PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 685386
7,6 65 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Dobry film

ocenił(a) film na 10

Mój ulubiony film. Ma głębię.

ocenił(a) film na 1
dufik

Ma głębię, bo... pokazuje niemiłe i drastyczne rzeczy? Rozwiń proszą swoją wypowiedź.

Pozdrawiam, jednocześnie mocno współczując

użytkownik usunięty
KubaLBN92

O boże jemu się podoba a tobie nie więc co ty od niego chcesz?

ocenił(a) film na 1

eeee, żeby rozwinął swoją wypowiedź? myslalem ze jasno sie wyrazilem...

użytkownik usunięty
KubaLBN92

Ale czego ty mu współczujesz gustu czy co?

ocenił(a) film na 1

Hmmmm, nie. Nie obrażając nikogo odnoszę subiektywne wrażenie, że powiedzieć o Requiem "ma głębię" może tylko ktoś kto nie widział prawdziwie głębokich i wstrząsających filmów. I komuś takiemu serdecznie współczuję. Tylko tyle:)

ocenił(a) film na 1
KubaLBN92

To nie jest kwestia gustu, obiektywnie patrząc Requiem nie ma głębi, nie jest magiczzny, wybitny. Jedyni jego fani to tak naprawdę młodzi ludzie zafascynowani tematyką narkotykową i w dodatku o małym doświadczeniu filmowym. No, prawie jedyni:)

użytkownik usunięty
KubaLBN92

Ale tak szczerze to film nic do ciebie nie przemówił nic żadnej reakcji?

ocenił(a) film na 1

Przemawiał, gdy miałem około 8-10 lat. Potem zacząłem zauważać jak bardzo jest przekłamany. W moich oczach czyni go to śmiesznym i niewartym uwagi

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Przekłamany?
To ja zapraszam cię pod most, zobaczymy co w tym jest przekłamanego?

ocenił(a) film na 1
Alon_e

Byłem "pod mostem", widziałem.

użytkownik usunięty
KubaLBN92

A tak z ciekawości jak oceniłeś Zieloną Milę??

ocenił(a) film na 1

8 lub 9, o ile dobrze pamiętam:)

użytkownik usunięty
KubaLBN92

8 lub 9 . :D Myślałem że oceniłeś gdzieś 3 lub 2/10. Ja oceniłem na 10/10. :)
PS:Widzę że "Więźnia Nienawiści" też oceniłeś na 10/10.

ocenił(a) film na 1

3/2 dla Zielonej Milii?? No co Ty przecież to klasyka, świetne kino:)
Oczywiście, że 10- może i nieco "ugrzeczniony", ale podejmuje bardzo ważki problem. Świetny film, wprowadzający w zadumę niczym ZM;) Plus E. Norton, jak zawsze rewelacyjny, czzego chciec więcej?

A co Ty mnie tak sprawdzasz?;p

użytkownik usunięty
KubaLBN92

Czasami tak mam że sprawdzą nie których użytkowników. ;)
Z tą "Zieloną Milą" to tak się zapytałem ponieważ są ludzie którzy oceniają ten film na 1, 2 lub 3/10 bo uważają że to film dla gimnazjalistów co to mnie po prostu miażdży. :/

ocenił(a) film na 1

Wcale się nie dziwię, że Cię miażdży:/

użytkownik usunięty
KubaLBN92

Kurde jesteś taki sympatyczny i rozsądny facet (sądząc po twoich ocenach.)
A Requiem dla Snu oceniłeś na 1/10. :/
A może zobacz jeszcze raz Requiem to może zmienisz zdanie. ;))

ocenił(a) film na 1

heheh;))

Dziękuję, ale oglądałem Requiem około 3-4 razy. Za pierwszym razem, w wieku 8-12 lat, wywarł na mnie spore wrażenie. Kiedy jednak wróciłem do niego kilka lat później z nieporównanie większym doświadczeniem życiowym i znajomością kina byłem po prostu zdegustowany i zniesmaczony... Dałem jeszcze jedną lub dwie szanse i niestety nie widzę szans na polubienie Requiem;)

użytkownik usunięty
KubaLBN92

Spoko. :) Każdy ma inny gust zresztą mam paru znajomych którzy Requiem oceniają źle. ;))

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Twoim zdaniem nie ma glebi jego zdaniem ma, i kto ma racje? Mozesz sobie wmawiac,ze ty a on bedzie pewny swojego zdania i taka to dyskusja na poziomie podstawowki.

ocenił(a) film na 1
Martalu

Spojrz na grad nagrod, który obsypał wasze wiekopomne dzieło- ja wiem kto ma razcje.

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

No to mozesz wiedziec nikt ci nie zabroni,kazdy swoje wie:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

I gitara.
Wspolczuc nieznajomości tematyki filmowej tez moge czy nie bardzo?

ocenił(a) film na 1
KubaLBN92

poza tym ja argumenty przesdstawiam, ktos mowil cos o dyskusji na poziomie podstawówki.... Onaż się charakteryzuje brakiem tychże?

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Ja z toba nie dyskutuje:) Ja stwierdzam,ze kazdy ma wlasne zdanie i tyle na ten temat.

ocenił(a) film na 1
Martalu

ze kazdy ma wlasne zdanie to juz ustalilismy. Teraz chcialbym sie dowiedziec dlaczego Twoim zdaniem nie powinienem namawiac ludzi do wlasciwego spojrzenia na requiem?

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Bo to jest 'wlasciwe spojrzenie' twoim zdaniem, oni uwazaja je za niewlasciwe,wybacz nie jestes tu wyrocznia:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

Ja moze i nie choc tematyke narkotykowa znam niestety od podszewki:/ ale brak jakichkolwiek nagrod tez o czyms swiadczy. Plus opinie innych znajacych temat...
Mysle po prostu ze ktos zachwyca sie requiem albo nie widzial wielu filmow o drugach, albo nie widzial wielu dramatów. I tego szczerze wspolczuje

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

A ja i tak powtarzam kazdy mysli inaczej to sa twoje odczucia, a co do nagrod one o niczym nie swiadcza. Jednemu sie cos podoba innemu nie,ile razy mam to powtarzac? Mi film sie podobal choc dupy nie urywa bo jest po prostu nudny.

ocenił(a) film na 9
KubaLBN92

no tak znowu zapomniałem, że mam do czynienia ze znanym krytykiem filmowym.

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Mozesz wspolczuc jezeli sprawi to ze bedziesz szczesliwy:) I nie martw sie inni wspolczuja tobie:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

Jakby tak latwo bylo byc szczesliwym...
czego mi wspolczuja?

ocenił(a) film na 1
Martalu

no powiedz czego mi wspolczuja

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Nieznajomosci tematyki filmowej:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

ooooo na takie zarzuty musisz przedstawic rownie wazkie argumenty. Slucham, albo sie przestan wyglupiac:)

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Chyba widzisz,ze ja cie cytuje:) I ja ci tego nie zarzucam bo mi to lata, stwierdzam tylko ,ze kazdy moze to zrobic,a argumentem moze byc np to,ze sie nie znasz,nie masz gustu itd:)Oczywiscie ja tak nie twierdze:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

Skoro Ci to lata to skonczmy tą bezsensowna dyskusje.
Argumentem na to ze nie mam gustu jest to ze sie nie znam? Myslalem ze z kims starszym rozmawiam.
Bye

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Ja nie twierdze ze nie masz gustu, to ty zarzucasz to ludziom,ktorym podoba sie film ktory tobie nie lezy:) A co do wieku mam 20 lat i jestem szczesliwa,ze jeszcze jestem mloda:)Pa.

ocenił(a) film na 1
Martalu

tez mam 20:) milo sie z Toba rozmawia co, zwazywszy na fakt, iz prezentujesz nieco odmienne ode mnie stanowisko, swiadczy o tym ze pewnie jestes bardzo fajna osoba:)
Nie zarzucam, że nie ma gustu bo o tym sie nie dyskutuje tak?:) Ja po prostu chcialbym pokazac kazdemu "malolatowi" jarajacemu sie tym filmem i drugami Dzieła przy których requiem.... Tak uwazam, ze po obejrzeniu pewnego kanonu dramatu i filmu narkotykowego, nikt nie uzna requiem za dobry film.

Muzyka jest rewelacyjna, 3 miejsce na mojej playliscie jak mam dola;)

Ciesz cie mlodoscia, piekna sprawa:) Fajne filmy masz wysoko oceniane tak btw ;p

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Dzieki. To jakie dziela masz na mysli np? Chetnie zobacze. A co do filmow,ktore wysoko ocenilam, oceniam wysoko to co mi sie podoba i nie interesuje mnie ze niektorzy uwazaja np big love za gowno:) Wazne ze mi sie podoba:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

Powiedz jaki gatunek lubisz to rzuce jakies fajne tytuly moze akurat czegos nie widzialas?:)
No i bardzo dobrze, ze w ten sposob oceniasz

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Ja lubie dramaty, wszystko co wzrusza, wstrzasa i wyoluje jakies emocje:) A tak poza tym to kocham wszystkie filmy Koterskiego tyle,ze juz widzialam wiekszosc:) A Jedyny gatunek,ktorego naprawde nie toleruje to Sci-Fi:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

Amores Perros? Baaardzo ciezki, bede pisal wiecej jak mi przyjda do glowy tytuly

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Ok dzieki sciagne i obejrze:)

ocenił(a) film na 1
KubaLBN92

Kieł (ten greckiej produkcji), Narkotykowy Cowboy, Chlopaki z sąsiedztwa, candy,

ocenił(a) film na 1
KubaLBN92

bezlitosny morderca (o tedzie bundym), Zodiak, donnie darko, drabina jakubowa, edward nozycoreki (jak lubisz poplakac nad filmem to zacznij od tego:)), nasza klasa, nieproszeni goscie, przerwana lekcja muzyki, truman show, wszystkie czesci rockyego poza 6 moze, Trainspotting, wyspa tajemnic, the box (pułapka), niebianska plaza

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Wszystkie czescie rockeyego ogladalam uwielbiam, przerwana lekcja muzyki tez genialna, nasza klase juz mam pobrana i tak sie zbieram do obejrzenia:) Reszte zobacze. Zaczne od Amores Perros i Edward Nozycoreki:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

Miłych seansów:)

ocenił(a) film na 8
KubaLBN92

Dzieki:)

ocenił(a) film na 1
Martalu

Jak tam?:) Widze że Edward sie średnio podobal:)