PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37309}

Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003
7,7 739 tys. ocen
7,7 10 1 738806
7,1 65 krytyków
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły

Mam pytanie ;]
Czy może ktoś zauważył jak Will groził że sie zabije i będą go szukać na dnie (mówi to z przyłożonym sobie pistoletem) że mówi on coś takiego
"... Davy Jones Locker" (a lektor tłumaczy "... szukać na dnie").
Chodzi mi o to "Davy Jones Locker" :PP
Jak dla mnie jest to bardzo duże powiązanie z następnymi częściami ;]
zawsze mnie ciekawiło czemu oni w "Klątwie Czarnej Perły" wgl nic o Davym Jonasie nie wspominają tak jakby nie istniał w tej części i dopiero w "Skrzyni Umarlaka" sie "narodził";] aż w końcu się dopatrzyłem a dokładnie wysłuchałem małego szczególiku ;]
pozdrawiam wszystkich ;]

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

Constantin fajny filmik główny bohater ma ciekawy stosunek do boga i diabła(mój ulubiony cytat:bóg jest dzieckiem z lupą a my jesteśmy jego kolonią mrówek).

Ta to jest dobre ;) często w życiu do kogoś sie rzuci jakimś tekstem a potem sie myśli kurde co za idiota ze mnie ale to było głupie ;D
Ale i tak w transformersach najlepszy był ten haker: jak ta dziewczyna do niego wchodzi i mówi że potrzebuje pomocy a ten że to jego strefa zen a zaraz na babcie sie wydziera XD chyba najbardziej bekowa scena w filmie. Albo wchodzi to pokoju a tam jego kumpel tańczy a ten: nadchodzi matrix nadchodzi matrix xDD. Szkoda że w następnej części go nie było oby sie w trójce pojawił.

Sprzedawca samochodów też był dobry:
Wszystko można o mnie powiedzieć ale nie to że jestem kłamcą. Zwłaszcza przy mamusi, tam jest moja mamusia - jest głucha(ta mu wogóle faka pokazała) o jak bym miał kamień to bym cie trzasnął xD.

A widziałeś Max Payna z Markiem Wahlbergiem(tym co grał główną role we włoskiej robocie) film całkiem całkiem ale nie taki fajny jak gra ;]

ocenił(a) film na 10
maclaren_gtrm

I tak zaczeliśmy drugą strone naszych dyskusji xD

maclaren_gtrm

a Max Payna oglądałem. Wahlberg zajebisty aktor. ale wg mnie w tym filmie źle zagrał. ogólnie film jako ekranizacja gry mi sie nie podoba. ale nie patrząc na to jak na ekranizacje to dobry film. ciekawy;]]

maclaren_gtrm

musze se raz obejrzeć constantina ;]]

albo jak SWAT wchodzi rzuca go na ziemie a on: "Zejdźcie z dywanu babci, nie cierpi jak sie po nim łazi" xD też dobre ;D oni go w kajdanki a on sie o dywan martwi ;PP wgl zajebisty film ;D

albo w 2 jak bliźniaki mówią:
((Leo - L
Mudflap - M
Skids - S))

S- Mięczak z Ciebie
M- Chyba sie boi.
S- Ej, Madflap Co z nim robimy?
M- Kulka w klacza i do bagażnika ;D
S- Nie do mojego.
L- Chłopaki slysze co mówicie! Nikomu nie wpakujecie żadnej kulki...
M- Przyciął byś te kudły.
S- Pożal sie kochasiowi ;DD

nie moge z tego ;DD wgl oni też są zajebiści ;DD

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

Ta te bliźniaki zajebistą gadke mają(wydaje mi sie że jacyś ziomale do nich głosy podkładali) jak sie kłócą ze sobą albo leją i później bumblebee je rozdziela xD Wogóle te małe roboty najlepsze teksty mają.
A bee też dobry jak Sam mu na początku mówi że jedzie na studia a ten zaczyna tą piosenke(i'm so excited czy jakoś tak) :DD
Dobrze że twórcy dali pełno takich bekowych momentów właśnie dzięki temu jeszcze milej transformers sie ogąda.

a ja znowu dzisiaj transformers2 obejrzałem xD nie mogłem oczu oderwać normalnie jak optimus tymi swoimi mieczami sie nawalał jakby był jakimś wielkim samurajem ;D

maclaren_gtrm

W dwójce są śmieszne momenty ale troche ich mało w porównaniu do pierwszej części ;]]

a ja wczoraj jedynkę obejrzałem xDD ;P
nie ma co najlepsze filmy jakie powstały. Iron Man jest na równi z transformers'ami ;DD no i oczywiście Piraci ;DD

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

Pewnie dlatego że w jedynce zrobili takie wprowadzenie żeby przyzwyczaić widzów do transformersów a w dwójce była już czysta akcja i zabrakło miejsca na więcej takich bekowych dialogów. Tak samo pewnie będzie w Iron Man2 mniej Tony'ego Starka więcej samego Iron Mana.

Jeśli lubisz van helsinga a wiem że lubisz ;)) to polecam ci Van helsing:londyńskie zlecenie(taka krótka animacja opowiadająca o polowaniu na mr.hyda tuż przed wydarzeniami w samym filmie).

maclaren_gtrm

Iron Man 2 wg mnie nie popełni tego błędu co transformers 2 i będzie miał nawet jeszcze więcej śmiesznych dialogów niż jedynka ;]

no właśnie chce to sobie załatwić ;] ale nie mam od kogo xDD chyba se z neta ściągne ;PP

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

Ale na pewno będzie więcej akcji.
A na filmwebie nawet sie pojawił ostatnio pierwszy zwiastun iron mana 2
(http://www.filmweb.pl/Tony+Stark+Superstar%2C+czyli+zwiastun+%22Iron+Mana+2%22, News,id=56844) z tego co tam widać jego przeciwnikiem teraz będzie jakiś menel z elektrycznymi biczami xD

Jak masz troche czasu to możesz ściągnąć sobie ten filmik z emula(ja tak zrobiłem): ed2k://|file|Van.Helsing.The.London.Assignment.2004.DVDRip.XviD-VH-PROD.(oslosko p.net).avi|242733056|99BC4EF2F9FAB1F9BF09955E78B58AF1|h=UDRB46PJ45X27JW3ELIWQKBT KHN3UIYY|/

Ostatnio jak oglądałem PoC1 (czyli wczoraj xD) to zauważyłem mały szczegół dowodzący że czarna perła faktycznie wcześniej służyła jako statek do przewozu niewolników. Otóż gdy Barbossa dogania już Willa i Elizabeth którzy są na interceptorze tuż przed potyczką z czarnej perły wysuwają sie takie długie wiosła. Wcześniej jak oglądałem pierwszą część to zawsze sie zastanawiałem po co oni te wiosła wyjmują przed bitwą i skąd sie one wogóle wzieły na pirackim statku? Teraz kiedy już znam historie czarnej perły to sie skapnełem że takie wiosła były właśnie na galerach którymi przewożono niewolników. Był na nich rząd wioseł(często nawet więcej) aby w razie braku wiatru mogli oni służyć za siłe napędową.

Ale to tak na marginesie ;))

maclaren_gtrm

Zwiastun oglądałem ;DD ciekawie sie zapowiada ;]]

to już sobie jakoś załatwię ;PP

no też nie wiedziałem do czego te wiosła ale tez właśnie sie skapnąłem że to tak jakby ich plan awaryjny xD

Johnny_D

Dziś jak oglądałem Pogromców mitów to tam też coś wspomnieli o Davy Jones Locker xDD akurat padali mity o piratach :P
;]]

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

widziałeś już awatara? ja jutro sie wybieram :DD

ja dzisiaj oglądałem w tv wyspe skarbów i tam zauważyłem dużo odniesień do PoC. Piraci przed wyrokiem otrzymywali kawałek czarnek kartki i mówili na nią czarne piętno(to co jak miał ręce w PoC2), bohaterowie czasami śpiewali tą piosenkę o skrzyni(15 chłopa na umrzyka skrzyni) a w dialogach właśnie często wspominali o Davym Jonesie.

Jak oglądałem zwiastun do filmu starcie tytanów to tam też na końcu był kraken tylko jeszcze bardziej wyjebany niż ten w PoC ale władze nad nim nie ma już davy tylko zeus.

A tak wgl jak ci święta mineły?

maclaren_gtrm

jeszcze nie ;]

a wyspe skarbów też kiedyś oglądałem, ;]]
i właśnie też słyszałem jak śpiewali tą pisenkę ;D wgl fajna ;]

też se musze to zobaczyć ;p xD

a nawet nawet ;]] obżarty i wgl ;D teraz czekam na sylwka ;D

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

a ja wczoraj widziałem ;DD naprawde niezłe widowisko szczególnie ostatnia bitwa tylko najgorzej jak strzały w twoją strone lecą xD

no ja właśnie też już jestem gotowy na sylwestra choć nie mam bladego pojęcia co będe robił ale to u mnie nic nowego ;D

maclaren_gtrm

hehe ;D musze se to obejrzeć ;))

ja tak samo :P miałem trzy propozycje a teraz ani jedna prawdopodobnie nie wypali xD najwyżej klapnę przed Tv i będę po raz setny oglądał piratów lub transformers ;D

ostatnio oglądałem Tajne przez poufne ;D całkiem dobra komedia. Pitt zagrał zajebiście ;D a zakończenie mmm.. każdego zadziwi ;PP

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

tylko sie nie przestrasz jak strzały będą latały w twoim kierunku(mnie to troche ruszało) bo film w końcu w 3d
teraz czekam na Iron Mana 2 ale jeszcze troche se poczekam bo w maju wchodzi dopiero ;/

dobry pomysł xD to będzie też mój plan awaryjny ;DD

maclaren_gtrm

hehe.. kumpel mi opowiadał o tym filmie ;D
no jeszcze 5 miesięcy ;// ale damy rade xDD

a jak tam po sylwestrze ? ;D

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

a fajnie było ;)) do północy kulturalnie przy szampanie a później to już niewiem za bardzo bo film mi sie urwał xDD ale chyba troche sie działo(musze jeszcze popytać znajomych może od nich czegoś sie dowiem)

a ty jak spędzileś ostatni dzień 2009?

maclaren_gtrm

hehe ;D ja kulturka do 23 zero picia xD potem sie zaczęło ;DD na szczęście pamiętam wszystko.. poza drogą do domu xDD :PP
ogólnie bk była ;PP

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

no to przynajmiej masz co wspominać :) mi to jakieś fotki by sie przydały przynajmiej czegoś bym sie dowiedział xD

wczoraj w nocy sobie puściłem paranormal activity i człowieku filmik nieźle daje popalić jeśli lubisz takie trzymające klimat horrory to gorąco polecam(nawet jak moja papuga ruszyła skrzydłem to ja już cały w strachu byłem xDD)

maclaren_gtrm

no tak ;p

hehe..
ja sie właśnie zastanawiam czy to se załatwić ;pp
a wczoraj znowu oglądałem "numer 23" ;DD kurde to ma zajebisty klimat ;D

a dziś na pewno obejrzę transformers xDD :PP
albo piratów ;pp

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

eh szkoda że już po świętach i sylwestrze trzeba wrócić do szarej rzeczywistości ://

ja dzisiaj właśnie obejrzałem numer 23 i musze powiedzieć że Jim to bardzo wszechstronny aktor naprawde filmik bardzo mi sie spodobał(choć na początku jak łapał tego psa to od razu mi sie ace ventura przypomniał xDD)

a lubisz 8 mile? je szczególnie lubie oglądać te freestyle na końcu ;)

maclaren_gtrm

nom.. znowu po staremu ;P

Mi w tym filmie najbardziej podobało sie jak pokazywali "sceny" z książki. tzn to co ten Fingerling (czy jak on tam miał) robił. to drugie ja Sparrowa (wgl jak to słyszałem to od razu na myśl nasuwają się piraci :P) taki fajny klimat ;] a zakończenie zaskakuje ;DD

oglądałem to z 2 razy ale dawno temu ;/ i to właśnie też mi zaginęło ;//
mam zamiar sobie jakoś załatwić i odświeżyć ;]] Może Cie zainteresuje biografia 50 Centa (kiedyś go lubiłem teraz mnie drażni) "Get Rich or Die Tryin" też ciekawy filmik ;DD

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

Bez kitu od razu mi sie to tylko z jackiem sparrowem skojarzyło xD(może Carrey jednak troche żałuje że nie zagrał w piratach i chociaż w tym filmie może nazywać sie sparrow). Mnie właśnie też to zakończenie strasznie zaskoczyło i wgl fajnie zrobiony ten film.

Ja za 50 centem nie przepadam za bardzo(z rapu słucham tylko eminema i fort minor)ale właśnie se obejrzałem 'chłopaków z sąsiedztwa' też bardzo fajny film ze zakomitą obsadą aktorską o chłopaku który próbuje wyrwać sie z getta w LA.

Wczoraj w nocy widziałem piłe 6 i musze powiedzieć że bardziej mi sie podobała od dwóch poprzednich części chociaż ja to wgl też jestem fanem tej serii a ty co o niej myślisz?

maclaren_gtrm

Możliwe ;]] mnie ciekawi na ile oni go do więzienia wsadzili :P bo w końcu prze głupia książkę zmarnował sobie życie. Tzn żyje sobie fajnie i wgl a tu nagle bum i w więzieniu siedzi ;pp

no ja właśnie głównie eminema z rapu ;p no i pitbulla (choc wg to nie jest raper :P) a centa kiedyś lubiłem. teraz to dla mnie śmiec :PP (choć niektóre piosenki ma fajne)

ja (jak tam kiedyś pisałem) oglądałem tylko chyba 2 części ;]] ale mam zamiar całą serię sobie załatwić i obejrzeć każdą część od jedynki oczywiście zaczynając :PP
wtedy sie wypowiem ;]]

powiem Ci że specjalnie sobie ściągnąłem gre Transformers z 2007 roku i powiem że kiepska. myślałem że sobie powalcze np optimusem z megatronem a to takie nijakie. ciągle rozwalasz albo wóz holowniczy albo sztaplarki (czy coś w tym rodzaju). jakbym miał porównywać to do filmu to tej grze daje 1 ;]] ale ogólnie samą frajde daje wcielenie sie w jednego z autobotów ;]]

a i jaki jest wg Ciebie najlepszy autobot i jaki decept ? ;D

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

z uwagi że oddał sie dobrowolnie to pewnie na pare latek ale i tak wcześniej powinien wyjść za dobre sprawowanie ;P

no ja też mam pare piosenek pitbulla na odtwarzaczu chyba wszystkie są z najnowszej części szybkich i wściekłych xD a jakie piosenki eminema najbardziej ci podchodzą?

no nawet jakbyś zaczął nie od pierwszej to byś nie wiedział o co chodzi za bardzo bo w pile wszystkie części są ze sobą specjalnie powiązane zresztą sam zobaczysz ;))) a już w październiku ma 7 część wyjść xDD

tak to zwykle bywa z grami które są robione na podstawie zajebistych filmów(podobnie było z avatarem) a jak ci sie podobała gra piraci z karaibów?

A z autobotów to oczywiście optimus i bumblebee, ironhide też dobry wojak i zawsze rzuci jakimś fajnym tekstem no i jetfire(chociaż stary dziadek to na polu bitwy czuł sie jak ryba w wodzie xDD)
W deceptikonach troche gorzej sie orientuje ale chyba megatron i starscream(choć ten drugi to taki tchórz bo zawsze spierdala na koniec z pola bitwy) ten upadły też sie zarąbiście nawalał ale i tak mu to nie za bardzo pomogło w starciu z optimusem :D

maclaren_gtrm

no niby tak ;PP

mi ogólnie najnowsza jego płyta Relapse ;]]

ale na krańcu świata? :P nawet fajne tylko grafa do dupy. wgl jest tu wiadomo w którym momencie filmu jesteśmy ;]] a w transformers nic xD zaczynam misje i nagle widze helikopter co bumblebee przewozi xDD nie wiadomo tak wgl co sie robi :P

mi z autobotów to The Twins (bliźniaki żeby nie było :P) Jazz i Bumblebee ;]]
a i Jetfire xD i Optimus Supreme (czyli Optimus Prime i Jetfire "połączeni" taki mi sie wydaje że tak sie on nazywał ;PP)

a z deceptów to devastator barricade i starcream (głównie to że był taki jakby głupi xD i fajnie wyglądał ;D)

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

Mi z Relapse podoba sie tylko Beautiful i We made you a tak to przepadam za Lose Yourself ale to głównie z powodu 8 mili właśnie ;)

A tak oprócz gier na podstawie filmów to jeszcze grasz w jakieś fajne gry komputerowe?

Ta ten potężny optimus na końcu nieźle wymiatal ale i tak na końcu pozbył się tych części od jetfire(ja bym se je zostawił xD)

no tak zapomniałem o devastatorze nieźle był wyjebany ale bliżniaki i tak nieźle se z nim radziły ;))

maclaren_gtrm

mi cała jego płytka ;DD

hmm.. wiec tak ostatno grałem w trylogie Princ of Persia, Battlefielda 2, Crashday, Left for Dead, praie wszystkie NFS-y, GTA (wszystkie),i jeszcze Hulk i Incredible Hulk, X-men the game, Call of Juarez (to w szczególności polecam :) dobra gra a przede wszystkim zrobili ją Polacy :D niby dziki zachód a gra się wyśmienicie :P) Call of Duty (1,2 i ostatnią część),Legacy of Kain Defiance, Fifa(pare części) i Pro Evolutio Soccer (też pare części)... i wiele wiele innych ;D zależy jakie lubisz strzelanki fpp czy fps, sportowe czy wyścigi, zręcznościowe czy logiczne ;D a wgl polecam PASJANSA xDD nie no żart :P

ja tak samo :D byłby o wiele mocniejszy ;d tylko w co by sie zmieniał? w latający ciągnik siodłowy? ;DD

A devastator był w jedynce :P ten czołg ;D a ten wielki z którym walczyli bliźniacy to Constructicon ;P

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

to podaj jakie kawałki najbardziej może ja też w nich zagustuje xDD

widze że sporo grasz w takie filmowe gierki ;D moje ulubione serie to właśnie gta i nfs(tym bardziej że ostatnio sobie sprawiłem kierownice), przez długi czas pykałem w counter strike ale już mi sie znudziło a teraz gram w project IGI, warcraft3 i mafie-gierka w stylu gta ale przewyższająca ją pod wieloma względami (np.fabułą) więc szczerze polecam.

może zmienił by swój wizerunek na jakiś samolot ale to już chyba by nie było to samo

hmm... a ja wyrażnie słyszałem jak upadły ze szczytu piramidy wołał na niego devastator

maclaren_gtrm

hmm.. więc tak :
My mom, Insane, Hello, Deja Vu, Beautifull, We made You,Crack a Bottle. reszta też fajna. jak dla mnie;p ale to są wg mnie te najlepsze ;D

W IGI i warcrafta też grałem ;D w mafie nie miałem okazji. a szkoda bo czytałem o niej że bardzo dobra i sam pochwały ogólnie ;pp

no właśnie i pewnie dlatego się zmienił w "siebie" ;DD

hmm.. a ja nie :P mozliwe że tak go tu nazwali ale zobacz sobie w jedynce jak decepty sie zgłaszaja i jedzie czogł i mówi coś w stylu devastator jade czy coś takiego :P a tak wgl to w bajce ten wialgi to constructicon ;P sama nazwa mówi że jest z czegoś złożony. constructicon= skonstruowany (jak dla mnie takie tłumaczenie ;D). nie wiem raz jeszcze zobaczę sobie tą część ;] ale coś mi chodzi po głowie że jak fallen jest na piramidzie to ten gigant już jest rozwalony. raz jeszcze sobie to obejrzę i wtedy sie wypowiem:P

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

no jak dla mnie mafia gierka 10/10 już dosyć stara ale naprawde można idealnie sie wczuć w ten mafijny klimat(omerta,lupara i te sprawy ;DD i do tego jeszcze bardzo porządnie zrobiona polska wersja :D a niedługo ma wyjść druga część to już wgl z tego co widziałem może być lepsza nawet od GTA4

no właśnie ja widziałem że jak ten construction sie złożył to upadły już sie wspiął na piramide(nie wiem jaką masz wersje filmu ale u mnie to jest dokładnie w 1:56:40)
Ale faktycznie teraz mi sie przypomniało że devastator był w jedynce.

Chyba będziesz musiał dodać jedną pozycje do swojej listy filmów z Johnym Deep'em bo teraz do kin wszedł Parnassus xD mnie raczej nie zainteresuje bo to chyba fantastyka a ja nie przepadam za tym gatunkiem.

Byłeś w kinie na 2012? mi sie właśnie udało załatwić ten film :DD

maclaren_gtrm

no właśnie słyszałem już dawno temu o tym ze a wyjść 2 część. jestem ciekawy czy mój komp pociągnie tą gierkę ;]] jak tak to sobie w nią pogram :D

no właśnie czekam aż będzie coś do ściągnięcia xDD bo do kina na to raczej nie pójde ;P

no właśnie nie;/ jedni mówią że lipny inni że zajebisty xd nie wiem kogo słuchać ;d xD

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

no na mój sprzęt to już za potężna gra ale jak sie dorobie lepszego kompa o będzie pierwsza gierka jaką na nim zainstaluje

a ja ci powiem byłem w kinie i sie nie zawiodłem :D oprócz zajebistych efektów specjalnych podobała mi sie też obsada aktorska(główna rola John Cusack i Danny Glover jako prezydent USA) Ogólnie bardzo fajny filmik choć strasznie naciągany ;D

ostatnio też oglądałem te tajne przez poufne i ci powiem że jak a komedie to coś smutny ten film (choć dialog tych agentów agentów na końcu mnie rozjebał po prostu xD)

maclaren_gtrm

no ja wałaśnie nie wiem czy mój pociągnie :P
GTA 4 poszło ale czy to? zobaczy się ;DD

no właśnie boję się że ten film bd aż za mocno naciągany :PP

może jest smutny bo to czarna komedia ;]] a Pitt zajebiście zagrał ;]]
wgl na początku jak mu mówią że wywalają go to lektor cały czas kur*a, ch*ju itp xD
pierwszy raz słyszałem żeby lektor tak czytał :D a scena końcowa ;]]
-"Ja pierdole... jaka płynie stąd nauka?"
-"Nie wiem"
-"Ja też kurwa nie wiem"
dobre to ;DD

wgl taka pokręcona ta komedia ;]]

oglądałeś może jakieś American Pie? ;]] Bo ja wszystkie poza ostatnia częścią;]] właśnie dostałe i może dziś se obejrzę. jak dla mnie pierwsze trzy części są najlepsze ;DD

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

z tego co czytałem mafia2 ma mieć większe wymagania od Gta4 (przynajmiej dwurdzeniowy procesor 2ghz i 2gb ramu i do tego wyjebana w kosmos karta graficzna)

na pewno jest to najlepszy katastroficzny film jaki do tej pory widziałem i też cie namawiam żebyś obejrzał jak tylko będziesz miał okazje

ja jak zwykle załatwiłem sobie wersje z napisami ;D osobiście uważam że Bradd Pitt i George Clooney zmarnowali się w tym filmie(przed obejrzeniem spodziewałem sie że stworzą taki duet jak w ocean eleven) chociaż zabawne było jak Bradd wymawiał Osbooorne Cox xD i ci agenci na końcu:
- myśle że dostaliśmy nauczke żeby więcej tego nie robić
-ale co my wogóle dzisiaj zrobiliśmy?
- nie wiem
- no właśnie ja też za cholere nie wiem xD

American pie ostatnio oglądłem 2 pierwsze części i już ściągam następne
druga część mi sie strasznie podobała i było w niej pare zarąbistych piosenek które już mam na mp3 :DDD

maclaren_gtrm

to u mnie powinno zadziałac ;D

raz se obejrzę;P

no wgl głupio zę pitta uśmiercili.

wg mnie dwójka to najlepsza część ;DD

wczoraj oglądałem Avatar'a (ale na kompie) i kurde zajebiste ;D
wg mnie nawet lepsze od PotC :PP dziś se to chyba jeszcze raz obejrzę;P
bo zajebiste to ;]] wgl te wszystkie stwory i ogólnie całokształt ;]]

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

no skoro lepszy od piratów to widze że naprawde ci sie podoba ;) zresztą mi też i już kombinuje żeby go sobie załatwić. A jakie sceny ci sie najbardziej podobały?

a znasz piosenke lp - dedicated? ja ją ostanio znalazłem i teraz naokrągło jej słucham xD refren najlepszy

widziałeś kod da vinci albo anioły i demony? ja strasznie też lubie te filmy i wgl lubie oglądać toma hanksa

maclaren_gtrm

całokształt mi sie podoba :) od wszystkich zwierząt, wyglądu Avatarów (Na'vi) po zajebistą walkę na końcu ;] film mam od trzech dni i oglądałem go już dwa razy ;DD
prawdę mówiąc podobnie było z PotC3, obejrzałem krótko po wydaniu do kin i następnego dnia też :PP a słyszałeś że ponoć Avatar 2 ma wyjść w przyszłym roku ?:D jak tak to nie moge sie doczekać ;D wgl ma być kilka części jeszcze. na razie Cameron planuje trylogie ale czas pokaże ;))

a słyszałem ;]] fajne ;))

widziałem oba filmy. choc są sprzeczne z religią mi to nie przeszkadza ;D wiadomo to tylko filmy ;PP ale obie są fajne. trudno mi powiedzieć który lepszy bo oglądałem, jakiś czas temu oba filmy :PP
Z Tomem Hanksem oglądałem jakoś w święta "Terminal" dość stary film ale Tom zagrał rewelacyjnie ;]]

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

Przydałby mi sie taki zdanie sterowany avatar xD a bitwa na końcu to mnie powaliła na kolana normalnie. Szczerze mówiąc nawet mi na myśl nie przyszło że może być kontynuacja bo niby wszytko już tam sie zakończyło ale skoro tak to na pewno też sie wybiore do kina(oby w 3D).

a masz swoją ulubioną płyte LP?

Właśnie ja nie za bardzo rozumiem watykan o co tak sie ciśnie jak wiadomo że to tylko filmowa fikcja ;)) mi ciutke bardziej podobały się anioły i demony a z Hanksem strasznie podobał mi sie forrest gump.
Czytałem też o gościu który mieszkał pół roku na lotnisku aż zainteresował nim sie Spielberg i zapłacił ponad 200 tysięcy dolarów za prawo do zrealizowania filmu na podstawie jego histori(to dopiero fart).

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

jak w ogóle uśmiercili krakena i kto?

ocenił(a) film na 10
maclaren_gtrm

Kiedy go zabili bo tego nie widziałem?? Chodzi o tą bestię w 3. części?? Była ona w ogóle w tej cz.?? Wiem że zginął Davy Jones.

damian006

Nie ma pokazane jak go zabijają. ale jest wyraźnie powiedziane że Beckett kazał Davy'emu Jones'owi zabić krakena. Pokazany martwy jest, jak zaraz po uratowaniu Jacka Sparrowa i wróceniu z krainy umarłych dobijają do brzegu gdzie leży martwy Kraken, nawet Pintel i Ragetti mówią o sobie "Pintel i Ragetti pogromcy Krakena" i planują fotografowanie na grzbiecie bestii za dwa szelingi ;]

ocenił(a) film na 10
maclaren_gtrm

Nie widziałem w 3cz. żeby zabili krakena, widziałem tylko jak na końcu 2. Jack Sparrow wyciągnął do tej bestii miecz.
W której minucie ją zabili?

Johnny_D

pisze tak bo miejsca brak ;DD

Ja szczerze mówiąc jak zacząłem oglądać to wiedziałem tylko tyle że dzieje sie to na innej planecie i mieszkają tam niebieskie człekokształtne stwory :DD więc dla mnie cały film był zaskoczeniem :PP a ponoć w lutym ma na DVD wyjść ;DD ja na drugą część postaram sie pójść do kina ;) teraz jakoś kasy brak xDD

Mi sie wszystkie podobają;]] a Tobie która?;]]

Dobra. ale patrząc z innej strony. My to rozumiemy że to tylko fikcja, a niech znajdzie sie jakis co to potraktuje jak coś na faktach i w to uwierzy? Jak to mówią lepiej dmuchać na zimne :P zresztą i tak każdy ogląda co chce więc ja tam sie nie przejmuje co Watykan zakazuje :PP

a co do tego typa to ja na Niewiarygodne.pl słyszałem że on tam był 17 lat ;]] tu masz linka http://niewiarygodne.pl/gid,11663033,img,11663040,kat,1017185,page,5,title,10-na jdziwniejszych-ludzi-na-swiecie,galeriazdjecie.html

;DD

Johnny_D

sorka 18 lat tam żył ;p

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

no właśnie z tą kasą wieczny problem ;/ teraz chętnie bym sie z kimś wybrał na sherlocka holmsa ale w portfelu tylko motyle sie zalęgły ;)

ciężko wybrać tą jedną ale biorąc pod uwagę ilość utworów które uwielbiam to teraz chyba Meteora ;DD

Fakt, dużo jest i takich ludzi. Pamiętam jak babcia zakazała mi oglądać tych filmów razem z harrym potterem xDDD

Faktycznie ja też tam właśnie o nim przeczytałem najwyraźniej musiało mi sie pomylić z Tomem xD

ocenił(a) film na 10
maclaren_gtrm

Wogóle ciekawe czemu wcześniej nasze teksty były w wąskich kolumnach a teraz znowu w normalnej szerokości. A może to tylko u mnie task wygląda?

maclaren_gtrm

U mnie żeby choć motyle były ;DD

no właśnie wszystkie są dobre ;]]

no. bo w tym filmie to on coś koło 8-9 miesięcy tam był ;]]]

a piszemy w normalnych bo odp na temat (pierwszy post) a nie jak zwykle na Twój post bo nawet nie mogłem kliknąć "odpowiedz" ;D gdzieś sie schowało ;]]

Ja sie już Avatar'a 2 nie moge doczekać ;DD

Ja tak teraz patrze to myśmy zajebiście od tematu odeszli xd najpierw PotC a teraz motyle w portfelach (lub ich brak :D) ;]]

ocenił(a) film na 10
Johnny_D

a za ile lat ma wyjść następna część?

no ta ale ile można o tych piratach gadać zresztą jak już jesteśmy przym motylach to widziałeś efekt motyla? pierwsza częśc naprawde mi sie podobała.

a ty wolisz oglądać filmy z napisami czy z lektorem? ja praktycznie wszystkie mam z napisami bo nie wyobrażam sobie na przykład żeby zamiast optimusa gadał jakiś piotr adamczyk xDD