PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68792
3,8 18 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Czy w 4 wreszcie doczekam sie mojego ulubionego bohatera z serii Resident Evil Leon'a Scott'a Kennedy'ego?

Lothar2512

Zagraniczne nazwiska sie nie odmieniaja xD Ale to maly szczegol ;p
Na 99,5% w 4 czesci bedzie Leon S. Kennedy ;D
Btw. to jest rowniez moj ulubiony bohater ;p

Arnica_Burke

To tylko tam a propos odmiany obcojęzycznych nazwisk, żeby nikt nie miał wątpliwości, jakie są zasady (Arnica_Burke niestety wprowadziła Was w błąd):

http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629611

Zasady pisowni i interpunkcji
62. ODMIANA NAZWISK. UWAGI OGÓLNE
Ogólne zalecenie dotyczące odmiany nazwisk polskich i obcych jest następujące: jeśli tylko jest możliwe przyporządkowanie nazwiska jakiemuś wzorcowi odmiany, należy je odmieniać.
Wybór odpowiedniego wzorca odmiany zależy głównie od: 1) płci właściciela, 2) jego narodowości, 3) zakończenia nazwiska (może chodzić albo o zakończenie fonetycznej formy nazwiska, albo o zakończenie tematu).

http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629623

Zasady pisowni i interpunkcji
[248] 66.6. Nazwiska kończące się w wymowie na -y lub -i po spółgłosce (pisane przez -y, -ie) odmieniają się w liczbie pojedynczej jak przymiotniki. Nazwiska na -y w dopełniaczu, celowniku i bierniku piszemy z apostrofem, gdyż głoska ta w tych przypadkach nie jest wymawiana; nazwiska zakończone na -i, -ie — bez apostrofu, np.
O’Kelly, O’Kelly’ego, O’Kelly’emu, z O’Kellym, o O’Kellym;
Murphy, Murphy’ego, Murphy’emu, z Murphym, o Murphym;
Lully, Lully’ego, Lully’emu, z Lullym, o Lullym;
Valéry, Valéry’ego, Valéry’emu, z Valérym, o Valérym;
Christie, Christiego, Christiemu, z Christiem, o Christiem;
Muskie, Muskiego, Muskiemu, z Muskiem, o Muskiem.
Nazwa własna Piotr Curie tradycyjnie pozostaje w postaci nieodmienianej (jednakże przede wszystkim ze względu na zwyczaj użycia tego nazwiska z imieniem, gdyby nazwisko Curie oznaczające mężczyznę wystąpiło samodzielnie, należałoby je odmieniać według powyższego wzoru).
a) Nazwiska Francuzów i Anglików zakończone na -i są z reguły pochodzenia włoskiego i odmieniają się tak jak podobne nazwiska włoskie — zob. 68.
b) W liczbie mnogiej nazwiska zakończone na -y, -i, -ie występują zwykle z imionami, nazwami, tytułami — toteż nie są odmieniane, np. bracia Kennedy (ale też wyjątkowo: o Kennedych), o państwu Murphy.

i jeszcze przydatny link:
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629617

Pozdr.

Lothar2512

Dziś przeczytałem niusa że ma być Wentworth Miller w 4 części i tak mam dziwne wrażenie że to będzie Leon ;) W sumie Clair i Jill też byli strasznie podobni ^^

dux10

Ja slyszalam ze Jensen Ackels ma zagrac Leon'a ;p Chociaz ani Ackels ani Miller nie dorownuja urokowi Leon'a ;p

Arnica_Burke

A też to słyszałem tylko jakos cicho sie zrobiło w temacie a tu nagle wyskakuje ten uciekinier i tak sobie myśle może ma zastąpić Jensena ;) Co do Leona to z jednej strony chce go wreszcie w RE ale może lepiej by było gdyby się pojawił w nowej trylogii dopiero ;) Leona się podrobić nie da to fakt ^^ A ze zdolnościami producentów jeszcze zagra go jakiś chińczyk ;D Pozdrawiam

dux10

A no i pewnie masz racje co do tych zdolnosci producentow ;p Chris tez moglby sie pojawic ;D I rowniez uwazam ze szkoda ze w RE 3 nie bylo Jill ;d

Arnica_Burke

Miller ma zagrać Chrisa Redfielda z residen evil 5 a jensen Leona heh ciekawe czy będą sie bili :) pojedynek może być fajny :) a ja uważam że Jensen jest całkiem podobny do Leona :] tylko mniej pedałowaty :)

david113_13

Kto jest pedalowaty ?? xD
Uwazam ze obsada to bedzie totalna masakra i tyle ;p jedyny bohater ktory byl fajny to Jill i Carlos xDD

Arnica_Burke

A ja wam powiem co naprawde myśle ;) Jensen dał by rada jako Leon tylko bardziej mi chodzi po łbie czy warto teraz. Ta seria od 2 dla mnie to jakaś bajka ;) Może lepiej by było dopiero w nowej serii by zagrał leona? Sami pomyślcie, dwóch najbardziej lubianych ludzi w RE ma się "niby" pojawić dopiero w RE 4 po jakiś zabijaniach wzrokiem itp?Te postacie jak i cała seria zasługują na dużo więcej :) Ale mówiąc szczerze Leon może uratować następną część jaki by nie był ;D W końcu to Leon :P

dux10

Bedzie beka jak Leon bedzie krecic z Alice xDDD

Ale mi sie podobal RE Degeneracja xD

Arnica_Burke

Ty nie kracz bo części od 2 są słabiutkie ale to by już w ogóle było żałosne :P A RE Degeneration to kawał fajnego filmu to fakt :)

dux10

Przynajmniej bohaterowie przypominaja orginaly xDDD
Nie to co w RE 2 i 3 XD tylko Jill byla nieco podobna xD
A gdyby w 3 Clair sie nie przedstawila to bym nigdy nie zgadla ze to ona ;p

Arnica_Burke

Zgadzam sie w 100 % ^^ Oni ten sposób dobierania aktorów powinni opatentować bo to jest tak głupie że aż może by zarobili na tym :P Dobrze że chociarz Nemesis przypominał samego siebie xD

dux10

Racja, racja ;p
Jestem taka ciekawa jaka bedzie czesc 4 ze nie moge sie juz doczekac chociaz spodziewam sie ze sie rozczaruje ;p

Arnica_Burke

Wiesz jak się jest fanem/fanką serii to tak już jest że się jakoś mimo wszystko wierzy :P Niby jestem w 100% przekonany że prędzej bede się śmiał z tego jak klaskał ale ta nadzieja na jakiś cód jakoś nie umiera ^^ Mogli by nas miło zaskoczyć miło by było :P

dux10

Rezyser zastosuje efekt zaskoczenia i zwali nas z nog xDDD

Arnica_Burke

Tak tylko pytanie czy ze smiechu czy z podziwu ^^

dux10

Moze z obu ?? xD =mogloby byc ciekawie xD

Arnica_Burke

No jakos mało w to wierze ^^ Choć obyś miałaś racje ;)

dux10

Byłoby niezmiernie miło z ich strony :DDD

Arnica_Burke

No tylko to są łajzy i żadko robią coś takiego ^^

dux10

xD Jak myślisz kto byłby zdolny zrobić ten film tak żeby zadowolić fanów ?

Arnica_Burke

Przedewszystkim autorzy gry ;) A tak to mysle taki Tim Burton, ten od nocy żywych trupów ewentualnie ktoś ko kocha ten tytuł :) A Ty co myslisz? :)

dux10

Burton rządzi ;D Romero jest ojcem żywych trupów ;D Ale myślę że odzwierciedlenie gry mógłby oddać Rob Zombie, bo jego remake 'Halloween' zwalił mnie z nóg. Jak dla mnie był o niebo lepszy niż oryginalna wersja ;D

Arnica_Burke

A to musze obejrzeć jak tak polecasz ;) Ja widze że sie rozumiemy w 100 % co tego residenta :P Dziś pojawił się nowy news o fabule re 4 no i mnie zwaliła z nóg...ze śmiechu chyba :P Pozdrawiam :)

dux10

Went ma głos podobny do Leona z czwartej części. Ciekawą postacią dla mnie jest Jack Krauser. Jest genialny :)

Prisonbull

Ja lubię Billego Cohen ;pp JA tam lubię niemalże wszystkich albo nie tyle ze lubię tylko za coś podziwiam.

Lothar2512

Leona niestety nie bedzie a szkoda ale za to pojawi sie Chris Redfield

patryks83

Ja jednak cały czas wierze ze Leon się pojawi ;pp

Arnica_Burke

Chris to dobry pomysł ale jak znam życie zagra go jakiiś laluś :P No ja sie tu dołanczam i też nadal wierze ;D Jaki to człowiek jest czasem naiwny co :P

dux10

Klamka zapadła, jakże cudownego Redfield'a zagra niemiłosiernie żałosny Miller.

Arnica_Burke

No mówiłem że zagra go jakiś laluś :/ Nie no odpuszcze sobie ten film bo to aż kichy mi się przewracają na myśl kto go zgra ;] Jak zrobią nowa serie to wracam do do filmów na podstawie RE :P Szkoda nerwów a jak się podobno denerwujesz zabiera Ci to pare minut życia to ja juz wolę iść zapalić przynajmniej lepsze wrażenia będą ^^

dux10

Ja i tak obejrzę z ciekawości ;p Może jednak coś ciekawego z tego wyjdzie chociaż z taka obsada to mało prawdopodobne.

Arnica_Burke

A wybierasz się do kina na to czy w domu obejrzysz? ;)

dux10

Szczerze ? Mam zamiar zmontować ekipę i wybrać się do kina ale jak nie wypali to pewnie w domu obejrzę ;p A Ty, jak zdecydujesz się obejrzeć ???

Arnica_Burke

Jak mnie znajomi będą wyciągać do kina to się przejdze ale mnie do kina nie ciągnie na to ;) Chris przelał czare goryczy ^^ Nie ścierpie tego :P

Arnica_Burke

Jak mnie znajomi będą wyciągać do kina to się przejdze ale mnie do kina nie ciągnie na to ;) Chris przelał czare goryczy ^^ Nie ścierpie tego :P

dux10

Ja kupie dużo popcornu i będę siedzieć jak mul i gapić się na ekran dopatrując się głębszego sensu xD

Arnica_Burke

Tak popcorn by jednak jakieś wrażenia były ^^

dux10

Poczekamy zobaczymy może Miller umrze do tego czasu, np. się zaćpa czy coś xD

Arnica_Burke

Nie no wystarczy że dostanie srania jakiegoś maksymalnego takiego trwającego kilka miechów ^^ Ja mu tam śmierci nie życze :P

dux10

Jak dostanie srania wielomiesięcznego to przełożą zdjęcia xDD A może wpadnie na genialny pomysł i sam zrezygnuje xD

Arnica_Burke

No wiesz gonią ich terminy kasa kasa kasa jak dostanie srania to pa pa panu :P Tylko musi być takie by nie mogli zaleczyć itp :D

dux10

xDDD Juz sobie wyobrazam jak siedzi i meczy sie na sraczu xDD

Arnica_Burke

Były by jaja jakby to się serio stało ^^ Bali byśmy się cokolwiek tu pisać xD Albo wprost przeciwnie :P

dux10

xDDD Ale bym miala beke. XD
Dostalam od taty wczoraj mega plakat RE 5 ;DDD

Arnica_Burke

Pogadaj z ojcem czy mnie nie adoptuje przypadkiem ^^ To się nazywa tata :D Ciekawe czy jakby nasze życzenia co do tej sraczki się spełniły to czy ludzie z tej stronki by nas podkablowali na psy xD Od dzisiaj bede dla wszystkich tutaj miły tak na wszelki wypadek ^^

dux10

No co Ty to tylko słowa xD Nikt nie uwierzy że to ma coś wspólnego xDD

Arnica_Burke

No wiesz nigdy nic nie wiadomo a jak mają mi świecić lampą ma gałach to ja wole się zabezpieczyć ^^

dux10

To co udajemy że to nie my napisaliśmy ? xD