Gniot totalny. Uważałem, że jest to film niepotrzebny bo obcy był świetną serią, pełną i zamknietą. Ale nie spodziewałem sie, że producenci zaserwuja nam coś tak okropnego. Kaszankę. Kaszankę za 150 milionów dolarów. Brak słów, w tym filmie nie ma obsolutnie nic. Nic go nie ratuje. Jest sztuczny, nielogiczny, a druga polowa to największe nudy jakie przeżyłem w kinie, a przeżyłem wiele. Nie wiem, no może nie 1, ale nie więcej niz 2.
Słowo sie rzekło 2/10
Akurat by sie ktoś włamal na twoje konto żeby ocenić kac wawa na 9. Już to widzę. Musisz być ładnie niedorozwinięty. Nie ośmieszaj się.
A co? Moze nie oceniłeś Kac Wawa na 9? To tylko udowadnia jak perfidnym i bezczelnym jesteś trollem.
Wogóle go nie oceniałem. Ty tak twierdziłeś głupku. Już na ten temat pisałem wcześniej ale jak już ci powiedziałem masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Z pamięcią również. Jesteś tak głupi, ze nie chce mi sie tobą gadać. Robisz z siebie durnia każdym swoim wpisem. Przeczytaj całą dyskusję od poczatku, skup się jeśli potrafisz ( tzn. zacznij myśleć a nie walić w gacie) i zastanów się nad sobą.
Albo daj sobie spokój. Nie mad nad CZYM się zastanawiać. Słów mi już mi brakuje na twój debilizm, a tych które mi na myśl przychodzą nie mam zamiaru tu używać. Ostatni raz cię żegnam bo zmęczył mnie twój ciężki niedorozwój umysłowy. Jak twoi starzy nie dali rady i psychiatra też nie to ja się poddaję. Sajonara głąbie.
Tak tak, w twoich ocenianych filmach jest kac wawa 9/10. To jak nie ocenileś? Każdy moze to sobie sprawdzić więc możesz dalej robić z siebie idiotę i kretyna. Gratulacje.
W jakim filmie miałeś tak pięknie zrobione hologramy?? pytam bo może coś mnie ominęło?? bylem na filmie w imaxie i niektóre wizualne sceny wgniatały w fotel
ale piszesz, ze wszytsko juz było, więc sie pytam gdzie widziałeś hologramy lepiej zrobione niz w prometeuszu?
Według mnie nawet nie 1/4, ale potrafi być ponad połową jeśli świetnie usupełnia klimat samego filmu, ajk np w przypadku dziel Tima Burtona. Tu takiej wzajemności nie zauważylem.
Zgadzam się. Kompletny i absolutny G N I O T!!!! Ridley idź na emeryturę i nie męcz widzów!!! 3/10 (tylko ze względu na dawną sympatię dla wybitnego (kiedyś) reżysera.)
Po pierwsze film Predators jak ktos tam powiedzial to NIE kontynyacja tylko nowa historia. Po drugie seria Alien zamknieta? A pamietasz jak skonczyl Alien: Resurrection? Zamknieta seria to Gwiezdne Wojny. Seria AvP tez nie zostala zamknieta. Kazdy ma prawo wyrazic opinie ale dawac za ten film mniej niz 7/10? no absurd,co tu duzo mowic. Scott na emeryture? Zawsze robil filmy kontrowersyjne a dlatego kontrowersyjne,ze tylko polowa "kinomaniakow" wiedziala o co w nich chodzi.
7 to film dobry, ten taki nie byl więc czemu mam dawać conajmniej 7? To co piszsz to nonsens. czy w ostatnim zdaniu sugerujesz ze ten film mógl mieć w sobie coś czego ktos mógl nie zrozumieć? Przecież wszystko było podane na tacy. Co tu było do rozumienia?
7 to film dobry a ten zasluguje na troche wiecej. Dlaczego nonsens? Kolego,w tym filmie zawarty jest glebszy sens i nie mow,ze sie z tym nie zgadzasz...
Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię. Szanuję to, że dla ciebie film jest więcej niż dobry, dla mnie nie i nie będe sam sobie tego wmawiał. Nie będę oceniał filmu wbrew swoim przekonaniom. Swoja opinię wyraziłem w pierwszym poście. Nie musimy się zgadzać, ważne, że sie szanujemy. Cieszę sie ze są ty ludzie kulturalni jak ty, którzy nie wskakują na innych i nie obrażają kogoś tylko dlatego, ze gorzej od nich ocenił film. Pozdrawiam.
O to przeciez w tym wszystkim chodzi zeby szanowac zdanie innych. A co do filmu,mam nadzieje ze wiele osob zmieni zdanie po sequelu,bo bedzie,musi byc :)
Pozdrawiam
Pytasz dlaczego komercja?
Odpowiedź jest prosta: ten film nic nie wnoś, skoro miał to być kolejny film o Obcym to nie powalił na nogi. A sam koniec to świetny pretekst do nakręcenia tasiemca.
A poza tym w dzisiejszych czasach trudni o dobre kino.
No, ostatnio naprawdę cieżko, w tym roku jeszcze nie było filmu który powalilby mnie na kolana.
Ten film miał w założeniu zawierać jakiś wiekszy sens, a wyszedł jakis dziwny twór, bez żadnej logiki.
W czyim założeniu? To dla jednych mniej, dla innych bardziej udany prequel (chociaż sam w sobie niezależny film) Obcego. Jak chcesz filmu zawierającego większy sens, kompletnie spójnego i logicznego to proponuję NG lub któryś z kanałów Discovery. Ludzie przecież to tylko film, ma być rozrywką i cieszyć oko w kinie a wy zachowujecie się jakby naprawdę miała tam paść odpowiedź na pytanie o to skąd pochodzimy i dokąd zmierzamy. To, że są potknięcia to normalne. Rzadko trafia się film idealny z punktu widzenia logiki, tym bardziej w tym gatunku.
Szkoda kasy a przede wszystkim czasu!!!
Prócz efektów specjalnych nic nie wnosi.
Scott nie popisał się zbytnio. To jego najgorszy film.
Śmierdzi komercja na kilometry!!!
W moim przypadku komercyjność filmu nie wpłynęła na jego ocenę. Wielu reżyserów kręci filmy komercyjne, w końcu kino jest dla ludzi, jasne ze cenię sobie kino autorskie Bergmana, czy Kieślowskiego, ale na tym świat filmu się nie zamyka. Kino komercyjne również potrafi być dobre, czego najlepszym przykładem jest Hitchcock, który zawsze kręcil filmy pod publiczność, nie wstydził się reklamy, był medialnym zwierzęciem, a mimo wszystko potrafił tworzyć arcydzieła. Więc to, że kino jest komercyjne nie powinno być żadnym zarzutem. Polański świetnie to określił gdy zarzucono mu że stworzył dzieło komercyjne. "Na litość boską! A dla kogo my te wszystkie filmy robimy!?" I takie jest też moje podejście do komercji. Jeśli film wyszedł dobrze, to nie moze ona być zarzutem, a jeśli wyszedł źle, to dlatego ze reżyser go nie udźwignął, a nie dlatego że film jest komercyjny.
Komercja dlatego że w dzisiejszych czasach każdy leci na kasę. Nikt tego nie zmieni. Każdy chce zarobić. Ridley powinien się bardziej postarać. W końcu pozostałe części Obcego są genialne. A tu taki syf!!! Skoro już iść do kina na kolejna część Obcego to chciałabym aby były takie efekty a nie że przez cały film siedzę i się nudzę. Nie było momentu zaskoczenia. Od samego początku do końca bardzo przewidywalny.
Prometeusz to lekkie nawiazanie do Obcego! To nie jest swoisty prequel. Miales tam Obcego? Miales tam twarzolapy jak z serii? NIe. Miales istote ktora przypomina aliena,miales wazony,ktore mimo wszystko byly tak poustawiane jak jaja z serii i mogly je przypominac. Byl tylko fresk na ktorym byl Obcy,to tak i kazdy sie ze mna zgodzi.
Pozostale czesci serii sa genialne? moim zdaniem jest Obcy 1-3 i 4 ktory jednak troche odstaje od pozostalych.
Nudzisz sie na Prometeuszu? A powiedz ze Avatar to dla Ciebie swietny film to padne ze smiechu. Kazdy czepia sie scenariusza nowego Scotta ale Avatar to swietna fabula i najlepsze efekty jakie czlowiek zrobil. Dalem za przyklad Camerona z dwoch wzgledow. Po pierwsze gdzies na forum byly te filmy w jakims sposob porownywane a po drugie Nostromo to Scott a Aliens to Cameron wiec moze to byc jakis tam wyznacznik.
Jeszcze jedno. Komercja. Jesli tak to kazdy film ktory powstal w ostatniej dekadzie to komercja bo przeciez dla kasy,nie? Po co sie robi film? jezeli Prometeusz jest komercyjny to jaki jest nowy,wspanialy i bardzo wysoko oceniany film pt Avengers?
W oczywisty sposób film nawiązuje do serii obcego. Nawet sam Scott to mówił,a to że nie jest preequelem wydaje mi sie być czwartorzędna sprawą.
Jeśli chodzi o Avatara to opowieść niczym z epoki Pokahontas plus efekty specjalne. Nic specjalnego. No może poza tym ze to pierwszy film zrealizowany w technice 3D.
A co do Prometeusza to, jak już wcześniej napisałam , same nudy.
I jeszcze jedno: NIE JESTEM FACETEM!!!
Film jest bardzo przewidywalny. Nie było żadnych momentów zaskoczenia. Od poczatku do końca widź wiedział co nastąpi. Nawet scena z Obcym. Wiadomo było że po ataku wyjdzie z wnętrza i zabije Olbrzyma. Gdyby nie efekty specjalne to można by usnąć.
dobra,to jest Twoje zdanie i oczywiscie masz do niego prawo ja na filmie sie nie nudzilem. Co lepsze zaraz bede go ogladal jeszcze raz ale zeby dawac mu 2/10??? stawiac go na rowni z kac wawa? No wybacz ale dla mnie to nonsens
Nonsensem było iść na film, wydać kasę i mieć prawie 2 godziny wycięte z życiorysu.
Napisz ze dla ciebie, bo dla wielu to najgorszy jego film w przeciwieństwie do Aliena. To jest poprostu film dla debili. Oni też muszą mieć czym sie zachwycać. Dla nich dobrze ze takie filmy powstaja, przynajmniej wtedy nie muszą oni mózgów włączać, tego z resztą robić nie potrafią, więc to jedyny sposób by zrozumieli film.
Poniżasz się mówiąc, że to jest film dla debili. Ale czego się spodziewać po kimś kto ocenia Terminatora na 2/10.
Nie ma sensu porównywać Obcego do tego gówna.
A niby co jest takiego ze go zestawiłeś obok Aliena?
W Obcym są te wszystkie elementy, które wymieniłeś ale w Prometeuszu prócz efektów nic nie ma. Mam wrażenie, że scenariusz pisano na kolanie w jakiej podrzędnej knajpie.