Mam pytanie ;]
Czy może ktoś zauważył jak Will groził że sie zabije i będą go szukać na dnie (mówi to z przyłożonym sobie pistoletem) że mówi on coś takiego
"... Davy Jones Locker" (a lektor tłumaczy "... szukać na dnie").
Chodzi mi o to "Davy Jones Locker" :PP
Jak dla mnie jest to bardzo duże powiązanie z następnymi częściami ;]
zawsze mnie ciekawiło czemu oni w "Klątwie Czarnej Perły" wgl nic o Davym Jonasie nie wspominają tak jakby nie istniał w tej części i dopiero w "Skrzyni Umarlaka" sie "narodził";] aż w końcu się dopatrzyłem a dokładnie wysłuchałem małego szczególiku ;]
pozdrawiam wszystkich ;]
gdzieś słyszałem że nawet w tym (w co wątpie) lub przyszłym roku :PP ale i tak oby w tym :PP
no tak ale chodzi o to jak daleko odeszliśmy od tematu :P własnie nie;// a słyszałem że to fajny film ;]] tzn coś tam kojarzę że główny bohater zmienia swoją przyszłość czy co ;P urywki oglądałem. musze sobie załatwić ten film.
dwójkę widziałem tylko troche ale nawet fajnie wyglądało ;p
ja z lektorem. tylko nie myl lektora z dubbingiem :P bo lektor to jeden głos i oryginalny tekst. a dubbing czyli usunięte anglojęzyczne teksty i wstawione setki polskich xDD czyli jest lektor i oryginalny głos optiomusa ;D żeby nie było tłumacze :P ale pewnie znasz różnice. przyznam sie że ja jakieś 6-7 lat temu nie odróżniałem kiedy jest lektor a kiedy dubbing bo nie wiedziałem co jest czym <lol2>
hmm to dziwne że na filmwebie nic o tym jeszcze nie widziałem
tego filmu jest wgl 3 części i powiem ci tak: jedynka jak dla mnie naprawde rewelacyjna(gość cofa się w czasie ale tylko w swoich wspomnieniach i w nich zmienia swoją przyszłość), dwójka troche beznadziejna, a trójka coś pomiędzy nimi.
ta kumam różnicę dubbing to wgl beznadzieja. Czasem sobie obejrze jakiś z lektorem jak mi sie nie chce czytać napisów ale to raczej rzadko a jeśli chodzi o piratów to też tylko i wyłącznie z napisami ;]
a oglądasz jakieś seriale? ja to najbardziej lubie prison break,detektyw monk,i dowody zbroni a z polskich ranczo,rodzina zastępcza i oczywiście świat według kiepskich(najlepiej te starsze z waldkiem xD)
no ja tego nie widziałem na FW :P
było to na WP lub Onecie xD nie pamiętam;]] ale sądząc w wiarygodność tych stron to raczej ściema :P ale ważne ze mają być następne części :D
tak myślałem że rozróżniasz :P ale jak to mówią: lepiej dmuchać na zimne :PP
ja czasami ogladam seriale ;]] ale jak jo to takie detektywistyczne. typu Monk jak już wymieniłeś. CSI. ogólnie coś w tym stylu :))
a jaki oglądałeś ostatnio ciekawy film ? ;))
no to pozostaje nam czekać ;) na następną część jak sądze już pewnie wybierzesz się do kina?
Monk jest zajebisty a CS próbowałem pare odcinków oglądać ale dla mnie to takie przynudnawe
a wczoraj oglądałem 2:37 dobry dramat o problemach nastolatków tylko filmik dosyć trudno dostępny
no i bękarty wojny - taki nawet w stylu kill billa ale moim zdaniem jeszcze lepszy(Bratt Pitt wymiata)
postaram się ;)) bede żałował jeśli nie pójde na to do kina.
No Monka wymiata. a CSI mi sie podoba :PP
a ja ostanio nic nie oglądam xD
czasu mi brak ;]]
a kreskówki jeszcze jakieś oglądasz?
ja lubie south park,the simpsons i oczywiście kaapitan boomba xD
ta ciekawe ile jeszcze stron zapełnimy
ostatnio znalazłem fajną piosenkę lp - forgotten. wcześniej jej nie znałem a teraz ciągle słucham ;)
już nie :PP może dlatego że u mnie w pokoju mam tylko 4 kanały xD i rzadko korzystam z mojego TV ;]]
a forgotten już dawno słyszałem ;D całkiem fajne ;]]
mnie najbardziej z piosenek LP podoba się From the inside. nie wiem czemu ale mógłbym to bez przerwy słuchać ;DD podobnie What I've Done , New Divide, Leave out all the rest. to moje ulubione piosenki LP. ale ogólnie mają wszystkie bardzo fajne ;))
No ja też najbardziej lubie New Divine i What I've Done (od tej drugiej zaczęła się moja przygoda z LP) a tak po za tym:
In the end
Figure.09
Given up
Numb
Forgotten
Leave Out All the Rest
Dedicated
Don't Stay
Lying From You
uwielbiam też słuchać muzyki z requiem dla snu ;] film też mi się podobał
no to oczywista oczywistość że ja też z tych filmów ;] ja wgl dużo muzyki filmowej słucham
ja też ;D mam zamiar sobie jeszcze ściągnąć soundtracka z Armageddona ;D a tak poza tym oglądałeś moze ten film? ;D jak dla mnie rewelacja ;))
niby schemat typowy ratują ziemie przed zagładą i robią to w ostatniej chwili ale opakowanie ;D miodzio ;]] wzrusza, śmieszy i trzyma nawet w napięciu. dla mnie bomba ;D
no w końcu reżyseria Michela Bay'a bardzo dobry film chociaż z katastroficznych wolę pojutrze czy 2012
pojutrze bardzo fajne ;D wgl jak zalewało te ulice :P i te wiry ;D 2012 jeszcze nie oglądałem. słyszałem ze fabuła troche denna ale mimo to obejrzę ;))
pojutrze bardzo fajne ;D wgl jak zalewało te ulice :P i te wiry ;D 2012 jeszcze nie oglądałem. słyszałem ze fabuła troche denna ale mimo to
ta albo jak tornada szalały po los angeles albo widok zamarźniętych statków koło statuy wolności :D pamitam jak w kinie byłem też fajne efekty były film przynajmiej nie jest tak naciągany jak 2012
normalnie bajka ;DD
oglądałem w sobote film Prestiż ;] bardzo fajne ;D wgl głównie obejrzałem bo tam Jakman grał xD a oglądałeś może Blow albo Marzyciel z J.Deppem ? ;] oba filmy dla mnie rewelka ;)) szczególnie Blow.
na pewno oglądałeś Zieloną mile :P a teraz takie pytanie. czy sie wzruszyłeś/płakałeś na końcu? :PP
no ja też oglądałem w sobotę wieczorem prestiż nawet niezły spodobali mi się aktorzy (christian bale z mrocznego rycerza i hugh jackman z xmenów - dziwnie było go oglądać bez baków) no i fajnie że tesla też był.
No niestety tych dwóch filmów z Deppem nie oglądałem ale ostatnio sobie puściłem jeźdzca bez głowy ;)
jeśli chodzi ci o ten moment gdy już uśmiercali tego cudotwórcę na krześle elektrycznym to ci powiem że nie za bardzo (muszę przyznać że raz to się nawet śmiałem)
no wyglądał na chudszego i wgl. dziwnie :P
o "Jeździec bez głowy" ;D bardzo fajny ;]] podobny klimat ma "Z piekła rodem" ktore też jes rewelacyjne ;))
heh ;P a jednak ;D a juz myslalem że każdy na tym ryczy xD bo jak słyszałem kumpli którzy mówili że na tym ryczeli to pozdro ;) ogólnie film nie jest zły, ma swój klimat ale żeny sie nim tak podniecać jak nie wiadomo czym ;D
a moze słyszałeś jakieś info na temat PotC4 ? ;D bo ja jedynie że Bloom i Keira nie grają (choć bylo to już wiadome w dniu premiery PotC3 :P)
no właśnie z piekła rodem mi się ściąga właśnie :D
no mi też koleżanki mówiły że ryczały jak go tam zabijali ;] ja jak dotąd wzruszyłem się tylko na 'choć goni nas czas' a tak to nie
ech a tak liczyłem na tą dwójke no właśnie ostatnio na coś trafiłem:
http://www.filmweb.pl/Zdj%C4%99cia+do+%22Pirat%C3%B3w+z+Karaib%C3%B3w+4%22+rusz% C4%85+latem+na+Hawajach,News,id=57531
i jak obejrzałeś już "Z piekła rodem" ? ;D i co o nim sądzisz?
Choć goni nas czas. nie słyszałem o tym :P musze obejrzeć ;]]
a jeśli chodzi o PotC4 to troche późno zaczynają kręcenie tego. oby nie spartolili sprawy xD
jeszcze nie bo ostatnio za bardzo czasu nie miałem ale jak obejrze na pewno dam ci znać :)
filmik z zarąbistymi aktorami i bardzo ciekawą tematyką szczerze polecam
najwyżej przesuną premiere i przyjdzie nam troche dłużej poczekać wgl myślałem że 'piraci z karaibów' będą kręceni w całości na karaibach a nie gdzieś na hawajach xD
a widziałeś teraz w piątek na tvn te dwa filmy clinta eastwooda? nawet niezłe kino wojenne
no ja też nie mam czasu ostatnio :P
a może znasz jakieś filmy podobne do Van Helsinga?
no to jest dziwne xD to to bd Piraci z Hawajów :PP
a oglądałem pierwszy. na drugim zasnąłem ;/ obudziłem sie to Wojewódzki leciał :P
hmm van helsing :] jedyne co mi przychodzi do głowy to constantine tylko on tam walczył z demonami a nie wampirami no i może jeszcze underworld ale to van helsinga jedynie tematyką chyba przypomina ;)
mały news: http://www.filmweb.pl/Paramount+zmusi+Baya+do+Transformers+w+3D,News,id=57898
sam niewiem czy nowych transformersów bym wolał w 3d czy jednak normalnie
kurde :P myślałem że zapodasz pare tytułów. ale dobra tam poszperam w necie coś raczej znajde ;]
ja wole 2d. transformers to ja sobie w 3d nie wyobrażam ;]
a widziałeś może ostatnio na TVN'ie KISS KISS BANG BANG? Zajebista komedia. Wgl grał tam Robert Downey Jr.
A tu Trailer "Kołysanki" ;D http://www.youtube.com/watch?v=1q9hiHNsf84
jeszcze mi się hellboy przypomniał bo on też tam walczył z róznymi stworami za pomocą zmyślnych broni(szczególnie tąswoją wielką spluwą :)
kto wie może by było niezłe w trójwymiarze ale dobra zostańmy przy zwykłym obrazie ;]
ostatnio na tvn oglądałem tylko końcówke władcy pierścieni ;P chociaż i tak nie przepadam za tym filmem ale bitwa na końcu mi się podobała :)
a to co jakiś polski underworld xDD wiesz co ja nie przepadam za polską kinematografią a te filmy które mi się podobały są naprawdę nieliczne;)
ja teraz czekam aż do polskich kin wejdzie starcie tytanów ale to juz chyba się chwaliłem ;) na wszelki wypadek zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=XLo4twAf3uo
no hellboy fajne ;DD tylko nie ma takiego mrocznego klimatu jak van helsing ;]]
a ja własnie całe oglądałem ;D
Ja też nie lubie polskich filmów :P ale ten chyba obejrzę ;D Bo nawet fajnie sie zapowiada ;P
no ciekawie sie to zapowiada ;]]
A ja właśnie obejrzałem wzgórza mają oczy i aż tak mi się podobał że normalnie musze o tym napisać ;P po prostu po raz pierwszy obejrzałem film którego wcześniej nie znałem i nie czekalem na jego koniec :DD
jak jeszcze go nie oglądałeś to naprawde bardzo mocno polecam
a oglądałem ;D trzyma w napięciu do końca ;D choć bardziej podoba mi sie Droga bez powrotu ;P ma inny klimat :P ale Wzgórza też są rewelacyjne ;)
no do drogi też sie właśnie zabieram tylko nie ma czasu za bardzo bo w wolnych chwilach próbuje taką jedną książke przeczytać ale w końcu na pewno obejrze ;)
a widziałeś teledysk do From The Inside? tak mi się spodobał że teraz oglądam go jak tylko mam okazje ;D ostatnio też często słucham We Made It którą Busta Rhytmes wykonuje z Linkin Park(teledysk do niej tez całkiem wporzo)
kolejna zmiana w obsadzie PoC4: http://www.filmweb.pl/Penelope+Cruz+w+%22Piratach+z+Karaib%C3%B3w+4%22+%21,News, id=58134
hehe ja już dawno książek nie czytałem :P musze się za jakąś zabrać ;D
Widziałem ;D fajnie zrobione ;d
Co? ona jak dla mnie nie pasuje na piratke ;P ona jest taka jakaś niezbyt piracka xd moze w tym sztucznie wyglądać. ale zobaczymy ;) a zresztą wg mnie film będzie całkiem się różnić od poprzednich części bo reżyser inny ;p
no mi też ona za bardzo niepasuje wolałbym keire knightley ale kto wie może nas zaskoczy xd no szkoda że zmienili reżysera bez gora nie wiadomo czy to będzie wciąż ten zajebisty film
a ja wreszcie se obejrzałem 9 kompanie ;D nawet po ruskach się nie spodziewałem tak dobrego filmu wojennego a ostatnie 30 minut wymiatało
ostatnio przekonałem się do dwóch piosenek Eminema: Like Toy Soldiers i When i'm Gone xd niewiem czy są z relapse ale teraz wydają mi się bardzo fajne :DD
no może nas zaskoczy. oby ;D
a o tym filmie nie słyszałem;p ja sie zamierzam już od długiego czasu żeby obejrzeć terminatora 4 i komedie zgon na pogrzebie ale jakoś nie moge ;PP
When i am gone to z tupacem ? ;D a tak wgl zajebiste to.a Like Toy Soldiers też bardzo fajne ;))
ja ostatnio zacząłem jeszcze Nickelback'a słuchać :P też ma fajne piosenki ;D musze sobie jeszcze jego 2 płyty załatwić ;P 4 już mam ;) może tez go słuchasz ?
a oglądałeś może adrenaline z jasonem stathamem? niezły film na wieczór , praktycznie zero fabuły tylko sama akcja ale film ogólnie fajnie się ogląda
ja wole wersje z samym Eminemem bo nie jestem zbytnim fanem 2paca
tu masz teledysk:http://www.youtube.com/watch?v=1wYNFfgrXTI&feature=fvst
nawet o nim nie słyszałem xd ja z rapu słucham tylko dużo Eminema, Fort Minor i niektóre kawałki z filmu Step Up ;)
mam drugą część ale właśnie ten brak fabuły mnie zniechęca :PP
no ja właśnie tylko to z 2pacem słyszałem :P ale ogólnie Eminem zajebisty jest ;D
a Nickelback to akurat rock ;P coś ala Linkin Park ;]] ostatnia płyta Dark Horse jest całkiem fajna ;))
wgl ostatnio zauważyłem że w dwóch częsciach adrenaliny przez chwile zagrał chester z Linkin Park xd niezle się zdziwiłem
no faktycznie nickelback niektóre piosenki ma zarąbiste a i widać że na jego koncertach też panuje zajebista atmosfera
widze że ksywa się znudziła ;D
a w 2 w którym momencie mniej więcej? najlepiej czas ;D
mi ogólnie wszystkie piosenki nickelbacka sie podobają ;)
nom :P znudziło się.
dziś będe terminatora 4 oglądał :P w końcu sie skusiłem na to ;]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dead_by_Sunrise
właśnie znalazłem, że Chester wydał solową płytę ;D
http://freakshare.net/files/q54x1y6j/Linkin.Park.Ded.By.Sunrise.rar.html --> jakbyś chciał ściągnąć ;))
wiesz co nie kojarze dokładnie ale tutaj masz ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=CYGVsowEBDw
no a ja tak szukam wolnej chwilki żeby obejrzeć 'z piekla rodem' xd moze niedługo się uda
heh no tego kawałka LP jeszcze nie znałem xd powinni dać jeszcze troche mike'a i by mogła byc z tego dobra piosenka :D
dead by sunrise już znam od jakiegoś czasu moja ulubiona piosenka to Crawl Back In
wgl fajnie że chłopaki robią coś poza linkin park. Chezy założył DbS a Mike Fort Minor ;) widać że są ambitni
http://film.wp.pl/id,105900,title,Ian-McShane-jako-Czarnobrody,wiadomosc.html
małe info. ;]]
no nawet fajne to, tylko krótkie ;DD
ja własnie wczoraj zauważyłem że jest coś takiego xD
Tylko żeby LP sie nie rozpadło ;]]
no tak patrze że z twarzy bedzie akurat pasował do takiego wrednego czrnaego charakteru, fajnie że wkręcili do tej opowieści jakiegoś pirata który kiedyś autentycznie istniał
nie no chyba bym tego nie przeżył ale chłopaki pewnie dlatego że zbytnio się nie spieszą z wydaniem nowej płyty LP to wypełniaja sobie czas swoimi pobocznymi projektami
wczoraj wieczoren nareszcie obejrzałem 'Z piekła rodem' i film fajny taki w dosyć mrocznym klimacie tylko zakończenie mi się wydało takie jakieś nijakie xd a tobie jak się podobał terminator?
Sorki że dopiero pisze xD ale jakoś przeoczyłem wiadomość że jest nowy post.
no zakończenie troche głupie ;P
aa.. terminator. przez 4 część szukałem poprzednie xD bo musiałem sobie przypomnieć ;]] tylko jedynki jeszcze nie mam. choć oglądałem pare lat temu i mało co pamiętam ;/
a ostatnio oglądałem jeszcze komedie Męsko-damska rzecz. całkiem przyjemny filmik. fajnie zagrane role ;]
no ja właśnie obejrzałem sobie znowu 3 częśc terminatora i też jest niczego sobie, a jedynke też kiedyś włączyłem ale to tylko przez szacunek do tej serii
widziałes może już tego nowego wilkołaka? chciałem się wybrac do kina ale kasy zbrakło xd oszczedzam na Iron mana
a ja dzisiaj obejrzałem 'człowiek z ziemi' i musze powiedziec że już dawno tak dobrego filmu nie widziałem choć nie ma tam żadnych znanych aktorów czy efektów specjalnych. film wciąga - polecam
mi i tak najbardziej podoba się "Dzień sądu" ;]
Właśnie wilkołaka nie;/ a oglądałeś Sherlocka Holmesa? Bo ja mam zamiar niedługo to obejrzeć ;]
A ja ostanio przypomniałem sobie Equilibrium. też ciekamy film. świetne sceny akcji i fabuła tez nie jest banalna ;)
Sherlocka już mam na płycie tylko czeka na obejrzenie ;)
a też ogladałem Equilibrium w tv. niezły filmik nie chciałbym żyć w takim świecie bez emocji xd poza tym lubie Christiana Bale'a za rolę w tych nowych batmanach
a dzisiaj na polsacie 'SWAT - jednostka specjalna' od dawna polowalem na ten film teraz nareszcie se obejrze :DD
http://www.youtube.com/watch?v=RBzkAbx9gk0&translated=1
to jak sherlocka obejrzysz daj znać ;))
no fajny. ale przez te reklamy traci cały urok. oglądałem go pare lat temu i pamiętałem dużo. a w czasie filmu po reklamie nie wiedziałem co się przed reklamą działo i wielkie zdziwienie czemu on tu jest xD
A Christiana to ja zbytnio nie lubie. nie wiem czemu ale wkurza mnie jego wyraz twarzy. Choć aktor z niego niezły ;]
o SWAT też fajne ;))
fajny kawałek ;]]
http://mate1990.wrzuta.pl/audio/7snyP9plfST/kill_bill_soundtrack_-_04_twisted_ne rve
No z Davym to pewnie racja, to było by chyba jednak trochę za dużo tak wszystko dać od razu w pierwszej części.
kill billa nawet lubię ale akurat ten kawałek jest taki średni xd
mały news:
http://www.filmweb.pl/John+Malkovich+i+ferrari+w+trzeciej+cz%C4%99%C5%9Bci+Trans formers,News,id=59122
Polecam film 'sprzedawcy' - obie części rozwalają na łopatki a jest to nawet coś więcej niż tylko głupia komedia.
No i Dystrykt 9 - cholernie realistyczna i oryginalna opowieśc o ufoludkach :))
i jeszcze coś do posłuchania:
http://www.youtube.com/watch?v=FSnEkjDoLcY&translated=1