PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660451}
6,9 135 tys. ocen
6,9 10 1 135051
6,6 69 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Alkoholizm

ocenił(a) film na 3

Kiedyś słuchałem wywiadu w "Trójce" - z alkoholikiem (poważnym dziennikarzem, nie pije już 20 lat). Mówił, że nie będzie oglądał tego filmu bo jest co najmniej naciągnięty. Podobno mało w tym (filmie) jest prawdy o PRAWDZIWYM alkoholizmie. Mówił, że picie jakie tam pokazano nie pozwoli na takie zakończenie filmu (śmierć już w połowie filmu) a i w ogóle podobno żenada i kłamstwa oderwane od rzeczywistości. Tak mówił alkoholik!

Ja też nie oglądałem (nie jestem alkoholikiem) ale po oglądnięciu "Drogówki" już nie chce mi się męczyć Smarzowskim (pewnie i tak oglądnę jak będzie na Canale +).

Czekam na coś co można będzie porównać z rewelacyjnym "Weselem"

ocenił(a) film na 3
wojciechowski2610

Dobra poprawię się już, nie będę już więcej walczył z Wami, to jest zwrot w dobrą stronę. Pozdrawiam serdecznie rozgoryczonych moimi wpisami.

ocenił(a) film na 10
MKrak

Chylę czoła...szacun:)

ocenił(a) film na 8
MKrak

Wesele też jest pełne patologii. Wydaje mi się, że chyba ze wszystkich jego filmów Wesele najbardziej surowo ocenia polskie społeczeństwo jako całość. Drogówka - skupia się na glinach, politykach, urzędnikach... w Drogówce jako tako zwykłych Kowalskich nie ma.
Róża - historia powojenna, UB, ruska swołocz, SSmani gwałcący na ruinach Wa-wy - to miało miejsce, kto wie czy nawet nie było jeszcze gorzej.
Dom Zły - kryminał, thriller - ten gatunek wymaga zła, krwi i intrygi.

Słuchałem chyba tego wywiadu w Trójce - to było w ramach tych piątkowych spotkań po 12.00. Dla mnie ta historia tego jegomościa też wydała się ubarwioną bajeczką. Zresztą każdy alkoholik przeżywa swój alkoholizm po swojemu. A Film to film. Nie widziałem, ale widze, że jest zbyt dużo głosów krytycznych, a za mało pozytywnych opinii wśród fanów Smarzowskiego. Cos chyba jest. Byłem na Jack Strong - i jednak jest coś w tym, że jak ludzie na forum filmweb w większości pozytywnie mówią o filmie to jest on dobry.

ocenił(a) film na 3
MKrak

No i oglądnąłem ten film, bo pojawił się na Canale+. Tak jak myślałem, kompletna klapa, filmu nie moglem "wysiedzieć" do końca