem na myśli Piłe.
Po drugie primo, filmów tych nie należy porównywać. Z wielu względów, ale mi akurat chodzi o to, że różnią się poziomem i gatunkiem.
Nie wiem, co do rzeczy mają wyprawy krzyżowe, natomiast męka Chrystusa również jest nauką. Kminisz?
Niedawno oglądałem Nativity - film opowiadający o narodzeniu Chrystusa (z 2006 roku) i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że był słaby. A dlaczego? Bo narodzenie Chrystusa to słaby temat na film - ten okazał się straszliwie nudny. Dlatego wyrażając opinie o Pasji, nie kieruję się tylko moją wiarą i sądzę, że "wszystko co oparte chociaż w najmniejszej części na Bibli" podlega krytyce...
Pasja jest natomiast arcydziełem kina biblijnego i arcydziełem dramatu... Basta.
Powtarzam: Filmy typu Piła, Wzgórza mają oczy są robione dla idiotów i tylko idioci (Bez obrazy) "to kupują". Czy Ty wiesz, co to jest thriller? Oglądałeś ringo, choćby Milczenie Owiec, Taksówkarza, Siedem, Podziemny Krąg, Grę, Mechanika? Jeśli tak, to porównaj sobie choćby jeden z w/w filmów z Piłą...
Nawiasem mówiąc - ja uwielbiam thrillery - to jeden z moich ulubionych gatunków kina. Ale Piła to nie thriller, jeno gówno, gniot, dno, kicz i tandeta.
Milczenie Owiec, Taksówkarza, Siedem, Podziemny Krąg, Grę, Mechanika?
nie oglądałem tylko Gry;]
jakie są moje argumenty??? tyczy się oczywiście całej trylogi
dobra fabuła mi się podoba historyjka o Jigsawie
świetne efekty gore
pomysłowe "pułapki"
genialne końcówki
brak znanych aktorów jest dla mnie plusem pozatym Tobin Bell stworzył świetną postac mordercy
nie traktuje tego filmu jako arcydzieło poprostu świetnie mi się oglądało
film mnie wciągnął a o to chyba chodzi jak mam ochote na coś ambitniejszego to sięgam po takie filmy jak Labirynt fauna, Animal czy chociażby Lśnienie
filmy jak mówisz stworzone są dla idiotów lubie sobie oglądać wieczorami gdy jestem zmęczony i jedyne czego pragnie mój umysł to relaks:]
hmmm. Wzgórza mają oczy świetny film swoją drogą;]
powracając do Pasji myśl sobie jak chcesz ale to Pasja jest dla mnie jednym wielki gniotem który łykneli ludzie tacy jak ty
jeszcze jedno pytanie
jakby Mel Gibson umieścił w swojej "wspaniałej" Pasji scene w której oprawcy oddają mocz na aktora który wcielił sie w Jezusa też byś mówił że to ukazuje cierpienie Chrystusa???
Zacznę od końca, czyli od Twojego pytania - Nie miałbym nic przeciwko...
Wzgórza mają oczy są filmem troszeczkę lepszym od Piły. Ale do miana dobrego wiele brakuje. Wes Craven to porażka. Facet jest skończony.
Lśnienie jest według Ciebie ambitne? Ciekawe. Labirynt fauna to kolejny gniot.
Moje kontrargumenty:
Ten film nie ma fabuły.
Z efektami może się zgodzę. Ale to mało ważna kwestia.
Pułapki to kicz i tandeta dla nastolatków.
Końcówki są równie głupie, co reszta filmu.
Poziom gry aktorskiej jest żenujący. Nikt znany nie zagrałby w tym kiczu.
Nie sądzisz, że w kontekście wymienionych przeze mnie filmów Piła wypada fatalnie, a przede wszystkim bynajmniej nie wygląda jak thriller?