Nawet mi sie podobał ale bez przesady nie żałujmy żydów bo oni napewno by naszym losem sie nie przejmowali.Mi osobiście jest żal tego oficera niemieckiego.
Masz mądre komentarze,ale z tymi kretynami wyzywającymi Żydów nie ma co dyskutować,bo to są po prostu idioci,którzy nawet nie wiedzą czym różni się Żyd(pisane z dużej litery) od żyda(pisane z małej litery),więc naprawdę nie warto tracić czasu na odpisywanie takim przygłupom.
nie ma to jak wybudowac mur wysoki na 4 pietra Palestynczykom :) Uwazam ze to skandal i ze zapomnial wol jak cieleciem byl... pozdrawiam wszystkich komentujacych tutaj. Szczerze powiem, uwazam ze kazdy ma troche racji, nigdy nie ma jednej prawdy. Ale nienawisc jest zla bo jak to powiedzieli w filmie "Nienawisc" - nienawisc rodzi nienawisc (troche duzo tej nienawisci w ostatnim zdaniu :) )
Co do sporu Izraela z Palestyną... Łatwo jest uogólniać, ale czy wy naprawdę myślicie, że większość Żydów chce tej krwawej wojny? Ta sama większość, która tak okropnie cierpiała 70 lat temu przez hitlerowców? W 80% są to ludzie, którzy chcą spokojnie żyć, jak my wszyscy. Ale muszą cierpieć za błędy popełniane często przez garstkę osób. Bo niestety jest tak, że nawet jeden człowiek może wiele zepsuć, tak samo, jak i może zrobić wiele dobrego.
Spór Izraela z Palestyną nijak można porównywać z tym co robili Faszyści podczas II wojny Światowej. Ginie trochę ludzi po obu stron, postawili ten dziwny mur, ale to i tak mieści się w obecnych kanonach tego typu przygranicznych zatarczek. Podobnie jest między Rosją a Gruzją, Indiami a Palestyną, między obiema Koreami, kiedyś w Irlandii, do niedawna na Sri Lance albo w różnych miejscach w Afryce, nawet w Hiszpanii terroryści z ETA robią swoje. Izrael ma malutkie państwo które otrzymał w wyniku MIĘDZYNARODOWYCH postanowień, nie prowadzi żadnych działań by te obszary powiększać, a przyszło im jeszcze dzielić te tereny z Palestyńczykami. I zwykli ludzie nie popierają otwartej walki, chcą normalnie żyć, przez wiele lat dzielili te same ulice, to samo Palestyńczycy, z tym że u nich Hammas ciągle wierzy w hasła Świętej Wojny, podjudza nienawiść i finansuje terrorystów. A ten cały Henryk Pająk i jemu podobni.. Nigdy nie przyszło Ci do głowy, że oni po prostu na tym zarabiają? Na wciskaniu wam podobnych brednii i spiskowych teorii. TO coś jak teorie Danikena, tylko że Szwajcar i jego pomysły nikomu nigdy nie szkodzą :P Pisze różne rzeczy w ksiązkach, przede wszystkim po to, aby dobrze się sprzedawały.
agu32 co do Pająka to masz racje pisze te książki po to włśnie żeby dobrze się sprzedawały,ale też zawierają najszczerszą prawde tylko właśnie niektórych ta prawda bardzo kole w oczy i ty chyba do tej grupy ludzi się zaliczasz.A po to ich pisze żeby zarobić,ty po co pracujesz?tak tylko żeby sobie popracować czy poto żeby godnie żyć?
Chyba nie zrozumiałeś. Aqu32 pisał o tym, że ci autorzy wymyślają niestworzone teorie tylko po to, żeby wzbudzić sensację i żeby ich książki się sprzedały, a nie po to, żeby "najszczersza prawda" ujrzała światło dzienne.
to nie są niestworzone teorie tylko to jest PRAWDA,a problem tkwi w tym że niektórzy nie uznają tej prawdy(przeważnie żydzi)!Ale cóż takie czasy nigdy w Polsce prawdy sie nie mówiło,tak było za komuny,jak kazali mówić w Moskwie to mówiono na okrągło,teraz jest to samo tylko słuchamy Brukseli.A polak jak był głupi tak głupi pozostanie.Bo sam sobą rządzić nie potrafi!Dziekuje za uwage i pozdrawiam wszystkich,zdania są podzielone ale w sumie mamy demokracje i każdy ma prawo mówić i robić co chce:)
Waldi strasznie dużo propagandy cytujesz.
Wiesz skąd się wziął ten tekst "polak jak był głupi tak jest głupi i nigdy nie będzie potrafił sam sobą rządzić"? Ano jest to antypolska propaganda wymyślona w dobie rozbiorów. Miała usprawiedliwiać jedną z największych nikczemności jakie wydarzyły się w historii. Całkowitą likwidację i wymazanie kraju z mapy świata. Podzielenie się nim po kawałeczku.
Teraz taki imbecyl jak ty chodzi i powtarza głośno antypolską propagandę i mienisz się jeszcze pewnie patriotą... Puknij się w łeb chłopie.
Zgrozą powiewa jak czytam wypociny takich frustratów jak ty. Wypisywanie bzdur jak to żydzi są winni wszystkich nieszczęść na świecie. A co żydzi mają do rozbiorów, pierwszej czy drugiej wojny światowej?
Najlepsze jest to że na tych nieszczęsnych żydów to można naprawdę wszystko zrzucić, naród nie jest zbyt liczny ale w kulturze cywilizacji tzw "zachodu" to zawsze jest dyżurny chłopiec do bicia. Nawet obozy zagłady jak Oświęcim, getta i masowe ludobójstwa na żydach to wina żydów. Strasznie to smutne jak wielu ludzi w koło to żałosne miernoty i kanalie moralne. Bez krztyny rozumu, biegające i powtarzające propagandowe brednie.
Przeczytałem waszą dyskusje i poglądami jestem całkowicie za waldim35 zapraszam do przeczytania tematu "Juden" a raczej dyskusji. Miss co Ty wiesz o wojnie? siedzisz Sobie w cieplutkim domku i wypowiadasz się o tematach o których nie masz zielonego pojęcia. Znam relacje ludzi którzy przeżyli nie jedno i znam jeden przykład koleżanki który równie zaciekle jak Ty broniła bambusów (Ty bronisz Żydów) a po krótkim wyjeździe do Djibuotti stała się największa rasistką o jakiej mogłem usłyszeć - wniosek prosty że telewizja nie pokazuje tego co jest tylko to co Ty chcesz zobaczyć. Co do Rudolfa Hossa (przez o umlaut) "Hoess" to wymysl wikipedii - żydowskiego portalu, lub innych "Hitlerowców" to potępiasz ich, np Adolf Eichmann człowiek odpowiedzialny za "ostateczne rozwiązanie" nie był nawet antysemitą, był zwykłym człowiekiem jak Ty albo Ja, w czasie wojny MISS to równie dobrze mogłabyś Ty wrzucać puszki z Cyklonem do łaźni z Żydami. Co do Twojego OBIEKTYWIZMU weź na wzmiankę to iż zło tego świata może właśnie pochodzić od nich. Jeżeli jesteś chrześcijanka to możesz zacząc analize od Judasza. Bolszewizm jest wytworem żydów a pochłonał 100 mln ofiar więc nazizm się przy tym kryje. W czasie wojny nie przypadkiem wymordowano nam 15 000 oficerów w Katyniu bo później nie mieliśmy ludzi do przekazania wartości i postawy obywatelskiej co wiąże się ze sprytnym przejęciem władzy przez pejsiastych. "ONI" teraz siedzą w domach z pokaźną sumką na koncie i nie mogą uwierzyć, że tacy jak Ty jeszcze "ICH" bronia co ich oczywiscie uszczęsliwia. Dopiero po dojściu w polsce do sytuacji podobnej w Niemczech (czyli przejeciu wladzy przez dyktaora) otworzylyby sie wam oczy ze zdumienia.
Człowieku mam wrażenie, że jesteś ślepy, albo masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Po pierwsze, a co Ty możesz wiedzieć o wojnie? I skąd pewność, że wiesz więcej, niż ja? Gdybyś faktycznie CZYTAŁ UWAŻNIE zauważyłbyś informację, która wskazuje na to, że mogę wiedzieć wiele. Tak się składa, że większa część mojej rodziny żyje w Iraku. Ale w końcu "siedzę sobie w cieplutkim domku i o niczym nie mam pojęcia", prawda? Zastanów się, zanim cokolwiek powiesz, bo możesz wyjść na kretyna.
Po drugie, chyba faktycznie nie rozumiesz tego, o czym mówiłam. Ja nie bronię ŻYDÓW, MURZYNÓW czy jakiejkolwiek innej nacji. Ja jestem za bezbronnymi LUDŹMI, którzy cierpią przez DEBILIZM innych. Większość wojen jest bezsensownych, prowadzonych tylko po to, żeby mała grupka ludzi mogła się na tym wzbogacić, a miliony przez to cierpią i umierają. Nie uważam, że Żydzi to święty naród, który nigdy nikomu nic złego nie zrobił. To tylko ludzie, w dodatku specyficzni, nie każdemu muszą odpowiadać. Można też uznać, że "niszczyli" swoją obecnością inne państwa. Ale żeby zrobić z tego taką rzeźnię?
Niemcy byli jak bezmózgie, zmanipulowane robociki, na których nawet rozwalona głowa niemowlęcia nie robiła wrażenia. I JA JESTEM TEMU PRZECIWNA, jeśli Ty się z tym nie zgadzasz i to pochwalasz, pozostaje mi tylko pogratulować.
Nie czytałem każdej wypowiedzi dokładnie analizując każde słowo bo 50 postów nie chciało mi się czytać, tym bardziej w wiekszości takich bredni. Zależało mi na poznaniu poglądów każdego kto uczestniczy w dyskusji.
No niestety z tego co czytałem to wyraźnie bronisz żydów i uważasz ich za naród męczenników i kozłów ofiarnych.
"Większość wojen jest bezsensownych, prowadzonych tylko po to, żeby mała grupka ludzi mogła się na tym wzbogacić, a miliony przez to cierpią i umierają" - to prawda, tylko teraz jest pytania kto głównie te wojny wymyślał i zabijał swych braci. Nikt by Sobie przez wieki nie wymyślił obwiniania żydów, coś jednak musi w tym być. Ja próbuje przetłumaczyć ślepcom, że taka jest ich mentalność i tego uczą się od przodków i rodziców dlatego jedynie wyjątkami mogą być tam uczciwi, reszta to zwykłe złodzieje, podstępne kreatury nastawione na zrobienie pieniedzy i osiagniecie władzy nie patrząc na koszty. A to że ich mentalność nikomu większości nie podchodzi bo szkodzi każdej nacji to dlatego są prześladowani - to ich wina.
To że wojny nie widać to nie oznacza ,że się ona nie toczy. Jest XXI wiek kobieto teraz już nie trzeba mieć milionów ludzi karabinów i czołgów by toczyc wojnę. Teraz wojna toczy w sferach w których niegdyś obracał się Joseph Goebbels.
Nie pochwalam metod równie radykalnych co Hitlerowcy aczkolwiek gdyby ich wysiedlili to pejsiasci spiskowaliby i darzyli to rozłamu tej ideologi, nastawiliby caly świat przeciw temu takze jest to naród mściwy, zawzięty i bez skrupulow. Wkleje tu pewny link i zachecam do przeczytania tej oto "historyjki": http://www.polonica.net/zydowskie_sztuczki.htm bardzo treściwa i niedługa historia z której każdy niech wyłuska wnioski.
Wg mnie mogliby żyć Sobie spokojnie ale jako naród robotniczy w cudzym kraju a to ,że byli łasi do pieniędzy i władzy to się na nich odbiło i jak widać żadnej nauczki z tego nie wyciagneli, takze wkrótce zapewne ponownie zobaczymy prześladowania pejsów na skale masowa.
Mowisz że jesteś pol-arabem (zalezy jak to rozumieć).Lenin był pół-zydem i do niczego dobrego to nie doprowadzilo, skoro Twoja rodzina siedzi w Iraku to zapewne Ty się tu uczysz by wyrosnać na człowieka który zmieni świat. Ja szczerze mówiąc nie lubie arabów ale w sporze Abarsko-Zydowskim stoje za wami i rozumiem ich postawe - no raczej WASZA postawe. USA wepchnelo Ci sie do kraju pod byle pretekstem, a jak myślisz kto tą wojne wywołał? Żydowscy dygnitarze mający pakt z Izraelem którzy siedzą w USA i kierują wszystkimi wokół. Dlatego jestem jeszcze bardziej zdziwiony ta łagodną postawą do tych którzy Ciebie najbardziej ograbiaja - Jerozolima w starożytności była w rękach arabskich a teraz jest stolicą Żydowska.
Ty chyba dalej nie rozumiesz. Widać, że nie czytałeś wszystkiego, co tutaj pisałam, w związku z czym nie wiem, dlaczego mnie atakujesz i wypowiadasz się na mój temat.
Ja tutaj nawet nie wgłębiam się w żadne polityczne spory, nie bronię Żydów ani żadnej innej nacji, ja tylko staję po stronie ludzi, którzy nie są niczemu winni, a cierpieli przez głupotę innych. I tylko to podkreślałam w swoich wypowiedziach. Nikogo nie usprawiedliwiałam i nie rozliczałam z przeszłości.
Ja się tutaj urodziłam, tu wychowałam i jestem Polką. Ale z pewnością w sytuacji tam panującej orientuję się sto razy lepiej, niż przeciętny człowiek, dla którego jedynym źródłem informacji są "Fakty" albo "Wydarzenia". Kto tę wojnę wywołał - są różne spekulacje, ale jedno jest pewne, są to beznadziejni ludzie. I nieważne, jakiej są narodowości, bo wszędzie można znaleźć jakieś szuje, które idą po trupach do celu - i to podkreślam bez przerwy i tym się kieruję. Znam wiele przypadków, wiele przykładów ludzi, którzy przez idiotyczne, zaściankowe i stereotypowe postrzeganie świata są traktowani beznadziejnie, mimo, że na to nie zasługują, że są zupełnie inni. We wszystkim są zarówno dobre, jak i złe aspekty, nic nie jest czarne albo białe.
A już na pewno wracanie do tak odległej przeszłości, jak starożytność, nie jest dobrym pomysłem. Jak sam powiedziałeś, mamy XXI wiek.
Historii mnie uczyć nie musisz, uwierz. Ale nie o to chodziło w moich wypowiedziach, żeby wytykać poszczególnym narodowościom ich błędy z przeszłości, konflikty zbrojne i mentalność. Mam nadzieję, że już dosyć jasno się wyraziłam. Nie ma sensu taka przepychanka słowna, bo pewnie nikt i tak swojego zdania nie zmieni.
Ty chyba dalej nie rozumiesz. Widać, że nie czytałeś wszystkiego, co tutaj pisałam, w związku z czym nie wiem, dlaczego mnie atakujesz i wypowiadasz się na mój temat.
Ja tutaj nawet nie wgłębiam się w żadne polityczne spory, nie bronię Żydów ani żadnej innej nacji, ja tylko staję po stronie ludzi, którzy nie są niczemu winni, a cierpieli przez głupotę innych. I tylko to podkreślałam w swoich wypowiedziach. Nikogo nie usprawiedliwiałam i nie rozliczałam z przeszłości.
Ja się tutaj urodziłam, tu wychowałam i jestem Polką. Ale z pewnością w sytuacji tam panującej orientuję się sto razy lepiej, niż przeciętny człowiek, dla którego jedynym źródłem informacji są "Fakty" albo "Wydarzenia". Kto tę wojnę wywołał - są różne spekulacje, ale jedno jest pewne, są to beznadziejni ludzie. I nieważne, jakiej są narodowości, bo wszędzie można znaleźć jakieś szuje, które idą po trupach do celu - i to podkreślam bez przerwy i tym się kieruję. Znam wiele przypadków, wiele przykładów ludzi, którzy przez idiotyczne, zaściankowe i stereotypowe postrzeganie świata są traktowani beznadziejnie, mimo, że na to nie zasługują, że są zupełnie inni. We wszystkim są zarówno dobre, jak i złe aspekty, nic nie jest czarne albo białe.
A już na pewno wracanie do tak odległej przeszłości, jak starożytność, nie jest dobrym pomysłem. Jak sam powiedziałeś, mamy XXI wiek.
Historii mnie uczyć nie musisz, uwierz. Ale nie o to chodziło w moich wypowiedziach, żeby wytykać poszczególnym narodowościom ich błędy z przeszłości, konflikty zbrojne i mentalność. Mam nadzieję, że już dosyć jasno się wyraziłam. Nie ma sensu taka przepychanka słowna, bo pewnie nikt i tak swojego zdania nie zmieni.
No skoro naprawde masz tam rodzine to wiesz jaka jest sytuacja, Ja jestem człowiekiem który nie słucha bełkotu "telewizyjnych hipnotyzerów". Jedynym godnym uwagi źródłem informacji są relacje naocznych świadków ale nie przeinaczone jeszcze przez pare tysięcy osób i właśnie internet otwiera ta furtke bo właśnie dzięki niemu możemy dowiedzieć się prawdy nie karmiac się przy tym garścia propagandy. Może Ciebie nie interesuje historia a powinna bo dzięki niej możemy wnioskować, dążyć do udoskonalenia i przede wszystkim mieć obraz np. pewnych nacji - wiadomo. Rozumiem o co Ci chodzi z niewinnymi ludźmi, na pewno zgineło bardzo dużo niewinnych ludzi aczkolwiek nie można zakładać że nie znalazłby się ktoś zasługujący na śmierć. Ludzie którzy popełnili takie błędy w przeszłości nie powinni zostać bez wymierzenia sprawiedliwości. Skoro żydzi pchali się do władzy to ich bracia powinni podtracic im nogi domyslalc sie do czego to moze doprowadzic. Szczerze mówiąc nigdy nic nie miałem do żydów tak jak większość, ale gdy zacząłem czytac i dowiedzialem sie ilu ich jest, jakie stanowiska obejmuja ,co robia z moim krajem a przede wszystkim za JAKIE ZBRODNIE SĄ ODPOWIEDZIALNI to poprostu ich znienawidzilem.
Tytułem puenty: gdyby każdy siedział w SWOIM kraju wówczas nie byłoby tyle czarnych kart w historii i przede wszystkim tego rodzaju debat. Pozdrawiam!
Tu nie chodzi o to, że ja się nie interesuję historią, bo jest przeciwnie. Po prostu w swoich wypowiedziach nie nawiązywałam do niej. Mnie po prostu boli to, że ginęli niewinni ludzie, którzy pewnie niewiele mieli do powiedzenia w kwestiach - które jak mówisz - niszczyły nasz kraj. Poza tym - jeśli ktokolwiek zasłużył na śmierć - to na pewno nie miliony, a pojedyncze jednostki, o ile w ogóle da się tak wycenić życie człowieka. Moim zdaniem strasznym błędem są takie właśnie uogólnienia, bo uwierz, z pewnością duża część Żydów okazałaby się zupełnie normalnymi ludźmi, gdybyś miał z nimi do czynienia. Tak samo jest z innymi nacjami ocenianymi z góry, przez pryzmat tego, co robią małe, oderwane grupy ludzi i przez głupie stereotypy. Uwierz, wiem co mówię :)
Kojarzenie żyda z podstępnym złodziejaszkiem nie jest kwestia pojedynczego przypadku tak samo jak naszego narodu z alkoholizmem lub nietolerancja, trzeba wziac na wzmianke to ze ich religia uczy takiej postawy - ktora dziala destrukcyjnie na pozostale jednostki. Ja sadze ze sposrod niewinnych ludzi ktorzy zgineli tylko nieliczna czesc okazalaby sie jak to twierdzisz "normalnymi ludzmi". Co prawda w czasie II wojny niewinne byly na pewno dzieci bo nie sa jeszcze uksztaltowane w zamierzonych kierunkach dlatego nalezalo Je odseparowac od starszych i wyksztalcic w duchu chrzescijanstwa. Z kolei w kierunku tych doroslych z ktorych nie daloby sie wykorzenic "zła" nalezaloby "użyć odpowiednich środkow".
Tak to juz jest, że za cenę ideii zawsze muszą odpowiedzieć również niewinni ludzie, nic na to nie poradzisz. Problem jest jednak w tym, że pejsy trzymają władzę i wszystkie teraźniejsze zbrodnie możesz zawdzięczać im.
Jak to mawiał pewien czerwony bratobójca: "Śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć miliona to statystyka".
puchaczo_o : widzę że jesteś wybitnym znawcą natury żydowskiej. Tak z czystej ciekawości, to ilu żydów znasz osobiście?
Na szczeście żadnego. Ale nie sugeruj że opieram się na filmach czy może telewizji bo tak nie jest. Ich zachowanie mozna wydedukowac z historii , dlatego warto Ja znać.
A w sumie w Polsce jest najprawdopodobniej 6 mln żydów, także kto wie ilu znam osobiście. Mi wystarczy że większość polskich dygnitarzy jest pochodzenia żydowskiego i widać jak działają na niekorzyść naszego narodu. To mówi samo za Siebie.
Powiedz mi proszę kto to w takim razie jest twoim zdaniem Polak?
Skoro mamy 6mln żydów w 38mln kraju.
Podświadomie czyli szczerze, nie mogleś tego lepiej określić - mam na myśli uznanie że Żyd to nie Polak.
Otóż w Polsce mamy 6 mln żydów (w większości przechrzczonych albo z pseudo polskimi nazwiskami). Za Polaka można uznać osobę która ma tylko i wyłącznie polskie korzenie przynajmniej od pra pra pra pra dziadków. Osobę która miłuje Polskę i która działa tylko na korzyść naszego kraju. Każdy Polak powinien być patriota,nacjonalista i chrześcijaninem. Tak jak to było w średniowieczu. Do tego powinien być gotowy do poświęcenia wszystkiego co posiada gdy Ojczyzna będzie tego wymagała, niestety żydokomuniści wymordowali takich ludzi w czasie i po wojnie, by nie przekazywali Nam takich wartości. Do tego wepchali się na szczyt i karmią nas żydowska propagandom.
Mimo, że się tutaj urodziłam, wychowałam, żyję zgodnie z polską kulturą, obyczajami, nie działam na szkodę tego kraju, wręcz przeciwnie, chciałabym tu zrobić wiele dobrego i co więcej, nie mam zamiaru stąd wyjeżdżać "za lepszym życiem", tak, jak to robią najzdolniejsi Polacy, bo uważam że nie na tym to wszystko polega, Ty nie uznasz mnie za "Polkę" (w Twojej głupkowatej definicji) tylko dlatego, że mój ojciec jest Irakijczykiem? Już pominę totalną ignorancję i zaściankowość w Twoim twierdzeniu na temat religii - proponuję chwycić za grabie i urządzić jakąś krucjatę. Co za debilizm. Ludzie w średniowieczu byli mocno ograniczeni, dopiero w późniejszych epokach zrozumieli, co tracą i otworzyli swoje umysły. Jeśli do tego chciałbyś sprowadzić ten kraj, to gratuluję.
Chociaż jeśli mam się sprowadzać do średniowiecza, sam pomyśl, ilu dobrych władców pochodzących z innych krajów zasiadało wtedy na tronie, a jacy królowie doprowadzali do upadków Polski. O ile w ogóle można to rozpatrywać w omawianym przez nas kontekście. Wtedy były zupełnie inne czasy i ludzie żyli inaczej, przede wszystkim nie mieli wiedzy, jaką teraz może posiąść każdy z nas, nie mieli takich możliwości jej zdobywania.
Właśnie tacy jak Ty doprowadzają do krwawych wojen, przez swoją zaściankowość i nietolerancję, jak już gdzieś tutaj pisałam, ludzie sami sobie tworzą granice, we własnych umysłach. Najlepiej zwalić niepowodzenie na inną nację, a prawda jest taka, że świat ogólnie zszedł na psy. Wszystko do granic obrzydliwości toczy się o pieniądze, a to nie jest zasługa wyłącznie Żydów, a wszystkich ludzi, którzy zatracili jakiekolwiek zasady moralne i nie liczą się z wyższymi wartościami. Ludzie, których nazywasz "Polakami" też niszczą ten kraj, też zżerają go od środka, a dla jakiej korzyści? Swojej własnej, bo na pewno nie kraju. I kolejny raz podkreślam, nikt nie jest święty i każda nacja, każdy naród ma na swoim sumieniu jakieś "grzechy", ale totalna dyskryminacja (a co gorsza tępienie) to totalna głupota i beznadzieja. Nie po to cywilizacja rozwijała się tysiące lat, żeby teraz ludzie zachowywali się jak dzikusy walczący o "swój kawałek mięsa". Chyba, że niektórych ewolucja potraktowała mniej łaskawie i pozostały w nich jakieś cechy zwierzęce.
miss_obscene --> jest takie stare powiedzenie, "nie dyskutuj z idiotą bo ściągnie cię do swojego poziomu i następnie pokona doświadczeniem".
Wiesz co, ja nikogo nie będę obrażać, tylko krew mi do głowy uderza, jak widzę coś takiego. Owszem, każdy ma prawo do swoich poglądów i ja to szanuję, tylko takie "twierdzenia" to trochę jak policzek wymierzony wszystkim uczciwym, normalnym ludziom.
Chociaż racja, takie dyskusje są zbędne i do niczego dobrego nie prowadzą, poniosło mnie kiedy to przeczytałam i tyle.
Mat_ dobre powiedzenie, dlatego nie dyskutuje z Toba. Kolezanka przynajmniej ma odwage podzielic się swoim światopoglądem, wrzodem na Polskiej dupie sa tacy ludzie jak Ty, którzy patrza na dyskusje z boku a potem obieraja wygodniejsza ze stron. Jestes gorszy od tych co sa mi przeciwni. Roznimy sie tym ze Ja potrafie patrzec obiektywnie (w pewien sposob) mimo iz poglady mam jakie mam, natomiast Ty bronisz tego czego nawet nie rozumiesz. Kierujesz sie jedynie rozumem mysląć, że to niemożliwe aby takie oszustwa miały miejsce - nie wiesz chyba na jakim świecie żyjesz, ludzie których bronisz mogliby Ci wbić następnego dnia nóż w plecy(to mowa o wszystkich). Poszperaj troche w necie a nie jesz wszystko co Ci w telewizji albo gazecie podadza. Podchodzac do naszych przekonań hipotetycznie moje nic złego nie zrobią tylko wyrzucą ludzi którzy nie maja prawa tu być za granice, wasze doprowadzaja do okradania rodaków i tego że Twoja babcia po 40 latach pracy dostaje 600 zl emerytury.
Co do kolezanki to tak szczerze mówiąc nie miałem Cie na mysli pisząc wcześniejszego posta tylko odpowiadałem na pytanie kolegi. No ale Twoje zachowanie w sumie jest uzasadnione- też potraktowałbym to jako atak.
No raczej nie chciałem wjeżdzać na Twój temat tylko skupić się na głównym wątku.
Słusznie wywnioskowałaś, nie jesteś Polką tak samo jak nawet w 1/8 Żyd nigdy nim nie będzie (definicje uważasz za głupkowatą bo jesteś jej ofiarą - to oczywiste ,że nie przyznasz mi racji). To że się tu urodziłaś nie czyni Cie moją "siostra". To że jest XXI wiek a nie średniowiecze nie znaczy że ludzie żyjący w tamtych czasach byli gorsi fakt bylo więcej wojen, ale każdy z uporem bronił swojej ziemi nie to co dziś ,nie świadczy to również o tym iż ludzie mają tolerować wszystko co się wokół nich dzieje (według Twojego przekonania za pare lat powinno się tolerować narkotyki,pedalstwo i podobne wybryki) . Za moimi argumentami nie przemawiają jakieś płytkie wartości ,ale chodzi nawet o samą religie. Islam to kompletnie przeciwna religia do katolicyzmu, człowiekowi rodzice i otoczenie wpaja wartosci zgodne z religia panująca w danym kraju - banalny przyklad tu miłosierdzie a tam zabicie niewiernego daje przepustke do raju. Nie ukrywam ,że chodzi tu tylko o religie bo sam fakt gnających żółtków czy inncyh po ulicach naszych miast mnie irytuje - co w Chinach brakło już miejsca dla paru Chińczyków? Niech budują większe wieżowce, albo głębsze ziemianki
Wcale nie twierdze że Polacy nie okradaja Swojego państwa ale jest to bardziej wporządku aniżeli okradać by miał to jakiś obcokrajowiec albo pseudo polak umacniając inne państwo. Korupcji nic nie powstrzyma, no jedynie komunizm był w tym dobry bo za taki donos od razu byloby 25 lat Łagru (niestety jeden plus na setki minusów).
Odwołujesz się do historii władców Polski ok... Po stworzeniu potęgi przez Blesława Chrobrego komuś juz się nie spodobało to iż budowaliśmy silne państwo i wtedy się zaczęło. Trwało ponad 200 lat do Władysława Łokietka a później? Dlaczego Kazimierz miał przydomek WIELKI? BO w XIV wieku WPUŚCIŁ ŻYDÓW DO POLSKI!!! to był największy błąd w historii którego skutki doświadczamy do dnia dzisiejszego.
No widzisz gdyby ludzie więcej studiowali filozofii Nietschego wówczas każdy kierowałby się własnymi zasadami moralnymi (bo każdy człowiek wie co dobre a co złe) no ale wtedy na pewno już tacy jak Ty nie mieliby wstępu do Europy.
Może i masz dobre checi, może chcesz dla tego kraju dobrze ale powiedz czy gdybyś została np prezydentem tak czysto hipotetycznie czy nie dąrzyłabyś do poprawy sytuacji w Iraku? - to raczej pytanie retoryczne. Rzuciłabyś tam niewinnych żołnierzy,albo wywołała wojne z USA i w taki sposób właśnie rządza dywersanci.Masz takie przekonania bo jesteś kobietą, ale Twoi krajanie (mężczyźni) myśla inaczej i tez inaczej by postepowali będąc na szczycie. Podświadomie chcesz dobrze ale mając władze działałabyś bardziej na korzyść miejsca z którego pochodzisz niż tego w którym rzadzisz i raczej temu nie da się zaprzeczyć.
Moim marzeniem jest aby Polak był Polakiem i aby w Polsce żyło się godnie, w dobrobycie.
Po pierwsze, niczego nie odebrałam jako atak, ale odniosłam to, co powiedziałeś, do swojej osoby, ponieważ Twoje bzdurne teorie dotykają osób takich, jak ja.
Ty chyba nie rozumiesz tego, co ja do Ciebie mówię. Moim krajem nie jest Irak, tylko Polska, w tym drugim nawet nigdy nie byłam. Jedyne, co mnie z nim łączy, to to, że mój ojciec się tam urodził, więc skończ gadać o tym, że "nie miałabym wstępu do Europy" i tym podobne brednie, bo tu się urodziłam i tutaj zostanę. Wiesz w ogóle co to jest "świadomość narodowa"? Ja się nie czuję Irakijką w żadnym stopniu, nie mam nawet irackiego obywatelstwa, nie nazwę też tego kraju moją "drugą ojczyzną". Może bardziej niż innych boli mnie sytuacja, która tam panuje, ale to wszystko. Skończ swoje wywody i wnioski typu "Twój kraj" i "mój kraj", bo w moich oczach jedynie się ośmieszasz. Swoją drogą jestem całkowicie przeciwna wysyłaniu żołnierzy gdziekolwiek i spisywaniu ich na straty.
Poza tym widzę, że mało wiesz o tamtej kulturze, na temat której tak chętnie się wypowiadasz. Teksty typu "tu miłosierdzie a tam zabicie niewiernego daje przepustke do raju"... Błagam, litości. Oceniasz Irakijczyków przez pryzmat głupich stereotypów. Kto tutaj jest pod wpływem telewizji itp.? Zobaczysz na szklanym ekranie grupkę religijnych fanatyków z transparentami, obejrzysz jakiś zamach terrorystyczny, posłuchasz o kamieniowaniu kobiet i dla Ciebie każdy arab będzie takim człowiekiem. A to nie jest nawet PROCENT z całego społeczeństwa arabskiego. I uwierz, wiem więcej niż Ty na ten temat. Za to u nas w Polsce na każdym kroku widzisz słuchaczkę Radia Maryja, składającą się co tydzień na nową limuzynę Rydzyka, to może nie jest chore? Twoje "siostry". Tak na marginesie, jestem katoliczką, choć tę kwestię uważam za mało istotną, każdy ma prawo do wyznawania takiej religii, jaką uważa za najlepszą dla siebie, bo to sprawa indywidualna i duchowa, a nie coś, co miałoby być ustalane z góry przez kogoś, kto nawet nie wie, że istnieję.
Odwołując się do dawnych władców miałam na myśli to, że niejeden obcokrajowiec, który zasiadł tu na tronie, zrobił dużo dobrego. Za to rodowici polscy władcy w większości byli beznadziejni.
Co czyni ludzi Twoimi "siostrami/braćmi"? No co? Rasa, kolor skóry, religia? Twoim bliźnim jest bardziej osoba, która ma samych polskich przodków i jednocześnie niszczy ten kraj, niż ktoś, kto np. tak jak ja, ma mieszane korzenie, ale jest Polką, czuje się Polką, żyje tu i chce dla tego kraju jak najlepiej? Jeśli tak to widzisz, to GRATULUJĘ SERDECZNIE.
Na dobranoc ostatnie informacje - w Polsce panuje "bezrobocie", chociaż brakuje ok. 2 mln par rąk do pracy (śmiech na sali), przez co mamy dziurę w budżecie. Co zrobią Twoi "bliźni"? Sprowadzą 2 mln obcokrajowców, żeby zapełnić tę lukę. Chcesz dobrobytu dla Polaków? Oni mają to w dupie i wolą pracować w Anglii na zmywaku, albo odrzucają wszystkie oferty pracy i udają wielkich poszkodowanych, przez co sami prowokują do wpuszczania do Polski większej ilości obcokrajowców.
Co do pierwszej częsci Twojej wypowiedzi to raczej mał omnei interesuje jaki wykreował się moj wizerunek w twoich oczach i czy się ośmieszam czy nie. Może i czujesz się Polką ale nia niestety nie jesteś bo chcesz czy nie w Twoich żyłach płynie arabska krew więc to że Twój Ojciec jest Irakijczykiem znaczy więcej niż Ci się wydaje.
Co do kultury to niezaprzeczalnie masz większą wiedzę nt. Islamu choćby od tatusia. Co do słowa "terroryzm"- nie wierzę w to, mam Swoje poglądy nt. World Trade Center i całego 11.09.2001. No ale o fanatyźmie z jakim walczą (godne podziwu) zamachach bombowych i prawach Koranu to nie zaprzeczysz chodzi mi o Al-Taube. Ok skoro weszliśmy na religię Islamską możemy podyskutować przy okazji sięgne informacji z pierwszej ręki ,ale to pod koniec posta.
Wybieranie religii to typowo liberalne podejście, ten kraj od wieków jest zamieszkiwany przez Katolików i jest to utożsamiane z Polska tradycją więc niech tak pozostanie. W stanach jest religii do wyboru do koloru jak również i obcokrajowców i co sie tam dzieje? - kompletny chaos, ludzie na ulicach się zabijają, wojna kultur i religii (powodem czego są obcokrajowcy).
"Odwołując się do dawnych władców miałam na myśli to, że niejeden obcokrajowiec, który zasiadł tu na tronie, zrobił dużo dobrego. Za to rodowici polscy władcy w większości byli beznadziejni." - racja, tylko że Ci obcokrajowcy wyznawali tą sama religie oraz byli również Europejczykami. Mogłabyś tak mówić jeżeli na Polskim tronie zasiadlby jakiś Maharadza albo jakis Król Arabski.
No raczej nigdy nie uznam za swojego brata czy siostre jakiegos żółtka albo murzyna. Hmmm no jak widać na szczycie są sami obcokrajowcy i na dobre to nie wychodzi tak jak mówisz z wyjazdami do Anglii. jakby nie patrzeć wszyscy Europejczycy są pokrewni natomiast ludzie którzy już różnia sie kolorem skóry lub religia to ewidentnie są nie na swoim terenie o tych mowie w kategoriach obcokrajowców.
Ok pomówmy teraz o Islamie, jeśli chcesz jeszcze dyskutowac. Jak wiadomo (ta informacja chyba jest prawdziwa) Arabowie opieraja swoja wiare na świętej księdze jaką jest Koran. Można zobaczyć pewną zalezność. Otórz są to ludzie którzy od zalania dziejów modla sie do Allaha i studiuja Koran przez co cala swoja moralność opieraja na tej księdze i na przodkach przez co jest chęć do walki o swój kraj i powszechny radykalizm do wrogów (ludzie którzy chcą niszczyć ich nacje zostają wyeliminowani co jest jedynym słusznym sposobem na obrone). W Polsce gdy byliśmy narodem spójnym wyznającym jedną wiare (dawno dawno temu) stanowiliśmy potęgę, ale jak widać w późniejszym czasie duzo ludzi uległo propagandzie zakamuflowanych dywersantów (choćby po wojnie) i zostali uspieni. ( W iraku wszyscy sa jednej wiary i jednej rasy to jest ich siła, to podrywa ich do walki i jednoczy). Czyli główną siła destrukcyjna każdego kraju są obcokrajowcy (mam tu na mysli również ludzi innej wiary). Polska nie jest krajem słabym, my zawsze mieliśmy za dużo wrogów którzy chcieli zetrzeć nas z mapy (widocznie uznali nas za zbyt mocny naród który w przyszłości stwarzałby zagrożenie).
Teraz żydy wepchneli się na szczyt i coraz bardziej mydlą oczy wszystkim wokół swoimi bajkami, a najgorsze jest to iz wielu ludzi w to wierzy.
Przyjmujesz jakiś chory, bzdurny schemat i definicję "bycia Polakiem". Podążając Twoją teorią, nikt nie jest "prawdziwym Polakiem", ponieważ Polska nie istniała od początku świata. Może myślisz, że najpierw był chaos, a potem z niego wyłoniły się granice Polski, od początku zamieszkane przez konkretnych ludzi? Polaków kiedyś w ogóle nie było, jak każdy inny naród, Polska powstała przez wędrówki ludów z różnych stron świata. Nie mówiąc już o tym, że tysiące lat temu ludzie byli zgrają zarośniętych dzikusów z dzidami, więc skąd wiesz, czy któryś z Twoich przodków nie spiknął się kiedyś z przodkiem jakiejś żydowskiej rodzinki, hm? Może Ty też masz w sobie jakiś żydowski pierwiastek? Reasumując, Twoja teoria jest bzdurą. Dlatego też mówiłam o ŚWIADOMOŚCI NARODOWEJ, choć widzę, że nie masz pojęcia, co to znaczy. Tak samo, jak nie masz pojęcia, w jaki sposób słusznie oceniać ludzi.
Ty też jesteś skreślony ze względu na pochodzenie przez innych ludzi żyjących na świecie, a przede wszystkim w Europie (wiadomo, jakie zdanie krąży o Polsce). Uważasz, że to dobre być traktowanym bezosobowo, bez względu na to, jaki jesteś, jakie masz poglądy?
"Wybieranie religii to typowo liberalne podejście, ten kraj od wieków jest zamieszkiwany przez Katolików i jest to utożsamiane z Polska tradycją więc niech tak pozostanie." - chyba musisz sprawdzić, co to znaczy "liberalizm", bo właśnie w jednym zdaniu zaprzeczyłeś sam sobie. Albo już całkiem nie wiesz, co mówisz.
Już chyba sam nie wiesz, jakich argumentów użyć, żeby ułożyć składną ripostę. Najpierw mówisz, że KAŻDY obcokrajowiec powinien pilnować granic swojego państwa i nie mogą wtrącać się do spraw innych krajów i mieszkać tam, a teraz stwierdzasz, że może jednak Europejczycy są trochę pokrewni, ale już inne rasy nie. To już lekko śmierdzi szowinizmem, a nawet rasizmem. Wybacz, ale to już trochę jak papranie się w pseudonaukowym, niemoralnym szambie.
Nawiążę jeszcze do Twojej poprzedniej wypowiedzi. Uważasz, że Polak ma WIĘKSZE PRAWO DO OKRADANIA POLSKI, NIŻ OBCOKRAJOWIEC? Ty sam w ogóle rozumiesz, co mówisz? Jeśli Polskę porównać do rodziny, to uważasz, że jeśli członek tej rodziny ją okradnie, jest to lepsze, niż kiedy zrobi to ktoś obcy? To, co mówisz, jest tak głupie, że nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.
Ludzie nie wyjeżdżają do Anglii dlatego, że "obcokrajowcy są na szczycie", nie wiem skąd w ogóle to powiązanie. Mówiłam o tym, że Polacy zamiast wspierać swój kraj, wolą wyjechać do takich krajów, jak Anglia na zmywak, kierując się jedynie chęcią zysku. Tak samo odrzucają wszystkie oferty pracy, jadąc na zasiłku dla bezrobotnych, w efekcie czego brakuje tu ok. 2 mln rąk do pracy, którą bardzo chętnie wykonają obcokrajowcy z biedniejszych państw, na co rząd się godzi, żeby uzupełnić braki w budżecie. Faktem też jest, że polskie władze nie potrafią zapewnić Polakom godnych warunków do studiowania, więc Ci wolą wyjechać uczyć się za granicę (albo w ogóle rezygnują z nauki). W ostatnim czasie nawet za zrobienie z siebie magistra trzeba płacić już wszędzie grube pieniądze.
Co do Islamu - ludzie w arabskich krajach mają po prostu większy szacunek do swojej religii, niż katolicy. Wiadomo, że każdy będzie swoich racji i tego, co jest dla niego świętością bronić. Ale są też ortodoksyjni muzułmanie, ze skłonnością do nadinterpretacji Koranu. Tak samo, jak są ortodoksyjni żydzi, katolicy itd. A religia zmienia się wraz z rozwojem cywilizacji. Niektórzy nie są w stanie tego pojąć, więc ściśle trzymają się zasad, które w dzisiejszych czasach nie mają szansy bytu. Tak samo z resztą, jak i Twoje zasady. Kijem rzeki nie zawrócisz, więc może lepiej poszukaj dobrych stron w tym, jak rozwija się świat, zamiast tkwić po uszy w zaściankowych, stereotypowych teoriach, które obowiązywały w średniowieczu.
Tyle w temacie. Nie sądzę, że jest jakiś sens ciągnąć jeszcze tę dyskusję, bo jeszcze trochę i całkiem zejdzie to na tematy prywatne, a nie o to w tym wszystkim chodzi.
No niebardzo dam sobie wciskac blednych interpretacji Swoich wypowiedzi.
Dam Ci wskazówki : obcokrajowiec dla mnie to człowiek kompletnie odbiegający od ludzi mieszkających w danym kraju np. W Polsce obcokrajowcem będzie na pewno Arab (Islam) Żyd (Judaizm) Czarnuch (Islam czy nawet katolik) Chińczyk (buddyzm) nie bez celu wymieniam religie.Z Nasza Tożsamościa Narodową wiąże się Chrześcijaństwo nie inne religie. Widać nie przeczytałaś dokładnie moich poprzednich postów - nie wykluczone iż moi przodkowie wiązali się z innymi kulturami jednak jest coś takiego jak zatarcie takich powiązań poprzez prawidłową mieszankę krwii (czyli Polak z Polką itd) w związku z czym po paru pokoleniach możesz uważać się za Polaka/ke dokładnie po 4 no 5 już na pewno. Oczywiscie wychowując zgodnie z Polskimi przykazami.
Mówiłas że jest XXI wiek i każdy ma prawo wyboru religii co uznaje za liberalne podejście, następnie dodałem że Polska jest krajem katolickim i nie ma mowy o takiej postawie. Nie wiem co tutaj jest niejasnego.
Kraje Europejskie uważam za powiązane w pewien sposób co czyni nas może nie braćmi lecz kuzynami (wyjątkiem w moich poglądach jest Rosja mimo iż również jest narodem słowiańskim uważam ich za "Judaszy" odwołując się do Biblii).
Polacy wyjeżdzaja na zmywaki,studiować racja osobiscie nie mam nic przeciwko aby "obcokrajowcy" przyjeżdzali uczyć się tutaj albo zwiedzać Nasz piękny kraj aczkolwiek do zamieszkania na stałe mówie stanowcze NIE! Uważam za normalne aby Arabowie mieszkali w krajach wschodnich nie wazne czy to Irak czy Iran a moze nawet Izrael wszedzie to ich tereny Ja sie tam nie pcham. Tak samo w Afryce czy Europie to wspólna ziemia i możemy mieszkać gdzie chcemy panuje tu jednakowa religia i kolor skóry (tak to rasistowskie) więc mamy prawo przemieszczać się po tym obszarze. Wyjątkiem są stany bo to ściepiek narodów wydarty Indianom.
Co do świadomości narodowej to prosze Cie nie wmawiaj mi że nie wiem co to jest, Twoj atak na mnie uwazam za bezsilność wobec tego iż dotyczy to Ciebie. W moich oczach i wielu innych nie jesteś Polką i nigy nią nie będziesz więc nie mydl mi oczu jakąś świadomościa. Pokazałabyś postawe przyznając się do tego.
"Co do Islamu - ludzie w arabskich krajach mają po prostu większy szacunek do swojej religii, niż katolicy" u Nas również ludzie mieli wielki szacunek do Boga mimo tylu lat okupacji przynajmniej do końca II wojny, potem wdarli się komuniści i z każdym rokiem jest coraz gorzej ludzie zaniedbują religie i przywiązanie do Boga.
To że jest XXI wiek nie znaczy że religia jest stereotypem albo interpretacja się zmieniła. Przez tyle wieków i czasów postepu dawała siłę i budowała pokolenia, teraz w czasach żydokomuny powiększamy dystans.
Piszesz, że każdy powinien mieszkać we własnym kraju...
A wiesz ilu Polaków żyje na świecie?? ok. 60 mln! W Polsce żyje 40 mln. A więc jak myślisz, co stało się z tymi 20 milionami?? Są na całym świecie - w Anglii, Usa itd. CAŁY ŚWIAT jest
dla WSZYSTKICH LUDZI.
Napisałeś jeszcze:
"Kojarzenie żyda z podstępnym złodziejaszkiem nie jest kwestia pojedynczego przypadku tak samo jak naszego narodu z alkoholizmem lub nietolerancja"
Czy to znaczy, że jesteś alkoholikiem (?), bo nietolerancyjny akurat jesteś bardzo. Skoro Polacy są postrzegani jako złodzieje, to znaczy, że nim jesteś?? Naprawdę trzeba mieć jakąś dysfunkcję mózgu, żeby kierować się w życiu stereotypami...
Napisałeś także:
"Jak to mawiał pewien czerwony bratobójca: "Śmierć jednego człowieka to
tragedia, śmierć miliona to statystyka""
Zgadzasz się ze Stalinem?? Co z Ciebie za Polak?? Śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć miliona to natomiast najgorsze co może się stać. I to właśnie przydarzyło się Żydom. Nie rozumiem takich ludzi jak Ty. Głosicie jacy to Żydzi są źli, że dobrze, że ktoś ich zaczął mordować. Ale Polacy przecież też byli uznawani przez Niemców za "podludzi" i byli zabijani z tego samego powodu... Mój wujek zmarł w Auschwitz, a był Polakiem. Mojego pradziadka uratowała przed Niemcami polska Żydówka. Pomogła mu uciec jak go przetrzymywali. Żydzi to w większości szlachetni, normalni, uczciwi i mili ludzie. I to samo sądzę o Polakach. Ty jednak się do nich nie zaliczasz. Polakiem nie czyni Cię to, że na Twoim drzewie genealogicznym nie widnieje żadne zagraniczne nazwisko. Polakiem czyni Cię Twoje zachowanie, miłość do kraju, przywiązanie do Polski. Ale Ty tego nie rozumiesz. Szkoda...
Wstąp do organizacji "Krew i Honor" - to jest miejsce dla Ciebie.
Miss_obscene
Jak dobrze mieć taką rodaczkę jak ty :) Dobrze istanieją jeszcze w tym kraju tacy Polacy, którzy przeciwstawiają się takim szumowinom...
"Polakiem nie czyni Cię to, że na Twoim drzewie genealogicznym nie widnieje żadne zagraniczne nazwisko. Polakiem czyni Cię Twoje zachowanie, miłość do kraju, przywiązanie do Polski." - co więcej mogę dodać? O tym mówiłam już od jakiegoś czasu. Ale jak widać dla niektórych polskie wywłoki niszczące ten kraj są ważniejsze i więcej warte od kogoś, kto jest obcokrajowcem lub ma jakieś mieszane korzenie, ale szanuje i kocha ten kraj. Cóż, głupota ludzka nie zna granic.
Nie będę się już rozwlekać i odpowiadać "puchaczowi", bo sam już sobie przeczy i mota się we własnych odpowiedziach. Poza tym i tak nic z tej rozmowy nie wyniknie, może oprócz zdziwienia ze strony większości ludzi, że tacy jak on jeszcze istnieją.
Na koniec tylko kilka zdań podsumowania:
Taki masz chłopie szacunek do własnej religii, a nie rozumiesz tego, co Bóg nakazuje ludziom. Opowiadasz o tym, jaki to Koran wywiera zły wpływ na arabów, a sam zachowujesz się podobnie jak Ci, których tak krytykujesz - nienawidzisz ludzi i niszczysz, mimo, że w Bilbii jasno jest powiedziane, że należy kochać ludzi, wybaczać, szanować, dzielić się itd., a jeśli chodzi o "bliźnich", są nimi po prostu ludzie, nie ma tam podziału na nacje i narodowości. Tak samo jak nie rozumieli tego pseudo-katolicy tysiące lat temu, bawiąc się w "nawracanie" i mordowanie ludzi "w imię religii". Gdyby taka była religia, to srałabym na nią. Może kiedyś przejrzysz na oczy, nie moja sprawa. W każdym razie z moich ust nie padnie coś, co tak bardzo chciałbyś usłyszeć, nigdy. I Cieszę się, że nie "pokażę Ci postawy", przyznając się do czegoś, co istnieje tylko w Twoim zgrzybiałym od nienawiści umyśle.
z tego co pamiętam to chwaliłem Arabów za oddanie swojej religii i Koranowi a Au Tauba mówi prawdopodobnie o Allahu nakazującym zniszczenie tych którzy są sprzeciwieni Allahowi lecz wskazywało to na Bizantyjczyków którzy chcieli najechać na ich kraj i religie nie odnosiło się to już do kolejnych najeźdzców - tak przynajmniej interpretuje żydowska wikipedia ile w tym prawdy nie potrafie ocenić liczyłem na oświecenie ze strony pół-arabki.
To że jest tak napisane w Konstytucji (nie dosłownie) nie znaczy o tym iż byle kto może tu przyjeżdzać i "czuć się Polakiem".
Proszę Cie, nie wmawiaj mi że gubię sie w swoich pogladach bo tak nie jest a widocznie podświadomie zapewne praktykujesz stare metody walki (jezeli wróg jest słaby to zdenerwuj go a wtedy zyskasz chaos i podejmowanie decyzji pod wpływem emocji) to względem mnie Ci sie to nie sprawdzi, szukaj frajerów w innych miejscach.
Mam szacunek do religii co nie znaczy że odnosze sie bezmyślnie do każdego podpunktu, wówczas byłbym hipokryta będąc jednoczesnie katolikiem a żywić nienawiść do innych. Takie brednie zostały stworzone by ocalić małe jednostki które mogłyby być pożarte przez te większe. Odsyłam do filozofii Nietzschego. W 10 przykazaniach czyli tzw dekalogu nie ma mowy o milowaniu wrogów i o traktowaniu kazdego jak bliźniego. reszta równie dobrze moglabyc wymyślona przez późniejszych Chrześcijan.
Pseudo-katolicy? może jeszcze powiesz Święta Inkwyzycja?
Może i kilka jednostek zdarzyło się które poczuwały się do bycia Polakiem i zrobiło wiele dobrego dla naszego kraju aczkolwiek na takiego jednego przypadaly setki które wpuściliśmy do kraju i podcinały nam nogi. Takze bilans jest ewidentnie ujemny - Polska byłaby silniejszym narodem bez "pomocy" z zewnątrz.
Swoja droga to że dyskusja przełożyła się na Ciebie i jesteś Jej ofiarą, zgodnie z tym że uważasz sie za katoliczke, znawce Konstytucji i siostre Polkę nie daje Ci prawa do wyzywania mnie. Moze wychodza zakorzenione emocje?
Pokaż mi w którym miejscu ja Cię wyzywam? To, że schodzisz w dyskusji na mój temat i obrażasz mnie, daje mi całkowite prawo do odpowiedzi, cokolwiek byś nie mówił.
Bo to Ty nazywasz mnie/mojego ojca/innych obcokrajowców "byle kim", co jest żałosne i denne. Znalazł się stróż prawa i porządku polskiego, że nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać. Z resztą wszystkie Twoje wywody też się takie stają. Wystarczy przeczytać Twoją ostatnią wypowiedź - każdy, kto ma trochę rozumu zauważy, że "gubisz się w zeznaniach" i próbujesz za wszelką cenę się odgryźć. Tak samo jak starasz się mi coś wmówić (to, że jestem gorsza, bo mam mieszane korzenie?) i chcesz, żebym się "DO TEGO PRZYZNAŁA" i "POKAZAŁA POSTAWĘ" w ten sposób. Może mam jeszcze z pokorą wpakować się w komorę gazową?
Uważasz się za 100% Polaka i myślisz, że czyni Cię to lepszym? Ja myślę, że większość prawdziwych Polaków wstydziłaby się takiego rodaka od siedmiu boleści. Jeszcze trochę i zgolisz łeb na łyso, chwycisz za kij i będziesz czaił się w ciemnych zaułkach na "czarnuchów" albo "żółtków", jak to ich ładnie nazywasz.
Masz chyba jakiś problem ze sobą, ale to już nie moje zmartwienie.
Nie nie jestem Łysy a wyglądem nie propaguje niczego, może by Cie to nawet zdziwiło i rozczarowało bo wyglądam na tolerancyjnego i miłego a mówie to dlatego żebyś wiedziała iż nie trzeba być Skinheadem żeby być patriotą i uważać takich jak Ty za nieswoich, miej tą świadomość jak tylko ktoś spojrzy na Ciebie innym niż zwykle spojrzeniem.
Nie spodziewałem się niczego po tej dyskusji bo o takich rzeczach mogę rozmawiać tylko z Polakiem bądz Polką, mieszaniec oczywiście nie może wyznawać poglądów które prezentuje dlatego pozostaje tylko krycie się Konstytucja i Świadomościa Narodową. Będąc tu jesteś uważana za obywatelke (przez konstytucje), ale błąd popełnił ten kto sprowadził Cie do tego kraju tym samym zdradzając Swoją.
Chcę abyście Wy, wszyscy "wyróżniający się" co to czytają wiedzieli iż nie są tu mile widziani i nikt WAS z otwartymi ramionami nie przyjmuje!
Wiem co myśle i jakie poglądy reprezentuje więc nie wmawiaj mi że się gubię, to że jest troche zamieszane to może dlatego iż tego nie rozumiesz albo interpretujesz to w inny sposób - taki urok rozmowy przez internet.
Każdy ma swój kraj i WON z mojego!!!!!
"THIS IS NOT YOUR COUNTRY"!!!!!!!!!!
Mógłbyś za takie słowa słono zapłacić, gdyby ktoś się uparł, ale myślę, że nikt się w tym gównie paprał nie będzie. "Won z mojego"? Całe szczęście, że nie takie tłuki decydują o tym, kto tu może mieszkać, a kto nie. Ty nie jesteś patriotą, tylko rasistą i szowinistą śmierdzącym, czym brzydzi się cały świat, więc mów za siebie, nie za wszystkich.
Cieszę się, że w końcu pokazałeś wszystkim swoją prawdziwą twarz, choć na początku miałam Cię za kogoś z nieco innymi od moich poglądami, ale głową na karku. Przeliczyłam się.
Cóż więcej dodać... Wydałeś sam sobie odpowiednie świadectwo :-)
Bardzo mi miło, akurat Twoje zdanie na mój temat jakoś mnie nie przejmuje, ciekawe czemu...
Za wyrażenia jakich użyłem nikt by mi nic nie zrobił bo nie były wystarczająco wyzywające więc mogliby mi naskoczyc. Ale i tak nie zwracam na to uwagi, tym bardziej że u nas sie karze pijaczków jeżdzących na rowerze a nie ludzi faktycznie winnych.
Brzydzą się mną ludzie których moje poglądy urażają więc mów za Siebie, inni maja to gdzieś jak i Twoje troski :)
Można zakończyć ta dyskusje juz. Żegnam.
cały czas obserwuje waszą dyskusję i w pełni się zgadzam z panem puchaczo_o i większość ludzi też tak myśli.A i jeszcze jedno kolego puchaczo_o radzę dać sobie spokój z tą dyskusją bo to nie ma sęsu poprostu olać ich oni mają swój świat więc poco ich stresować niech liżą tyłki żydkom i ich tolerują a JUDE i tak zrobi swoje!PA PA:)
"(...)ale w sumie mamy demokracje i każdy ma prawo mówić i robić co chce:)"
I tutaj się grubo mylisz.
"(...)i większość ludzi też tak myśli (...)"
Przeprowadzałeś jakąś ankietę ? Nie jesteś "większość", więc wypowiadaj się za siebie.
"Brzydzą się mną ludzie których moje poglądy urażają więc mów za Siebie, inni maja to gdzieś jak i Twoje troski :)"
Twoje poglądy mnie w żaden sposób nie urażają, a mimo tego brzydzę się takimi ludźmi i żal mi ich (w prawdziwym tego słowa znaczeniu).
"(...)puchaczo_o radzę dać sobie spokój z tą dyskusją bo to nie ma sęsu (...)"
A ja radzę, żebyś kupił sobie słownik bo kaleczysz.
Miss_Obscene:
W całości zgadzam się z Twoimi wypowiedziami, ale rasiście nie przetłumaczysz tego co chcesz powiedzieć, bo nawet jak przeczyta to źle zrozumie a w każdej odpowiedzi napisze to samo tylko innymi słowami. I tak koło się zamyka i można w nieskończoność. Pozdrawiam.
Z całej dyskusji można wywnioskować iż to Ja właśnie przedstawiłem dowody więc moje poglądy nie są ściągnięte z powietrza, natomiast miss_obscene w każdej wypowiedzi pisze to samo tylko inaczej sformuowane.
uu5 nie zauważyłem nawet Twojej wypowiedzi więc teraz na nią odpowiem. Mówiłem już że mordowanie Żydów to może zbyt radykalny sposób Ja bym ich wysiedlił. Nie rozumiesz tego że Polak ma jakoś w podświadomości zakorzenione jakieś wartości i nawet większość z nas o tym nie wie, to wychodzi w pewnych sytuacjacvh. Tak samo inne narody, nawiązywałem do Iraku którzy również są pewnie jak to powiedziałeś "życzliwi" itd a jak dochodzi do zagrożenia to białego traktują jak wroga. Podobnie jest z żydami, są normalnymi ludzi dopóki nie wdrapią się na szczyt potem ujawnia się ich prawdziwa natura, matkę by do obozu wysłali byle tylko się nacieszyć władzą. Możecie to bagatelizować i żyć dalej w zakłamaniu mam to gdzieś, obudzicie się z przysłowiową ręką w nocniku.
Ludzie we wszystkich dziedzinach to widać!
Czekam aż ktoś mądry dojdzie do władzy i pokarze wam reczywistość, oraz zrobi porządek w tym kraju.
"Przeprowadzałeś jakąś ankietę ? Nie jesteś "większość", więc wypowiadaj się za siebie." - a byś się zdziwił ile jest antysemitów i rasistów. To że Ty lubisz małpki i przewożenie HIV'a do Nas Twoja sprawa. Wyjedz do innego kraju i popatrz a nie siedzisz w Polsce i mówisz o rzeczach o których nie masz zielonego pojecia.
Jakiś bambus pokiereszuje Ci twarz to wtedy się przekonamy jaki z Ciebie przyjaciel wszystkich nacji.
W Polsce powinni rządzić Polacy a nie pejsy. Jesteście jak małe dziecko z opaską na oczach, tacy jak wy dopuścili wrogów do władzy. Nie za taką Polskę walczyl Twój wyżej wspomniany wujek, moi dziadkowie i wszyscy nasi przodkowie (tu pomijam miss_obscene). WSTYDZCIE SIĘ.
Przedstawiłem wam powody dla ktorych tak postrzegam świat i nie chce tracić więcej czasu dla takich nierozumnych ludzi jak WY. Nie przekonam WAS ani wy tym bardziej mnie. Każdy kto przeczyta ta dyskusje zadecyduje czyje poglady są poparte faktami a czyje zaczerpniete z moralności i fałszywej historii i osądzi po której stronie sie ustawić. Nara
"To że Ty lubisz małpki i przewożenie HIV'a do Nas Twoja sprawa."
"Jakiś bambus pokiereszuje Ci twarz(...)"
Wcześniej "żółtki", "czarnuchy" itp.
Pseudointeligent od siedmiu boleści, nie potrafisz nawet racjonalnie wyłożyć swoich poglądów bez sypania wyzwiskami, do tego jeszcze oczekujesz szacunku od innych. Obrzydliwa hipokryzja. To nie jest tylko miłość do kraju, patriotyzm, to nie jest nawet racjonalizm, Ty się człowieku wywyższasz nad innych, umniejszasz ich wartość tylko dlatego, że mają inny kolor skóry. Uważasz, że to jest jakaś mądrość? Jakiś przejaw inteligencji? W czym jesteś lepszy od nich? W czym jesteś lepszym Polakiem, niż np. ja? Bardziej kochasz ten kraj, może jesteś bardziej biały, masz większą wiedzę historyczną, a może mówisz ładniejszą polszczyzną? Ty robisz z siebie głupca na oczach wszystkich. Tacy jak Ty są właśnie CZARNUCHAMI. Dokładniej mówiąc czarnymi owcami (baranami) tego narodu :)
"Nie za taką Polskę walczyl Twój wyżej wspomniany wujek, moi dziadkowie i wszyscy nasi przodkowie (tu pomijam miss_obscene). " - tak na marginesie, polska połowa mojej rodziny to w Twoim mniemaniu najbardziej "100% Polacy", jakich tylko można sobie wyobrazić. Mam całe drzewo genealogiczne, a nawet herb rodziny. Do tego - jak już z resztą wcześniej mówiłam - mój dziadek też przebywał w Auschwitz, przez co potem zginął, jak wielu innych członków mojej rodziny podczas wojny. Więc się trochę hamuj i słuchaj, co się do Ciebie mówi.
W sumie można Ci nawet współczuć - świat dąży w takim kierunku, a nie innym, a Ty, wyznając takie bzdury, nigdy się w nim nie odnajdziesz i nigdy nie będziesz szczęśliwy. Smutny z Ciebie człowieczek. żegnam wzruszona.
"Jakiś bambus pokiereszuje Ci twarz to wtedy się przekonamy jaki z Ciebie przyjaciel wszystkich nacji. "
A co ma do tego kolor skóry ? Pokiereszować prędzej mógłby mnie ktoś biały i co, też mam znienawidzić białych ?
A nawet jeśli by tak było, tzn ktoś by mnie nienawidził bo jestem biały, to czy to jest powód by robić to samo ? Czyniąc to, za co nienawidzisz innych sam stajesz się taki jak on.
miss_obscene --> tak się przyglądam tej twojej zawziętej dyskusji z tym troglodytą i zastanawiam się czemu to ma służyć? Poco taka inteligentna i wrażliwa osoba traci czas na takiego moralnego pokurcza?
Jeśli myślisz że uzmysłowisz mu jego błędy w rozumowaniu i dzięki temu spojrzy na świat z innej strony to jesteś w głębokim błędzie. To jest osoba o mocno ukształtowanych poglądach. Podobni od niego stali w pierwszym szeregu na wiecach Hitlera, byli wiernymi Czekistami na usługach Lenina, z wielkim zapałem strzelali w tył głowy polskim oficerom w tył głowy w Katyniu jako wierni nkwdziści , mordowali swoich rodaków w Kambodzy, byli wiernymi wyznawcami Mao. Takie przykłady można by mnożyć setkami.
Wszystko co mają tacy ludzie to kolor skóry, narodowość lub jakąś popierdzieloną ideologie.
Swoją drogą skoro twierdzi on że w Polsce jest 6mln żydów (logiczne więc dla niego musi być że przed wojną było ich dużo więcej), nie ma siły by jego babcia, prababcia, pra pra babcia lub jeszcze dalsza babcia nie przespała się z jakimś żydem. Więc jak nic sam nosi w sobie żydowskie geny. Albo chociaż jakiegoś tatara, czy turka którzy często i gęsto gwałcili polskie kobiety w czasie najazdów na nasze ziemie. ;-)
Prykurczem i bękartem to może Ty jesteś, spojrzyj w lustro pewnie masz nos 2 razy większy niż zwyczajnie to bywa, po bokach rosną Ci pksy i nie masz napleta. Wypraszam Sobie obrażanie mojej rodziny, powiedziałbym Ci coś ale nie będe obrażał Twojej, szkoda nerwów. Na takiego jak Ty to szkoda ręki brudzić.
Sprawdzałem Swoje drzewo i jestem czystej krwii słowianinem w porównaniu do reszty tu dyskutującej, więc o czym my gadamy pfff.
Jeżeli nie wierzysz że tak duzo żydów jest w Polsce to powiem Ci że przed zaborami w Polsce było ich 4/5 całej ziemskiej populacji czyli bardzo dużo... Podczas II wojny na świecie zgineło ich okolo 5 mln. Cos jeszcze dodasz? Liczby nie kłamią. (dane zaczerpniete z wiarygodnego źródła).
Jakby nie patrzeć to twoja wzmianka moeż tyczyć się również was. Stoicie w pierwszysch szeregach i walczycie za ideologie o której nic w gruncie rzeczy nie wiecie. Jedyna różnica jest taka że ta ideologia jeszcze nie upadła i wszystko nie wyszło na jaw. Gdyby Hitler nie upadł to nikt by się o zbrodniach nie dowiedział, więc pożyjemy zobaczymy. O Katyniu dowiedzieliśmy się po upadku Stalinizmu, więc myslcie ludzie o czym my tu dyskutujemy.
Mat - bo to w sumie całkiem ciekawe zjawisko jest. Nie liczę na to, że ktokolwiek się tutaj zmieni, na nic nie liczę. Jest trochę tak, że im więcej wiesz o ludziach, których poglądy uznajesz za niewłaściwe, tym bardziej utwierdzasz się w swoich. Moje odpowiedzi to tylko skromny dodatek do tego, co myślę.
Obejrzysz takiego "Chłopca w pasiastej piżamie" i nie wiesz nic o ludziach, żadne uogólnienia nie istnieją, widzisz tylko, do czego prowadzi ślepa nienawiść, do czego zmierza żądza zemsty. Obejrzysz "Więźnia nienawiści" i widzisz to samo, aż wstrząsa tobą od stóp do głów. I myślisz o tym, że gdyby tylko wszyscy myśleli tak, jak myślisz Ty... Przecież nigdy nie będzie tak, że ludzie zbiorą się w kupie i nagle usłyszą to samo, spojrzą tak samo, pomyślą to samo.
Miss... nie uważasz że Twoje wywody nei robią na tych ludziach(?) żadnego wrażenia? Równie dobrze mogłabyś rozmawiać ze słupem granicznym, tyle samo by pojął. Przeczytałem kilka pierwszych postów i dalej stwierdziłem że jest to samo cały czas. Była mowa o książce w której było jakoby pare faktów i odpowiedzi na pytania dlaczego Żydzi byli mordowani. A jaka jest pewność że to prawda? Na takiej podstawie można uznać że teorie spiskowe Dana Browna są również najszczerszą prawdą. Mówisz że to zakłamany tvn i inne stacje przekazują nam wypaczony obraz Holocaustu itd. To podaj jakieś przykłady Żydów którzy w tych stacjach propagują to zakłamanie, wskaż żydów polityków którzy rograbiają i niszczą nasz kraj. Ludzie chwalący ludobójstwo zastanówcie się przez chwilę, pomyślcie o tym, postawcie się w Ich miejscu. A jeżeli chcecie być wiarygodni to poprosze o kilka historycznych faktów które odmienią mój sposób postrzegania żydów jako ludzi...
Zatkało mnie. Może lepiej przeczytaj całą dyskusję, a potem się wypowiadaj? Albo masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem - w takim wypadku radziłabym w ogóle się nie wypowiadać. Bo właśnie wciśnięte zostały w moje usta słowa, których nigdy nie wypowiedziałam, a wręcz moje wypowiedzi zostały przemieszane z wypowiedziami ludzi, z którymi się nie zgadzam.
Tak to jest jak się taplasz w błocku z gnomami moralnymi pokroju puchaczo. Wcześniej czy później zaczną cię postrzegać tak samo jak jego...
Jest takie stare polskie powiedzenie "nie tykaj gó..a, bo się pobrudzisz".
Zwróć uwagę że ja na ten przykład nie wdaję się z tym imbecylem w żadne dyskusje, ba nawet nie czytam tego co do mnie pisze, to jest kompletnie pozbawione sensu. Równie dobrze mógł bym próbować dyskutować o fizyce kwantowej z pawianem. ;-)
Trochę jednak przesadzasz. Jak można wypowiadać się na temat osoby i tego, co ona mówi, nie czytając jej wypowiedzi na dany temat?
Poza tym nie uważam, że pomyłka kogoś, kto ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem jest oznaką, że "pobrudziłam się gównem".
Mało trafne.
Z tego co zrozumiałem z dyskusji przez cały czas bronisz Żydów i ich racji bytu i prawa do życia. Co do tych słów które jakoby "wcisnąłem" w Twoje usta to ja takich nie zauważam. To były przykłady do tej reszty która "zna się" na faktach historycznych ludzi z którymi się nie zgadzasz.
Albo jakoś niezrozumiale napisałeś, albo przekręciłeś, w każdym razie niektóre z Twoich stwierdzeń odnoszących się do mnie są sprzeczne z tym, co mówiłam. Chyba, że były do innych, trudno się połapać, bo pisałeś do mnie i potem użyłeś słowa "mówisz" tak, jakby też było skierowane do mojej osoby. Radzę czytać to, co piszesz, jeśli masz z tym problem.