PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189736
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Gniot 

ocenił(a) film na 2

Gniot totalny. Uważałem, że jest to film niepotrzebny bo obcy był świetną serią, pełną i zamknietą. Ale nie spodziewałem sie, że producenci zaserwuja nam coś tak okropnego. Kaszankę. Kaszankę za 150 milionów dolarów. Brak słów, w tym filmie nie ma obsolutnie nic. Nic go nie ratuje. Jest sztuczny, nielogiczny, a druga polowa to największe nudy jakie przeżyłem w kinie, a przeżyłem wiele. Nie wiem, no może nie 1, ale nie więcej niz 2.

Słowo sie rzekło 2/10

Xerxo

W stylu Predator s i T: Salvation.

ocenił(a) film na 2
kadim_filmweb

A mógłbyś sprecyzować?

kadim_filmweb

Właśnie tego się obawiam, że ten film może być na podobnym poziomie jak terminator 4. Trochę strach oglądać żeby sobie nie popsuć postrzegania klasyki kina.

Blady667

Nie jest taki zły ani nie jest też dobry dokładnie to nijaki że się tak wyrażę.Film pozostawia nie dosyt i kaca równocześnie , fani serii się zawiodą jest takim T:4,Predators przedłużeniem wątku,otwartą furtką dla kolejnych części i to chyba zdenerwuje bądź też rozwścieczy ludzi wolno myślących szukających w świecie filmu oryginalność i świeżego podejścia do tematu nie ''odgrzewanych kotletów'' bądź też prologu,przystawki dla kolejnych części.

ocenił(a) film na 6
kadim_filmweb

W/g ciebie T3 był lepszy niż T4???

ciosina

Gdzie ja tak napisałem ? Czytaj facet ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 2
Blady667

Klasyka pozostanie klasyką. Żaden słaby film nie popsuje odbioru dobrych.

Xerxo

Tak ale kładzie cień klasyce.

ocenił(a) film na 2
kadim_filmweb

Z tym nie mozna sie nie zgodzić.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Wydaje mi się, że czasami trzeba przyjąć do wiadomości, że klasyka wciąż się "tworzy". Seria o Obcych to klasyka- ok, ale czemu Prometeusz nie miałby się stać również klasyką? Dobre sc-fi, dawno takiego nie było- chyba, że mnie oświecisz :)

ocenił(a) film na 3
duryzzz

To że dawno nie było dobrego Sci-fi to smutny fakt. Ale brak konkurencji nie czyni z co najwyżej przeciętnego Prometeusza dobrego filmu. IMO nawet w zestawieniu z takimi sobie Avatarem czy nowym Star Trekiem Prometeusz to kicha. Twórca scenariusza powinien dostać min. 10 lat koloni karnej za te wszystkie głupoty, które nawymyślał.

ocenił(a) film na 9
kaus

Przeciętny to Twoje zdanie, dla mnie bomba, miałem dość serii AvP, gdzie klasyczna grupa młodych studentów rodem z Hostelu czy innej Piły walczy z Xenomorphami. W Prometeuszu był jakiś pomyślunek, reżyser i tak wszystkiego nie odkrył (dopiero byłoby larum hehehe). Natomiast Avatar i ostatni Startrek to filmy dla dzieci, kolorowe opowiastki nieco bardziej poważne od Shreka. Lepiejmprometeusza zestawiać z takim filmem jak "Moon" odlądałeś?

duryzzz

Mam to samo skojarzenie - podobieństwo z Moon.

ocenił(a) film na 3
duryzzz

No nie, porównywać całość Prometeusza do Moon, to zbrodnia! Jedyny kawałek, który kojarzył się przez chwilę z Moon, to początek z samym androidem, póki nie obudzono naukowców. Dalej leci kicha za kichą ;)

ocenił(a) film na 9
daimona_2

chodziło mi o nastrój filmu, że to raczej poważne kino s-f i w tym te filmy wydają mi się podobne, takie jest moje zdanie

ocenił(a) film na 2
duryzzz

całkowicie niepoważne.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Całkowicie poważne

ocenił(a) film na 2
duryzzz

W takim wypadku chyba będę zmuszony obniżć ocenę, skoro to tak na poważnie było.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Hehe :-)

ocenił(a) film na 9
kaus

Przeciętny to Twoje zdanie, dla mnie bomba, miałem dość serii AvP, gdzie klasyczna grupa młodych studentów rodem z Hostelu czy innej Piły walczy z Xenomorphami. W Prometeuszu był jakiś pomyślunek, reżyser i tak wszystkiego nie odkrył (dopiero byłoby larum hehehe). Natomiast Avatar i ostatni Startrek to filmy dla dzieci, kolorowe opowiastki nieco bardziej poważne od Shreka. Lepiejmprometeusza zestawiać z takim filmem jak "Moon" odlądałeś?

ocenił(a) film na 2
duryzzz

Jasne ze to jego zdanie. Myślę, że każdy wypowiada sie tu za siebie.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Taaa, Twoje zdanie to GNIOT TOTALNY :D

ocenił(a) film na 2
duryzzz

Tak. Prometeusz to gniot.

Xerxo

Prometeusz to arcydzieło.

0wner2

Hahaha. To chyba mało filmów do tej pory obejrzałeś.

kridsonka

Bardzo dużo już obejrzałem.

0wner2

no nie wiem

kridsonka

No to już wiesz.

0wner2

Bo jakbyś dużo obejrzal to byś średniaka nie ocenial na arcydzieło. a jak niedużo obejrzałęś to może same gorsze filmy widziałeś i wtedy nic dziwnego ze taka słabizbna ci sie podoba. Pozdrawiam.

kridsonka

Ja oglądam praktycznie same dobre filmy bo na gnioty i średniaki szkoda mi czasu, a Prometeusz jest jednym z najlepszych filmów sci-fi jakie kiedykolwiek powstały.

0wner2

To jesteś jasnowidz, bo ja przed obejrzeniem filmu nie wiem czy będzie dobry czy nie.

kridsonka

No widzisz, a ja przeważnie wiem. Wystarczy popatrzeć na reżysera.

0wner2

Nawet najlepszemu reżyserowi zdarzyła sie wpadka, więc bzdury tylko wypisujesz.

kridsonka

Dlatego napisałem przeważnie.

0wner2

Napisałeś:
"Ja oglądam praktycznie same dobre filmy bo na gnioty i średniaki szkoda mi czasu"
więc nie odwracaj ktoa ogonem, bo głupka już i tak z siebie zrobiłeś i nie ma ratunku.

użytkownik usunięty

He?

He?

ocenił(a) film na 2
kridsonka

\Nie każdemu.

duryzzz

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAHAHAHAHAHA!

kadim_filmweb

K..........................wa nie wytrzymam Proma z Moon zestawić aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaHAHAHA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHA!

kadim_filmweb

No bez sensu zestawienie, bo wiadomo, że Promek jest lepszy.

0wner2

Co płeć zmieniłeś ?

ocenił(a) film na 9
kadim_filmweb

No tak zestawiłem, wolno mi

kadim_filmweb

Tak Prometeusz jest lepszy bez dwóch zdań.

ocenił(a) film na 2
Atoirtap

Kłócą się o dwa gnioty, który lepszy był.

ocenił(a) film na 4
kaus

Bez przesady, parę ciekawych tytułów sci-fi się pojawiło w ciągu ostatnich paru lat: "Moon", "The book of Eli", nowy "Star Trek", "Avatar", "9"

kosobi

Dziwne, że nie wymieniasz najlepszego czyli Dystryktu 9.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Jakoś specjalnie za nim nie przepadam. Podoba mi się bardzo pomysł, ale nie uwierzyłem w ten dziwaczny bieg wydarzeń, który doprowadził do powstania obozu i sama historia też niezbyt mnie wciągnęła.