Ten film sprytnie omija cenzure poprawności politycznej.
Pokazuje czym się kończy sprowadzanie do Europy imigrantów z krajów arabskich oraz co się stanie z europejczykami gdy ci się rozmnaża.
Dodatkowo pokazuje że elity będąc poza tym są bezpieczne, a służby mundurowe zamiast chronić rodowitych mieszkańców to siłą ich przetrzymują wśród groźnych imigrantów.
Szczerze to nawet przez chwile nie rozpatrywałem tego pod tym kątem… i w sumie to podziwiam ten wpis tak samo jak tutejsze na forum szukanie analogii do tego, że film pokazał iż policja jest gorsza niż pająki XD dawno nie widziałem, żeby pod tak durnym i skiepszczonym filmem wytworzył się komentarz polityczny, który jest tak samo durny. Brakuje jeszcze wniosków typów, że Polska to świetny kraj do życia, bo u nas nie ma tego tyle i za zimno jest żeby takie pająki mogły przeżyć. Jeszcze wszystko w kontekście tego, że i u nas wpuścili setki tysięcy podobnych imigrantów tylko o tym się nie mówi… już nie licząc imigrantów z Ukrainy.
w filmie mówią, że to pająk pustynny i nie przeżyje poniżej 15 stopni. Nie wiem gdzie w ostatnich latach było w Polsce 15 stopni na minusie, w tym roku to silent hill wszędzie co chwilę góra dół około zera i mgła
Nie no bywało, rzadko ale bywały takie temperatury nawet jakby opcja z temperaturami przeszła, bo i na pustyni bywają takie mrozy nocami to…. Jak to jakiś naziemny gatunek to i tak prędzej bym się utopił, bo takiej suszy jak na pustyni nie mamy.
Co ma piernik do wiatraka? Większych bzdur dawno nie czytałem… i ci niby emigranci co to uciekali przed pająkami są niby biali, a pająki to emigranci tak? Na koniec policja zła i źle traktuje emigrantów (aktorów) i też pająki, które są metaforą emigrantów? XD ja bym szedł o krok dalej i reklamował ten film jako reklamę życia w Polsce. U nas imigrantów mało i za zimno na egzotyczne pająki. Serio internet odkąd stał się tani, a tym samym przystępny dla każdego Cześka to teraz jedna wielka kopalnia bzdur pisanych przez dzbanów bez szkoły co to więcej w życiu nasmarowały tak durnych opinii niż stron książek w życiu przeczytały.