PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186641}

Resident Evil: Zagłada

Resident Evil: Extinction
2007
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 84493
4,9 16 krytyków
Resident Evil: Zagłada
powrót do forum filmu Resident Evil: Zagłada

Moje są jak najbardziej negatywne:) Zastanawiam się czy autorzy filmu grali kiedyś w którąś z części Residenta...

ocenił(a) film na 7
Crazy_3

Moje są jak najbardziej pozytywne :)
Nie mogę się doczekać.

Crazy_3

Ja do czynienia z Resident Evil w postaci multimedialnej miałem ledwo przez chwilę, ale mimo0 wszystko kojarzę klimaty. TO (czytaj zwiastun) nie ma z nimi nic wspólnego...

ocenił(a) film na 9
Crazy_3

jednym słowem

KOMERCJA

ocenił(a) film na 3
WODNY

Ale fajna, nie da się zadowolić wszystkich, a pierwszy RE podobał się większości... czyli dobrze, z drugą było... średnio... A trzecia jeszcze nie wyszła, więc lepiej się wstrzymać z komentarzami, ale mogę powiedzieć że trailer nie najlepszy...

Daywalkerp

Widzieliście trailer do gry Resident Evil 5 ? Tam też był pokazany motyw miasta na pustyni i myśle , że Anderson poszedł tym tropem pisząc scenariusz do RE:E . A zwiastun spodobał mi się .

ocenił(a) film na 2
Niewidzialny

Gra na której bazowany jest ten film była przede wszystkim wyjątkowo mroczna, co zapewne zaważyło na jej rynkowym sukcesie. Z jej ekranizacjami myślę, powinno być podobnie. Do pierwszej części nic nie mam. Podobała mi się i utrzymywała poziom gry(pomijając chwilami grę aktorów). Z dwójką było gorzej, jednak przypominało to w jakimś stopniu nadal Residenta. Jednak jeśli trójka będzie w tym samych klimatach co pokazano na trailerze(a niestety na to wszystko wskazuje) to szykuje się niezła kaszana:) Sorry, ale te tabuny zombie atakujące w świetle dziennym przejeżdżające przez pustynię ciężarówki, to mi bardziej przypomina jakąś bitwę w Bagdadzie niż survival-horror... No i jeszcze główna bohaterka wymachująca szabelkami jak Elektra Natchios...:) liiiipa

ocenił(a) film na 7
Crazy_3

Powiem wam że ta część nie może być taka jak gra, bo żadna gra nie dzieje się trzy lata po tym co się stało. To tak jakby zrobić nową część gry. Jednak RE:Extinction ma mieć nawiązania do gry Resident Evil: CV. Mam nadzieję że Bossem będzie Nosferatu. Poza tym Resident Evil 5 ma się dziać w podobnych klimatach (czyt. pustynia). Widziałem trailer RE5 szkoda ze taki krotki :-)

InowroclawskiWilk

Tak się składa, że jest gra, która opowiada o wydarzeniach "3 lata po", a nawet później: Resident Evil 4, w którym korporacja Umbrella już nie istnieje, a akcja nie ma nic wspólnego z zombie ;)

Crazy_3

wie ktos moze jaki tytul i wykonawce ma piosenka na poczatku zwiastunu ?

ocenił(a) film na 7
kamil_d444

Crystal Method - I Know It's You

świetny utwór :-)

InowroclawskiWilk

Trudno oczekiwać rewolucji, skoro scenarzysta ciągle ten sam, a reżyser ciągle byle jaki.

InowroclawskiWilk

wielkie dzieki, utwor to najmocniejsza rzecz tego zwiastunu

ocenił(a) film na 7
Crazy_3

Chyba nie słyszałeś że z założenia 3 części Residenta miały się dzielić tak:
PIERWSZA CZĘŚĆ - wydarzenia sprzed gry
DRUGA CZĘŚĆ - wydarzenia które działy się w trakcie gry
TRZECIA CZĘŚĆ - wydarezenia po grze
Więc nie widze w tym nic dziwnego. Ps zwiastun mi się podobał ;)

Crazy_3

uwielbiam taki klimacik "postapokaliptyczny/postnuklearny". prawda że z grą to już nie ma za wiele wspolnego, ale może wyjdzie coś z tego.

ocenił(a) film na 5
zylaja

zwiastun taki sobie, chociaż ma to coś w sobie, oby film był tak dobry jak 1 część

themoon

Mad Max: Resident Evil, taki tytuł był by lepszy

Crazy_3

1 mi się podobała, 2 nie widzialam.
o 3 się na razie nie wypowiadam szkoda, że bedzie dopiero jesienią, choć pewnie w Polsce jeszcze później.
ale nie ważne.
za to mogę coś powiedzieć na temat zwiastuna. poczatek nawet dobry. a potem? nic. słaby ten zwiastun. mnie by nie zachęcił i tyle.
czekam na Millę :-)

\m/

Crazy_3

Moje tez sa pozytywne..heh...:D CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA TEN FILMEK:D ahh...do 19.10 jeszcze tyle czasu...:D :P
pozdrówka

ocenił(a) film na 10
Cpt_Pchelka

Hej jaki zwiastun czy ja coś przegapiłem ???

gdzie go moge znaleść albo obejżeć ??????

ocenił(a) film na 7
T_virus

Ty tępa strzało :D Jest na FilmWebie, pod adresem http://www.filmweb.pl/Resident+Evil++Extinction+2007+zwiastuny,Trailers,id=18664 1
:P

ocenił(a) film na 10
lolop

no ta nastęnym razem najpierw spojrze a potem napisze posta :)

ocenił(a) film na 7
Crazy_3

Widzialem zarowno 1 jak i 2, nie moge sie juz doczekac3:):) uwielbiam Mile:D:D

ocenił(a) film na 2
Crazy_3

Szykuje się kupa nad kupami- widze że Uwe powoli nie ma się już czego wstydzić;)

ocenił(a) film na 7
BelzeBoobies

Co do tego ma Uwe Boll ?;>

ocenił(a) film na 2
lolop

To, że może się okazać, iż najnowszy Resident będzie poziomem dorównywał jego "filmom". Choć to prawie niemożliwe...:]

ocenił(a) film na 10
Crazy_3

Czyli o czym to będzie? upadek Umbrelli , nie możliwe!!!
Troche głupi pomysł z tym że na całym świecie doszło do epidemi co nie?
sZKODA ŻE NIE BĘDZIE Jill , ciekawe co się z nią stało? Mi się wydawało po obejżeniu dwójki że Alice będzzie zła ponieważ jest pod kontrolą Umbrelli a ta jej dziwna moc , telekineza? Tak jak Alexia z Cod Veronica a co się stało z Angie? Z kąd by miała dalsze dawki Antyvirusa , przecież potrzebny był jej by żyła . Nie wwiem o co co chodzi , bardzo kocham Resident EVIL i film i gre ale wydaje si się ża ta Trzecia częśc będzie nie za fajna . Ale poczekamy zobaczymy.
Pozdrawiam.
PS1-Napiszcie jakieś sugestie co się wydarzy i co się niby stało z Jill i Angie. A moja sugestia co do epidemi jest taka że Umbrella by nie pozwoliła na światową epidemię ponieważ jej wpływy widać w każdum rządzie i nie pozwoliła by na przyjmowanie uchodziców z Stanów gdyby tam wybuchła Epidemia , przecież szefowie Umbrelli traktują Korporacje ja Boginie i rzecz świętą i nie pozwolili by na jej upadek. Może Umbrella kupiła Nevade od USA by mogła prowadzić tam eksperymenty? Przecież Największymi konsumentami jej produktóe są własinie Światowe Rządy . Dziwne.
pOZDRAWIAM JESZCZE RAZ :>

Umbrella_OC

O ile mi wiadomo, w grze RE:CV jest Claire i jej brat. A w filmie w obsadzie pisze ze Jill wystąpi.

Crazy_3

Jedynka super, druga czesc "bajeczka" w bardzo negatywnym znaczeniu, a trzecia czesci... samo miejsce
akcji jest bardzo dobrym i "orginalnym" pomyslem stad napewno warto bedzie zwrocic uwage na ten film w
dniu premiery.

Crazy_3

Hey! Zgodze sie rowniez ze jedynka byla naprawde swietna, dwojka, hmm, powiedzmy ze szlo ja zobaczyc ale nic nadzwyczajnego. W zeszlym tygodniu bylem na "Wzgórza mają oczy 2" i jak to normalnie bywa 30 min. przed filme lecialy reklamy. Jedna z nich byl trailer "Resident Evil 3" w pierwszym momencie myslalem ze to 4 czesc "Mad Maxa" ale nie. Mimo to trailer zrobil na mnie dobre wrazenie, juz nie umiem sie doczekac premiery

ocenił(a) film na 2
Bee_Jay_2

Nie, ja się nie zgodze. "Jedynka", podobnie jak i RE2, jest dla mnie profanacją zasłużonej sagi! Shinji Mikami chyba przeholował z sake(tudzierz wypił ją na zimno), ze zgodił sie na takiego syfnego rezysera(choc pierwszy Mortal nie był w sumie taki zły). A mogli wziąc Romero i byłoby tak pieknie;/

ocenił(a) film na 3
BelzeBoobies

Profanacja nie profanacja są dwa obozy, jedni uważają że profanacja inni, że świetny film. Tak czy inaczej po ostatnich żywych trupach Romero to jednak nie taki dobry pomysł... Poza tym to on miał reżyserować, ale nie zgadzali się odnośnie scenariusza, i się pożegnali. Tak że Romero został świadomie odrzucony. Chociaż przed powstaniem filmu bardzo chciałem żeby to on reżyserował... Mimo wszystko pierwszy RE to był porządny film (gorzej z 2). Teraz czekam na 3 ale po kilkukrotnym obejrzeniu trailera mam złe przeczucia, a to niedobrze bo ostatnio odnośnie filmów się sprawdzają...
Jakby Anderson sam nie mógł reżyserować...

ocenił(a) film na 2
Daywalkerp

Heh, no wiem wiem:) Mimo to ja i tak ubolewam, że nie powierzyli ekranizacji Romero, przecież już wcześniej miał on styczność z serią - filmik reklamowy RE2. Ja oceniam "ekranizacje"(dla mnie to żadne ekranizacje)RE z perspektywy fana serii i jak dla mnie jeżeli film sygnuje sie znaną marką to do czegoś to zobowiazuje, nie? Do czegos wiecej niz tylko pokazania symbolu parasola, grupki zombiaków i na kilometr walącego sztucznością Lickera;/ O RE2 wole w ogóle nie piać, a po RE3 spodziewam się najgorszego, zwłaszcza po obejrzeniu trailera, ech:/

ocenił(a) film na 2
BelzeBoobies

Hmm, nie no jedynka nie była jeszcze taka tragiczna-był ten klimat odcięcia od świata i ogarniającego zagrożenia. Dopiero w dwójce zaczęły się odjazdy(za finałową walkę z Nemezisem powinni cała ekipę wykastrować). Ogólnie to, moim zdaniem, największym błędem jakiego dopuścili się scenarzyści, jest postać Alice...:]

Crazy_3

ja oceniam sam film, bo w gre nigdy nie grałam, więc nie mogę się wypowiadac...

ocenił(a) film na 10
aniloratka

Troche głupi pomysł z tym że na całym świecie doszło do epidemi co nie?
sZKODA ŻE NIE BĘDZIE Jill , ciekawe co się z nią stało? Mi się wydawało po obejżeniu dwójki że Alice będzzie zła ponieważ jest pod kontrolą Umbrelli a ta jej dziwna moc , telekineza? Tak jak Alexia z Cod Veronica a co się stało z Angie? Z kąd by miała dalsze dawki Antyvirusa , przecież potrzebny był jej by żyła . Nie wwiem o co co chodzi , bardzo kocham Resident EVIL i film i gre ale wydaje si się ża ta Trzecia częśc będzie nie za fajna . Ale poczekamy zobaczymy.
Pozdrawiam.
PS1-Napiszcie jakieś sugestie co się wydarzy i co się niby stało z Jill i Angie. A moja sugestia co do epidemi jest taka że Umbrella by nie pozwoliła na światową epidemię ponieważ jej wpływy widać w każdum rządzie i nie pozwoliła by na przyjmowanie uchodziców z Stanów gdyby tam wybuchła Epidemia , przecież szefowie Umbrelli traktują Korporacje ja Boginie i rzecz świętą i nie pozwolili by na jej upadek. Może Umbrella kupiła Nevade od USA by mogła prowadzić tam eksperymenty? Przecież Największymi konsumentami jej produktóe są własinie Światowe Rządy . Dziwne.
pOZDRAWIAM JESZCZE RAZ :>

ocenił(a) film na 7
Umbrella_OC

DŻIZYS ALE KRIZYS

lolop

Hmm... zwiastun wygląda zwyczajnie.
Całkiem nieźle sie to wszystko zapowiada. Wiadomo, że z grą ma to już niewiele wspólnego (chyba tylko Carlos sie zachował xD) no ale zapowiada się przyzwoity film akcji na wieczór. Jestem dobrej myśli gdyż nie oczekuję już po tej serii niczego wielkiego. Chce jedynie rozrywki :P

Mithrill

Zapowiada się beznadziejnie :( Zwiastun do kitu ...

ocenił(a) film na 10
manti2

To nie był zwiastun (trailer) tylko zapowiedź (teaser). Nauczcie się w końcu. Zwiastun będzie niedługo.

ocenił(a) film na 7
Lord_10

Czepiasz sie :P

ocenił(a) film na 2
Lord_10

"To nie był zwiastun (trailer) tylko zapowiedź (teaser). Nauczcie się w końcu." ta, rzeczywiście, straszna róznica, ale skoro musiałeś coś napisać i tylko na tyle Cię było stać... ;P

Crazy_3

Mi się nawet podoba. Nie wiele jest pokazane ale sceneria zasypanego pustynnym piachem Nowego Jorku bardzo mi odpowiada. Ciekawa wizja apokalipsy.

Crazy_3

to jest film na podstawie gry wiec nie moze byc odtworzony dokladnie .Wykonawcy tylko zapozycvzaja pewne watki z gry.jak dla mnie z kolejna czescia filmu robi sie za bardzo nierealistycznie.chodzi mi o takie typowo s-f watki jak np alice z tym programem ale szczegol:) i tak niemoge sie doczekac 3 czesci:D pozdro dla wszytkich milosnikow gry jak i filmu

ocenił(a) film na 2
rayan15

Mylisz się. Gdy się robi coś na podstawie czegoś innego, to się stara jak najdokładniej pewne elementy odzwierciedlić.
Zapożyczenia są np w Scary Movie :]

Crazy_3

drogi kolego Crazy to wtedy jest adaptacja:)

rayan15

najprosciej wyciagnij wnioski po obejzeniu filmow na podstawie ksiazek czy gier.i zobaczysz ze sie nie myle:) pozdrawiam

ocenił(a) film na 2
rayan15

Ok, w takim razie nasuwa się pytanie - jak bardzo ta podstawa powinna rzutować na film? Bo w np 2 części, oprócz kilku nazw, imion i zombich, cech wspólnych z grą ani widu...
Podtrzymuję swoje zdanie - pewne elementy (PEWNE, nie wszystko!!!) powinny być w filmie na podstawie gry, jak najdokładniej odzwierciedlone.

Crazy_3

no to masz postac nemezisa, odzial stars to ze nemezis chce ich eliminowac, miasto, lizardy, zzucenie atomowki i ucieczka helikopterem i podstawowy watek przetrwac i wydostac sie z miasta tyle wystarczy.i sa to dokladne elementy a reszte scenarzysta sam dodaje.

rayan15

Chyba zaszlo male nieporozumienie i postaram sie je wyjasnic :)
Rayan15 ma racje. Film zrobiony na podstawie czegos nie oznacza jego wiernej kopii.Oznacza to tylko i wylacznie ze zaczerpniety zostal pomysl na podstawie czegos (w tym przypadku jest to gra). Zatem pojawiaja sie elementy z gry typu np : zombie czy postac Nemezisa jak i Umbrella Corporation ale reszta moze byc juz wytworem tylko i wylacznie pomyslu scenarzysty.

podsumowujac :

Na podstawie = tylko jakies elementy ktore sa nam znane (np z gry)
Adaptacja - Troche wierniejsze trzymanie sie szczegolow i elementow z zaczerpietego pomyslu (Gry czy ksiazki). Niemniej niektore z elementow i tak moga sie roznic:)

ocenił(a) film na 2
rayan15

Ok, kontynuujemy więc:
Gdy się robi film na podstawie kultowej gry, to trzeba go jednak nakręcić nieco spójniej ze źródłem i postarać się przelać więcej elementów z fabuły gry na ekran.
Bo to co oni stworzyli w 2 części to robienie z widzów i fanów gry, idiotów.
Uwe Boll też robi filmy na podstawie gier, dodając od siebie 9/10 scenariusza. I co z tego mamy?

Do wiernych elementów:(piszemy cały czas o dwójce)
- Nemezis - chodząca rozpacz - w grze, żeby go uspokoić trzeba było użyć wielkiego lasera. W filmie - zbutować.
- Miasto - miasto jak miasto, nazwa ta sama. Brakowało mi tu przede wszystkim wszystkich głównych miejsc, w których działa się akcja gry.(a przynajmniej nie przypominam sobie, bo dawno ten gniot oglądałem. Wiem że było coś w szkole, a reszta na ulicy)
- Oddział STARS - hehe tak, główny motyw z nimi, to ten, w którym prawie wszyscy zostali ubici przez Nemezisa z rakietnicy :]
- lizardy - pamiętam tego z jedynki. W dwójce nie za bardzo, więc jeśli były, to zapewne służyły za tarczę dla naszej super-heroski.
- zrzucenie atomówki i ucieczka helikopterem - taak, to chyba jedyne co mi się tam podobało, chociaż w tej ucieczce, też było full cudów niewidów...
- główny watek - ucieczka. No nie wiem, w grze za główny wątek, odczuwałem ubicie Nemezisa. Ucieczka to tylko formalność:]

Tak więc, nawet te dokładne elementy, nie są jednak tak dokładne jak by się chciało aby były. Co do 3 części, to sądząc po trailerze - będą wciskać brednie na pograniczu Spidermana 3, lub jeszcze gorzej...