PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Gniot 

ocenił(a) film na 2

Gniot totalny. Uważałem, że jest to film niepotrzebny bo obcy był świetną serią, pełną i zamknietą. Ale nie spodziewałem sie, że producenci zaserwuja nam coś tak okropnego. Kaszankę. Kaszankę za 150 milionów dolarów. Brak słów, w tym filmie nie ma obsolutnie nic. Nic go nie ratuje. Jest sztuczny, nielogiczny, a druga polowa to największe nudy jakie przeżyłem w kinie, a przeżyłem wiele. Nie wiem, no może nie 1, ale nie więcej niz 2.

Słowo sie rzekło 2/10

Xerxo

Oczywiście że ten film to gniot,na szczęście są ludzie którzy dostrzegają jak wielkie shit zaserwował nam Scott.

http://www.tvn24.pl/prometeusz-ofiara-hollywoodzkiego-marketingu,266179,s.html

ocenił(a) film na 2
Supernaturall

Ta recenzja wydaje się być dziwnym ulepkiem, bo niby z wszystkim się zgadzam, ale we wstępie autor pisze cos o świetnych aktorach... na boga? Kto tam byl świetnym aktorem? Tam nawet nikt dobrze nie zagrał.

ocenił(a) film na 4
Xerxo

na przykład Sean Harris, który zagrał krótką rolę Fifilda. Na przykład Michael Fassbender świetnie wcielający się w androida. Bardzo przekonująca kreacja. Ponadto oczywiście zimna Charlize Theron. Gra aktorska była niezła.

majkelhmf

Kogo ja zapamiętałem dokładnie to cztery osoby Fassbender,Pearce,Rapace,Elba. Jeżeli chodzi o naszą południowoafrykańską gwiazdę zagrała średnio ale poprawnie czy ja wiem czy jest warta zapamiętania dla mnie rujnuje całe je starania jedna scena kiedy to nie chce wpuścić na pokład Charlie-go istna kopia twardej suki z Obcego Nostromo.

ocenił(a) film na 2
majkelhmf

Nie napisalem ze byla zla. Ale od średniej do świetnej duzo brakuje, to oczywiście moja opinia.

Xerxo

Wszyscy zagrali genialnie. Oglądałeś ten sam film?

ocenił(a) film na 3
0wner2

http://kwejk.pl/obrazek/1334477/kr%C3%B3tka-rozprawa-o-prometeuszu.html

cybermac79

Widziałem, żenada, typowy humor debila, który myśli, że jest inteligentny, a tak naprawdę ma łajno zamiast mózgu.

Supernaturall

Poziom TVNu jest wprost proporcjonalny do antyfanów Prometeusza.

ocenił(a) film na 2
0wner2

TVN mógłby promować Prometeusza. To film w sam raz dla tych, który uwielbiają Anne Marie Wesołowską, Rozmowy w toku, Ukrytą prawdę i XFactora.

ocenił(a) film na 5
Xerxo

Zgadzam się. IMO film to porażka i w moich oczach koniec Scotta. Pięknie pod względem technicznym, jednocześnie pusty i pozbawiony klimatu. Uprzedzając kretynów zaczynających dyskusję od modnego ostatnimi czasy "nie zrozumiałeś filmu" - tu nie było wiele do rozumienia, bo film jest prosty jak budowa cepa. Brak jakiegokolwiek napięcia - nie wyobrażam sobie tego filmu jako PG-13. Po usunięciu brutalnych scen nie pozostało by w tym filmie zupełnie nic poruszającego. Za to Fassbender zajebisty jak zwykle.

ocenił(a) film na 2
gongal

Fassbender nic nie spieprzył i tyle, ale nie mozna nazwać jego roli wybitną kreacją aktorską. Zagrał nieźle, bo to dobry aktor, ale to w żaden sposób nie uratowało filmu.

Xerxo

http://www.youtube.com/watch?v=4F7StPfS7nI&feature=plcp - Doug Walker pl - recenzja filmu "Prometeusz" tu masz wszystko bez spoilerów.

kadim_filmweb

http://opium.org.pl/2012/07/22/prometeusz-recenzja/ - Autor recenzji Piotr Sapek

kadim_filmweb

http://film.org.pl/r/recenzje/prometeusz-11699/

kadim_filmweb

http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=6266 ZP Autor John J Adams

kadim_filmweb

A na podsumowanie + http://www.youtube.com/watch?v=-x1YuvUQFJ0&feature=player_embedded
He said 'Try harder'.

ocenił(a) film na 2
kadim_filmweb

Wszytskie stanowczo zbyt łgodne. Jakby bali sie tknać wielkiego Scotta.

Xerxo

http://www.youtube.com/watch?v=mFKNdirQz6k&feature=autoplay&list=PLFA4443EF9BD16 6EA&playnext=2 - cyclone159

Xerxo

http://www.youtube.com/watch?v=yseL5ZAJMls&feature=plcp - Chester o wrażeniach z "Prometeusza" - obejrzyj to się uśmiejesz.

ocenił(a) film na 2
kadim_filmweb

Mśmiałem sie, ale gość jest na poziomie tego filmu. Mało wiarygodny, choc kilka trafnych strzałów zaliczył.

Xerxo

http://www.youtube.com/watch?v=JLbcZggwVCw&feature=player_embedded wszyscy normalni leją na tą papkę jak na tego niby mordercę bat movie premier in aurora

ocenił(a) film na 10
kadim_filmweb

swietny film , irracjonalne ,niesamowite sceny , pozytywnie dziwny film. warto zajrzeć do kina na 3d. RASOWY FILM S-F. najlepsze sceny z udziałem filmową dr. Shaw. polecam

kasia1993_2

To zależy.

ocenił(a) film na 10
Xerxo

Z tego co widzę to żaden z filmów które najwyżej oceniłeś nie jest filmem s-f, wiec nie rozumiem po co takie hejterstwo, który film s-f Twoim zdaniem zasługuje na pochwałe??

ocenił(a) film na 2
mp_82

Już pisałem, nawet poprzednie części Obcego sa godne polecenia i uważam je za conajmniej dobre, szczególnie część pierwszą. Nie jestem zagorzałym fanem gatunku S-f, ale w żadnym wypadku nie jestem przeciwnikiem, jeśli film jest godny pochwaly jak Łowca androidów to go chwalę. Skoro pytasz, to za najlepszy film gatunku uważam chyba Odyseję kosmiczną Kubricka. S-f to bardzo szerokie pojęcie do którego zaliczyć można zarówno Matrix, Piąty Element jak i Incepcję oraz Batmany Nolana. Te filmy także dażę dużym uznaniem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
Xerxo

zgadzam sie - gniot na poziomie scenariusza. Wizualnie świetny, ale głupota twórców aż boli

ocenił(a) film na 2
okiemserca

Jeśli mam byc szczery to na mnie nawet wizualnie wielkiego wrażenia nie zrobił. Wszystko to już było.

Xerxo

Xerxo no tak to straszne !!!!!! Scoot szarga świętości i zrzuca z piedestału twoją pierwszą cześć. Brzmisz teraz jak fanatyk, wez się zdetonuj w redakcji filmwebu za to że w ogole nie usuwają pozytywnych komentarzy na temat tego filmu, Rozumiem nie podobał się, ale ocena 2/10 ?????????? jesteś niepoważny

ocenił(a) film na 8
egzik01

Daj spokój. Przecież Xerxo ocenił Terminatora 2/10 a Gulczas a jak myslisz na 4/10? Masz ochotę jeszcze z nim dyskutować?

ocenił(a) film na 2
On_X

oCENIŁEM GULCZASA NA 1, WIĘC SKOŃCZ PIERDZIELIĆ.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

Ocenę na 1 zmieniłes przed chwilą wieć to ty przestań pierdzielić. Na profilu wszystko się wyświetla (tak na przyszłość).

ocenił(a) film na 2
On_X

Jassne że się wyświetla - data7 lipca, a to chyba nie jest dzisiaj, więc włóż okulary albo zmień kalendarz. Nigdy nie oceniłbym filmu pokroju gulczas czy ten irek na więcej inż 1. Chyba masz cos z głową, może dla ciebie to jest film na 4, bo sie takim badziwiem zachwycasz, dla mnie to film na 1 i nic ci do tego.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

Jak wół w zakładce ostatnio oglądanych przez ciebie filmów przy Gulczasie masz ocenę dodaną 7 godzin temu a przy Yyyreek 3 godziny temu (wcześniej miałeś tam 2/10). Nie umiesz czytać wpisów na własnym profilu i zrobiłeś z siebie głupka. Trzeba było napisać krótko, że kiedyś tak oceniłeś te filmy i z zasady ocen nie zmieniasz, przynajmniej zachowałbyś twarz. To twoja sprawa, że tak oceniasz filmy a mi do tego tyle, że jesteś ostatnią osobą, która może prowadzić merytoryczne dyskusje na temat Prometeusza.

ocenił(a) film na 2
On_X

Nie chce mi sie z tobą gadać trollu. Po co kłamiesz? Po co obrażasz ludzi którzy nie zgadzaja się z tobą w ocenie filmu? To jest żałosne.

ocenił(a) film na 2
On_X

A w ogóle to nie ma się o co kłócić. Czy skoro widzi Pan przy mojej ocenie dzisiejszą datę, bądź godzinę o której film oceniłem, to mógłby pan zrobić printscreena i wstawić tu link do owego zdjęcia? Wszysycsy będziemy bardzo wdzieczni i okaże sie kto tu mówi prawdę a kto tu łże.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

Zrobiłbym zdjęcie od razu gdybym przypuszczał, że mam do czynienia z takim dzieciakiem. Od teraz masz ksywkę Gulczas lub Yyyreek - jak wolisz. Nie było moim zamiarem Cię obrażać i nie zrobiłem tego. Żałosne jest Twoje zachowanie. które dowodzi że dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Chociaż jedna twoja wypowiedź to perełka.
"Kto tam byl świetnym aktorem? Tam nawet nikt dobrze nie zagrał."
No tak, za to Gulczas to świetny aktor.
Film nie robił na tobie wrażenia wizualnego, na poziomie scenariusza, reżyserii i gry aktorskiej to gniot. Może ty chłopie leć do Holyłudu i do roboty. Oscarów będziesz miał całą półkę i na zawsze wejdziesz do panteonu gwiazd filmu.

ocenił(a) film na 2
On_X

Niebardzo rozumiem o czym teraz mówisz. Nie każdy kręci filmy, ale każdy ma prawo je oglądać i oceniać. Ty oceniłeś na 1 bitwę warszawska1920, ja nie bronie teraz tego filmu bo tak jak ty uważam że jest to nędza, ale ktoś mógłby ci powiedzieć, tak jak ty mi. Zamiast krytykować to sam nakręc coś lepszego. To jest argument po który sięgają osoby które nie maja nic do powiedzenia. A dzieckiem to ty tu jesteś. I co? Nagle zniknęło to ze ocenilem filmy wczoraj i pojawilo się ze oceniłem je 7 lipca? Może bym chcial ale wehikulem czasu nie dysponuję. Koleś weź sie wyluzuj, bo to że nie zgadzam sie z tobą w ocenie filmu to chyba jeszcze nie jest powód by mnie obrażać.

ocenił(a) film na 2
On_X

Wskaż mi choc jedna moją wypowiedź gdzie napisałem że gulczas to świetny aktor? Lub że napisalem ze to wogóle aktor! Lub że napisalem że dobrze zagrał. Lub że cokolwiek o nim gdziekolwiek napisałem pozytywnie! Wskaż! Apeluję wskaż! Bo pierdzielisz takie bzdury, że to sie w pale nie mieści. Wciskasz mi coś czego nie zrobiłem, wciskasz mi ze napisalem cos czego w życiu bym nie napisal. O co ci chodzi gościu? Proszę wskaż gdzie to napisałem.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

Przykro mi misiu ale 7 lipca nie oceniałeś żadnego z tych filmów. Po co wogóle sie tak podniecasz, denerwujesz się że ktoś przyłapał cię na ocenianiu takiego gniota na 4? Przykro mi ale nie oglądłem Kac Wawy i nie oceniałem. Jeśli nawet moja połowica zrobiła mi żart to pozostawie to dla samego żartu i nie będę panikował żeby szybko to zmienić. Nigdzie nie napisałeś, że Gulczas to świetny aktor, to było nawiązanie do twojej oceny tego filmu, który zresztą nie wyświetla się teraz jako oceniony w lipcu. Chyba, że ty widzisz inaczej.
Piszesz, że nie jesteś zwolennikiem S-F ale też nie przeciwnikiem. Ty nie widzisz nic w tym filmie, nie ma dla ciebie żadnego klimatu, żadnej dobrze zagranej postaci, [...] " Brak słów, w tym filmie nie ma obsolutnie nic. Nic go nie ratuje. Jest sztuczny, nielogiczny, a druga polowa to największe nudy jakie przeżyłem w kinie, a przeżyłem wiele" [...].
Może po prostu jesteś już tak zblazowany, że nic cię nie cieszy a może Harry Potter to rozrywka dla ciebie. Albo po prostu, skoro wbrew temu jak twierdzisz jednak nie jesteś otwarty na każdy gatunek filmowy daj sobie spokój z takimi filmami. Masz pełne prawo ocenić film jak chcesz, ale twój pierwszy wpis to lekka przesada. Problem twój i wielu innych polega na tym, że coś sobie uroiliście w głowach wciągnięci przez marketingową machinę Prometeusza. Teraz kopiujecie teksty z negatywnych recenzji filmowych udając wielkich bywalców kina i fanów kina ambitnego. TO jest ŻENADA.
Poza tym chłopie nie gorączkuj się, padło na ciebie przez przypadek. Takich asów i znawców kina jest tu wielu. Nie ma powodu do nerwów. Aha, i jeszcze jedno. To ty mnie obrażasz używając określenia troll. Nie zmuszaj mnie do stosowania takich odzywek bo nie lubię i nie chcę tego robić.
Na koniec żebyśmy dobrze się zrozumieli, nic do Ciebie nie mam i szanuję Twoje prawo do oceniania każdego filmu jak chcesz. Pzdr.

ocenił(a) film na 2
On_X

Marny trolling.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

Jednak tak jak myślałem. Jesteś zwykłym pajacem, twoja lokalizacja mówi sama za siebie. Rżniesz na forum yntlygenta a jesteś zwykłym burakiem, który nie ma pojęcia o filmach. Nie stać cię na napisanie nic sensownego, tylko odbijanie piłeczki. Świadczy o tym twój pierwszy wpis - żadnej zawartości merytorycznej. Jak sam pisałeś brak ci słów. Nic dziwnego, całą dyskusję brakowało ci sensownych słów.
Troll miałbyś na imię ale na twoje szczęście ksiądz się nie zgodził.
Żegnam gulczasa vel Yyyrka.

ocenił(a) film na 2
On_X

Naprawde nie wiem co ty mozesz widzieć w filmie gulczas a jak myślisz skoro oceniłeś go na 8.

ocenił(a) film na 9
On_X

Dobre dobre On_X! :)

ocenił(a) film na 10
Xerxo

Ładnie Cie on_X pojechał :) lepiej bym tego nie ujął.:)

ocenił(a) film na 3
mp_82

a ja to tak ujmę do kulturalnej dyskusji to wam obydwu powyżej parseki świetlne brakuje

ocenił(a) film na 2
mp_82

Wcale mnie nie pojechal, kłamstwa mnie nie ruszają. Pragnę zauważyc ze zachwycasz sie gosciem ,który gulczas a jak myślisz i yyyrka ocenił na 8. Zgadzasz sie z nim w ocenie tych filmów? Gratuluję.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

To już nie oceniałem Kac Wawy na 9?
Wkurza cię, że wszedłeś tu żeby zabłysnąć a ktoś wykazał twoją indolencję umysłową. Do tego ewidentnie brak ci cohones i nie potrafisz się wygęgać jak ktoś napisze parę gorzkich słów prawdy o tobie. Jesteś żałosny z twoimi odzywkami, nic tylko nadal odbijanie piłeczki, ciągle bla bla bla i próbujesz nadal zgrywać mądralę. Chęci synek masz dużo, ale co z tego skoro nadal nie potrafisz wypocić nic sensownego. Żegnam cię chłopcze ozięble.

ocenił(a) film na 2
On_X

Skoro oceniasz kac wawa na 9 no to już wszystko jasne. Dalsza rozmowa pozbawiona jest sensu.

ocenił(a) film na 8
Xerxo

To nie ty twierdziłeś, że tak oceniłem Kac Wawę? Może ktoś włamał się na twoje konto? Może to nie ty pisałeś te wszystkie brednie? A może mamusia wywaliła cię od komputera zanim zdążyłeś się wylogować.
W jednym masz rację. Dalsza rozmowa jest pozbawiona sensu, rozmowa z tobą od początku była go pozbawiona. Nawet psychiatra z dyplomem miałby problem, żeby porozumieć się z takim idiotą jak ty. No ale to nie twoja wina. Zaburzenia dysocjacyjne tożamości są najczęściej skutkiem przebytych w dzieciństwie traumaycznych przeżyć, częso o charakterze seksualnym.
Ale nie przejmuj się, zawsze możesz pójść do ortopedy.