Film fatalny, mało ciekawy i mało odkrywczy. Jednym słowem słabizna w swoim rodzaju.
Jeden jest mistrzem ciętej.Drugi cientej...i niech tak zostanie)))))))))))))))))))))))))))))
Chociaż raz w życiu coś z sensem napisałeś. Możliwe, że przypadkiem, bo znając Twoje ograniczenie umysłowe, prawdopodobnie nie zdołałeś wyłapać ironicznego akcentu w mojej wypowiedzi. Tak czy inaczej gratulacje Mareczku. Ty też, podobnie jak carmen jesteś mistrzem cientej ;)
Na IMDB,żeby było ciekawiej, wśród 100 ostatnich osób komentujących film czyli Amerykanów potrafiących pisać średnia 3,2)))))))))))))))))))
Marek jak zawsze niedouczony, tam nie tylko Amerykanie mogą komentować. Tak czy inaczej, ci co się tam wypowiadają to pewnie większości podobni inteligenci do tych na FW, stąd taka średnia.
Co pan taki nerwowy? Pracownik tłoczni płytek DVD czy co? Ja byłem w kinie i to ja się teraz czuję okradziony. I co? Gościu. Ridley wisi mi 24 PLN.
To, że srali to pół biedy. Najgorsze jest to, że oni nadal srają i poza tym gównem, które wysrali nic innego nie widzieli. Świata poza gównem nie widzą. innymi słowy gówno przysłania im wszystko poza nim. Smutne.
Szanuję oczywiście Twoje zdanie, wszytko jest kwestią subiektywnego odbioru, ja jednak oceniam ten film trochę pozytywniej. Zgodzę się, że powiela on swoją fabułą pewien schemat (bardzo kojarzył mi się z Alienem), co faktycznie mogło zostać negatywnie odebrane a mnie się właśnie ten zamysł podobał. Uważam również, że gdyby pominąć wykonanie, to chyba każdy zgodzi się, że głębszy sens - sam pomysł, skłania do pewnych refleksji. Wreszcie zakończenie, według mnie genialnie splata się z serią Alienów - ciekawie po tylu latach zobaczyć genezę, pierwsze etapy rewolucji Obcego ;)
Pozdrawiam serdecznie!
Jak już ewolucji , a taki pomysł na film już był widocznie mało filmów sf oglądasz obejrzyj sobie misję na marsa i porównaj.
Tak, masz rację, "ewolucji", zwykła literówka ;) Oglądam całkiem sporo filmów s-f, Misję na Marsa również widziałem ale powtarzam po raz kolejny, choć film Prometeusz powiela pewne stereotypy, jest według mnie bardzo ciekawie zrobiony. To jest tylko moje zdanie, nie namawiam nikogo aby je podzielał, wyrażam jedynie swoją opinię.