PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=161}

Psychol

Psycho
1998
5,2 9,6 tys. ocen
5,2 10 1 9583
3,9 12 krytyków
Psychol
powrót do forum filmu Psychol
ocenił(a) film na 7
cxap

Bo to zajebisty film więc może dlatego.

ocenił(a) film na 7
cxap

Psychoza się chowa.

AlexRener

Przecież to kalka, reżyser nawet tego nie ukrywał…

ocenił(a) film na 7
cxap

Ale nie podoba mi się oryginał. Nie wiem czemu. Tak średnio. Albo jak przechwalali Ojca Chrzestnego to oczekiwałem cudów a ostatecznie oceniłem 9 na 10 tylko ze względów technicznych i naprawdę profesjonalnego wykonania pod każdym względem, aktorskim, produkcyjnym. Ale sam film mnie nie porywa 7/10. Im więcej dobrze się o czymś mówi tym człowiek się bardziej nastawia a potem jest coś nie tak. Dlatego najlepiej chyba nie czytać opinii przed obejrzeniem ani recenzji bo bez oczekiwań na pewno moja ocena byłaby większa. Ale to słodzenie strasznie drażni niczym podejście do Pana Tadeusza Mickiewicza. Ostatecznie Pana Tadeusza też słabo trawię.

ocenił(a) film na 7
cxap

W drugą stronę może by było odwrotnie. Gdyby bardziej krytykowali i surowiej oceniali ja bardziej skupiałbym się na dobrych aspektach i ocena byłaby wyższa. Taka ludzka psychika. Przewrotna. Jak całe nasze życie na tym łez padole. No tak bywa.....

ocenił(a) film na 7
AlexRener

Ocena to tylko ocena co ostatecznie nie ujmuje wartości filmu, jest tylko subiektywna. Psychoza Hitchocka też ostatecznie naciągane 6 nawet niecałe 7/10 wolę sprawiedliwie podchodzić do realizacji filmu. Ale dla mnie na 5, 6. Ale dałem 6 czy 7 jak nie to zmienię na 7.