Tytuł tego posta jest przekorny bo w kinie siedziałem obok bardzo homofobicznej pary. Koleś w pewnym momencie powiedział: " Wszędzie te pedały" - (nie żartuje, pozdrawiam parę z seansu multikino Pruszków sobota 18.00). I to w pewnym sensie dało mi do myślenia, gdyż jestem osobą o dość konserwatywnym światopoglądzie no ale nigdy nie wypowiedziałbym podobnych słów na głos bo to po prostu mogłoby być niekomfortowe dla osób o odmiennym światopoglądzie. Wydaje mi sie że każdy ma prawo do filmów dla siebie bo tak samo był puszczany w kinie "Smoleńsk" więc i dajcie ludziom oglądać, albo następnym razem wyjdźcie i poproście o zwrot pieniędzy mówiąc że po prostu film jest wbrew waszym przekonaniom, a nie zachowujcie sie jak Karyna i Seba bo to wieśniackie. Było mi za was autentycznie wstyd.
Ode mnie 8/10 bo do tego film jest dobry od strony technicznej. Bardzo dobrze budowane napięcie.
Ty i Shadow... A niech Wam się darzy i niech Wasze ognisko domowe miodem i mlekiem... NAJLEPSZEGO!
:)
Była też druga część. Była też druga część bez oryginalnej obsady, choć dobrze już nie pamiętam. To chyba był prequel - jak ci dwaj się poznali.
Shadow pozdrawia
Tytuł tego filmu powinien być ostrzeżeniem - "Pukanie, stukanie, wpuść Panienko - nie, nie ma mowy, dostaniesz kulkę tam gdzie wychodzi qoowienko".
Gonzalo zastrzelił Guzmana... za pukanie: h t t p s : / / k r yminalne. o2. pl / informacje / 11 - latek-zapukal - do - drzwi - i-uciekl - amerykanin - go-zastrzelil-7 1 9 6 1 7 3 2 1 2 5 3 5 7 1 2 a
A DAVE BAUTISTA PUKA I PUKA I STUKA. DAVE MA ZŁY WPŁYW NA DZIECI.
Puknie ktoś takiego tęczowego w trakcie seansu "Pukając do drzwi" i powiedzą, że kobitę stuknęli wyborcy Konfy. A to będzie facet, co się kobietą mieni. I wszystko na prawaków zwalą. Całą winę. Tak samo jak taki lewak zrobi "puk, puk" do drzwi i powie mieszkańcom: "jestem znawcą pukania, mogę was nauczyć". A oni: "odejdź, pókiśmy dobrzy". A on nie odejdzie i pędzie "puk, puk" z karabinu.
Kolego Harkonenie VII Mglisty-Tolerancyjny, niestety zbyt często piszesz niezrozumiale. Przez to chyba będę musiał zerwać z Tobą kontakt. Bo piszesz tak... dziwnie. Wybacz, nie da się tego zrozumieć. A szkoda, bo przecież rozwijała się przyjaźń. Już chciałem Cię zaprosić do znajomych.
Harkonenie, nie żongluj, nie żongluj!!!! Pamiętasz co się stało jak Frank Slade żonglował granatami. Będziesz pope Harkonen VI mglisty - tolerancyjny - ślepy.
Janie, uświadomiłem sobie coś ważnego, bardzo waznego. Prezydent (PAD) o mnie i Harkonenie śpiewał piosenkę. Czyli jesteśmy sławni. A ty co? Jesteś zazdrosny?https://www.youtube.com/watch?v=DjDSUqTcrv4&list=RDDjDSUqTcrv4&start_r adio=1
Harkonenie, bo podobno prezydent o was z Shadowem śpiewał: https://www.youtube.com/watch?v=DjDSUqTcrv4&list=RDDjDSUqTcrv4&start_r adio=1
Sobanku, uświadomiłem sobie coś ważnego, bardzo ważnego. Prezydent (PAD) o mnie i Harkonenie śpiewał piosenkę. Czyli jesteśmy sławni. A ty co? Jesteś zazdrosny?https://www.youtube.com/watch?v=DjDSUqTcrv4&list=RDDjDSUqTcrv4&start_r adio=1
Piszę o PADzie. Czyli Prezydencie /\ndżeju DI_Idzie. On śpiewał o ostrym cieniu mgły. A ja jestem Shadow. A Harkonen jest od mgły (bynajmniej nie smoleńskiej). Rozumiesz, czy taki niekumaty jesteś?
Ty masz cięty język jak u jadowitego węża. A jest tu taki Lukasz Gugulski, który ma jadowitego węża... w przyporku.
To narzucanie wszędzie lgbt jest już męczące filmy przesiąknięte tym o serialach nie wspomnę, o serialach...ludzie nie są glupi i przesyt tego spowoduje wieksza nietolerancję
Zgadzam się, że współczesne produkcje mają tendencję do promowania lgbt i są przesiąknięte takimi treściami. Jednak z drugiej strony samo uwzględnienie np. par homoseksualnych w filmach nie musi być propagandą, bo przecież takie zjawiska są po prostu częścią rzeczywistości. Z kolei rzucanie takimi określeniami jak "pedał", w żadnym razie nie jest ok.
Osób o orientacji homoseksualnej jest max 10% w każdym społeczeństwie i np. kilka lat temu oglądałem sobie film :"Hate crime" to mi to wisiało że dotyczy on gejów ale teraz dają praktycznie wszędzie taki wątek i on serio drażni a zwłaszcza jeśli przeobraża się w rzeczywistości w absurdy jak po tym żądaniu gościa który był wielokrotnym gwałcicielem by zamknięto go w żeńskim zakładzie karnym bo czuje się kobietą
Kiedyś może tak było: 2-3% i nie oszukujmy się tacy ludzie istnieli, istnieją i będą istnieć więc nie ma się co burzyć natomiast jak słusznie zauważyłeś z ruchu który chciał tolerancji stał się ruchem propagandowym a nawet zaczął tworzyć jakieś mutacje jak np. osoby niebinarne itd. W USA dzieciom zmienia się płeć a potem te dzieci o ile będą mieć szczęście to po 20ce lądują w psychiatryku a jeśli pecha to walą sobie w łeb . Cholernie dziwne czasy nastały
BORSUKU, TU MASZ MUTACJE:
Trans* Female, Trans Male, Trans* Male, Trans Man, Trans* Man, Trans Person, Trans* Person, Trans Woman, Trans* Woman, Transfeminine, Transgender, Transgender Female, Transgender Male, Transgender Man, Transgender Person, Transgender Woman, Transmasculine, Transsexual, Transsexual Female, Transsexual Male, Transsexual Man, Transsexual Person, Transsexual Woman, Two-Spir
PEŁNY WYKAZ.