Mam pytanie ;]
Czy może ktoś zauważył jak Will groził że sie zabije i będą go szukać na dnie (mówi to z przyłożonym sobie pistoletem) że mówi on coś takiego
"... Davy Jones Locker" (a lektor tłumaczy "... szukać na dnie").
Chodzi mi o to "Davy Jones Locker" :PP
Jak dla mnie jest to bardzo duże powiązanie z następnymi częściami ;]
zawsze mnie ciekawiło czemu oni w "Klątwie Czarnej Perły" wgl nic o Davym Jonasie nie wspominają tak jakby nie istniał w tej części i dopiero w "Skrzyni Umarlaka" sie "narodził";] aż w końcu się dopatrzyłem a dokładnie wysłuchałem małego szczególiku ;]
pozdrawiam wszystkich ;]
Dokładnie mówi on tam tak: ...or im pull this trigger and be lost in Davy Jones Locker. Łatwo to wyłapałem bo mam wersje z napisami :)
Nigdy sie nie zastanawiałem czemu nic nie mówili o davym jonesie w pierwszej części. Mnie z kolei ciekawi czy ta postać została wymyślona specjalnie na potrzeby tego filmu czy była obecna już wcześniej w jakiś morskich czy pirackich legendach.
No a ja mam niestety wersje z lektorem ;PP
Davy był od dawna w legendach jako kapitan statku widmo podobnie jak kraken to postać z legend żeglarzy. Kraken był na usługach tego kto go obudził. na Wikipedii trochę o tym pisze ;] O ile dobrze pamiętam to ta bogini Calypso też była obecna w legendach morskich ;]
Swoją drogą troche szkoda mi sie zrobiło było mi krakena po tym jak go zabili w3 części. Miąłem nadzieje że weźmie udział w ostatecznej bitwie.
no dokładnie. wgl dziwne dla mnie jest to że oni go mogli wgl uśmiercić ;P to było takie bydle i wgl. dla mnie lepiej by zrobili gdyby on znowu zasnął na sto lat (bo tyle śpi po czy kolejne sto lat komuś służy) a nie że go uśmiercili. tzn mógł zasnąć po ostatecznej bitwie gdy wszystko już ucichnie Jones nie żyje a will zwalnia krakena ze służby a on idzie lulu na 100 lat xD ;]
a poza tym świetna trylogia ;D zresztą najlepsze filmy jaie widziałem ;D ;]
To jest też moja ulubiona seria(egzekwo z transformers) i z niecierpliwością czekam na 4 część.
W piratach jest cala masa genialnych rzeczy: postacie i idealnie dobrani do nich aktorzy,sountrack(na okrągło słucham drink me up hearties),super pokazane potwory ze starych morskich legend,humor i oczywiście na końcu zrealizowana z wielkim rozmachem bitwa w wirze morskim. To tylko przykłady bo znalazłoby sie o wiele więcej.
oo transformers ^^ też zajefajne ;]
i piratów i transformers oglądałem juz chyba z 15 razy ;D
szczególnie pierwsza część transformers ;]
a co do piratów to także czekam na 4 i mam nadzieje ze nie spieprzą sprawy wplatając tam latające machiny, które mają być tam prawdopodobnie.
drink me up hearties a to bardzo fajne ;D
a walka na wirze wodnym - miodzio ;D czasem oglądam tę część tylko by zobaczyć ową walkę ;P
czekam na kolejna trylogie piratów ;D
Myślałem że jestem jedyną osobą która lubi w kółko oglądać piratów i transformers (i nie zamierzam przestawać) ale teraz jest nas dwóch ;]
Walke w wirze morskim szczególnie lubie se obejrzeć jak nikogo nie ma w domu wtedy głośniki na max i za każdym razem ciary mnie przechodzą -
szczególnie jak barbossa statkiem steruje(Brace up yards,|you cack-handed deck apes) - wymiata po prostu.
Jak dla mnie trzecia część piratów stanowiła bardzo dobre zakończenie trylogii i nie sądze żeby 4 ją przebiła tym bardziej że raczej już nie będzie willa turnera i elizabhet swann(a raczej turner).
I oczywiście czekam też na trzecią część transformers choć nie wyobrażam sobie jak chcą pobić zemste upadłych (oby nie zabrakło linkin park)
no jest nas dwóch ;D dziś właśnie mam zamiar obejrzeć po raz 20 (chyba)PoC3 ;D
Barbossa wgl wymiata ;] Te jego teksty i ten śmiech ;)
dokładnie zakończenie dobre ;d ale jako fan piratów grałem też w gre na podstawie trzeciej i drugiej części i na końcu Jack płynie łódką i natrafia na statek Czarnobrodego ;D to też może coś znaczyć ;P Może to będzie nowy czarny charakter ;) albo on pomorze Sparrow'owi przejąć Czarną Perłę ;]
Bay jest wg mnie dobrym reżyserem i zrobi dobrą trzecią część Transformers ;D ale czy pobije dwójkę. jeśli tak to będzie hit ;D
Hehe ;D dzięki transformers zacząłem właśnie Linkin Park słuchać ;D i też nie wyobrażam sobie tego bez nich ;D
Ja właśnie dzisiaj zamierzam sobie trasformers 1 włączyć jak sie ściemni całkowicie (grunt to dobra atmosfera).
Tak sie składa że linkin park słuchałem jeszcze troche przed premierą transformers nawet mógłbym ci polecić ich pare dobrych tytułów gdybyś chciał.
No właśnie jak czytałem sobie wstępną fabułe 4 było coś tam o czarnobrodym ale wątpie żeby Jack potrzebował jego pomocy żeby dogadać sie z barbossą,w końcu ma tą dziwną mape.
Swoją drogą dobre było gdy na końcu barbossa myśli że jest taki cwaniak bo statek znowu Sparrow'owi zabrał i wtedy sie okazuje że pomysłowy Jack wyjebał go na tą mape - mina barbossy bezcenna.
ja transformers oglądałem jakoś w zeszłym tygodniu ;D obie części ;P
Nie dzięki mam ich wszystkie płyty sobie załatwione ;] szczególnie podoba mi sie New Divide które na potrzeby filmu nagrali ;D
Sam nie wiem ;] ale jakąś kluczową role raczej odegra ;] gdzieś słyszałem że bedą (Jack i barbossa może)toczyć pojedynek z najgroźniejszym piratem to może właśnie bedzie czarnobrody :) różne chodzą pogłoski na temat 4 części. jedni mówią o tym piracie inni o źródle młodości co jest prawdopodobne patrząc na końcówkę PotC 3 (jak barbossa mówi załodze że są inne sposoby na długowieczność czy coś w tym stylu ) a inni jeszcze że Jack odkryje Atlantydę (co dla mnie jest śmieszne xD).
Nie chcę by wpletli te machiny latające o których też gdzieś słyszałem. to wgl zepsułoby klimat.
mówi się też że część aktorów drugoplanowych (Gibbs,Cotton,Pintel,Ragetti itp) może zniknąć z ekranów tak by (i tu dwie różne kwestie):
a)mogli zatrudnić jakiś lepszych aktorów.
b)gdyż mają okrojony budżet i muszą oszczędzać.
wolę by oni też zostali bo wprowadzają troche humoru :) i pasują do swoich ról.
ale jeszcze dwa lata ;) trochę długo. ale żeby ten czas wykorzystali by zapiąć wszystko na ostatni guzik tak by następna część trzymała fason i nie była tylko tandetnym filmem żerującym na popularności poprzednich części ;D
Mój ulubiony utwór linkin park to też New Divine(pewnie dlatego że najnowszy). Widać podobieństwo między tą piosenką a wcześniejszym WhatI've Done użytym w perwszej części transformersów. Według mnie twórcy tego filmu po tym gdy zobaczyli jak ta piosenka świetnie pasuje do ich dzieła zlecili linkin park stworzenie nowej utrzymanej w tym właśnie stylu (ciekawe jak to naprawde wyglądało).
Co do piratów to na pewno jack i barbossa zmierzają w tym samym kierunku(na tej mapie nawet było zaznaczone aqua vitae). Jeśli sie znowu zjednoczą przeciw wspólnemu wrogowi to na pewno będzie ciekawe.
Jeśli serio chcą sie pozbyć aktorów o których wspomniałeś to zrobią bardzo ale to bardzo poważny błąd w końcu to oni stanowią jeden z tych smaczków przez które tak uwielbiam ten film.
a)nie mam pojecia gdzie takich by znależli przecież duet Pintel i Ragetti wymiatał przez wszystkie części tak jak Cotton ze swoją papugą a i ten karzeł też był niezły.
Ciekawe czy będzie tych dwóch żołnierzy których Sparrow tak kołował w 1 i 3 części i którzy na końcu przyłączyli się do piratów.
b)nie powinni na niczym oszczędzać w końcu każdy budżet im sie zwróci przez takich zapalonych miłośników serii jak my którzy umrą jak nie pójdą na tą produkcje do kina.
Mam też nadzieje że nie zamierzają oszczędzać na takich kompozytorach jak Hans Zimmer żeby chociaż oprawa muzyczna dorównywała poprzednim częściom.
Tym razem troche sie rozpisałem ale cóż zrobić gdy człowiek chce wyrazić swoje skromne zdanie ;)
What I've Done jest bardzo podobne do New Divide ;] możliwe ze właśnie tak to sie stało jak opisałeś ;D
dokładnie ;D tylko ciekawi mnie co tym razem busola Jacka wskazywała ;D czy to był jego statek czy też coś innego o czym dowiemy sie w 4 części ;]
dokładnie mało kto dostrzega Gibbsa Cottona i duet dwóch głupków (w dobrym sensie )(Pitel i Ragetti).inni tylko widzą Willa Jacka Elizabeth i Barbosse (choć nie wyobrażam sobie bez nich tej trylogii) a postacie drugoplanowi są przez nich jakby nie zauważani. a teraz niech sobie wyobrażą ten film bez nich. wg mnie to wtedy by nie był taki hit. bo oni mają to coś ;D i nieźle grają.
a co do oszczędzania to dla mnie to wydaje sie głupie. bo po takim sukcesie powinni wybulić nawet dwa razy więcej kasy niż na PotC3 a im to sie na pewno zwróci z nawiązką;D ale ponoć tak producenci czy ktoś tam pisali ;]
i jeszcze niedawno słyszałem że Gore Verbiński już nie chce robić Piratów. szkoda bo nikt inny nie zrobi tego tak dobrze jak on. ale ja myśle że to są tylko plotki :)
podobnie mówili przed wyjściem trzeciej części piratów a jednak zrobili kawał dobrej roboty ;D
ja też sie rozpisałem ;P xDD
Może z okazji następnej części zrobią kolejną zarąbistą piosenke :)
Na początku wogóle kompas wskazywał rum na łódce(też sie troche z tego uśmiałem) a później to też nie wiem bo film sie skończył pięknym akcentem drink me up haerties.
Film nie byłby też taki sam gdyby zabrakło małpy i papugi(szkoda że moja nie jest taka kumata)- można powiedzieć że to tacy aktorzy trzecioplanowi(ciekawe ile im płacą ;).Może czarnobrody też będzie miał jakiegoś zwierzaka.
Czytałem że Gore sie jeszcze wacha tak samo jak Keira. Z kolei wczoraj sie zdziwiłem jak przeczytałem że ta część ma być rozpoczęciem nowej trylogii bo myślałem że to już będzie definitywny koniec ale jak będzie tak samo dobra to nie mam nic przeciwko.
A tak a propo pintela i ragetti to najbardziej chyba podobają mi sie w nich te ich perypetie z drewnianym okiem. Niewiem czy pamiętasz jak w pierwszej części w czasie bitwy w to oko wbił mu sie widelec(rozjebało mnie to za pierwszym razem) albo jak w tej samej części udawali dwie damy w łódce to też było dobre.
możliwe ;]
no właśnie najpierw rum ale potem co? ;D
no "oni" też są fajni ;D jak ta małpa do papugi wyciąga spluwę a papuga parlay ;D beka z tego ;D a tak wgl to tą małpę grały dwie małpy ;P
o tym że ma byc nowa trylogia słyszałem juz dawno temu ;] ciesze sie ;D
no pewnie ze pamiętam ;D znam wszystkie części na pamięć :P xD
pamiętam jak z kumplami zawsze mielismy z tego beke ;]
Jeśli lubisz linkin park to też powinny ci sie spodobać niektóre kawałki grane przez Fort Minor który założył właśnie jeden z członków lp (ja najbardziej lubie remember the name i belive me który ma na youtube fajny teledysk)
Osobiście myśle że to będzie raczej żródło młodości. Jack będzie płynąć w tamtym kierunku i po drodze spotka pewnie czarnobrodego czy kogoś ;)
No to pewnie dlatego że poczas przerwy między PoC1 a 2 ta pierwsza sie troche zestarzała a w następnych częściach które kręcono jednocześnie występowała druga.Co innego papuga bo akurat osobniki z tego gatunku ary która występuje w filmie mogą dożyć ponad 100 lat.
Wogóle podobało mi jak te zwierzaki tworzyły zgrany duet w singapurze jak te petardy odpalały. Uznanie dla treserów
Bez kitu dziwnie sie troche film ogląda jak znasz na wylot każdą scene ale co tam grunt ta zabawa ;)
dzięki za info ;)
też tak myśle. w dwójce też było nawiązanie do trójki jak Tia Dolma mówi:"Czy jesteście gotowi płynąć na KRANIEC ŚWIATA" a tu była ta mapa z tym kielichem ;]
ale chodzi mi o trzecią część. że w niej jednocześnie grały dwie małpy ;]
no ;D ale wazne że ten film jest fajny ;D
A tak wogóle to jeszcze polecam zebrahead,paramore,green day, delain, avril lavigne,rise against,evanescence(bring me to life,going under) i niektóre hiphopowe kawałki ze step up(swoją drogą uwielbiam ten film).
Też napisz czego słuchasz.
Właśnie nawet mówi tuż przed samym zakończenem: Skoro chcecie się zmierzyć z niebezpiecznymi wodami Na KRAŃCU ŚWIATA będziecie potrzebowali kapitana który zna tamte wody. Myśle że właśnie przez te ostatnie dwa zdania nazwali trzecią część 'na krańcu świata'.
Może dla jednej tyle wymyślnych sztuczek to było za dużo. Ale oglądając film chyba nie da sie rozpoznać która jest która.
Swoją drogą temat nieźle ewolułował. Od luku davego jonesa do kapucynek ;)
ja tam wszystko po trochu ;p
eminem, snoop dogg, 50 cent, pitbull, linkin park, green day, energy ;DD, i to co na vivie leci xDD ale ostatnio głównie LP ;D
pewnie tak ;] podobne myśle że bedzie w czwórką ;]
no nie idzie rozróżnić ;]
hehe;p chyba juz drugi post był nie na temat xD ;]
O pitbulla troche też szczególnie ich piosenki z ostatniej części szybkich i wściekłych. Z eminema lubie We Made You i oczywiście Lose Yourself
Gdybym ja robił piratów to pewnie nazwałbym najnowszą część PoC:Aqua Vitae ale żródło młodości podobno nie ma być głównym wątkiem w tym filmie.
Wczoraj sobie włączyłem G.I.Joe - Czas Kobry jak jeszcze nie oglądałeś to polecam prawie tak dobry jak Transformers ;)
a weź tak podaj tytuły piosenek LP które Ci sie najbardziej podobają ;D
We made You jest zajebiste;D takie inne od reszty utworów ;p
podoba mi sie jeszcze pisenka eminema Beautifull. ogólnie jego nowa płyta jest fajna ;] Pitbulla nowa płytka też ;p czekam aż LP wyda nową płyte ;D jestem ciekawy jakie znowu hity zrobią;]
ja tak samo ;] myśle że lepiej by było gdyby skupili sie na jednym wątku. bo już troche trójka jest zagmatwana ;p xD
no własnie mam ten film i chcę sobe go niedługo obejrzeć ;] oglądałeś może Terminatora 4? bo jestem ciekawy czy będzie wart zmarnowania troche czasu ;p
Proszę bardzo:
1.New Divine
2.What I've Done
3.In the End (chyba pierwsza ich piosenka którą usłyszałem)
4.Numb - zarówno wersja normalna jak i przyspieszona(połączenie z Encore jay'a z też jest niezłe)
5. Don't Stay i Lying From You
Nowa płyta lp ma mieć premiere jakoś w czerwcu 2010 choć niektórzy twerdzili że wyjdzie jeszcze pod koniec 2009 ale już wtedy wydawało mi sie to zbyt optymistyczne ;))
Fakt a wyobraź sobie jak dużo z tego filmu zrozumieli moi rodzice którzy nie widzieli PoC2 xDD
Oczywiście nawet byłem na nim w kinie jakoś przed premierą transformers2
Na pewno najlepszy ze wszystkich terminatorów bo dzieje sie postapokaliptycznej rzeczywistości i nie ma już tych podróży w czasie.
Film polecam i gwarantuje ci że nie będzie to czas stracony zresztą już czekam na premiere jego następnej części(szkoda tylko że arniego zabrakło).
a tak wogóle to fajny avatar ;)
A Breaking The Habit albo From The Inside ? ;]
albo Bleed it out, shadow of the day też są fajne ;p słyszałeś je ? xD
ja sie nie mogę już tej płyty doczekać ;p
no to mam film jaki se jutro obejrzę ;]
a dzięki Twój także fajny ;]
From the inside też zajebiste jest a reszte słyszałem ale jakoś mi nie podchodzą.
Fajnie by było pójść na ich koncert kiedyś ;) ale bilety na pewno kosmicznie drogie i trudno dostać.
I jak obejrzałeś wczoraj terminatora? Dla mnie film zajebisty a jak dla ciebie?
Mała ciekawostka która pewnie cie zainteresuje:
http://demotywatory.pl/./21194/Rzeczywistosc xD
no każdy ma inny gust ;]
No fajnie by było ;D No bo ja wiem czy aż tak drogie?;p zresztą chyba jo ;p xDD
nie;p wyskoczyło mi coś innego ;] dziś może ;] jak nie to w weekend ;p
Hehe ;D dobre ;p raz jak miałem pożyczone oryginalne wydanie Piratów z Karaibów Na Krańcu Świata to był tam taki filmik "Karaibskie Wpadki" i właśnie był pokazany Davy jak wygląda bez retuszu ;DD ogólnie były tam wpadki na planie ;] Ciekawa rzecz ;PP
Ciekawe było to że tyle oglądałem wszystkie części piratów i nawet przez te macki nie wiedziałem jak wygląda aktor który go gra. Dopiero po obejrzeniu wszystkich Underworldów i Walkiri zacząłem kojarzyć Billa Nighty :P
Chociaż była taka scena w PoC3 gdy Tia Dalma dotyka Daviego Jonesa i na chwile ma normalną ludzką twarz ale tamten gościu mi coś Billa nie przypomina.
Swoją drogą dobrze że zatrudnili go do tej roli :D Naprawde idealnie go zagrał przedstawiając dokładnie tak jakie są wyobrażenia o davym we wcześniejszych legendach i nie wyobrażam sobie teraz by mógł to zrobić ktoś inny.
Tak apropo to najbardziej lubie jak Davy Jones mówi np: James Norrington do you fear death? zarąbiste to jest.
http://demotywatory.pl/./60460/Jaki-kraj-taki-Transformers XDD
Ogólnie bardzo ci polecam stronke demotywatory.pl
oo underworld :D mam właśnie zamiar obejrzeć sobie całą trylogie ;d
i Van Helsinga ;PP
Też nie wiedziałem jak on wygląda :P wgl go nie kojarzyłem jak w innym filmie grał ;p no ten z PotC3 jakos inaczej wygląda ;D
No dobre ;D ogólnie fajnie wygląda :D albo jak Jack nim zakręcił tym taki czymś xD na statku a on potem na niego i wrzask a te macki zaczeł falować ;] xDD
wiem wchode tam dość często ;d
Lubie całą serie underworld(przyznaje że pierwszy raz obejrzałem ten film bo spodobała mi sie ta laska w obcisłym skórzanym kostiumie ;P) ale najlepsza według mnie jest ostatnia część. Podoba mi sie jakiej wymyślnej broni używają obie rasy w walce między sobą (amunicja z ciekłym srebrem albo naboje ze światłem UV).
Van Helsing też zarąbisty film to chyba wogóle mój ulubiony film z potworami, wampirami, wilkołakami itp.(bardzo fajnie przedstawili w nim drakule).
Bill Nighty też zarąbiście wymiata jako Victor w Underworldach ;] Wogóle gdy oglądałem te filmy nawet nie wiedziałem że to ten sam aktor który grał davego w PoC. Domyśliłem sie tego dopiero po jego głosie i sposobie w jaki akcentował pewne słowa :D
Tak wogóle to te koło w którym kręcił się davy to kabestan i na żaglowcach służyło do wciągania i wyciągania kotwicy.
Niezła scena też była jak davy jones i jack sparrow pojedynkowali się na maszcie latajcego holendra(nieżli kozacy xD)
Ja jeszcze dotatkowo ściągam najlepsze demoty na dysk i zawsze w nie wchodze jak chce poprawić sobie humor ;))
Ja trójke miałem już jakiś czas ale nie chciałem sobie niszczyć oglądania i załatwiłem sobie najpierw dwie poprzednie części ;]] mam zamiar niedługo je obejrzeć ;D
A Van Helsinga dziś oglądalem ;DD zajebiste wgl lubie Jackmana. (Fajnie zagrał w x-menach ;p) ;];DD mogliby zrobić drugą część Helsinga;PP
Jego akcent jest zajebisty ;DD ;]
O dzięki ;P nie wiedziałem jak to sie nazywa ;D
O to też fajne ;] Tylko dziwi mnie jedno. Jakim cudem Jack wgl sie nie poślizgnął ? przecież widać ze cały statek pokryty jest jakimiś glonami itp. ;p Davy to akurat by nie mógł spaść bo jest jakby częścią statku;] ale Jack ;PP
ja akurat nie ;P
;]
No ja tak samo ;) Zanim poszłem na 3 do kina musiałem obejrzeć poprzednią częsć. Zresztą robie tak ze wsystkimi seriami - nie obejrze filmu jeśli nie widziałem jego poprzeniej części.
Najlepsza broń jaką miał helsing to chyba połączenie kuszy z karabinem maszynowym.Albo jak przeskoczył dyliżansem tą przepaść(miodzio scenka:)
Też bym chętnie obejrzał sequel tego filmu ale wszystkie sławne potwory zabił już chyba w tej części.
Co do xmenów to mi najbardziej podobała sie geneza. Wiesz może czy mają wyjść następne części?
Jak już mówiłem to bardzo fajna scena ale biorąc pod uwage to że grunt pod nimi jest bardzo śliski,leje deszcz,wieje mocny wiatr a poza tym cały latający holender jest pochylony o jakieś 20 stopni skrajnie nierealistyczna i szczerze wątpie czy ktokolwiek mógłby sie utrzymać w takich warunkach ;p
hehe ;] bo po co sobie psuć wrażenia ;P
ale znając pomysłowość gości z Hollywood to mogli by coś wymyślić ;]
mi geneza za bardzo nie podchodzi;p ale jest fajna. wgl denerwują mnie w niektórych momentach efekty specjalne.
no właśnie nie wiem. coś tam słyszałem że ma wyjść jeszcze dużo części ale to chyba tylko plotka ;]
no scena fajna. ja mysle że Davy by sie utrzymał ;] bo w końcu mógłby się "przykleic" do masztu. chyba wiesz o co mi chodzi;p ale co tam sie tego czepiać ;p film fantasy;] i mi to nie przeszkadza ;] ale mogli zrobić że Jack sie poślizgnął i spada na dup.e dalej będąc na maszcie wstaje i dalej walczy ;P
Po prostu nie widze sensu żeby oglądać kontynuacje skoro sie nie widział poprzednich części.Wtedy można nie zrozumieć wielu rzeczy i wogóle przez to film będzie sie wydawał gorszy niż jest w rzeczywistości.
Osobiście w najnowszej części x-men dobre wrażenie na mnie zrobił wstęp jak fajnie pokazano że bracia brali udział we wszystkich najważniejszych wojnach ;P
Chciałbym żeby nakręcili jeszcze geneze profesora Xaviera.
Facet też na pewno miał bardzo bogatą przeszłość ;)
Ale i tak ze wszystkich filmów które zekranizowały popularnych komiksowych bohaterów to najbardziej lubie Iron Mana - facet ma fajny sposób bycia a technologia w jego domu robi wrażenie(no i oczywiście kto by nie chciał polatać w takim kombinezonie).
Ta w końcu davy i cała jego załoga są częścią statku i umią sie z nim zespolić. Zresztą co to dla niego jak umie nawet teleportować sie na inne statki(w PoC2 po tym jak jack wysłał willa na wrak tamtego statku).
No mogli tak zrobić ale chyba jednak to by nie było w stylu Jacka Sparrowa.
Też tak myśle ;]]
To jest wgl najlepsze co w tym filmie jest ;DD
no mogłoby być takie coś ;p
Iron Man wymiata ;]] wgl ta jego gatka xD zawsze zna odp na pytania ;P
czekam z niecierpliwością na 2 część ;D
bo ja wiem ;p jak sie wywalił gdy trzymał (w skrzyni umarlaka) słoik z piaskiem xD to by było nawet w jego stylu ;P ;]
Bez kitu chciałbym być tak wygadany jak Tony Stark. Najlepiej na końcu podsuwają mu te kartki żeby z nich czytał a on: The true is this... I am Iron Man xD chyba tyko on mógł tak powiedzieć. Ja też czekam na 2 tym bardziej że w następnej części będzie grał Samuel L. Jakson:D ale to jeszcze pół roku. Teraz czekam na avater filmik świetnie sie zapowiada :]
Ta Jack Sparrow troche niezdara jest ale podczas walki raczej zachowuje klase(chociaż u niego wygląda to troche inaczej) np. pięknie uciekł żołnierzom w port royal w PoC1 chociaż i tak później go złapali ale to była klasa sama w sobie.
A tak wogóle to widziałeś (może mi gdzieś umknęło) żeby w jakiś sposób było wyjaśnione w jakich okolicznościach sparrow otrzymał tą litere P na ręce od becketa?
o Avatar ciekawie wygląda ;]]
jak dostał tę literę nie ma w filmach. jest za to na stronie dsibeya ;D
Kapitan Jack Sparrow został piratem przez przypadek, nie planował tego od początku. Kiedyś pracował dla Kampanii Wschodnioindyjskiej. Był kapitanem "Złej Wiedźmy" i służył pod rozkazami lorda Cutlera Becketta. Ten oto osobnik kazał mu przewozić niewolników, ale on zamiast to zrobić uwolnił ich. Beckett jednak dowiedział się o tym, kazał spalić i zatopić mu " Złą Wiedźmę", a Jacka zrobił piratem, wypalając mu "P" na ramieniu. Wówczas Sparrow wszedł w komitywę z Davym Jonesem, kapitanem "Latającego Holendra". Wynegocjował z nim, że wyciągnie mu on "Wiedźmę" z głębin. Zapłatą miało być 100 lat służby na "Latającym Holendrze" po 13 latach dowodzenia na "Złej Wiedźmie", którą Jack przechrzcił na Czarną Perłę. Jones podniósł statek z dna, a Jack używał okrętu do swoich celów.
reszta jest już opowiedziana w filmach ;]]
Wielkie dzięki teraz już wiem jak to wszystko sie zaczęło.
Faktycznie Czarna Perła brzmi lepiej niż Zła Wiedźma.
Swoją drogą też by mogli nakręcić o tym film mam już nawet pomysł na tytul Piraci Z Karaibów:Początek xD
spoko ;DD
no lepiej ;]]
Albo Piraci z Karaibów: Napiętnowanie xDD
a oglądałeś moze Lige Niezwykłych Dżentelmenów ?;] całkiem fajny filmik. choć Van Helsingowi nie dorasta do pięta polecam ten film ;DD
Albo "Z piekła rodem" ciekawie przedstawiona historia o Kubie Rozpruwaczu ;]
Podaj jakieś tytuły ciekawych filmów ;]]
No już pare razy. Też od razu mi sie to z van helsingiem skojarzyło ale faktycznie nie jest tak dobry jak on choć film niezły(nieźle zrobili nautilusa).
O fajnie że podałeś właśnie szukałem jakiegoś filmu o tym gościu :D
hmm od czego by tu zacząć:
z komedii polecam kac vegas(bardzo życiowy filmik a zdjęcia na końcu wymiatają), Yes Man - bardzo pozytywny film, Państwo Młodzi Chuck i Larry - znakomity duet adama sandlera i kevina jamesa(ogólnie polecam wszystkie filmy z tymi aktorami).
horrory - jeśli chodzi o klimat(czyli jeśli chciałbyś czasem porządnie sie przestraszyć): kwaranntanna, udręczeni, lustra, nieznajomi i wczoraj przeze mnie obejrzany Blair Witch Project też bardzo fajny klimatycznie filmik. Najlepiej ogląda sie je w nocy tym bardziej że część z nich jest oparta na faktach.
filmy acji - gorąco polecam jumper(idealna rola samuela l.jacksona , Królowie ulicy(dosyć brutalny film ze znakomitą obsadą aktorską), całą serie z jasonem bourne i te najnowsze batmany - szczególnie mroczny rycerz - joker wymiata(Why so serious?);]
przygodowe - oprócz uwielbianych przez nas piratów bardzo mi sie podobała najnowsza częśc indiany jonesa(już czekam na 5 część) i nie wszystko złoto co sie świeci(albo po prostu w oryginale fools gold).
Godny polecania jest też stardust - jedyny film z gatunku fantasy który mi sie tak podobał.
Osobiście przepadam za filmem piła ale nie wiem czy lubisz takie krwawe filmy ;)
No a tak po za tym to fajny jest też film skazani na shawshank - bardzo fajne pozytywne zakończenie(ogólnie lubie filmy opowiadające o więziennej rzeczywistości np. oglądałeś może film symetria? - jeden z nielicznych dobrych polskich filmów).
Ostanio obejrzałem jeszcze Choć goni nas czas i naprawde sie nie zawiodłem film potrafi poruszyć.
Osobiście uwielbiam oglądać jackasów - ile razy bym nie oglądał ich filmów zawsze działają na mnie jak gaz rozweselający choć trzeba przyznać że niektóre ich numery są naprawde obrzydliwe.
No to masz z czego wybierać ;]] te filmy pierwsze przyszły mi na myśl.
A tak a propo oglądałes pudziana w piątek? To dopiero była agresja w czystej postaci xDD
Kac Vegas zajebiste ;DD a Tych dwóch jeszcze nie oglądałem ;] mi z komedii podoba sie jeszcze Noc Kawalerów ;D też sie dzieje w Vegas ;]]
z horrorów żadnego nie oglądałem. mam lustra ale jeszcze sie nie zabrałem za obejrzenie ;P ale podobał mi sie Teksańska masakr piłą mechaniczną początek. dwie części Dreogi bez powrotu 3 masakra. Wzgórza mają oczy. i wiele innych xD
Jumpera to oglądałem chyba z 10 razy xD Królowie ulicy miałem. ale płytka mi sie rozwaliła i nie zdążyłem obejrzeć ;/ oglądałem tożsamość bourna i mam jeszcze trzecia część i też zamierzam oglądnąć ;P a batman :początek oglądałem mrocznego jeszcze nie mam. a oglądałeś mże Eagle Eye? też fajne ;D
a z przygodowych to moge polecić skarb narodów. też całkiem fajne filmiki ;D
gwiezdny pył też mam ale jakos nie moge sie zabrać za obejrzenie tego ;p
ooo... skazani na shawshank to klasyk ;) jeszcze fajny filmik o więzieniu to Skazaniec. ;]
piłe oglądałem. z dwie czy trzy części i jakoś tak troche mało brutalny xD
hehe;] oglądałem ;D ściągnąłem sobie nawet z neta filmik jak pudzian mu morde trzepie xD
Też lubie Teksańską masakrę piłą mechaniczną. Czytałem troche o facecie na którym był wzorowany ten leatherface i musze powiedzieć że niezły psychol był z tego faceta.
Ultimatum Bourna jest najlepsze z całej serii facet trzeba przyznać czysty profesjonalista(a walki z innymi agentami są zawsze najlepsze). Za dwa lata ma wyjść kolejna część chociaż nie wyobrażam sobie żeby mogli dać jeszcze więcej akcji bo w ultimatum już naprawde tego było pełno. Batman początek zresztą leciał chyba teraz w piątek na tvn.
Na Eagle Eye też byłem w kinie i przypominało mi to troche najnowszą szklaną pułapke(oba filmy super zresztą) wogóle lubie filmy z shia labeouf (chyba jedno z najdziwniejszych nazwisk jakie słyszałem).
Dobrze że w polsce nie wpadli na to żeby przetłumaczyć ten tytuł na oko orła xD
Co do skarbu narodów to widziałem obie części. Facet ma niezły łeb to tych łamigłówek. Jeśli lubisz Nicolasa Cage'a to bardzo polecam Zapowiedź - byłem w kinie i film przerósł moje oczekiwania a niektóre sceny są naprawde mocne.
Szczególnie lubie książke skazani na shawshank dokładniej opisuje niektóre rzeczy ale zakończenie jest zupełnie inne.
Będe sobie musiał obejrzeć tego skazańca
Jeśi chodzi o więzienia to polecam jeszcze polską symetrie i mój ulubiony serial prison break.
No może dla nas nie ale niektórzy piły to nie mogą oglądać normalnie.
Zresztą mi głownie chodzi w tym filmie o idee resocjalizacji według jigsawa i jego metody(trzeba mu przyznać że ma niezłe pomysły na te urządzenia a jego głos z taśmy wymiata:live or die.. makeyour choice ;]
Szczególnie mi sie podoba zakończenie w jedynce zajebiste jest normalnie i też sobie często je oglądam.
Bez kitu najman tak sie nagadał przez te pół roku a pudzian go zniszczył w pare sekund.
Następnego dnia nawet widziałem że na nk pełno jego zdjęć jest ustawione na profilach xD ludzie to są jednak porąbani.
no gdyby tak to przetłumaczyli to bk by była na maksa ;DD
no łeb to on ma ;] zapowiedź oglądałem ;D wgl jak ci kosmici przychodzili ;D to aż ciarki przechodziły po plecach :D
no pamiętam raz gadali w tv jak musieli karetki pod kinem ustawić bo co chwila komuś "odbijało" na bodajże pile 4.
gębę to on ma ale bić to sie nie umie ;d
lubisz Johnny'ego Depp'a ? xD na pewno ;p
to podaj może jakieś filmy które oglądałeś i sa wg ciebie dobre ;]
moje to tak
Wrogowie publiczni, trylogia piratów, marzyciel, blow, z piekła rodem, jeździec bez głowy i nawet na żywo i żona astronauty ;]
ogólnie mam zamiar obejrzeć wszystkie filmy Johnny'ego ;DD
a Nicolasa Cage to :
właśnie zapowiedź, ostatnie zlecenie ( może nie jakieś dobre kino ale fajnie sie ogląda) Ghost Rider, Next, Skarb Narodów 1 i 2, Pan życia i śmierci, Naciągacze, 60 sekund, Bez Twarzy.
W zapowiedzi najbardziej mi sie podobała scena jak nagle spadł ten samolot chyba jeszcze nie widziałem w kinie tak realistycznej katastrofy lotniczej.
Ja nawet chciałem iść na piłe VI ale w końcu wybrałem sie na 2012 i nie żałuje. Zresztą wszystkie części już mam i czekam na siódmą.
No to troche długą liste masz do przerobienia ;P
Moje ulubione oprócz piratów to Wrogowie publiczni,Na żywo,Dziewiąte wrota. Chciałem właśnie se obejrzeć jeźdzca bez głowy i sweeney todd choć do tego ostatniego nie jestem pewien bo chyba jest zrealizowane po części w formie musicalu a za takimi nie przepadam.
Wogóle jak oglądałem wrogów publicznych to ciągle nie mogłem oprzeć sie wrażeniu że słucham jacka sparrowa(chyba za bardzo sie przywiązałem do tej posaci).
A ostatnio czytałem że zanim zapronowali Jonnny'emu role w piratach najpierw poszli z tym do jima carreya XD wogóle też bardzo lubie tego aktora ale jakoś nie wyobrażam sobie go jako pirata z dredami xDD.
Jeśli chodzi o Nicolasa:
od ostatniego zlecenia bardziej podobało mi sie piąte przykazanie(film w tym samym stylu ale według mnie znacznie lepszy).
Ghost rider i Next jak najbardziej(fajnie tak wybiegać 2 minuty w przyszłość ;)
Pan życia i śmierci też bardzo mi sie podobał(fajnie zrealizowane na początku życie kuli)
dzięki 60 sekund zacząłem interesować sie mustagami(teraz ciągle mam jakiś na pupicie)
Bez twarzy chyba kojarze - to jest ten w którym zamienił się twarzą z Travoltą?
Mi też nawet podobał sie ptasiek a sorcerer aprentice dosyć ciekawie sie zapowiada.
mi sie tam akurat nie podobało jak ogień wyglądał. tak sztucznie. ale poza tym zajebisty moment ;D
no troche długa:P najgorsze moze nie jest znalezienie czasu na obejrzenie tego tylko załatwienie tych filmów ;p
no ja tak samo. oglądam wrogów a mi tu Jack gada coś chyba nie tak xDD ;p
a o tym też słyszałem. Jim raczej by źle to zagrał bo on cały czas bk kręci ;P chociaż może i nie bo bardzo fajnie zagrał w filmie number 23. thriller a on idealnie odegrał rolę ;] więc może i by pasował ;p
jop. bez twarzy to ten film ;]
chciałbym żeby nakręcili sequela 60 sekund ;D to jest najlepszy film ;d ;] a ja bez mustanga na pulpicie to jak żołnierz bez karabinu xDD :P
Moje ulubione filmy z Jimem Carry'eyem to ace ventura,bruce wszechmogący i Yes man - pewnie dlatego kojarzy mi sie z samymi komediami(szczególnie jak w ace ventura przez cały film te miny strzelał xD). Chyba jednak do piratów byłby on zbyt komediowy bo jack sparrow jednak przez część filmu też musi być poważny. Ale mówie tak pewnie dlatego że nie obejrzałem tego numeru 23 o którym wspomniałeś.
A lubisz Jasona Stathama? Ja go uwielbiam odkąd zobaczyłem wyścig śmierci, włoską robote(angielską zresztą też) i obie części adrenaliny.
to obejrzyj sobie ;D gwarantuje że po nim zobaczysz nagle wszędzie liczbe 23 xDD
a lubię go ;D
ja z nim oglądałem tak:
transporter (całą trylogię), war (zabójca), wyścig śmierci, włoska robota, zakładnik (choć widać go przez może 2 minuty xDD ), komórka, adrenalina 2, angielska robota (tylko połowe xD bo zasnąłem) i mam jeszcze Dungeon Siege: W imię króla ale jakoś mnie nie ciekawi xD :PP
No na pewno obejrze to chyba jedyna nie-komedia z Jimem Carry'em.
Ja też lubie serie transporter choć w 3 już troche przesadzili jak to audi z dna podnosił. A wczoraj właśnie sobie obejrzałem zabójce fajny film Jet Li też dobrze wymiata.
w transporterze 3 jest dużo taki dziwactw właśnie to podnoszenie auta z dna;p albo on ma szyby kuloodporne. a jakoś "wskoczył" do auta przez szybę którą zbił nogami. dziwne. kula nie przebije a noga tak? ;PP ale ogólnie film całkiem ciekawy. już dawno go nie oglądałem ;p musze se odświeżyć to ;]]
a oglądałeś Wanted? ;P film też całkowicie niemożliwy ale wkręca ;DD
Ale i tak ze stathamem najlepsze sa adrenaliny gość niezłą rozwałke w nich urząda ;D
na wanted też byłem w kinie ;) aż tak bardzo mi sie nie podobał ale skręcające kule były zajebiste
Dzisiaj se obejrzałem gamera nawet niezły filmik choć spodziewałem sie lepszego.
a widzałeś tego nowego star treka? ja za tym serialem nie przepadam ale film mi sie podobał ;]
Ostatnio też se obejrzałem Projekt:Monster i musze powiedziec film zrobił na mnie wrażenie(nawet troche w stylu godzilli tylko potwór całkowicie inny)
star treka nie oglądałem ;p ;]]
Projekt monster wymiata ;DD miałem na płycie to ale ktoś mi zakosił ją ;// teraz szukam kogoś kto by to miał bo chce to sobie obejrzeć ;D czekam teraz na sequel tego filmu ;DD
Jak mieszkasz gdzieś w gdańsku to ode mnie możesz pożyczyć
A wogóle ma wyjść druga część? fajnie by było
A oglądałeś może ten nowy horror paranormal activity? bo też nie wiem czy opłaca sie iśc na niego do kina?
Lubisz Constantina? ja lubie go sobie czasami włączyć tym bardziej że grają w nim Keanu Reeves i Shia Lebaouf ;]]
Reeves swoją drogą też dobry aktor. Ja najbardziej z nim lubie constantina właśnie,królów ulicy, speed i dzień w którym zatrzymała sie ziemia
Ja akurat mieszkam w Grzybnie :P niedaleko Kartuz ;DD
a to już wiem kto ma i bd miał niedługo ;p xD
ale dzięki za propozycje ;DD
a dwójka ma wyjść albo jeszcze w tym roku w co wątpie albo w kwietniu 2010 ;]]
no nie oglądałem ;P ;]
Constantina tez nie oglądałem. miałem kiedyś na płycie ale zanim obejrzalem zniknęła mi xD Keana to ja tak zbytnio nie lubie ;p ale Shia jest zajebisty ;D
wgl w Transformers mówi do Mikaeli :
-Jesteś ciekawsza niż mogłoby sie wydawać.
ona wchodzi potem do domu i on
-..Ciekawsza niż mogłoby sie wydawać. Co za debil.
ja z tego nie moge ;]] albo jak Trentowi gada o tej książce :D wyskakujące obrazki :P wgl zajebiście gra ;DD