PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Film fatalny, mało ciekawy i mało odkrywczy. Jednym słowem słabizna w swoim rodzaju.

carmen8_fw

Najbardziej w tym wątku irytuje mnie fakt, iż więcej energii część piszących poświęca na odgryzanie się innym, niż na faktyczną ocenę. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że część osób piszących na temat tego i wielu filmów nie może znieść sytuacji, w której ktoś inny ma odmienną opinię :) A przecież na tym powinna się opierać ciekawa dyskusja... na zróżnicowanych odczuciach i opiniach. :)

ocenił(a) film na 5
jim_k

Jak można normalnie pogadać jak tu się nie da ,banda kretynów i małolatów , jak się nie czepią człowieka bo ma inne zdanie na temat filmu to się czepią piractwa albo czegoś innego ,szkoda czasu i nerwów na użeranie się z lamusami i bandą dzieciaków ,którym nie wiele trzeba do szczęścia i film jest dla nich super ,ale kiedy my oglądaliśmy Obcego czy inne dobre filmy gdzie był klimat nastrój groza to oni srali w pieluchy ....

ocenił(a) film na 5
Oczajdusza

Bardzo dobrze powiedziane. Piękne podsumowanie całego tematu o Prometeuszu. Pozdrawiam

Oczajdusza

No ok, to w takim razie wytłumacz mi jedno. Jak można poważnie rozmawiać z osobami które twierdzą, że w Prometeuszu nie było klimatu, nastroju i grozy, skoro te z ekranu się wręcz wylewały w niewyobrażalnych ilościach?

ocenił(a) film na 5
0wner2

No właśnie nie bardzo. Raczej dla znawców gatunku jest to porażka. Ludzie się zwiedli patrząc na opinie nie tylko na filmwebie ale też na innych polskich jak i zagranicznych portalach takich jak imdb. Klimat jakiś tam był nie mówie, że nie było go wcale ale też nie był jakiś porywający. Za bardzo nastawili się na film z efektami i ładnymi krajobrazami.

Valmont_3

Sto razy bardziej wolę oglądać ładne krajobrazy niż po raz piąty nudne, brudne, klaustrofobiczne korytarze. Chwała Ridleyowi że zrobił film epicki i piękny, który jednocześnie miażdży klimatem i trzyma w napięciu bez przerwy.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Z tym napięciem to też bym nie przesadzał. Praktycznie przez cały film nic mnie nie z szokowało. W ogólnym rozrachunku jako film s-f ogląda się dobrze, ale jako prequel obcego to niestety porażka. Liczę, że druga część dość szybko powstanie i tam dostaniemy konkretne odpowiedzi i wreszcie zacznie się jakaś akcja, a fabuła będzie spójna.

ocenił(a) film na 9
Valmont_3

Udowadniasz to co mówiłem : > Gdyby to był film niezwiązany z "Obcym" byłby Twoim zdaniem lepszy :D? A tak, jest słaby? No komedia :D

ocenił(a) film na 5
Mr__Pink

Gdyby to nie był film o obcym to dałbym mu 6 a nie 5. A ocenę podniósłbym za efekty i krajobrazy ale na pewno nie za fabułę i te dziury w niej jak w szwajcarskim serze. Skoro jesteś taki fan i znawca to czekam na twoje argumenty i się doczekać nie mogę. Powinieneś się cieszyć, że dostał 5 a nie 1.

ocenił(a) film na 4
Valmont_3

Użytkownik Owner2 to zwykły troll, który "siedzi" na wielu wątkach filmowych i wypisuje bzdury, tylko po to, aby ktoś mu odpisał, więc chyba najlepiej jest go ignorować. Są 2 możliwości - to zwykły płatny pachołek, który za 1200 zł na miesiąc od dystrybutora (który zarabia setki tysięcy) wypisuje byle co, albo zwykły życiowy nieudacznik, który nie ma dziewczyny, koleżanek i kolegów to siedzi od rana do wieczora, żeby się dowartościować. W sumie to sam nie wiem co jest bardziej żałosne...

PWMarshal

Ostro powiedziane ale chyba nie mija się z prawdą. Pozdrawiam.

PWMarshal

Nic tu nie jest zgodne z prawdą, fail.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Hahahahahaha. Dzisiaj rano zrobiłem epicką, klimatyczną kupę. Jak chcesz to ci wyślę zdjęcie tej kupy. Myślę że ci się spodoba. Ona (tak kupa) miażdży. Polecam. Ale w sumie to ci zazdroszczę tego guściku bo przynajmniej jesteś szczęśliwy. Cieszysz się z byle czego i byle co ci się podoba. Fajnie.

ocenił(a) film na 7
Mo Her

Musisz mieć coś z głową, skoro fotografujesz własne fekalia, lub co gorsza - je kolekcjonujesz.

ocenił(a) film na 1
pankracy7

He he. Dobra, cięta riposta. Nie posiadam żadnych kup w domu. Kolega kiedyś przywiózł z RFN-u taką plastikową, piszczącą co naciśnięciu. W szkole robiła furorę. Ale to było dawno, w latach 80. A zresztą na temat kup to ty pierwszy zacząłeś. Cytuję: "swoją gów** wartą opinią".

ocenił(a) film na 7
Mo Her

No cóż, widzę że żadne gów** Ci nie umknie ;)

ocenił(a) film na 1
0wner2

Tego się nie da wytłumaczyć. Tobie i twoim kolegom.

ocenił(a) film na 8
Oczajdusza

tobie, złodzieju/piracie nadal nie wstyd wypowiadać sie w miejscu publicznym? Lepiej znajdź sobie 'dobrze' płatną pracę i kup bilet do kina. Nie kupiłeś tylko ukradłeś i jeszcze narzekasz. Cymboł. Weź od sąsiada zapierdziel telewizor a potem narzekaj, że wolałbyś więcej cali aaaa buuu!

ocenił(a) film na 4
ununsafe

Wow, co za głęboki i zmuszający do refleksji post.

ocenił(a) film na 8
Fafrocel

szkoda, że twój taki nie jest :>

Ps. z takim opanowanie sztuki ironii i sarkazmu musisz się czuć co najmniej jak Woody Allen, tylko patrzeć jak będziesz powszechnie cytowany.

ununsafe

Troszkę nieładnie ubliżać bliźniemu z powodu kiepskiego filmu. To forum gdzie wyrażamy opinię o filmie a nie o ludziach.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

sorry, ale jakość obrazu i dźwięku też się liczy i jak ktoś ogląda film fantasy/sf w wersji cam, a potem śmie oceniać film... no witki opadają od takich "geniuszy" - jak już piratować to porządną kopię, a nie byle gówno

diana6echo

Chyba nie żyłaś w erze vhs-ów?

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

żyłam, ale co to ma do rzeczy? wtedy była inna technologia, cgi nie istniało więc filmy typu Legenda czy Willow ocenia się inaczej
to chyba oczywiste, chyba że żyjesz na innej planecie, duh

diana6echo

G.... w życiu widziałaś z całą stanowczością ci to piszę bo byś zauważyła kinomanko ile scen w tym filmie to czyste czerpanie garściami z poprzednich produkcji i innych filmów sf.
Można oglądać filmy w cam,ts,r5 i może je oceniać gdyż film to opowiadanie historii niekoniecznie musisz mieć dobry obraz przed oczami rozpieszczona smarkulo.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

ale co ma do rzeczy jedno do drugiego? ja wyraźnie piszę o technologii a ty mi wyjeżdżasz z nawiązaniami, ogarnij się i zacznij czytać ze zrozumieniem, ale przedtem, zaaplikuj sobie coś na nerwy bo widzę, że masz problemy z prowadzeniem dyskusji a paluszki ci cierpną by wszcząć gówniarską pyskówkę. jak nie umiesz wymieniać poglądów, wróć na naszą-klasę

ja cię nigdzie nie obraziłam a ty wyjeżdżasz z takimi tekstami, gdzie cię człowieku chowali? w oborze z dzikim bydłem? trochę kultury jak wychodzisz do ludzi a nie z mordą wyskakujesz

pozdrawiam
życzę mniej nerwów, a ciebie zgłaszam moderacji bo nie lubię jak bydlactwo się szerzy

diana6echo

Strasznie nie lubię chyba każdy tego nie lubi jak się z niego drwi sprowokowałaś mnie i dostałaś właśnie to na co zasłużyłaś.
Widocznie jesteś małolatą skoro aż tak to cię ruszyło.

diana6echo

Ten film oceniłem nie za jakość obrazu i dźwięku tylko dla tego, że jest moim zdaniem kiepski w swoim rodzaju.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

I koniecznie musiałeś założyć nowy temat, aby podzielić się swoją gów** wartą opinią, z racji braku merytorycznych treści oczywiście.

pankracy7

Gów** warty to ty jesteś ćwoku. Nie smrodź na forum. Obejrzyj bajkę i idź spać.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

łał, ale odpowiedź na poziomie.

ocenił(a) film na 1
diana6echo

Jak już musisz komentować takie pyskówki, to czep się tego co zaczął.

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

Marku, obiektywne skomentowanie czyjejś wypowiedzi, to nie jest pyskówka.

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

nie mam zamiaru śledzić poczynań forumowych trolli i pieniaczy

ocenił(a) film na 7
diana6echo

Skoro komentujesz, to wynika z tego że śledzisz ;)

ocenił(a) film na 1
diana6echo

To nie komentuj.

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

a kim ty jesteś by mówić mi co mam robić i co komentować? nie masz nic ciekawego do dodania w dyskusji

diana6echo

Przepraszam ale gościa ponosi więc i mnie poniosło.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

Mnie nie poniosło, Twoja opinia jest gó**o warta. Wytłumaczyłem dlaczego.

pankracy7

Nie ciebie przepraszam szmaciarzu.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

Chyba znowu ciebie poniosło... prostaku.

pankracy7

Spadaj błaźnie.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

Jak do ciebie w domu wołają mnie nie interesuje.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

"Za co tak wysoka nota tego nie wiem."
Ludzie wystawiają oceny a następnie z tych ocen wyliczana jest średnia, właśnie dlatego jest taka "wysoka nota" pacanie. Załapałeś już? Na IMDB jest 7.5, więc na zaściankowym FW ocena mocno zaniżona. Wszystko przez takie pół-inteligentne osobniki Twojego pokroju.

pankracy7

Odezwał się inteligent za pól funta. Jesteś zwykłym frajerem i tyle w temacie.
Zmień forum bo dla ciebie jest zbyt niezrozumiałe.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

Jeszcze jedno bałwanie:
"Jednym słowem słabizna w swoim rodzaju."
To nie jest jedno słowo tumanie.

pankracy7

Najbardziej nadęci kastraci i impotenci.

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

W zakresie impotencji umysłowej to Ty jesteś specjalistą.

pankracy7

Ty mistrzem!

ocenił(a) film na 7
carmen8_fw

Nie, nie, mistrzem to ty jesteś... cientej riposty.